Pa kaj je z mano?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

marjancax
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 3. 2010
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a marjancax » 13. Mar. 2010 23:38

A se še kateri dogaja, da bi rada imela fanta, po drugi strani se ga pa brani z vsemi štirimi?
Po eni strani si želim pregnati samoto, želim si življenja v dvoje, otroke, hišo,... po drugi pa se sprašujem kaj mi je tega treba, mar se nimam lahko lepo tudi sama. Če sem sama sem nesrečna, ker nimam nikogar, ki bi me imel rad, s katerim bi kam šla, s katerim bi si kaj ustvarila. Ko nisem sama ravno nasprotno, nesrečna sem, ko je treba kam it, jaz pa bi rajši počivala doma. Sprašujem se zakaj sem ravno z njim, če je res pravi, in če bom sposobna z njim vedno funkcionirati. Na koncu tako vedno ugotovim, da on ni moški mojih sanj, končam vezo, sem nesrečna in iščem drugega.
Zakaj se mi to dogaja? Bo težava izginila, ko bom spoznala pravega, ali se sploh ne bom nikoli našla?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 13. Mar. 2010 23:41

^^težava bo izginila, ko boš znala najprej bit sama s sabo (in ne stalno iskat zveze).
marjancax
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a marjancax » 13. Mar. 2010 23:44

purple_rain napisal/-a:^^težava bo izginila, ko boš znala najprej bit sama s sabo (in ne stalno iskat zveze).

Problem je ravno v tem, da bolj znam bit sama s sabo kot pa v vezi.
Najbrž sem se narobe izrazila. Vez ne iščem, ampak vsake toliko časa se mi zazdi kakšen fant pravi in se ponovno spustim v spoznavanje in to prekinem, ker mi fant vse manj odgovarja.
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 14. Mar. 2010 6:17

morda se preveč obremenjuješ na začetku zveze, ali je to to to. morda iščeš na partnerju napake in te potem to odbija sčasoma.
mogoče pa še nisi pripravljena na zvezo.
veliko je čejev, a najprej si moraš uredit pri sebi.
Uporabniški avatar
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fay » 14. Mar. 2010 8:09

Pomoje pa moraš najprej najti sebe, kaj si želiš, kaj hočeš v življenju... Zaradi tega, ko neveš kaj hočeš trpijo ostali, ker se iščeš. Premisli, zakaj si nesrečna, ko si sama, kaj te moti... Morda probaj to osamljenost ˝pokriti˝ z prijatelji, pojdi z njimi kam... In pomisli, kaj te moti, ko imaš partnerja, zakaj se ti takrat ni nikamor za iti...
marjancax
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a marjancax » 14. Mar. 2010 8:31

^^mogoče imaš kar prav ja. Bojim se, da sploh nikoli ne bom zadovoljna. Da sem človek, ki sploh ne zna bit srečen.
Včasih sem se vezam načrtno izogibala, ker mi je bilo bolje biti samska. Vse fante, ki so me osvajali sem ignorirala, da ja ne bi prišlo dlje od osvajanja. Bila sem popolnoma nedostopna. Sedaj se je to toliko spremenilo, da si fanta želim, a mi še vedno nihče ne ustreza. Poskusim kakšno vezo, a s časoma pridem do zaključka, da se imam nekako bolje brez njega. Čudno pri vsem tem je, da si želim imeti fanta.
Sicer je kat težko kakšnega kje spoznati. S prijatelji hodim na pijačke, a možnost spoznati koga le redko obstaja. Drugače je bilo včasih, ko smo hodili vse vikende ven in je bilo možnosti na pretek.
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 14. Mar. 2010 10:53

Tezava absolutno ne bo izginila sama od sebe, ker pravzaprav niti sama neveš in nisi prepričana kaj pričakuješ od same sebe kot tudi od partnerja. Najprej boš morala sama pri sebi razčistiti stvari, kaj želiš v življenju, to da si sposobna živeti sama s sabo in potem posledično tudi s partnerjem, ki ti bo ustrezal. Ampak dokler ne boš znala živet sama s sabo, boš težko funkcionirala tudi v zvezi-posledice tega so se ti že verjetno pokazale v preteklih zvezah.
Ne obremenjuj se s vprašanji zakaj, kako in kaj, ampak enostavno uživaj v stvareh, ki te osrečujejo, delaj na sebi in morda boš kmalu ugotovila oz. dobila vprašanja na odgovore, ki si jih postavila v tej temi. :)
marjancax
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a marjancax » 14. Mar. 2010 14:42

^^^Ampak sama s sabo znam živeti, razen to, da se dolgočasim. Ne znam pa živeti s partnerjem. Mi je neka ovira pri vsem kar počnem.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Mar. 2010 14:52

Če se sama tako dolgočasiš, potem ti samota že ne gre tako dobro od rok, kot prepričuješ sebe in nas.
marjancax
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a marjancax » 14. Mar. 2010 14:55

jullia_ napisal/-a:Če se sama tako dolgočasiš, potem ti samota že ne gre tako dobro od rok, kot prepričuješ sebe in nas.

Seveda ne, saj pravim, da se dolgočasim. A če imam ob sebi fanta, mi ta gre na jetra in je še slabše kot, če sem sama in osamljena.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Mar. 2010 14:59

Pravega fanta moraš najt. En folk je blazno zadovoljen že samo s tem, da ima nekoga. Ti očitno nisi. Jaz tudi ne, zato te čisto štekam ko praviš, da ti gre človek na živce. Hkrati sem pa skoraj ziher, da bo prej ali slej prišel nekdo, ki te ne bo že samo s svojo prisotnostjo tako živciral, da bi ga najraje nagnala.

Samo še ena pripomba. Če se že ob samem spoznavanju človeka ukvarjaš z vprašanjem skupne prihodnosti, otrok, družine,... je to ful velik pritisk, ker potem avtomatično postavljaš zelo visoke standarde. Za začetek naj bo dovolj to, da ti je s človekom ta moment fajn, ne se že na drugem zmenku spraševat, če bi lahko s tem tipom živela do smrti.
marjancax
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a marjancax » 14. Mar. 2010 17:12

^^No pretiravat spet ni treba. Ne gre se za drugi zmenek. O tem mogoče začnem razmišljat po 3, 4 ali 5 mesecih, da s tipom ne bom zdržala skupaj in je brez veze, da bi nadaljevala.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Mar. 2010 17:30

V tem primeru pa sploh ne vidim problema. Pač ugotoviš, da z nekom nisi za skupaj. Zakaj bi bilo pa to narobe, saj nikjer ne piše, da moraš ostat skupaj s prvim fantom.
Razen, če si to naredila že 30x, potem bi se bilo pa za zamislit.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 14. Mar. 2010 17:31

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:25, skupaj popravljeno 1 krat.
marjancax
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a marjancax » 14. Mar. 2010 17:37

30x ne, ene 10x pa že gotovo.

Horus po čem pa sklepaš, da jaz ne bi bila zrela za zvezo? Če mi ni nihče všeč, še ne pomeni, da nisem zrela za zvezo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]