Težave z bivšim fantom

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kužapazi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a kužapazi » 12. Apr. 2010 19:39

Lep pozdrav.
Imam en problem z bivšim fantom, ki kar noče in noče, oz. morda bolje rečeno ne more pozabiti na mene, ter vse kar sva imela. Skupaj sva bila skoraj 2 leti, in skupaj sva preživela večino tega časa. Potem se je zgodilo…..on me je prevaral in jaz sem to „požrla“, ker sem mislila, da je on edini zame in da se je to zgodilo zaradi alkohola. Čez čas, mu že ta ena ni bila dovolj. Ponovilo se je še drugič. Ker mi je bilo toliko do njega, sem še to spregledala. Spregledala sem tudi vse žaljivke, ki mi jih je namenil. Kmalu za tem, sem spoznala fanta, ki mi je pomagal priti skozi te težave, in me prepričal, da takšna zveza ne pelje nikamor. Odločila sem se, da temu naredim konec. Ta fant mi je pomagal, me zadrževal, da se mu nisem javljala na telefon, me podpiral, mi dvigoval nazaj samozavest, ki sem jo ob tem (sedaj bivšem) fantu zgubila. Ker jaz sedaj tega, da me bo žalil, varal, ne morem dopustiti, sem mu to tudi povedla, in mu lepo dala vedeti, da je konec. Ampak situacija se je obrnila. On sili v mene, češ da se je spremenil, da nebo nikoli več tak, da mu je grozno žal za to kar je naredil in da nebi tega delal nikoli, če bi vedel, kakšno dobro punco bi izgubil. Njegova mama me neprestano kliče, da je cel depresiven, da ni ničesar sposoben odkar nisva skupaj, in da jo zelo skrbi, da si bo kaj naredil. Večkrat me je prosila, naj se vsaj družim z njim, dokler ne najdejo ustrezne rešitve da ga pomirijo. Vendar nič ne pomaga. Če mu rečem kaj v tem smislu da ga nočem več videti, postane žaljiv, in agresiven. Sedaj mu morem večkrat pustiti, da prespi pri meni, iz samega usmiljenja saj želim tako ugoditi njegovi mami, in tudi mene skrbi da si nebi kaj naredil. Vendar sedaj je prišlo že tako daleč da kar sam od sebe pride do mene, ne da bi kaj sporočil in se mi prikaže pred vrati med tem ko že vsi spimo. To njegovo obnašanje je postalo nedopustno, saj tudi moja mama ne more več tega prenašat.

+še to, fant je zelo vzkipljiv, enkrat je celo (na mojem lastnem domu) špuknil vame..

Sedaj se pa obračam na Cosmo forum... zanima me kaj naj naredim? Jaz sem čisto brez idej, že vso voljo sem izgubila. Prosim, pomagajte mi!

:idea:
Ko slišiš, pozabiš.
Ko vidiš, si zapomniš.
Ko doživiš, razumeš.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Apr. 2010 19:47

Trapasta si, da si sploh bla toliko časa z njim.
Prvič, ko ti je izrekel kakšno žaljivko/te prevaral, bi morala narediti temu konec! Zanimivo kaj vse so pripravljene nekatere ženske požret iz ljubezni :roll:

Jasno mu povej, da je konec. Na njegove in mamine klice se ne oglašaj. Če bi si hotel kaj narediti, bi si že. S tem te le izsiljujejo, ti se pa pustiš. Če se pa ne more pomiriti, naj ga pa do psihiatra odpeljejo, ker to kar počne v nobenem primeru ni normalno! Sam si je kriv, da sta se razšla, sedaj naj pa se sam ukvarja s posledicami.

BTW: kako patetično od njegove mame, da te kliče...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
shania
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 10. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shania » 12. Apr. 2010 19:53

Pa naj še tvoja mama pokliče njegovo. WTF!!! Ma kr neki vse skupaj. Lepo in odločno povej, da tako ne gre več naprej in da če ne gre zlepa, boš pač šla na pristojne ustanove, ki bojo to naredile namesto tebe, če drugače ne gre in to potem res naredi. Ker to pa ni ničemer podobno, sej nisi socialna delavka, ali psiholog, da boš to prenašala.
Zadnjič spremenil shania, dne 12. Apr. 2010 19:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Srečo lahko najdemo v navadnem zrncu.
Uporabniški avatar
*mala_miška*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala_miška* » 12. Apr. 2010 19:53

:eek: :eek: Kr ne morm vrjet...

Ko pride pred vrata, vrat rajši ne odpri, če pa že slučajno jih, jih pa hitro hitro zapri nazaj.
Jst na tvojem mestu bi ga čist ignorerala,kakor se le da, če bi preveč delu sitnosti npr. zvečer, ker ga nebi notr spustila, bi ga lepo opozorila da bom poklicala policaje, če ne neha, bi jih res poklicala.
Enkrat bo že mogu nehat. Kar se pa njegove mt tiče....kok me to pogreje k slišm da se starši tkole vmešavajo. Lepo ji povej da nočš bit z njim, pol se ji pa sploh ne več javlat.

In punca, stran z usmiljenjem. In pa stran od njega.
The man on top of the mountain didn't fall there
Uporabniški avatar
kužapazi
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kužapazi » 12. Apr. 2010 19:56

Res sem trapa ja. To se čist zavedam. Sicer mi je blo z njim res super, razn tega kar je počel.. in tisti spomini, ista zanimanja za stvari..to me je nažalost tolko vezalo nanj. Ko sem se odločla da nardim konec tej zvezi, sem potrebovala NUJNO nekoga da me je pokonci držal.. in hvala prjatlom.
Zdaj se pa njega nikakor nemorem znebit. Vsak dan me kliče, in če se javim z malo bolj "žalostnim" tonom glasu, je že tečen, kaj sm slabe volje, da nimam kaj bit, blablabla. Pa zakaj se tko javljam, da sem nesramna do njega.
Mislim... Kaj lahko živim?! :x :?
Ko slišiš, pozabiš.
Ko vidiš, si zapomniš.
Ko doživiš, razumeš.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 12. Apr. 2010 19:56

Vate sili, ker nisi dovolj odločna. Pri takih stvareh se reče "NE,v prihodnje se me izogibaj kot se bom jaz tebe" in se tega drži. Kar se NE počne je to, da se mu dovoli, da potihem uveljavlja svojo voljo s tem, ko spi pri tebi in se te tako ali drugače drži.
Ti nimaš nobene obveznosti do tega tipa, da ga ujčkaš in držiš v svojem življenju.
Uporabniški avatar
kužapazi
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kužapazi » 12. Apr. 2010 19:59

Tolkrat sem že rekla, da bom zamenjala cifro, zart njegove mame, IN itak da še zaradi njega.
Enkrat sem celo že šla prespat h kolegici v LJ, ker je on prišel k men.. nenapovedan spet. Sploh nevem zakaj se more to dogajat, in da morjo še poleg tega moji starši to gledat....
Ko slišiš, pozabiš.
Ko vidiš, si zapomniš.
Ko doživiš, razumeš.
Uporabniški avatar
shania
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a shania » 12. Apr. 2010 20:07

kužapazi napisal/-a:Tolkrat sem že rekla, da bom zamenjala cifro, zart njegove mame, IN itak da še zaradi njega.
Enkrat sem celo že šla prespat h kolegici v LJ, ker je on prišel k men.. nenapovedan spet. Sploh nevem zakaj se more to dogajat, in da morjo še poleg tega moji starši to gledat....

Glej, če to meji že na "psiho" boš pač morala prijavit. Tudi moja znanka je imela podoben primer, pa je rekla stop temu, ni odprla vrat, pa se je začel dret, pa je prišla policija, verjetno mi ni treba več naprej razlagat, a ne. Če se ceniš naredi to tudi sama, da boš lahko srečno oziroma normalno živela naprej. UKREPAJ.
Srečo lahko najdemo v navadnem zrncu.
Uporabniški avatar
kužapazi
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kužapazi » 12. Apr. 2010 20:13

če se ga bojim :( še včeraj je bil pri meni, in se kr zaganjal v mene, kot da me hoče udarit, pa take... pa sm bla spet "prasica" ... itd. mislim.. pol pa k bi tlesknu s prsti, je bil že spet čist vredu. par minut kasneje spet ne.. njem se je zmešal, men se še pa bo, ker mi ruši moj življenski ritem, mi grozi, je ljubosumn na moje prijatle... sj nevem kaj še naj napišem, ker je pač preveč groznih stvari :S
Ko slišiš, pozabiš.
Ko vidiš, si zapomniš.
Ko doživiš, razumeš.
Uporabniški avatar
kužapazi
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kužapazi » 12. Apr. 2010 20:15

+enkrat je že zbežal od doma, in ga ni blo domov, so vsi panični mene klicali, js nisem nič vedla, ni se javljal na telefon.. potem so ga ob 4h zjutraj najdli v Izoli..policaji.
tko da z njimi je že imel opravka....

seveda sem bla pa jst kriva za vse!
Ko slišiš, pozabiš.
Ko vidiš, si zapomniš.
Ko doživiš, razumeš.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 12. Apr. 2010 20:18

Ja pa kako lahko on kar prosto hodi k tebi, kdo ga pa spusti v stanovanje?

Njemu in njegovi mami povej, da ne želiš več kontakta z njima in da ju boš v primeru, da te bosta še klicala, prijavila mobilnemu operaterju. To tudi naredi, če ne bosta odnehala.
Vrat enostavno ne odpiraj več.
Če še živiš skupaj z očetom, naj mu on zelo kratko in jedrnato pove, da njegova hči ne bo prišla h vratom in jih nato zapre.

To je to. Vljudna, ampak hladna komunikacija. Brez prepirov, brez pregovarjanj, brez solz in definitivno brez špukanja. In klic na policijo, če bo delal kakršnokoli štalo pred vašimi vhodnimi vrati.
Uporabniški avatar
kužapazi
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kužapazi » 12. Apr. 2010 20:21

Js sem mu vrata odprla sam 1x.. ponavad mu jih mami al pa ati.. ampak ona dva sta zelo vredu, in jih nočem obremenjevat s takšnimi stvarmi. Sicer mamci sm že povedla kakšna je situacija, in nekak zastopi, ampak še kar mu odpira vrata..
hvala za vse dozdejšnje nasvete.
Ko slišiš, pozabiš.
Ko vidiš, si zapomniš.
Ko doživiš, razumeš.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 12. Apr. 2010 20:21

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kužapazi
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kužapazi » 12. Apr. 2010 20:23

Ne to je daleč od osebe k sm jo mela rada. pa mi stalno govori: "ja pa sej sm zdej tak k sm bil včasih" ..pa bolj kt mu pravim da ni, je vedn bolj tečen in nesramen..sj mu nemorem nič rečt.

ko že vidim kakšne posledice bodo ko se mu nebom javljala.. vsega bom js kriva, s tem pa nemorm žvet
Ko slišiš, pozabiš.
Ko vidiš, si zapomniš.
Ko doživiš, razumeš.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 12. Apr. 2010 20:25

kužapazi napisal/-a:Sicer mamci sm že povedla kakšna je situacija, in nekak zastopi, ampak še kar mu odpira vrata..
hvala za vse dozdejšnje nasvete.

Ne, ne zastopi. Če bi mama v resnici razumela, kaj ti ta tip dela, bi mu vedro pomij vrgla čez balkon, ne pa vrata odprla.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov