Par že na začetku veze ve da sta si usojena... je mogoče?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

dvomljivka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dvomljivka » 29. Jan. 2011 10:23

živijo!
zanima me kaj menite o zvezi, ki se je komaj začela pa oba menita da je to to in da bosta za cel življenje skupaj? da sta že na"veze vedela da sta si "usojena" ... se je kateri že to pripetilo? :)
imam namreč prijateljico, ki že načrtuje otroka z partnerjem ki se komaj dobro spoznavata...
oba govorita da sta se našla prava dva, da to čutita in planirata že daljno prihodnost... zanima me vaše mnenje :)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 29. Jan. 2011 10:27

v fazi zaljubljenosti smo vsi mislili, da bomo s partnerjem do konca življenja. v roku parih mesecev zaljubljenost ponavadi mine, in takrat vidiš bolj realno sliko. jaz si šele takrat zastavljam taka vprašanja. v fazi zaljublenosti se raje ne sprašujem preveč ampak samo uživam dok traja
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 29. Jan. 2011 10:29

ja poznam nekaj takih primerov -nor. jz in moj bivši... od začetka sva vedela da sva si usojena on je bejbo pusti zaradi mene zdej se pa videti ne moreva. :D :D

verjamem pa da ima dost ljudi na začetku tak občutek ampak čez čas ugotovijo da so se zmotili. jz bi z otrokom počakala vsaj kakšno leto ko večino partnerjevih napak že poznaš in veš če lahko živiš s tem.
Uporabniški avatar
NaomiKlein
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a NaomiKlein » 29. Jan. 2011 10:55

Jaz bi težko verjela v to, da lahko dva tako na začetku zveze (predpostavimo, da se prej nista poznala) spoznata, da sta si usojena. Prej bi rekla, da je to močna zaljubljenost, ki je pri večini v začetni fazi spoznavanja, vedno prisotna. Čez čas pa se zgodi, da ali zaljubljenost preide v spoštovanje in ljubezen ali pa se ohladi.

Sama sicer ne poznam nikogar, ki bi na začetku trdil, da mu je njegov partner usojen, poznam pa ljudi, ki so bili vrsto let v zvezi in se ni nič nikamor premaknilo, potem so vezo končali, našli novo osebo in booom: skupno stanovanje, otrok, krediti v roku leta in pol. Ne vem pa ali je razlog za to "ta slavna usojenost" ali pa strah pred tem, da bodo "prestari" če ne naredijo družine sedaj. Primer; punca bila s svojim fantom sedem let in sta še vedno živela vsak na svojem, dopolnila magičnih 30 in z naslednjim fantom v zelo kratkem času dobila stanovanje in otroka. Verjetno je pa to razglabljanje za kakšno drugo temo bolj primerno?
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 29. Jan. 2011 11:04

Kaj pa vem če je to tak pogosto, meni se je to prvič zgodilo s sedanjim partnerjem. Po nekje treh mesecih sva se vselila skupaj in stvar po štirih letih še vedno super funkcionira. Je pa res, da se nisem zanašala na to, imela sva dogovorjen plan b, če se nebo obneslo itd.
Dejstvo pa je da je potrebno v vsak odnos vližit ogromno truda, predvsem po tem ko ta prva zaljubljenost mine. In ta občutek, da sta si "usojena" ni noben garant, da bosta tud res ostala skupaj - otrok pa ni nekaj, cesar se lahko znebis ko veza propade (razen če ima plan b o tem kako ga bo sama vzgajala).
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 29. Jan. 2011 11:30

to je samo zato, ker se na začetku vsak trudi biti "popoln". fantje delajo reči, ki jih vidijo v filmih, punce so skulirane, ko jim tip reče, da gre s frendi na pivo. to ni "usodno vedeti da bo zveza for ever", to je pač "the way we play".

v novi službi tudi prvi dan ne pošljemo šefice v tri krasne (četudi bi jo radi). tako nekateri šefice ne pošljejo v tri krasne niti po 5ih letih letih podjebavanja, tako tudi eni ne končajo zvez niti po 5ih letih nekompatibilnosti. ker se bojijo.bodisi ostati brez službe, bodisi brez partnerja. in tako naprej na vseh področjih lajfa.

(ne izpuščam, pa miniminimalne možnosti za "usodno ljubezen" na prvi pogled. (razumem, da te nekdo fozično tako močno privlači na prvi pogled, da se ti zamegli, da bi pa lahko rekel, da bo ta človek tvoj sopotnik, ko ga niti poznaš ne,.. kaj pa vem.))
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 29. Jan. 2011 12:03

jaz sem se vedno smejala temu, v bistvu sem še zdaj skeptična ko slišim za tak primer.

"poznam" pa par (od kolegice kolegica :wink: ), ki se je po 10 dneh selil skupaj, zdaj se bosta pa po 2 letih poročila.

tko da jaz ne bom nič rekla. vem, da je bolj izjema kot pravilo, odvisno tudi, koliko sta oba stara, če vesta kaj hočeta/iščeta...če sta prepričana da je to to in se bosta oba trudila za zvezo, jima lahko uspe (če izvzamemo ekstreme da je on v resnici psihopat itd.) :)

pa še to: veliko večjo vlogo, ali jima bo uspelo ali ne, bo tukaj igral razum kot pa neka usodna čustva.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Jan. 2011 12:09

Pomoje precej ljudi (tisti, ki so malo manj cinični kot jaz :D ), doživlja usodne ljubezni na prvi pogled. V večini primerov se kasneje kaže, da so se zmotili, obstajajo pa izjeme, ki potrjujejo pravilo.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 29. Jan. 2011 13:22

...
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 29. Jan. 2011 13:25

mislim da je možno, vendar precej redko :D
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)
onegirl111
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a onegirl111 » 29. Jan. 2011 20:17

veš ne, lahko pa upaš da sta si:)
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jozica1 » 29. Jan. 2011 21:34

Mislim da ne. Začetki zvez "sorodnih duš" niso tako "enostavni".. :D
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 29. Jan. 2011 22:39

Menita lahko, saj gremo v zvezo s tistim za katerega mislimo, da je pravi. Če pa dejansko je pa pokaže čas.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 30. Jan. 2011 2:34

underdogy napisal/-a:Po nekje treh mesecih sva se vselila skupaj in stvar po štirih letih še vedno super funkcionira.

Same here, samo da sva po enem letu življenju se odselila, ker sva bila neproduktivna v smislu študija. Vsa "naključja" v začetku zveze in neverjetno ujemanje, se je zavleklo v resno zvezo, tako da mislim, da če je res nekaj waw in sta oba pripravljena delat za zvezo, je lahko to to. Nikoli ni garancije, trudiš se po najboljših močeh in si zbereš partnerja, ki ti ustreza in ne prvega debila, ki ti prekriža pot in ti pove, da si mu luštna :)
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 30. Jan. 2011 9:28

^^ Lih tisti nekaj waw je vedno prisotn ko je človek zagledan/zaljubljen. :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]