Koliko časa spoznavate "bodočega" partnerja?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jozica1 - Debatorica
- Na forumu od: 29. 4. 2006
- Kraj: Ljubljana
Zdravo!
Zanima me koliko časa si vzamete da z nekom hodite na zmenke preden se s to osebo dejansko spustite v neko zvezo? Koliko časa ga/jo spoznavate?
Poleg tega me zanima na kakšen način lahko človeka najbolj spoznaš?
In še to - kaj vas je zmotilo (primeri), da ste se odločili prekiniti stike, oz. fazo spoznavanja?
Zanima me koliko časa si vzamete da z nekom hodite na zmenke preden se s to osebo dejansko spustite v neko zvezo? Koliko časa ga/jo spoznavate?
Poleg tega me zanima na kakšen način lahko človeka najbolj spoznaš?
In še to - kaj vas je zmotilo (primeri), da ste se odločili prekiniti stike, oz. fazo spoznavanja?
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
človeka najboljše spoznaš skoz neke težke debate, da vidiš njegova mnenja in razmišljanja in tako, da spoznaš njegovo družinsko ozadje. zelo dobro ga spoznaš, če ga vidiš v njegovem družinskem okolju in kako takrat spremeni obnašanje, ko je njegova mamica prisotna.
- Latika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 9. 2010
Nikoli nisem hodila na zmenke v pravem pomenu besede, vsaj do zdaj ni bilo planiranja dejtov v smislu prvič se bova dobila na kavi, drugič bova šla v kino, tretjič na kosilo, četrtič v živalski vrt itd. Bilo je pač druženje s skupnimi prijatelji, mogoče sta bili dve pijači načrtovani v tem smislu, to je pa tudi vse. In med tem spontanim druženjem se je začelo razvijati vse skupaj, tako da sva se že v tem času spoznala do neke mere - torej ali si odgovarjava drug drugemu, ali ne. Trajalo pa pri meni nikoli ni dolgo (no, saj sta samo dva z zdajšnjim fantom vred), ponavadi sem se s fantom 2x ali 3x dobila v dvoje, brez prijateljev (to bi lahko poimenovala kot dejt) v tem kratkem času pa je med dolgimi urami pogovorov preskočila tista "iskrica" in to je bilo to. Simpatija je bila do zdaj vedno prisotna že od začetka, kemija pa se seveda zgodi šele čez čas, ko nekoga tudi karakterno spoznaš.
Šla sem pač na vse ali nič, bistveno mi je bilo le to, da se z osebo dobro ujamem (predpogoj za to je seveda bil, da mi je bil fant vizualno privlačen) in da imava podobne poglede na stvari. Nisem silila v zvezo, pač pa se je vse zgodilo ob svojem času. Ta čas bi bil mogoče za koga prekratek, ampak ko si čustveno vpleten, se pač prepustiš toku dogodkov in se ne ukvarjaš s časom.
Šla sem pač na vse ali nič, bistveno mi je bilo le to, da se z osebo dobro ujamem (predpogoj za to je seveda bil, da mi je bil fant vizualno privlačen) in da imava podobne poglede na stvari. Nisem silila v zvezo, pač pa se je vse zgodilo ob svojem času. Ta čas bi bil mogoče za koga prekratek, ampak ko si čustveno vpleten, se pač prepustiš toku dogodkov in se ne ukvarjaš s časom.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Kako se pa tvoj odgovor ujema z tem v temi S koliko partnerji ste bili prej prijatelji?
Latika napisal/-a:Z nobenim. Vedno je bilo že na začetku jasno, da bo nekaj iz tega, četudi se nisem vedno zaljubila na prvi pogled, ampak vglavnem pač ni bilo tiste prve stopničke, da bi bila najprej prijatelja. V prijatelje se nikoli nisem zaljubila, se je pa kakšen vame, ampak smo po "čistki" v odnosu bili potem še naprej prijatelji.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
kolk se folk pretvarja tle gor, to ne moreš verjet.
al pa so res zelo zelo zmedeni.
- Latika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 9. 2010
Kot sem napisala v tisti temi - z nobenim fantom do zdaj, ne prvim ne zdajšnjim, nisem bila prej prijateljica, smo pa bili skupna družba - čemur jaz pravim kolegi. Mogoče v tej temi nisem najbolj jasno napisala...
delusional... zanimivo kako nekateri hitite sklepat po svoje, ko pa prej še niti odgovora nisem podala.
delusional... zanimivo kako nekateri hitite sklepat po svoje, ko pa prej še niti odgovora nisem podala.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Ajme, pa to ni za verjet, kako se eni vtaknejo v vsak drek... *mala*, tebe je v vsaki temi polno in to že od skos, in vedno se igraš nekega Sherlocka. Naj ugibam, si na fvv-ju? Zadnje čase prav izstopaš s tem citiranjem in (po tvojem) neskladanjem trditev, sem opazila že v drugi temi.
In kaj exactly naj bi imel človek od tega, da bi pisal take stvari neresnične? Ne rečem v kakšnih temah, kjer se limajo cunce, nohtki ipd. in je bitno samo to, koliko pozornosti požanješ , ne pa v temah o lastnih izkušnjah.
In kaj exactly naj bi imel človek od tega, da bi pisal take stvari neresnične? Ne rečem v kakšnih temah, kjer se limajo cunce, nohtki ipd. in je bitno samo to, koliko pozornosti požanješ , ne pa v temah o lastnih izkušnjah.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
BTW: to se je zgodilo v 2 temah zadnje dni (prej pa že celo večnost ne) In temu se reče: preveč časa (in dober spomin), ko bi v bistvu moral počet druge stvari.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Vedno je bilo tako, da sem fanta že par let prej vsaj okvirno poznala. In obakrat se je začelo tako, da sva pod vplivom alkohola srala, potem se je pa vse skupaj razvilo v zvezo.
Ne vem, nikoli ne vidim potrebe po tem, da bi vnaprej razčistila glede načrtovanja otrok, njegovih družinskih razmer in premoženjskega stanja, ker na začetku niti ne planiram resne zveze in me vse to sploh ne zanima. Potem pa sproti izvem stvari.
Ne vem, nikoli ne vidim potrebe po tem, da bi vnaprej razčistila glede načrtovanja otrok, njegovih družinskih razmer in premoženjskega stanja, ker na začetku niti ne planiram resne zveze in me vse to sploh ne zanima. Potem pa sproti izvem stvari.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
Jaz pa se ne morem šele v zvezi pogovarjati o tem. Pa to zdaj ne mislim, da pred morebitno zvezo izprašam fanta vse živo, ga stestiram glede tega in onega, če ima popolnoma iste nazore kot jaz, le da čist neobvezujoče že prej nanese na temo kot je recimo kaj je za koga resna zveza, varanje in kar je še teh perečih tem. Ponavadi so celo fantje bili tisti, ki so načeli kakšno tako temo, potem pa sem videla kam pes taco moli, čeprav to ni pravilo. Obstajajo tudi taki, ki se bodo v vsem strinjali s tabo, kasneje pa bo vse, kar bodo naredili, kontra izrečenemu.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
No saj, tukaj je treba upoštevat dve stvari.
Prva je ta, da sem fante prej že poznala in torej vsaj okvirno vedela, s kakšnim človekom se zapletam.
Druga pa ta, da imam precej standardne poglede na zvezo. In oni so jih imeli tudi, tako da se v bistvu o tem ni bilo treba pogovarjat, ne pred zvezo, ne tekom nje.
Če bi naletela na Awaleeda, bi pa pričakovala, da mi bo vnaprej povedal, da namerava swingat
Ampak če nameravaš s človekom samo mutit, te itak sploh ne zanima, če bi rad kdaj imel otroke, ker ti takrat na kraj pameti ne pade, da bi jih lahko kdaj imel s teboj. Potem pa sproti ugotavljaš, da sta v bistvu kar kul kombinacija in da bi to mogoče lahko nekam peljalo.
Ne vem, meni se zdi to boljša opcija, kot da načrtno iščeš in spoznavaš potencialne partnerje in potem enkrat presekaš - aha, zdaj sva pa v resni zvezi. Kaj pa sploh je resna zveza? Jaz recimo pri nama ne bi mogla opredelit tega momenta. Zdaj pomoje že sva tam
Prva je ta, da sem fante prej že poznala in torej vsaj okvirno vedela, s kakšnim človekom se zapletam.
Druga pa ta, da imam precej standardne poglede na zvezo. In oni so jih imeli tudi, tako da se v bistvu o tem ni bilo treba pogovarjat, ne pred zvezo, ne tekom nje.
Če bi naletela na Awaleeda, bi pa pričakovala, da mi bo vnaprej povedal, da namerava swingat
Ampak če nameravaš s človekom samo mutit, te itak sploh ne zanima, če bi rad kdaj imel otroke, ker ti takrat na kraj pameti ne pade, da bi jih lahko kdaj imel s teboj. Potem pa sproti ugotavljaš, da sta v bistvu kar kul kombinacija in da bi to mogoče lahko nekam peljalo.
Ne vem, meni se zdi to boljša opcija, kot da načrtno iščeš in spoznavaš potencialne partnerje in potem enkrat presekaš - aha, zdaj sva pa v resni zvezi. Kaj pa sploh je resna zveza? Jaz recimo pri nama ne bi mogla opredelit tega momenta. Zdaj pomoje že sva tam
- IloveCoffee
- Komunikatorka
Jaz mislim, da nekoga spoznaš šele z dejanji v določenih situacijah... in konckoncev človeka lah spoznavaš ceu lajf...
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Tako nekako, ja; sej tekom tega, dejmo temu rečt "neobveznega spoznavanja" (ne me vprašat kaj je pa potem "obvezno spoznavanje", sam ta moment se mi fajn sliši) lahko že približno človeka prebereš in zgruntaš njegovo mnenje o določenih zadevah - brez direktnih vprašanj "a bi me poročil čez 3 leta, čez 4.5 naredil otroka, čez 7 zamenjal streho,..".jullia_ napisal/-a:No saj, tukaj je treba upoštevat dve stvari.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
jullia_ napisal/-a:Ne vem, meni se zdi to boljša opcija, kot da načrtno iščeš in spoznavaš potencialne partnerje in potem enkrat presekaš - aha, zdaj sva pa v resni zvezi. Kaj pa sploh je resna zveza? Jaz recimo pri nama ne bi mogla opredelit tega momenta. Zdaj pomoje že sva tam
Tudi midva nisva imela nekega dogovora češ od danes naprej sva pa par. Se je vse tako poštimalo, da se ni bilo treba vprašat, če sva skupaj ali nisva. Pač ko sva se zares zbližala po nekem času, sva se začela držat za rokce, si povedala, da se imava rada ipd., takrat sva se tudi začela predstavljat drugim kot fant in punca. Saj tudi jaz nisem načrtno iskala potencialne partnerje. Pač nekega dne se je "pojavil" on in sva se našla, predvsem je bilo ključnega pomena to, da sva se našla ob pravem času na pravem mestu. Če bi se spoznala kakšno leto prej, verjetno ne bi pristala skupaj, ker je takrat on bil še v zvezi. No, če bi, bi tako ali tako PO tisti zvezi, ampak še on takrat mogoče ne bi bil pripravljen iti v novo zvezo, najbrž še tudi prebolel ne bi bivše in bi staro čustveno kramo privlekel v novo zvezo, kar ponavadi nima dobrega konca.
-
nixie - Debatorica
- Na forumu od: 17. 10. 2009
To vprašanje je podobno temu: "koliko časa hodite s partnerjem preden se odločite za otroka in kdaj je najboljši čas?"
To so spontane stvari, ki jih še posameznik sam pri sebi ne more odgovorit, ker je različno od situacije, človeka, ljudi okoli,...
Z mojim sem šla na 3 načrtovane zmenke- me je poklical in me prišel iskat potem SVA postala par Drugače pa sva se že prej videvala na žurkah in v krogu kolegov...samo tisto ni pravi zmenek...
Pred začetkom zveze mislim, da je zelo pomebno, da se dva vsaj enkrat dobita sama, si vzameta čas drug za drugega in predvsem, da sta trezna
To so spontane stvari, ki jih še posameznik sam pri sebi ne more odgovorit, ker je različno od situacije, človeka, ljudi okoli,...
Z mojim sem šla na 3 načrtovane zmenke- me je poklical in me prišel iskat potem SVA postala par Drugače pa sva se že prej videvala na žurkah in v krogu kolegov...samo tisto ni pravi zmenek...
Pred začetkom zveze mislim, da je zelo pomebno, da se dva vsaj enkrat dobita sama, si vzameta čas drug za drugega in predvsem, da sta trezna
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov