Preveč zadržana, brez samozavesti

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 22. Mar. 2010 13:18

Jah nevem a je to prava tema ... oz pod pravo temo . ampak ok .
jah tko je pr men je pa vedno ta problem da nisem samozavestna.
Če sm sama takrat mi ni nič problem ... npr. bila sem v domu imela sem cimro vedno je ona sesala prah in to . pa ne da jaz ne znam ali da se mi ne da .. ampak kar enostavno sm zadržana ,samo čakam kdaj bo ona naredila , ker si pač mislim da če bom jaz potem mogoče ne bo to pravi trenutek.
Nevem če sem ta primer dobo opisala oz opisuje to kar me teži. Mogoče bo kdo razbral iz tega. Uglavnem problem je da če sm sama bom pucala, šla na sprehod, v trgovino .. če je pa kdo z mano pa samo čakam da bo kaj rekel da gremo sm pa sm ..al da naredim to pa to. In to je kar velik problem. Imela sam tudi fanta in problem je biu isti , spet sm bla zadržana in nikol o ničemer odločala. Prašal me je da kam bova šla jest ..moj odgovor je biu nevem meni je vseeno , nism lačna... itd. pa mi je rekel na danes jas povem kam greva ... kakšen je moj odgovor takrat bil si verjetno mislite.
Upam da mi bo kdo vsaj s kakšno besedo pomagal :)
bodi to kar si
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 22. Mar. 2010 14:13

Razumem kaj hočeš. Vsaj upam. Rajši vidiš, da se nekdo drug odloča namesto tebe, ker najbrž misliš, da bo tako bolj prav. Tudi jaz rajši vidim, da drugi odločajo kam gremo. Nekako nočem izražati svojih želja. Delam tudi vsako stvar rajši, če sem sama. Ne da ne bi znala, ampak nek strah, da bom narobe naredila, če mi nekdo gleda pod roke.
Se kar najdem tudi sama v tvojem postu. Očitno se pustiva vplivati in glavno vlogo prepuščava drugim.
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 22. Mar. 2010 14:37

točno tako je kot si napisala in si razumela moje besede.
ampak ne vem kaj naj naredim. Ubistvu si nekaj želim naredit ampak zaradi drugih to ne naredim ... in kot si ti rekla ... češ da bom naredila napako.
Spomnim se tudi ko sva s sestro imeli skupaj sobo , ko je ni bilo sem sobo pospravla ampak ob njeni pristnost tega nisem. enako je bilo z mojo cimro ko je ni bilo oz je odšla domov sem sobo lepo pometla, pobrisala prah itd.
Del mene si želi nekaj narediti drugi del mene pa mi to prepreči , ker me je strah. In to mam v sebi kar boli, včasih sem prou jezna sama nase. Tudi svoje probleme težko komu povem .. boli in boli a povem ne, ker si mislim da to ni pomebno oz sploh ne znam spravit tega ven iz sebe. :(
bodi to kar si
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Mar. 2010 14:42

Kar mi je najbolj nenavadno pri vsem skupaj, je - tvoj podpis. :)
Deluje tako močan in pozitiven, kar je v nasprotju s tvojo malce manj močno osebnostjo oz. določeno šibkejšo lastnostjo.
Probaj večkrat pred drugimi uveljavit svojo voljo (podat svoje mnenje, povedat predloge, prijeti za tisto krpo in pobrisat kej), prisili se mal - grem stavt, da te ne bo ubilo. ;)
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 22. Mar. 2010 14:47

ja res ta citat ni rauno pravi za to temo . Ampak mi daje neko pozitivno stran v drugih stvareh, kar me žene naprej .
Ja vem , da bi bilo lepo izražati kar si želiš ampak to pri meni ne gre.
Saj se trudim in hočem pa kar ne gre iz mene.
bodi to kar si
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Mar. 2010 14:51

^^citat je čist OK, hotela sem rečt, da ga probaj mal bolj upoštevat.
Try just a bit harder..
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 22. Mar. 2010 15:01

Poskusi se "prisilit" da nekaj narediš, in sprejeti da so tudi tvoje odločitve pomembne, zavedaj se da si TI pomembna. Seveda ni izključeno da kdaj ne boš naredila ali pa rekla kakšne neumnosti, vsi se kdaj motimo in naredimo kakšno neumnost :wink:

p.s. tudi sama sem ti malo podobna. v glavi se mi plete toliko stvari pa jih ne povem pa še sama nevem zakaj ne....in zato lahko veliko zamudiš ali pa izgubiš...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Mar. 2010 15:03

^^ :gut:

Sem ugotovila, da s tistim mojim nasvetom pravzaprav projiciram še svoje želje :oops: .. sem tud med bolj zadržanimi, ampak, točno tko - če ne probamo, niti ne vem kako bi se stvari lahko razpletle.
Res je pa, da ga vsi kdaj kiksnemo, ampak se da vsemu temu nasmejat in it lepo naprej.
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 22. Mar. 2010 15:06

to se pa srinjam ... izgubiš ali zamudiš .
Morda bom neko stvar opravila sama bolje kot ob pristnost koga drugega...
ali bom bolj počasna, nerodna morda , mogoče celo vprašala koko se to naredei kot češ še nikol tega naredila... itd. Ker je vedno pristna ta misel ali delam prav ali narobe.
se spomnim ko smo v domu kuhači kavo pa sem jo jaz kuhala in sm se tko pripravljala kot da bi jo res prvič kuhala .. doma pa jo vsak dan skoraj .
Kot da mi tist trenutek vse odpove in nč več ne vem in ne znam.
bodi to kar si
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 22. Mar. 2010 15:06

mogoče se tisti trenutek čemu ravno ne moreš nasmejat, ker bi se rad ugreznil v tla ali pa kaj podobnega, so pa sigurno čez čas zabavni spomini :D
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 22. Mar. 2010 15:07

tud sam sem (bil) bol zadrzane sorte a zadnje case probam bit bol samoiniciativen in ugotavljam, da te ljudje celo poslusajo.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 22. Mar. 2010 15:08

se opravičujem za moje napake v besedilu... tako je če hitim tipkat :)
bodi to kar si
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Mar. 2010 15:09

monique* napisal/-a:mogoče se tisti trenutek čemu ravno ne moreš nasmejat, ker bi se rad ugreznil v tla ali pa kaj podobnega, so pa sigurno čez čas zabavni spomini :D
Se potem sčasoma nabere dosti anekdot :lach:, vsaj to imamo.
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 22. Mar. 2010 15:14

Dioniz napisal/-a:tud sam sem (bil) bol zadrzane sorte a zadnje case probam bit bol samoiniciativen in ugotavljam, da te ljudje celo poslusajo.

ja glede sebe vem da raje prisluhnem kot govorim... včasih ma kar občutek da nas je malo takih. dejansko te že med govorenjem prekinejo in govorijo o svojih primerih itd. se pa zgodi da te dejansko niti ne razumejo kaj jim hočeš povedat .. in ravno zaradi te misli jaz nočem govoriti o svojih problemih SAJ NOBEN NE RAZUME
bodi to kar si
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Mar. 2010 15:25

^^aja, zdej sem pa jz iz tega dobila drugačen vtis: je pri tebi problem u splošnem pred drugimi uveljavljat svoje mnenje/voljo/karkol, al je bolj "ozko", te matra, ko moraš/želiš govorit o svojih problem (ki jih, po tvoje, nihče ne razume)?

Tistole o skakanju v besedo pa tud mene vedno pogreje. :evil: ..sem se počasi sprijaznila s tem, da pogosto pač nimam kaj narest v takih situacijah, ker probat preglasit se mi enostavno ne da, sekirat se pa se tudi ne splača - sicer bi si že zdavnej čir na želodcu pridelala. :?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov