Ko zveza ni več to kar je bila

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
lover girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 4. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a lover girl » 04. Nov. 2010 19:11

Živjo :hallo:

Jaz imam pa en velik problem.
Z fantom sva skupaj 4 leta (že od 15 leta),on je zdaj 19 jaz bom pa 20 vsak čas.
Že nekaj časa se sprašujem,če je to še to in nikakor ne pridem do odgovora ker imam različne občutke enkrat se mi zdi da hočem bit z njem potem drugič pa da nočem. Že nekajkrat sem hotela končati zvezo ampak sem zmeraj popustila in se vrnila k njemu po parih dneh. Problem je tudi to ker zmeraj kadar imam voljo da bi nehala ta volja kmalu izgine. Prevečkrat se tudi sprašujem kako bodo to znanci in familija uzeli ker so že vsi navajeni da sva skupaj. Nazadnje ko sva bila skupaj zunaj z prijatelji in on smo pač malo popili in jaz sem govorila take neumnosti da je brez veze imeti fanta in take, to pa samo zato ker sem videla kako se druge punce zabavajo in plešejo :( sama sem šla plesat ko je bil kakšen dober komad brez njega, zakaj bi mogla sedet samo zato ker on ni hotel plesat če grem lahk sama
On se je nekaj časa mulav ampak mi je oprostil :roll:
Najhujše mi ej to ker ga imam zelo zelo rada ampak imam občutek usake tolko časa da bi rada tudi kaj novega sprobala(čeprav občutek za nekaj časa mine)
Bed mi je videt nek nov par zaljubljen medtem ko so najine iskrice že morčno izpuhtele in tisti čarm ko sve naredi zate.Pogrešam to ...
Velikokrat sem brala da če si ze od mladega v zvezi, da potem ko si že nekaj časa z partnerjem ali živiš z njim imaš občutek da se nisi dosti znorela,žurala...in bojim se da se bo to zgodilo tudi meni.
Tudi če bi nehala da se pač jaz malo izžuram ne vem če bi se še kdaj vrnil k meni glede na to da sva oba pač prva ljubezen en drugega in prvič use skupaj (tako on gleda na to). Veliko sva že govorila o skupnem življenju čeprav ne vem kako ker sva čisto različna med drugim po karakterju in tudi po vzgoji.

upam da mi bo zmala katera mal olajšati to situacijo :hearts:
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 04. Nov. 2010 19:24

Ocitno je, da si premlada stopila v to vezo in da mocno pogresas samsko zivljenje, ki ga dejansko nikoli nisi izkusila: zuranje, flirtanje, zmenki, babji veceri ipd...

Cutis potrebo da se zdivjas, da si se s kakim fantom, da zuras s prijateljicami, hodis z njimi na morje in se zabavate...torej naredi nekaj v tej smeri. Ker drugace ti bo cez par let se slabse kot ti je zdaj.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 04. Nov. 2010 19:28

Ko sem tole brala sem dobila občutek, da si ti v glavi vezo že končala, v realnem svetu pa ti je pretežko dejansko končati. Nehaj se ozirati na druge in kaj si bodo oni mislili, s tem samo na nek način prelagaš odgovornost delno na njih. Samo ti si odgovorna zase in za svoje življenje.
Ne bom rekla da končaj in ne bom rekla da se potrudi za zvezo to je TVOJA odločitev.

p.s. sama sem tudi s težavo končala prvo vezo, ker sem se obremenjevala s 1000 stvarmi, ki sploh niso bile pomembne.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 04. Nov. 2010 19:42

lover girl napisal/-a: sama sem šla plesat ko je bil kakšen dober komad brez njega, zakaj bi mogla sedet samo zato ker on ni hotel plesat če grem lahk sama
On se je nekaj časa mulav ampak mi je oprostil :roll:

Takle, očitno je samo mene zmotilo kar je poudarjeno! Šla si plesat brez njega, superca, kaj ti ima zamerit in potem oprostit?! Če mu ni za plesat ga nihče ne sili. Tak da je to mene fejst zmotilo, mi je oprosti, pa pa kaj hudiča, sej nisi nič narobe nardila, nisi ga prevarala, nič.
Tak da razmisli malo o tem.

Kar se tiče tega ali naj končaš zvezo al ne, naredi to po svoji presoji, razmišljaj pa z srčkom, ne z razumom. Kaj bodo drugi rekli je čisto npomembo.
Če se odločiš da zvezo končaš, ker se še nisi znorela, OK.
Če se odločiš da ostaneš s fantom, potem vnesi nekaj novega v zvezo, poskusi jo kako popestrit, obstaja milion načinov.
Skratka, šla si premlada v to zvezo, zato se ti zdi da zdej nekaj zamujaš. Moraš vedet pa da metuljčki v vsaki zvezi zginejo po določenem času, tako da ni variante da bi jih skos čutila in imela ob tem resno, daljšo zvezo.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 04. Nov. 2010 19:50

Žuraš, piješ, zganjaš najstniške kozlarije ... lahko tudi če imaš fanta. Sama sem tud že od 16 leta v zvezi pa mi tega nikol ni manjkal.
Če imaš pa željo sprobat še koga druzga in če mogoče nekje globoko v sebi veš, da to kar imata zdaj ni TO pa premisli. Ponavadi to, da imaš nekoga rad ni dovolj, žal.
Kar se pa tiče mnenja drugih ljudi - niti slučajno se ne oziraj na to!
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 04. Nov. 2010 20:01

čuftika napisal/-a:Kar se tiče tega ali naj končaš zvezo al ne, naredi to po svoji presoji, razmišljaj pa z srčkom, ne z razumom.

Po mojih izkušnjah je v takih primerih bolje poslušat razum in malo manj srček.

V vezi moraš pa še vedno ostati samostojna oseba, jaz plešem že od nekdaj in sem imela fanta ki ga je motilo že samo to da sem nastopala, pa nisem nehala zaradi njega, zdaj pa plešem salso in tudi slučajno nebi nehala na fantovo željo.... take it or leave it
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 04. Nov. 2010 20:09

Končaj. Vse, kar si napisala, govori o tem, da bi končala z njim še pred časom, pa si ne upaš. Postal ti je navada in ne moreš si predstavljat, kako boš živela brez njega. Zberi se in končaj zadevo.
Če se začne oseba v zvezi spraševat, ali bi bilo s kom drugim boljše, je to prvi znak propada. Vsaj tako je bilo v mojem primeru in to opažam tudi pri drugih.
In neumno je razmišljat, kaj pa bodo rekli sorodniki/prijatelji/prodajalka v Mercatorju. Si stara skoraj 20 let, torej naj bi bila odgovorna odrasla oseba, ki si sama ustvarja življenje. Boli te patika, kaj bodo rekli drugi.
Because I can.
Uporabniški avatar
lover girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lover girl » 04. Nov. 2010 21:18

po pravici povedano se bojim,zgodilo se bo to kar se je že vrnila se bom k njemu ker ga bom pogrešala :roll:
Po eni strani ga res ne morem pustit preveč mi pomeni in preveč rada ga imam,on mi je use po drugi strani bi pa rada use to kar ste napisale žurala,flirtala... samo to skupaj ni mogoče. Še vedno ne vem kaj nej morm pespat potem se bom mogoče odločala. Najhuje je da te ta želja mine ko sem z njim :?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 04. Nov. 2010 21:22

lover girl napisal/-a:on mi je use po drugi strani bi pa rada use to kar ste napisale žurala,flirtala... samo to skupaj ni mogoče.
Zakaj tko misliš?
Seveda je mogoče. Razen, če te "s(k)rbi", da bi še kej (katerega) drugega hotela sprobat?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 04. Nov. 2010 22:18

Žuraš, flirtal, znoriš ipd. se lahko res tudi če si v vezi.
Torej je edino vprašanje to, če bi rada bila s kom drugim...
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 04. Nov. 2010 22:21

Ne pozabite, da je ta tip punci OPROSTIL, ker je plesala sama.....ma kakšno flirtanje in žuranje, sej še plesat ne sme v njegovi prisotnosti :roll:

Zamenjaj tipa.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
lover girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lover girl » 04. Nov. 2010 22:23

ne niste razumel prov, oprostiv mi je ker sem rekla da je bedno met tipa, ubistvu je biv nekaj časa užaljen samo je blo pol ok.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 04. Nov. 2010 22:24

oprostiv, biv....tip, zamenjaj punco...je nepismena... :D
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 04. Nov. 2010 22:29

Čist tko.....za info. Ti rečeš, da je bedno met tipa, on je užaljen in ti potem oprosti. Še nekaj manjka....komunikacija namreč.

Te je vprašal, zakaj si to rekla? Zakja tako misliš? In ti, si mu povedala razlog? Si mu obrazložila svoje občutke/strahove/nezadovoljstvo/željo po žuranju ipd?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 04. Nov. 2010 23:11

swingajta. tako boš ubila 2 muhi na 1 mah: ostala z njim in poskusila novega. :D
Vsak raj ima svojo kačo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov