Premalo časa zame

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a modrobela » 18. Jul. 2010 15:51

Punce imam problem, za katerega ne vem kako naj ga rešujem. Imam fanta, ki je pretežni del časa v službi, zato sva zelo malo skupaj. Ima takšno pogodbo, da mora biti na razpolago vse dni v tednu, čeprav je njegovega efektivnega časa sicer manj. Ampak od tega je odvisna njegova plača zato je vse dni v službi. Mene to precej moti, ker tako malokdaj kam greva. Sem mu to že večkrat omenila, a pravi, da se bom s tem morala žal sprijaznit. Včasih me ima, da bi končala takšno razmerje, po drugi strani pa ga imam rada in tega ne morem storit. Vem, da rabi denar, a vseeno se mi zdi, da bi lahko malo manj delal, malo bolj skromno živel in si vzel več časa za naju.
Je imela katera podoben primer in kako ga je reševala?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 18. Jul. 2010 16:40

Spominja na primer marjancex glede fantove službe. (KLIK).

Js bi rekla: sprijazni se, da tako pač je, ali pa ga pusti. Druge možnosti v mojih očeh ni.

Take it or leave it :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
IloveCoffee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a IloveCoffee » 18. Jul. 2010 16:53

Kaj in koliko partner dela zna bit hitro ena problematična determinanta, verjemi pa, da tudi za moškega, ki mu ženska skos očita, da samo dela in se ji ne posveča zadosti. Da ne bom preveč nakladal - se strinjam - ali to razumeš in štekaš ali pa najdi nekoga, ki bom imel 8 urni (ali še manj) delavnik in potem čas zate.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 18. Jul. 2010 16:57

:eek:

Naj živi bolj skromno, bosta pa jedla samo kruh in margarino, važno da sta skupaj..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a modrobela » 18. Jul. 2010 17:07

*mala* primer sicer res podoben marjančinemu s to razliko, da jaz ne dvomim vanj, oziroma ni bojazni, da bi bil poročen, imel mene za ljubico,... ker poznam njegovo sestro in še nekatere druge, ki ga obkrožajo.

IloveCoffee po eni strani se strinjam, ker je danes vse manj služb, ko 8 ur oddelaš in si frej. Jasno mi je, da če več delaš več zaslužiš. Tudi prijateljica mi pravi, da naj se ne pritožujem, ker njen npr. je polovico časa v tujini in ga ta čas sploh ne vidi.

Roberta R. Ne gre se za kruh in margarino, gre se za to, da bi nekoč rad živel razkošno. Meni pa razkošje pomeni manj kot čas, ki ga preživiva skupaj.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 18. Jul. 2010 17:11

modrobela napisal/-a:gre se za to, da bi nekoč rad živel razkošno. Meni pa razkošje pomeni manj kot čas, ki ga preživiva skupaj.
Torej imata drugačna pričakovanja, nekdo bi celo lahko rekel, da sta nekompatibilna. Se strinjam z "take it or leave it", še prej pa to njemu omeni in probaj izvedet kolk mu je res do tebe, oz. če mu je več do "nekoč živeti razkošno"..
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a modrobela » 18. Jul. 2010 17:18

Ja imaš prav. Imava različne poglede na svet. Kljub temu pa imam občutek, da me ima rad. Nekako bi rad prvo čimveč zaslužil, si ustvaril prijetno gnezdece in še kaj, potem pa družino. Sicer nisem človek, ki bi želela fanta venomer ob sebi, ampak malo več pa. Sploh pa ne bi hotela nekoga, ki bi hotel, da sem vedno z njim, medtem ko drugo družbo mi ne bi dopuščal. Nekako je tisti tip človeka, ki še vedno misli, da je moški tisti, ki mora preživeti družino, torej zagotoviti materialne dobrine.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 18. Jul. 2010 17:19

^^ :top:

Sicer pa me zanima kok bolj skromno bi mogel živet, pa kok časa preživita skupaj, da je zate premalo.. čist tako, da dobim malo boljšo predstavo..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 18. Jul. 2010 17:22

modrobela napisal/-a:*mala* primer sicer res podoben marjančinemu s to razliko, da jaz ne dvomim vanj, oziroma ni bojazni, da bi bil poročen, imel mene za ljubico,... ker poznam njegovo sestro in še nekatere druge, ki ga obkrožajo.

Ja, saj sem napisala, da je glede službe podobno njenemu primeru. Za ostala področja pa itak "ne vem".

Pa glede na to, da sta se že pogovarjala o tem in ti je jasno povedal, da se boš morala sprijaznit, ne vem kakšen nasvet pričakuješ. Ne upat na nek čarobni trik, s čimer ga prepričaš v manj dela :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a modrobela » 18. Jul. 2010 17:24

Skupaj sva sobote in nedelje zvečer. Čez dan pa dela. Čez teden me nič ne moti, da se ne vidiva. Imava pač vsak svojo službi in druge obveznosti. Medtem, ko sobotne in nedeljske popoldneve bi rada preživela z njim.
Sicer je vesel, da ga dokaj razumem, a včasih res malo manjka, da mi ne popustijo živci.
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a modrobela » 18. Jul. 2010 17:27

*mala* glede službe mava res očitno iste probleme. No najbrž res nisva edine. Sicer bi jaz lahko sama kam šla, tega mi ne bi očital. A me sploh nima brez njega hodit okrog.
Zanima me, če je bilo pri kateri isto in se je z leti kaj spremenilo? Drugače se bom najbrž res morala kar sprijaznit s tem, če bom hotela bit z njim.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 18. Jul. 2010 17:28

Potem pa, zgleda, bo pač treba stisnit zobe in "pretrpet"/počakat tole obdobje, da bo potem lepše. Ne kompliciraj si še dodatno življenja. Ali pa zamenjaj tipa za takega, ki bo imel več časa zate. Kakor ti paše. :)
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 18. Jul. 2010 17:33

Tut jst ne vidim druge možnosti.. al potrpiš, ali pa si najdeš nekoga, ki bo imel več časa..
nekomu drugemu "pamet solit", da bi lahko živel tudi z manj, pa da ne rabi tolko delat je pointless..
(__/)
( o.O)
(")_(")
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a modrobela » 18. Jul. 2010 18:03

Vem, da se moram sama odločit pa vseeno, kaj bi storile ve? Kaj vam več pomeni?
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 18. Jul. 2010 18:03

jz bi na to samo rekla: punce bojte se fantov ki imajo fleksibilne delovnike in so vedno zasedeni...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov