Stereotipi glede poroke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
kaj brez, da bi se poročila pa ne moreta bit skup preostanek življenja? itak pa večna ljubezen ne obstaja.
Vesna kaj ti ga ne bi mogla zaprosit? Zakaj ste tak staromodne vse??
Uporabnik Dioniz je prosil, če mu odrazdelim vprašanje(in odgovore) iz neprimerne teme v novo temo. ..Evelyn..
Vesna kaj ti ga ne bi mogla zaprosit? Zakaj ste tak staromodne vse??
Uporabnik Dioniz je prosil, če mu odrazdelim vprašanje(in odgovore) iz neprimerne teme v novo temo. ..Evelyn..
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Dioniz - Cosmo moderator
eh, sploh nima to veze. Itak sem proti skoraj vsem stereotipom, ki jih predstavljajo v prijateljih in serijo gledam res samo zaradi vrhunskega humorja.
Če se že hočejo poročit ne vem res v čem je finta, da bi mogli mi moški obvezno zaprosit. Saj pa nismo v kameni dobi več. Pa s tem ne mislim samo to prošnjo za poroko ampak marsikatere ostale stereotipe, da nekaj pač mora moški naret in se za žensko nespodobi. Saj meni osebno je vse to lepo delat ampak zakaj izključno moški? Ženske manj ljubijo kot moški? So preponosne? Saj vem, da morete rodit in, da pri rojstvu otroka mamo mi samo izjemno prijetno nalogo za opravit ampak to še ne pomeni, da lahko za vse ostale partnerske stvari ve date samo vse štiri od sebe pa bomo že moški poskrbeli...
Če se že hočejo poročit ne vem res v čem je finta, da bi mogli mi moški obvezno zaprosit. Saj pa nismo v kameni dobi več. Pa s tem ne mislim samo to prošnjo za poroko ampak marsikatere ostale stereotipe, da nekaj pač mora moški naret in se za žensko nespodobi. Saj meni osebno je vse to lepo delat ampak zakaj izključno moški? Ženske manj ljubijo kot moški? So preponosne? Saj vem, da morete rodit in, da pri rojstvu otroka mamo mi samo izjemno prijetno nalogo za opravit ampak to še ne pomeni, da lahko za vse ostale partnerske stvari ve date samo vse štiri od sebe pa bomo že moški poskrbeli...
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- rebelgirl
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 4. 2008
men pač živet na koruzi ni isto kot bit poročen. zato se hočem poročit. in jst verjamem v večno ljubezen (vsaj iz moje strani) zato upam da najdem nekoga ki bo podobno razmišljal kot jst o ljubezni, zvezah... je pa malo šans da se najdeta dva taka to je pa čisto res, potem gre cel koncept happily ever after po vodi.
kar se pa tiče tega da bi ženska zaprosla. o moj bog no! ženska more bit dama, moški mora bit pa gentleman in nekatere stvari MORAJO ostat v domeni moških. se mi zdi tko copatastko poženščeno da bi moški čakal da ga ženska zaprosi.a da gre babnca na kolena pa izvleče prstan? pa dej no... poleg tega se gre pri tem za to, da se večina žensk želi poročit, večina moških pa odlaša in odlaša in zato so oni tisti ki zaprosijo, ko se že odločijo.
jst ne bi zaprosla. tko kot se mi zdi da je na moških da nardijo prvi korak. je res, da če nekaj preveč v izi dobite tega potem ne cenite tolk kot če bi se mogl dejansko potrudit.
kar se pa tiče tega da bi ženska zaprosla. o moj bog no! ženska more bit dama, moški mora bit pa gentleman in nekatere stvari MORAJO ostat v domeni moških. se mi zdi tko copatastko poženščeno da bi moški čakal da ga ženska zaprosi.a da gre babnca na kolena pa izvleče prstan? pa dej no... poleg tega se gre pri tem za to, da se večina žensk želi poročit, večina moških pa odlaša in odlaša in zato so oni tisti ki zaprosijo, ko se že odločijo.
jst ne bi zaprosla. tko kot se mi zdi da je na moških da nardijo prvi korak. je res, da če nekaj preveč v izi dobite tega potem ne cenite tolk kot če bi se mogl dejansko potrudit.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz sem pa mislila, da je to itak vedno bolj le še stvar dogovora in da je teh romantičnih zaprositev vedno manj oz. že skoraj enako nič (pa je potem zadnjič positive vibration prijetno dokazala nasprotno ).
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
a je ta 'romantična zaprositev' in zaroka sploh del slovenske kulture? mislim da ni. moji starši so se za poroko skupaj odločili. tudi koliko poznam starejše poročene sorodnike. mlajši se pa seveda 'preserajavo' z raznimi zaročnimi prstani in podobnim.
Vsak raj ima svojo kačo.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:52, skupaj popravljeno 1 krat.
- rebelgirl
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 4. 2008
ja valda da je stvar kulture, sej a ni blo že od nekdaj tko da je fant prišel na snubitev pa je očeta vprašal če mu da hčerko? kokr se spomnem iz knjig k smo jih mogl brat v šoli (cankar in podobni). ko je oče dal blagoslov sta se pa mlada dva oženla. snubitev je že od nekdaj domena moških in prav je da to tudi ostane. nekatere stvari pač morajo ostat moške...
sem brala enkrat dober članek o tem zakaj so moški tko metroseksualni, nekateri celo tako zmučkani dandanes. zato ker jim ženske prevzemajo stvari, ki so bile že od nekdaj v njihovi domeni in jim tko vzemajo del moškosti. gospodinjstvo je itak domena obeh, sej oba jesta, spita, umažeta, itd... ampak tiste stvari ki delajo moškega Moškega z veliko začetnico jim pa moramo pustit. ženske jih razvajamo na mnoge druge načine, prevzet jim pa dvorjenje, snubitev in podobne zadeve se mi pe ne zdi ok. moški se mora počutit moški, ženska pa ženska in to daje zvezi čar.
sem brala enkrat dober članek o tem zakaj so moški tko metroseksualni, nekateri celo tako zmučkani dandanes. zato ker jim ženske prevzemajo stvari, ki so bile že od nekdaj v njihovi domeni in jim tko vzemajo del moškosti. gospodinjstvo je itak domena obeh, sej oba jesta, spita, umažeta, itd... ampak tiste stvari ki delajo moškega Moškega z veliko začetnico jim pa moramo pustit. ženske jih razvajamo na mnoge druge načine, prevzet jim pa dvorjenje, snubitev in podobne zadeve se mi pe ne zdi ok. moški se mora počutit moški, ženska pa ženska in to daje zvezi čar.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
rebelgirl napisal/-a:kar se pa tiče tega da bi ženska zaprosla. o moj bog no! ženska more bit dama, moški mora bit pa gentleman in nekatere stvari MORAJO ostat v domeni moških. se mi zdi tko copatastko poženščeno da bi moški čakal da ga ženska zaprosi.a da gre babnca na kolena pa izvleče prstan? pa dej no... poleg tega se gre pri tem za to, da se večina žensk želi poročit, večina moških pa odlaša in odlaša in zato so oni tisti ki zaprosijo, ko se že odločijo.
Tole, da tip pade na kolena pred bejbo pa izvleče prstan mi je pa toooooolk patetično, da adijo. Nikoli ne bi pred nikogar padel na kolena...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
Dioniz - Cosmo moderator
Jochie napisal/-a:ne, jaz sem jo zaprosil čisto spontano sredi koncerta v milanu...brez prstana...in zaročnega prstana ji nikoli nisem kupil...
nice. i like that.
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]