Strah - moj stalni spemljevalec

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

marmelada1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a marmelada1 » 07. Apr. 2010 13:43

Pozdravljeni od še ene nove uporbnice foruma.

Ker me je zelo strah večjih življenjskih odločitev, me zanima, če še kdo naleti na takšne ovire. Sem v vezi, ampak vedno znova se mi poraja vprašanje kaj, če ni pravi, kaj če bom zatem spoznala nekoga, ki mi bo bolj všeč, koga s katerim se bi bolje ujela,... Zaradi tega strahu se ne upam preseliti, imeti otrok, se poročiti,... enostavno sem otrpnila, ker se bojim, da bom naredila napačen korak zaradi katerega bom nesrečna v življenju. Se mi zdi, da me je zarade takšne napetosti vedno bolj strah tudi drugih stvari.
Se vam dogaja podobno?
marmelada1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a marmelada1 » 07. Apr. 2010 13:55

buubbika napisal/-a:Zakaj imaš tak strah? Mislim, a nisi srečna s fantom? Moraš razčistiti s sabo (in pa tudi nam, če hočeš, da "svetujemo"), kaj točno te moti.

Sem srečna, ampak vedno mislim, da bi bilo lahko še bolje, da je morda nekje nekdo s katerim bi bila še bolj srečna. Potem me je strah, da bi se ga lahko naveličala, da bi me začele njegove napake (ker seveda nihče ni brez njih) bolj motit, ko bi bila enkrat skupaj.
Skrbi me, da bom ostala brez prijateljic, če se preselim k njemu (ker za stanovanje drugje niti nimava denarja, niti ne želje).
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 07. Apr. 2010 14:28

Sploh ne razmišljaj o takšnih stvareh ampak uživaj vsak dan posebej s fantom in se ne sprašuj, kaj če ni pravi...
Če boš kdaj spoznala fanta, s katerim se boš bolj ujela, bo zate "pravi" itd.. boš pač z njim. Saj pa ne veš, kaj vse te še čaka v življenju in koliko super fantov boš še spoznala. Kdo je rekel, da je to tvoj zadnji fant? Mogoče pravi šele pride...
Ampak sedaj imaš fanta s katerim si srečna in so ta vprašanja čisto nesmiselna. Prepusti se...
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 07. Apr. 2010 14:32

Seveda je tam nekje zuni nekdo, ki bi ti bolj ustrezal, sam če ga sploh nisi spoznala in ga mogoče tudi nikoli ne boš, zakaj se ukvarjaš s tem? Pomoje je krivo to, da nisi res srečna v zvezi, ker če bi bla in bi vedla da je to to, tisto kar hočeš od življenja, te ne bi blo strah, ampak bi komi čakala na hišo, otroka, psa itd z njim.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 07. Apr. 2010 14:36

[vanessa] napisal/-a:Pomoje je krivo to, da nisi res srečna v zvezi, ker če bi bla in bi vedla da je to to, tisto kar hočeš od življenja, te ne bi blo strah, ampak bi komi čakala na hišo, otroka, psa itd z njim.

Se strinjam. In mislim, da dokler nisi prepričana o vsem bo bolje da se ne preseliš k njemu.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 07. Apr. 2010 15:04

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 07. Apr. 2010 15:04

In kaj potem če spoznaš nekoga s katerim se boljše razumeš, s katerim bi bila bolj srečna itd.? Kaj zdaj nisi zadovoljna, se ne ujameta, se ne razumeta?

Tudi če boš srečala katerega drugega, s katerim bi na prvi pogled lahko bila bolj srečna, se na koncu lahko izkaže, da bo zveze z njim totalna polomija. Poznam primer, ko je fant pustil punco s katero se je super razumel in vse sam zato, ker je spoznal eno, ki je bila bolj luštna in je na prvi pogled mislil, da bo super z njo. Še danes se po glavi tolče, ker je zraven te druge skoraj živce zgubil, ta prva pa ni hotela nič več imet z njim.

Sicer pa; odgovor na tvojo "dilemo" je tu:

V New Yorku so nedavno odprli trgovino v kateri so ženske lahko izbrale in kupile moža.

Na vhodu so bila izobešena "navodila za uporabo":
- Trgovino lahko obiščete SAMO ENKRAT
- Trgovina ima 6 nadstropij in karakteristike moških se izboljšujejo kakor v višje nadstropje se povzpnete
- Lahko izberete kateregakoli moškega na nadstropju na katerem se nahajate ali pa se vzpnete v višje nadstropje
- Ne morete se vrniti v nadstropje nižje

Ena ženska se odloči obiskati trgovino, da bi si poiskala partnerja.

Na vratih prvega nadstropja piše:"TI MOŠKI IMAJO DELO"

In ženska se odloči povzpeti v naslednje nadstropje.
Na vratih drugega nadstropja piše:"TI MOŠKI IMAJO DELO IN IMAJO RADI OTROKE"

In ženska se odloči povzpeti v naslednje nadstropje.
Na vratih tretjega nadstropja piše:"TI MOŠKI IMAJO DELO, IMAJO RADI OTROKE IN NEVERJETNO SO LEPI"

Waaw, pomisli ženska vendar čuti , da se mora še povzpeti.
Na vratih četrtega nadstropja piše:"TI MOŠKI IMAJO DELO, IMAJO RADI OTROKE, SO NEVERJETNO LEPI IN POMAGAJO PRI HIŠNIH OPRAVILIH"

Neverjetno, pomisli ženska, težko se uprem, da na vstopim vendar nekaj me vleče dalje in odide v naslednje nadstropje.
Na vratih petega nadsropja piše:"TI MOŠKI IMAJO DELO, IMAJO RADI OTROKE, SO NEVERJETNO LEPI, POMAGAJO PRI HIŠNIH OPRAVILIH IN ZELO SO ROMANTIČNI"

Ženska se odloči vstopiti, ampak v zadnjem trenutku ji to nekaj prepreči in na koncu vendarle odide v šesto nadstropje.
Na vratih šestega nadstropja piše: "STE OBISKOVALKA ŠT. 31.456.012 NA TEM NADSTROPJU NI MOŠKIH, TO NADSTROPJE OBSTAJA, DA BI SE DOKAZALO KAKO JE NEMOGOČE ZADOVOLJITI
ENO ŽENSKO.
HVALA VAM , DA STE OBISKALI NAŠO TRGOVINO."

Čeprav je to vic, se mi včasih zdi, da bi skoraj lahko bilo pravilo.
Uporabniški avatar
lana505
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lana505 » 07. Apr. 2010 15:13

Pa si mela že kšno zvezo za sabo?
Ker jz mislm, da vsak rabi met nekaj za primerjat, ker če slabega nebi poznali tud nebi vedli kaj je dobro.
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 07. Apr. 2010 15:50

Ma vska ma kdaj trenutke ko se to sprasuje..
Ampak tukaj lahko vkljucis logiko.. Kaj se zgodi ce se presleita skupaj in stvar ne deluje? Ja, gres pac nazaj k starsem - ena izkusnja vec.
Ce se lahko procis, se lahko tud locis.
Kaj pa se otrok tice, hja, saj pa si samostojna in jih lahko sama vzgajas.
Ce bos zivljenje prezivela v dvomih ali je prav kaj delas, bo pac slo mimo, zaudila bos vse bistvene dogodke..
Vse cesar se moras zavedat je, da zmores vse sama, in ce se stvar pac zalomi, bos ze prezivela. Se zavedat, da sama zmores vse, je edino orozje proti dvomom.

p.s.: ce se res sprasujes ali bos mogoce srecala boljsega tipa od svojga pa bi se morala resno zamislit nad tem odnosom.
Uporabniški avatar
PlayBoy-GirL
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 2. 2009
Kraj: In The Middle Of Your Heart

Neprebrana objavaNapisal/-a PlayBoy-GirL » 07. Apr. 2010 16:42

underdogy napisal/-a:Ma vska ma kdaj trenutke ko se to sprasuje..
Ampak tukaj lahko vkljucis logiko.. Kaj se zgodi ce se presleita skupaj in stvar ne deluje? Ja, gres pac nazaj k starsem - ena izkusnja vec.
Ce se lahko procis, se lahko tud locis.
Kaj pa se otrok tice, hja, saj pa si samostojna in jih lahko sama vzgajas.
Ce bos zivljenje prezivela v dvomih ali je prav kaj delas, bo pac slo mimo, zaudila bos vse bistvene dogodke..
Vse cesar se moras zavedat je, da zmores vse sama, in ce se stvar pac zalomi, bos ze prezivela. Se zavedat, da sama zmores vse, je edino orozje proti dvomom.

p.s.: ce se res sprasujes ali bos mogoce srecala boljsega tipa od svojga pa bi se morala resno zamislit nad tem odnosom.

Ja,res je. Samo zaupaj vase,da zmoreš vse (sama ali s fantom)
Glavo pokonci in brez strahu!
* LOVE is LOVE. I LOVE my LOVE. My LOVE is you. So I LOVE you. * <33
marmelada1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a marmelada1 » 07. Apr. 2010 20:54

Hvala vam za odgovore.
Sedaj pa še moji na vaša vprašanja:
Bila sem že v parih vezah in se mi zdi, da je bila najboljša prva. To sicer spoznavam šele sedaj.
Preselim se lahko k fantu, je pa potem težko it, ko enkrat vložiš precej denarja v stanovanje. Domov bi se težko vrnila, ker si bo doma nekoč brat ustvaril družino in ne bo prostora za dve družini.
Glede prijateljci pa takole, res je, da se lahko družimo še naprej, ampak problem bo razdalja, ker bodo onse vse ostale blizu kraja kjer sedaj jaz živim, medtem, ko se bom jaz selila precej stran, če se bom.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 07. Apr. 2010 20:57

Noup, s fantom nista za skup :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 07. Apr. 2010 21:04

Sliši se, kot da ti nekaj pravi, da to še ni človek, s katerim bi si lahko samo sebe predstavljala celo življenje.

Ne poročiš se z nekom, s komer lahko živiš, temveč z nekom, brez katerega nočeš.
marmelada1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a marmelada1 » 08. Apr. 2010 8:28

Potem ne bom nikoli srečala pravega, če ga do zdaj nisem. Takšen strah namreč me vedno spreletava.
Uporabniški avatar
lana505
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lana505 » 08. Apr. 2010 8:43

Ja kolk si pa stara?
Zakaj sta šla pa z tistim prvim narazen?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov