Ko te prijateljica enostavno zavrže

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Nincheq*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 6. 2008
Kraj: Vrhnika

Neprebrana objavaNapisal/-a Nincheq* » 15. Mar. 2010 17:33

Živjo.

Moja zgodba je sledeča. Imela sem najboljšo prijateljico, s katero se poznava že celo življenje. Že od majhnega sva bili ves čas skupaj, pogovarjali sva se o vsem, vse sva si zaupali, skupaj hodili na morje, na zabave, zvečer na sprehode, pijače... skratka stvari, ki jih počnejo prijatelji. In tako je bilo vse do pred kratkim. Potem pa jo, ko se en mesec nisva nič slišali in ko ni odgovarjala na moje sms-e, pokličem, in vprašam, kaj je narobe, zakaj me nič več ne pokliče... Za odgovor pa dobim, da ne more bit več prijateljica z mano, da nima časa, da bi tisti čas, ki ga še ima, rada preživela s fantom (skupaj sta že več kot 2 leti).. In od takrat naprej nisem od nje dobila nobenega pametnega razloga, zakaj ne more biti več prijateljica z mano. To je bil resnično velik šok zame, saj vem, da ji nikoli nisem nič slabega naredila, nikoli nisem o njej grdo govorila, še časa ji nisem veliko vzela, samo za kakšen sprehod ali pa pijačo zvečer, zato enostavno ne vidim razloga, zakaj si ne bi mogla vzet eno uro na teden časa zame? Jaz vem, da nikoli niti pomislila ne bi, da bi zanemarila prijateljice zaradi fanta, kaj šele, da bi kar tako direktno, brez razloga prekinila prijateljstvo. :(

Kaj si vi mislite o tem, je to normalno?
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 15. Mar. 2010 18:08

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 23:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 15. Mar. 2010 18:11

Nincheq* imam kar nekaj ljudi okoli sebe, ki so zaradi partnerja zanemarli svoje prijatelje. Pač eni ljudje so taki, da ko dobijo fanta/punco ostali svet za njih ne obstaja več. Jebat ga, samo tako je :?
marjancax
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 3. 2010
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a marjancax » 15. Mar. 2010 18:20

Jaz imam podobne izkušnje. Ne, da ne bi bila več moja prijateljica, ampak nima več časa zame. Za nekatere punce potem obstajata samo fant in domače ognjišče.
Uporabniški avatar
Nincheq*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Nincheq* » 15. Mar. 2010 18:30

ja sej res.. očitno res ni tok dobra prjatlca, kt sm mislila, da je. v bistvu se ne sekiram več tok, sam moti me to, da ne more niti enga pametnega razloga navest, za to, kar je nardila. no ja, verjetno zato, ker ga nima :D sej bi še razumela, če bi s fantom šele začela, po več kot dveh letih pa res ni take zaljubljenosti, da bi mogla biti ves čas skupaj in da si ne bi mogla vzet pou urce časa na tedn. Res je žalostno kako nekateri zanemarjo prjatle zarad fanta, potem jim je pa žal, ko s fantom končajo in ugotovijo, da so ostali čisto sami.. sam kaj k je takrat že prepozno..
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 15. Mar. 2010 18:35

^^Moja kolegica si je na začetku zveze, ko je bila še s fantom znala vzet neki časa zame in za svoje kolege, čeprav je že takrat bilo to manj pogosto kot prej. Sedaj pa vsakič ko sta dlje skupaj, vsakič se manj vidimo in tudi skoraj nič več ne slišimo.
Sploh nočm pomislt kaj bo, če se s fantom razideta...
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 15. Mar. 2010 18:37

Zelo verjetno bo ta bivša prijateljica že čez nekaj mescev na cosmo forumu odprla/obudila temo o tem, kako jo je pustil fant in kako naj dobi nazaj prijateljice, ki jih je zavrgla, ko je začela hoditi s fantom. :D

Smo imeli že prav tak primer nedolgo nazaj.

Ne sekiraj se zarad nje, sigurno imaš še kakšno drugo prijateljico.
Uporabniški avatar
Nincheq*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Nincheq* » 15. Mar. 2010 18:42

haley napisal/-a:^^Moja kolegica si je na začetku zveze, ko je bila še s fantom znala vzet neki časa zame in za svoje kolege, čeprav je že takrat bilo to manj pogosto kot prej. Sedaj pa vsakič ko sta dlje skupaj, vsakič se manj vidimo in tudi skoraj nič več ne slišimo.
Sploh nočm pomislt kaj bo, če se s fantom razideta...

ja pol bomo pa usi spet dobri... tko je :P js sem s fantom že skoraj 3 leta, pa še nikol nism zart tega zanemarla prjatlc.. al sm jo povabla zravn, če smo šli na kak izlet, če mi je rekla, če grem z njo, sem šla tudi, če je bil fant pri meni.. nekak se mi nikol ni zdel vredno zarad fanta zgubit prjatlov, k s fantom loh nehaš, prjatle maš loh pa tut cel življenje.
Sam očitno nas ni dost, k tko razmišlamo..
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 15. Mar. 2010 18:52

^^Jaz sem s fantom še dlje časa skupaj kot ti s svojim, pa se mi ne zdi, da bi med tem časom odkar sm v zvezi zanemarla prijatle, kvečjemu sm še več novih ljudi spoznala in se z nekaterimi zlo zbližala. Za nekatere pa obstaja samo še partner in ne vidjo sploh okolice.
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikapoka* » 15. Mar. 2010 20:09

Life goes on! Takšna prijateljica sploh ni prijateljica. Verjemi pa, da se bo, slej ko prej, vrnila v tvoj "objem" sploh ko bo kaj potrebovala. Takrat pa jo ti hladnokrvno zavrni. Takšni ljudje niso vredni niti minutke tvojega časa več. Sliši se kruto, ampak življenje je prekratko, da bi se ukvarjali z ljudmi, ki nam ga le grenijo. Mogoče ima le krizo, tega ne vem, ampak vseeno ni prav, da te tako ignorira. Lahko bi ti vsaj priznala kaj jo muči, brez razloga gotovo ni prekinila dolgoletnega prijateljstva.
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 15. Mar. 2010 20:44

Nincheq* ta tvoja "prijateljica", ni edina, ki je zaradi zveze, zanemarila prijateljico/prijatelje. Ampak mislim, da ona potem takem že ni tako dobra prijateljica, za kakršno jo imaš, če si ne more vzeti na teden nekaj časa zate, s katero se pozna že celo življenje.
Ali je normalno ali ne, okrog tega bi se lahko poglabljali in razpravljali, ampak navsezadnje, ona se je tako odločila, in mislim, da ti kaj več kot to odločitev sprejeti in se sprijazniti s tem, ne preostane. Pa če je to normalno ali ne.
Dejstvo je, da se naše odločitve razlikujejo, kako pa te odločitve sprejmejo drugi ljudje, pa je odvisno od njih samih.
marjancax
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 3. 2010
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a marjancax » 15. Mar. 2010 21:35

Očitno je precej takšnih, ki živijo le za fanta. Jaz sem se običajno družila le z dvema prijateljicama. Res smo veliko skupaj hodile. Potem je najprej ena spoznala fanta in ne gre nikamor več z nikomer razen z njim. Potem je dobila fanta še druga. Tudi ona skoraj ves čas preživi s fantom. Včasih si vzame malo časa, da na hitro skočiva na kakšno pijačo. Obilajno jo vmes vedno pokliče fant in se ji nenadoma začne muditi domov.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 15. Mar. 2010 22:03

to je pa zato, ker ene mislite, da prijateljstva trajajo celo življenje (takih je miniminimalno). in potem ste vse obupane, ker vas ena odje** zaradi fanta. pustimo zdaj to tvojo prijateljico in njeno "prav" "narobe" obnašanje, ker vsi vemo, da to ni prav in blablabla.

najdi si novi družbo. in potem spet novo in spet. jebi ga. to tako nanese. sama sem izgubila stike z mnogimi prijateljicami za katere bi si svoj čas upala trditi, da jih ne bom. in se sedaj družim z nekaterimi veliko manj kot prej. pač. ni časa za vse. in tudi ti greš njej na živce, če ima ona tebe v mislih kot obvezo 5krat na teden.
meni zadostuje, da se vidim s svojimi prijateljicami (tistimi pravimi) kakor pač nanese. magari na 3 tedne. kratko al sladko.

nehaj jokcat tu gor po forumih, pokliči kakšno drugo prijateljico in stvar rešena.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 15. Mar. 2010 22:07

Nincheq* napisal/-a:Potem pa jo, ko se en mesec nisva nič slišali in ko ni odgovarjala na moje sms-e, pokličem, in vprašam, kaj je narobe, zakaj me nič več ne pokliče... Za odgovor pa dobim, da ne more bit več prijateljica z mano, da nima časa, da bi tisti čas, ki ga še ima, rada preživela s fantom (skupaj sta že več kot 2 leti)..
A je dejansko to rekla? Da "ne more bit več tvoja prijateljica" (ker tole je res neumno od nje)?
Kaj pa če je mogoče v kakšenm takem obdobju, če praviš da se je kar naenkrat začela tko obnašat, da ji ni preveč do druženja in se še najbolj udobno/varno počuti pri fantu?
Sem sama čez neki podobnega šla enkrat, sem tud mal zavračala družbo takrat, res mi ni blo za med ljudi hodt, samo pri fantu sem tičala, ker je pač razumel oz. ne spraševal sploh...k sreči so tapravi ostali okol mene; sem jim pa tud povedala, da sem mela težave sama s sabo in da sem jim hvaležna, sam nej probajo razumet.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 15. Mar. 2010 22:25

Jaz pa mislim, da so prave prijateljice dolgotrajne in se zaradi fanta ne odpovejo kolegicam. Če pa se, so pa slepo zaljubljene ali pa pa imajo preveč avtoritativnega fanta.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov