Kdaj je pravi čas da se dva preselita skupaj ?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

cherryberry
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a cherryberry » 12. Okt. 2010 9:02

Kako načeti pogovor o skupni selitvi, ipd. ??
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 12. Okt. 2010 11:26

jah, enostavneš začneš s tem, da sta že kr nekaj časa skupi (če je to seveda res), da sta že kr nekaj dala skoz in da si želiš da bi skupi živela. Kdaj je pravi čas je pa odvisno od okoliščin, želja in posameznikov, čisto odvisno. Meni osebno je nek min. da si z enim vsaj 1 leto preden se vselita skupaj :)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 12. Okt. 2010 11:36

Meni osebno se 1 leto zdi premalo...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
*frisko*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *frisko* » 12. Okt. 2010 11:38

odvisn od tega, kaksen odnos imata. midva sva sla skupej zivet po enem tednu :)

no, poznala sva se prej 5let, fant in punca sva bla takrat tocno 1 teden.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Okt. 2010 11:41

Odvisno od para. Eni začnejo po parih mesecih, eni po večih letih. Enim laufa po parih dneh, enim pa tudi po 10ih letih ne :D

Meni osebno se še nikamor ne mudi :)
Me pa zanima koliko časa sta skup, da se nista še nikol pogovarjala o tem.
Ter zakaj se je tako težko preprosto direktno pogovorit s fantom? :nixweiss:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 12. Okt. 2010 12:08

...napaka
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 12. Okt. 2010 13:59

Pravijo sicer res, da partnerja najboljse spoznas sele takrat ko skupaj zazivita...da je vse prej neki napola, pa tudi ce si skupaj vec let. Da sele takrat ko zivis z nekom spoznas njegove minuse (bolj pridejo do izraza)....

Zdaj al bi se 100 % strinjala s tem al ne ne vem...ampak meni se vseeno zdi pomemben podatek pri tem, koliko casa sta vidva ze skupaj???
Meni se osebno zdi da je fajn ce preteceta vsaj leto, dve vajine veze, preden se spustita v ta korak (se mi pac zdi pomemben in ne kr nekaj. Jaz osebno ne bi sla kr z vsakim mojim fantom zivet skupaj.)

Torej ce se ti zdi, da sta ze dovolj casa skupaj, da se ujameta in si zelis ziveti z njim iz tapravih razlogov....potem go for it.
Ce te je strah kako bo odreagiral ce bos kr izstrelila: ''kaj ce bi sla pa midva skupaj zivet???'', nacni temo preko heca oz. kdaj samo tako by the way omeni zadevo - bos takoj videla kako bo odreagiral.
Al pa npr reci, da te je prijateljica ravno zadnjic na kavi sprasevala, ce se bosta vidva pa koncno skupaj vselila, ko sta pa ze toliko casa skupaj. Oz. ce kaj razmisljata o tem...

So to malo delikatne zadeve ja, ampak ce ga poznas, mislim da ze sedaj ves kaj bi ti znal odgovorit. Oz. zakaj bi pristal oz. se na to ne bo pripravljen...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 12. Okt. 2010 14:04

Jah, če še vprašat ne upaš, kdaj bosta skupaj živela, potem mogoče še ni pravi čas za to.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 12. Okt. 2010 14:14

Sama bi začela tako pogovor: Si predstavljaš, da bi skupaj živela? Bi laufalo to? Kdaj pa misliš, da bi bilo primerno?

Samo toliko, da se debata odvije, potem pa že vidiš kam pelje in sproti postavljaš vprašanja, ki so pomembna.
Midva s fantom se že od začetka pogovarjava stvari kot so: koliko otrok bi kater imel, kje bi živela, itd.
Meni so to teme, ki spadajo pod spoznavanje partnerja in njegovega razmišljanja. Mislim, da skoraj ni vprašanja, ki ga še nisem vprašala. Moj partner mora bit pripravljen se pogovarjati o vseh stvareh, lepih in grdih, preteklost, sedanjost, prihodnost, prepričanjih itd., ker želim poznati njegov način razmišljanja. Najprej mu dam vedeti, da ga v nobenem primeru ne bom obsojala, da sem odprta glede stvari, tako da mi res lahko pove tudi najbolj bizarne stvari.
Malo sem iz teme zašla, ker mi je čudno, da je toliko mal direktne komunikacije med nekaterimi pari. Npr. frendica hodi že več kot 2 let s tipom in ga še vedno ne upa direktno vprašati kakšnih stvari
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 12. Okt. 2010 14:16

jullia_ napisal/-a:Jah, če še vprašat ne upaš, kdaj bosta skupaj živela, potem mogoče še ni pravi čas za to.
Good point. :D
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 12. Okt. 2010 14:17

^^ bi se kar strinjala

midva sva šla ful hitro in mi ni bilo za sekundo žal. itak pa je večino časa preživel pri meni in je bilo kot da bi živela skupaj, samo nisem ga še prav ''uradno'' povabila k sebi. ne vem, mislim, da ko si zrel za to, pride to samo od sebe

nad pomanjkanjem komunikacije in strahom pred tem, da partnerja vprašaš kaj takeg, se pa tudi jaz čudim.
cherryberry
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a cherryberry » 12. Okt. 2010 17:33

...ni problem pomanjkanje komunikacije... sam pač nočem mu pa zdej en dan butnt ven, kaj če bi se preselil k men...
če najino vezo vrednostim po času, ni lih dolga...kar se pa spoznavanja en drucga tiče, doživljanja stvari skp je pa neki drucga, drgac pa sva skp 5 mescev....vem da je časovno malo, ampak štos je da sva itak non-stop skp, pač on je skoz pr men, če rabi kej pr seb počet (službene zadeve, diplomska...) greva oba k njemu.

Dober mesec nazaj, k sm mu govorila da mu bom dala ključe narest od mojga stanovanja, je bil njegov odgovor, da ne, da itak sm vedno doma k pride, da ma ze tko en cel šop ključev, da se mu jih ne da nosit s sabo...

...učiri sm mu pa spet rekla da mu bom dala ključe narest, mu je blo pa to ok.

drgač pa hvala vsem za nasvete, obsodbe, kritike...
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 12. Okt. 2010 17:41

^^ pa meni se zdi to čist kul varianta.
"glej sem ti naredila duplikat ključev, če me slučajno kdaj ne bo doma." da se ne sliši preveč vsiljivo.

(in ja- očitno je pomanjkanje komunikacije, kakorkoli zdaj to obrneš.)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
cherryberry
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a cherryberry » 12. Okt. 2010 17:49

se pravi je pomanjkanje komunikacije, če mu rečem da mu bom dala narest kljuce od mojga stanovanja ??

Kar se pa tega tiče, da ga nocem kr tko direkt in iznenada vprasat če bi se preselil k meni, je pa to, da nočem da se zdj na nek način prestraši...

ah sej vseen...
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 12. Okt. 2010 18:11

cherryberry napisal/-a:...drgac pa sva skp 5 mescev...

meni se tole definitivno zdi prekmalu za selitev skupaj...Ampak kot receno, je odvisno od cloveka do cloveka. Moja frendica se je k tipu preselila po 3 mesecih, druga po 8ih....pa jim stima vse.
Tko da kakor komu...

cherryberry napisal/-a:...sva itak non-stop skp, pač on je skoz pr men, če rabi kej pr seb počet (službene zadeve, diplomska...) greva oba k njemu.

To je pa ena izmed stvari ki pa niso good.
Ce sta ze zdej skos skupi pa on doma zivi, bosta pol skupi se vec verjetno.
Lahko pa se zgodi, da te bo kasneje zacel ''odrivat'' od sebe oz. bo hotu kdaj it kam sam (domov, vn s prijatli), tebi pa ne bo pol kurca jasno zakaj se sedaj tako obnasa, ce sta bla pa prej skos skupi.

ne stekam, zakaj ne gre tut zdej sam domov....zakaj hodis skos z njim???? :eek:

Drugace je pa ta fora s kljuci ok.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov