Kaj naj storim s svojim življenjem?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Eugene
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 4. 2010
- Kraj: Rimska cesta
Prvo kot prvo, saj ne vem zakaj sploh pišem:
ali si hočem olajšati dušo, iskati nasvet, dobiti možnost pogleda iz druge strani...
V glavnem, trenutno sem se znašel v nekem čudnem obdobju ko se enostavno sprašujem kaj sploh hočem...
Možnosti so:
- furati dalje ta način življenja z zanič službo, brez prave perspektive, čakajoč da zgnijem (potencialni alkoholik)
- isto kot zgoraj samo da še vpletem eno punco, da bo vsaj malenkost bolj znosno + otroci, hiša, pes (povprečna družina)
- punca + nova služba za katero se čez čas izkaže da je pravtako zanič (služba, ne punca)
- pustiti vse, oditi drugam, začeti vse znova, (in nato buuummm, ugotoviš da si spet na razpotju, ko se moraš odločiti za eno izmed prejšnjih alinej).
ali si hočem olajšati dušo, iskati nasvet, dobiti možnost pogleda iz druge strani...
V glavnem, trenutno sem se znašel v nekem čudnem obdobju ko se enostavno sprašujem kaj sploh hočem...
Možnosti so:
- furati dalje ta način življenja z zanič službo, brez prave perspektive, čakajoč da zgnijem (potencialni alkoholik)
- isto kot zgoraj samo da še vpletem eno punco, da bo vsaj malenkost bolj znosno + otroci, hiša, pes (povprečna družina)
- punca + nova služba za katero se čez čas izkaže da je pravtako zanič (služba, ne punca)
- pustiti vse, oditi drugam, začeti vse znova, (in nato buuummm, ugotoviš da si spet na razpotju, ko se moraš odločiti za eno izmed prejšnjih alinej).
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Saj si podal same slabe možnosti.
Totalno pesimističen pogled ti nebo ničesar dobrega prinesel, svetujem psihologa/psihiatra, da se zvlečeš ven iz te smrdjive pesimistične luknje od življenja(če se že sam ne, ker se očitno ne moreš).
Ko boš spremenil svoj pogled na okolico, prihodnost, morebitne možnosti in najpomembneje samega sebe, boš sposoben sprejemat odgovorne odločitve in nadaljevat z življenjem.
Če pa ti moj nasvet ne ustreza..pa svetujem točko 1., ne uničuješ življenja nikomur drugemu, kot sebi + prej se boš sprijaznil s svojo "usodo".
Totalno pesimističen pogled ti nebo ničesar dobrega prinesel, svetujem psihologa/psihiatra, da se zvlečeš ven iz te smrdjive pesimistične luknje od življenja(če se že sam ne, ker se očitno ne moreš).
Ko boš spremenil svoj pogled na okolico, prihodnost, morebitne možnosti in najpomembneje samega sebe, boš sposoben sprejemat odgovorne odločitve in nadaljevat z življenjem.
Če pa ti moj nasvet ne ustreza..pa svetujem točko 1., ne uničuješ življenja nikomur drugemu, kot sebi + prej se boš sprijaznil s svojo "usodo".
It was forever..but it didnt last long..
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Eugene napisal/-a:Prvo kot prvo, saj ne vem zakaj sploh pišem:
Možnosti so:
Ma jaz te pa delno razumem. Pač znajdeš se v enem obdobju k ti nič ne štima, služba je bedna, nič te ne veseli itd. Samo pač po mojem mnenju v takem obdobju pač razmisliš kaj si želiš pa kako bi ti bilo bolje pa recimo, če ne moreš takoj zamenjati službe najdeš vsaj en hobi, ki te veseli in te malo "gor vleče", potem pa seveda še plan kako zamenjat in najt boljšo službo v kateri boš bolj zadovoljen. Kar se pa tiče punce in tega pa ne vem, jaz sem vseeno tok romantična, da se ne bi šla poročat glih zato, da ne bom sama pa met otrok, da mi ne bo dolgčas pa nekak živela z nekom s kerim mi bo lajf znosen...
Aja pa še to, težave moraš rešit sam s sabo, ne pomaga it v tujino, ker živet morš še vseen sam s sabo in nekak te to zmeraj ulovi.
Mislm pa, da pač je to normalno da si na razpotju in da se odločaš kaj pa kako in kaj bo zate bolje...pač proces napredovanja in razvijanja v življenju.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
A drugih opcij pa ni?Eugene napisal/-a:Prvo kot prvo, saj ne vem zakaj sploh pišem:
Možnosti so:
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- Trdonja
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 3. 2010
Kolikor berem si na robu oz. si že v depresiji. Če je temu tako; nehaj pit alkohol. Alkohol poglablja depresijo. Če boš nehal pit, boš že na ta način svet videl boljše, imel več energije za spremembo življenja itd.
Druga stvar kar je; začni se ukvarjat sam s sabo. Ljudje se ne zavedamo, da se mora človek tudi sam s sabo pogovarjat, imet čas za sebe, sam reševat svoje težave v miru. Osebnostne/čustvene probleme, ki jih imaš, ti ne more nekdo drug rešit ampak jih moraš rešit sam, znotraj sebe. Psiholog/psihiater ti lahko samo svetuje kako to narediš, brez samoiniciative pa ne bo nič.
Tvoji predlogi za nadaljevanje življenja niso nič kaj optimistični, vendar vedi, da jih lahko spremeniš. Začet pa moraš pri sebi. Vedno pa imej v mislih, da nič ni izgubljeno. Vsak se lahko spremeni; vse kar je potrebno je želja po spremembi.
Izjave kot so: "Takšen pač sem. Ne morem si pomagat. Življenje je pač tako." ipd. so navadna bedarija in delujejo zgolj kot slepilo.
Druga stvar kar je; začni se ukvarjat sam s sabo. Ljudje se ne zavedamo, da se mora človek tudi sam s sabo pogovarjat, imet čas za sebe, sam reševat svoje težave v miru. Osebnostne/čustvene probleme, ki jih imaš, ti ne more nekdo drug rešit ampak jih moraš rešit sam, znotraj sebe. Psiholog/psihiater ti lahko samo svetuje kako to narediš, brez samoiniciative pa ne bo nič.
Tvoji predlogi za nadaljevanje življenja niso nič kaj optimistični, vendar vedi, da jih lahko spremeniš. Začet pa moraš pri sebi. Vedno pa imej v mislih, da nič ni izgubljeno. Vsak se lahko spremeni; vse kar je potrebno je želja po spremembi.
Izjave kot so: "Takšen pač sem. Ne morem si pomagat. Življenje je pač tako." ipd. so navadna bedarija in delujejo zgolj kot slepilo.
- Eugene
- Sramežljivka
Zakaj potencialni alkoholik?
Za začetek nehaj pit, če si na robu alkoholizma.
nehaj pit alkohol.
Tisto je bilo mišljeno kot ena ugotovitev kaj ti sploh preostane drugega kot steklenica, če nadaljujem s tem načinom življenja (prva točka), in ne, nisem pretiran pivec.
A drugih opcij pa ni?
So, recimo zamenjam in najdem najboljšo službo pod soncem, sem materialno preskrbljen, se ustalim s punco, najdem smisel življenja, imam prekrasne otroke, nato čudovite vnuke, se postaram skupaj z mojo edino ljubeznijo in živiva srečno dokler najina zvezda ne zaide.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:28, skupaj popravljeno 1 krat.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
[quote="Eugene"
So, recimo zamenjam in najdem najboljšo službo pod soncem, sem materialno preskrbljen, se ustalim s punco, najdem smisel življenja, imam prekrasne otroke, nato čudovite vnuke, se postaram skupaj z mojo edino ljubeznijo in živiva srečno dokler najina zvezda ne zaide. [/quote]
jah,verjetno to ja, razen če maš željo za nič živeti, mislim kako vprašanje, prvo navedet sam zanič opcije v prvem postu, pol pa utsreliš boljšo varianto...Sorry, sam mam feeling da se ti nore delaš.
A drugih opcij pa ni?
So, recimo zamenjam in najdem najboljšo službo pod soncem, sem materialno preskrbljen, se ustalim s punco, najdem smisel življenja, imam prekrasne otroke, nato čudovite vnuke, se postaram skupaj z mojo edino ljubeznijo in živiva srečno dokler najina zvezda ne zaide. [/quote]
jah,verjetno to ja, razen če maš željo za nič živeti, mislim kako vprašanje, prvo navedet sam zanič opcije v prvem postu, pol pa utsreliš boljšo varianto...Sorry, sam mam feeling da se ti nore delaš.
- Eugene
- Sramežljivka
oh! what a cliché!
Natanko tako. Nisem več star dvajset let, da bi v to verjel.
Kaj me daje? Trenutno sem res v takem obdobju, ko temeljito preurejam svoje življenje in te opcije se pač pojavljajo. Pač razmišljam o tem, kaj, kako, čemu, zakaj?
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov