Kako se rešiš tega občutka, te želje po zvezi?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jozica1 » 14. Apr. 2010 18:15

Najprej vsem želim en lep pozdrav :)

Na duši mi leži ena zadeva, bolje rečeno "razmišljanje.." skratka gre za to da sem že dalj časa samska, na začetku mi pač razočaranje ni pustilo da grem kar takoj naprej, nato sem bila v obobju ko je super fajn uživat samsko življene, še na misel mi ni prišlo da bi katerega imela.. potem pa.. ko se ti zdi da si pripravljen spet na kaj novega.. dokler je vse v mejah normale je ok.
Ampak opažati sem začela, da podzavestno "rinem" v en odnos.. na vsak način bi rada enga imela, po drugi strani pa noben ni dovolj dober.
To pač presega tisto mejo, ko si samo pripravljen na novo zvezo. Ne želim rinit v novo zvezo, niti razmišljat o tem kje in kdaj bi koga spoznala. Kako se rešit tega občutka? Kako izpustit to "željo(?)" iz rok..?
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
Uporabniški avatar
undercover
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a undercover » 14. Apr. 2010 18:56

ne moreš kar tako.v glavi imaš da se boljše počutiš ko si v vezi.zamoti se s stvarmi ob katerih pozabiš na to. :)
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 14. Apr. 2010 19:46

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 14. Apr. 2010 21:43

Kolikor te jaz razumem, bi rada bila z nekom, vendar te "lov na moške" utruja oz. je preveč stresno.

Poskušaj z moškimi navezovati prijateljske stike in ne ljubezenskih. Tako bo ljubezen (če bo prišla kje vmes) spontana in boljša, pa še par dobrih kolegov lahko najdeš na tej poti. Vsekakor se boš pa znebila tega "pritiska" iskanja fanta.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 15. Apr. 2010 12:01

hmm, vzami si čas zase, na fante ne glej kot na potencialne partnerje, ampak kot na prijatelje, ker če se jz ne motim se mi zdi da še nisi pripravljena poskusiti znova, iti v novo zvezo.
Sej samsko življenje ima svoje prednosti, nobenemu ne polagaš račune kaj delaš, zakaj, kje, s kom, si čisto svoboden, tak da glej to iz te pozitivne plati, da užiwaš, da se maš fajn, ko bo pa pravi čas bo že prišel nekdo, ki te bo zmešal, ne da bi ga iskala :)
Pa srečno!
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 17. Apr. 2010 17:38

Uh... jaz imam podoben, ampak ne čisto enak problem... bila sem v daljši zvezi, prebolevala, mi je bilo fino biti samska... ampak zdaj bi si spet želela nekoga ob sebi... saj ne da bi bila vsa zafrustrirana, ker sem sama... prav polno življenje imam in vse to... ampak po malem me začenja preganjat, da vedno, ko koga spoznam... potencialnega fanta za kaj več kot le prijateljstvo je tako, da je zaseden, gej, zaseden gej mu je samo do sexa (jaz pa pač nisem za takšno ''zvezo.'') ... in se mi že lep čas nič ne izide.... :? Nič. Sprašujem se, če je kaj narobe z menoj ali si fantje preprosto ne želijo več zvez, ti ki so seveda sploh samski... :? Ne izgledam slabo, nisem neumna, imam dovolj prijateljev, da nimam občutka, da sem pusta ali dolgočasna... sem uspešna... ampak ko pride do fantov sem v zadnjem letu nula od nule. :? Prej temu ni bilo tako... ampak zdaj... :?
Uporabniški avatar
shania
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 10. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shania » 19. Apr. 2010 14:25

Ženske imamo v sebi, da bi rade bilje ljublje in to s strani moških, vendar moreš najprej ljubiti sama sebe in biti srečna v tej ljubezni, imeti rada svoje življenje... in potem to opazi nekdo drug in on postane le še tista pika na i, saj bi lahko brez njega tudi živela. Če razumeš. Bolj enostavno povedano, vendar ta stavek nihče ne sliši rad: Prišlo bo ko boš najmanj pričakovala :)
Srečo lahko najdemo v navadnem zrncu.
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 19. Apr. 2010 14:37

Bodi brez skrbi, so še fantje zunaj, ki jim ni samo do seksa, so zasedeni itd. Po moje je največji problem, da je dan danes internet ogromno ljudi asocializiral kar se tiče neposrednega osebnega kontakta in jih je zato težje v resničnem življenju srečat.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 20. Apr. 2010 2:20

em...to je posledica dolgotrajne samskosti. probaj si vbit v glavo, da se ne boš ukvarjala s tipi in se posveti nečemu drugemu. tko boš malo potlačla svoje probleme, ki bojo čez neki časa še bolj udarili ven. pomoje je najboljša in najbolj realna rešitev, da greš v neko vezo, na vsak način, in šele ko boš v tej vezi, boš lahko dovolj trezno razmišljala, da boš takrat lahko spoznala enega kvalitetnega in pravega tipa zase. mislim, da je to edini način iz tega sranja. ker zdej ko ni nič, še bolj ne bo nič. potem pa ko bo eden vsaj za silo, bo pa tudi še kak boljši. ker boš pač drugače naravnana.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 20. Apr. 2010 9:21

Ja, tipična kvazi-dilema moderne slovenske urbane ženske.

1."Itak sem sama sebi dovolj".
2."Po drugi strani bi rada imela nekoga".
3."Najprej jaz...potem pes...potem tip...mogoče."
4."Noben ni dovolj dober zame".

Punčke, malo šole življenja.Ko sem bil star okoli 25, so moje vrstnice, ki so vsaj približno zgledale, lahko odpikale vsak dan 10 tipov.In izbirale, kot v restavraciji.Ti ja, ti ne...

Zdaj je zgodba malo drugačna.Po 30 ima ženska na trgu bistveno nižjo ceno, razen, če ni res izjemna lepotica in osebnost.Ja, vsekakor, vedno lahko pride "boljši".Pasivna vloga "jaz izbiram" je zelo udobna...Ampak, vsaka s flozofijo, da noben ni dovolj dober zanjo in da vedno lahko pride boljši, mora računati z veliko verjetnostjo, da bo ostala sama.

Poznam cel kup samskih žensk, starih okoli 35, ki še niso imele veze, dalšje od 2 leti. Vse so igrale na filozofijo "noben ni dovolj dober zame".Marsikatera v tej igri ostane sama, saj kvalitetne tipe (da ne govorimo o izjemnih, ki jih je res peščica) pač dobijo lahko le nekatere..

Hm, tiste, ki igrate igro "hočem glavni dobitek na lotu", ste pripravljene tudi na poraz? Zavedati se namreč morate, da imate vveliko tekmic.In zakaj bi si res res kvaliteten tip želel ekskluzivne veze prav z vami? To se vprašajte, kar se da samokritično.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 20. Apr. 2010 10:22

Džeki napisal/-a:Ja, tipična kvazi-dilema moderne slovenske urbane ženske.

1."Itak sem sama sebi dovolj".
2."Po drugi strani bi rada imela nekoga".
3."Najprej jaz...potem pes...potem tip...mogoče."
4."Noben ni dovolj dober zame".

Punčke, malo šole življenja.Ko sem bil star okoli 25, so moje vrstnice, ki so vsaj približno zgledale, lahko odpikale vsak dan 10 tipov.In izbirale, kot v restavraciji.Ti ja, ti ne...

Zdaj je zgodba malo drugačna.Po 30 ima ženska na trgu bistveno nižjo ceno, razen, če ni res izjemna lepotica in osebnost.Ja, vsekakor, vedno lahko pride "boljši".Pasivna vloga "jaz izbiram" je zelo udobna...Ampak, vsaka s flozofijo, da noben ni dovolj dober zanjo in da vedno lahko pride boljši, mora računati z veliko verjetnostjo, da bo ostala sama.

Poznam cel kup samskih žensk, starih okoli 35, ki še niso imele veze, dalšje od 2 leti. Vse so igrale na filozofijo "noben ni dovolj dober zame".Marsikatera v tej igri ostane sama, saj kvalitetne tipe (da ne govorimo o izjemnih, ki jih je res peščica) pač dobijo lahko le nekatere..

Hm, tiste, ki igrate igro "hočem glavni dobitek na lotu", ste pripravljene tudi na poraz? Zavedati se namreč morate, da imate vveliko tekmic.In zakaj bi si res res kvaliteten tip želel ekskluzivne veze prav z vami? To se vprašajte, kar se da samokritično.

strinjam se z zgoraj napisanim.
Se kr najdem v tvojih stavkih, seveda v obdobju ko sem bila samska, menila sem namreč da sem sama sebi zadosti, po drugi strani so bili dnevi ko bi si želela imeti koga ob sebi... Zej pa to da noben ni dovolj dober je pa druga zgodba, kdo pa pravi da si ti dovolj dobra zanj (se nanaša na katerokoli žensko, da ne bo kera užaljena). Si pač zbereš fajnega in greš z njim v zvezo, s kr enim ne greš poskušat srečo.
Po 30. letu se ženskam že zelo mudi, tudi zarad biološke ure, takrat je težko najdi ustreznega partnerja, saj so ta kvalitetni že zasedeni in si ustvarjajo družine... To pa da se je ena ogasila na forum da se pohvali da je pri 35 (nekaj takega) ujagala dobrega fanta, jah, to je bolj izjema kot pravilo, je mela srečo... In nimajo vse te sreče. Ampak seveda v mladosti je treba uživat, čim več partnerjev skos dat (takšno je mnenje večine), potem pa jokajo da na koncu sami ostanejo. Se mi kaj smilijo? Absolutno da ne, vsak spi tako kot si je postlal :wink:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 20. Apr. 2010 10:29

Tako kot je napisal Džeki... če ti že paše bit samska, se pač zadovolji s tem, če ne, pa ne bit preveč izbirčna, sicer boš proti želji oz. proti pričakovanjem ostala sama. To zdaj ne pomeni, da moraš biti z nekom, ki ti ni všeč, ampak da spustiš kriterije in si pustiš nekoga bolje spoznati, čeprav na začetku morda sploh ni tvoj tip "sanjskega" moškega.
To, da pa si želiš imeti nekoga na vsak način, je pa le posledica dolgotrajne samskosti. Saj si si že sama pojasnila, da to ni okej, torej se tako še "sprogramiraj" in se z nečim zaposli ter ne razmišljaj o tem. :wink:
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 20. Apr. 2010 11:24

Zelo lepo napisano Džeki.

Koliko jaz opažam, je takšnih punc ogromno. Ena kolegica je pustila svojega fanta samo zato, da si je našla bolj luštnega (čeprav je bila s prejšnjim čisto v redu zadovoljna), ker si je njena kolegica našla enega, ki je bil bogat. Tako se je lahko hvalila pred svojo kolegico, da ima ful luštnega tipa (čeprav je bil tip tele).

Saj vem, ta punca nima vse v glavi porihtano. Ampak žalostno je, da dosti punc nima v glavi tega porihtano.

Sicer pa; tisti vic o ženskah in izbiri moških po nadstopjih je čista resnica.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 22. Apr. 2010 10:48

Res je umetnost najti človeka, s katerim se tako dobro razumeta, da lahko živita skupaj.Takih ljudi je malo in ko enega srečaš, da imata iste poglede na lajf,interese, sta si všeč,si pašeta...ga/jo je neumnost spustiti mimo in iskati "boljšega". Pri teh stvareh moramo vedno poslušati razum, zato ga imamo.

Ljudje, ki vedno iščejo "boljše" (karkoli naj bi to že bilo), so praviloma nesrečni, saj z ničemer/nikomer niso zadovoljni.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 22. Apr. 2010 16:46

To je tipičen argument tipov. Če mene prašaš, majo ženske še preveč spuščene kriterije. In sama se ne bom nikoli zadovoljila z manj, sam zato k mi bo "cena po 30em padla", lol. Get a grip.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]