Izključno starejši

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
čokolinček
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a čokolinček » 24. Feb. 2010 16:32

Živjo,

ker vidim da je forum dokaj odprte narave, pa da se res najdejo dobri nasveti od nekaterih uporabnikov ter uporabnic, bom pa še js opisala svoj problem. Problem? Kakor za koga...

Namreč, odkar sem pri 17ih imela svojo prvo resno zvezo ki je trajala 3 leta z moškim, ki je imel otroka, sem videla kaj pomeni biti odrasel in odgovoren. Na ta način in s pomočjo tega fanta sem pri 17ih menda postala za 10let starejša po notranjosti od vrstnikov. Moški, s katerim sem bila, je bil starejši od mene malo manj kot 9let, a sva se od prvega dne ko sva se spoznala, izvrstno ujela. (Zakaj se je zveza končala, ni pomembno v tej zgodbi) Še zdaj sva v kolegialnih odnosih pravzaprav. No, ko se je ta zveza končala, sem pa spoznala vrstnika, od mene starejšega komaj 2 leti, študenta... kemija je naredila svoje in pristala sva v resni zvezi... če zvezi za pol leta sploh lahko rečeš resna. Ne vem, mogoče sem postala prezahtevna, preveč odrasla zanj, ki mi je tudi večkrat dejal da mu je pri meni bilo všeč moje razmišljanje o življenju ter nasploh, dočim je bil on kot metulj ki leta iz cveta na cvet, v bistvu se niti izoblikoval še ni... včasih sem se počutila kot njegova mama :? potem sem se sprijaznila s tem, da ta zveza ne pelje nikamor ker mi je prepuščal cele vrvi najine zveze (da ne rečem niti). Končala sva na nelep način in šele tkrt sm vidla, da je pravzaprav res en mamin sinek. Da o njegovem neodgovornem obnašanju sploh ne govorim - zakaj bi delal prek šs, če mu dajeta žepnino starša, je bila ena izmed njegovih, ki me je vedno pogrela.
No, od te zveze naprej še nisem imela nobenega fanta. Ker sem začela razmišljat, da sem mogoče pri 23ih preresna in da bi se mogla malce sprostit, pustit se z vajeti in uživat kot vrstniki, da bi imela eno normalno mladost, ali kako naj temu rečem.
Skrbi me, ker začenjam ugotavljat, da se v zadnjem času bolj razumem s čedalje bolj starejšimi - zdaj že tam od 33 pa vse do 40 let, kar me plaši ker pač, vsi vemo kaj si ljudje mislijo o mladih puncah, ki se dobivajo s tok starejšimi. Ampak pri meni ne gre za dejstvo, da bi kogarkoli hotela izkoriščat; zakaj le - denar imam, avtomobil bom tudi imela vsak čas, sposobna sem biti sama in tudi znam biti sama s seboj, in nikoli, res nikoli nisem bila mahnjena na materialne dobrine, da bi zahtevala nevem kakšna darila in da me vozijo nevem kam vse.
Vrstniki se mi zdijo otročji, nezreli, nerodni, neodgovorni... ampak se trudim razumet zadnje čase z enim in ugotavljam, da sem očitno res po obnašanju stara že okoli 30 :D ...jaz res ne vem, kaj naj naredim sama s seboj... Naj se enostavno sprejmem tako kot sem in se družim s tistimi, ki mi pašejo, ne glede na poglede in šepetanja okolice?
To mi narekuje srce, razum pa mi pravi, naj se držim vrstnikov... ker postarala se bom tko al tko prekmalu.

Izpoved končana, zdej ste na vrsti vi, kako vi vidite vso zadevo? Da me malo streznete mogoče, ali pa le kak nasvet v kakšni smeri naj plujem...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 24. Feb. 2010 16:52

Meni se zdi, da se ti full preveč obremenjuješ, češ, joooj, kok so to eni froci, z njimi pa se res ne morem o ničemer menit, jz sm čist na drugem nivoju, samo s starejšimi in zrelejšimi se razumem...
Se mi zdi, da nekak preveč predalčkaš ljudi med starejše in mlajše in da temu pripisuješ tudi zrelost, ki pa je daleč od tega, da bi bila povezana s številom doživetih pomladi. Sama veš, da lahko spoznaš 45 letnika, ki bo ravno preživljal drugo puberteto in se obnašal kot največji froc pri 17ih, ali pa spoznaš 26 letnika, ki že razmišlja o družini&stuff.

Na nek način se mi zdi, da ti tudi malo paše, da si bolj zrela in modra od svojih vrstnikov in si na ta način enmal ego pumpaš. Ne mislim nič slabega, ne tega osebno jemat. Samo povem, kak se meni zdi.

Po drugi strani je pa brezveze, da se siliš nekaj ga feštat in kao izkoriščat zadnja študentska leta, če bi bilo to vse skupaj zaigrano in v svojem bistvu ne bi prav nič uživala.

Kak pa se ti počutiš? Se ti zdi, da se dobro počutiš v svoji koži ali misliš, da nisi dovolj sproščena?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 24. Feb. 2010 17:16

Moj nasvet - druži se s tistimi, s katerimi ti je fajn. Pa tudi če so starejši, niti ne vem v čem je taki problem. :) Je pa res kaj positive vibration pravi - lahko maš pred sabo moškega ki je 20 let starejši, pa se bo še vseeno obnašal kot da je v prvem razredu, ali pa mlajšega, ki je zrel.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 24. Feb. 2010 17:29

Js še nisem srečala človeka, ki sebe ne bi videl kot neki posebnega in ful bolj odraslega od vrstnikov.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 24. Feb. 2010 17:47

17-letnica, ki ima 10 let starejšega tipa, zaradi tega ne postane nič bolj resna in zrela..Verjamem pa, da je pri tej starosti deklicam fino imeti tolk starejšega tipa, da so vsaj poservisirane, kot treba,poleg tega v vseh takih zvezah, ki jih poznam, veliko starejši tip mladi punci špila nadomestnega očeta.

Čokolinček, tisti tvoj študentek ni bil slab partner zato, ker je premalo star, ampak zato, ker ni dec.Sama praviš, da je vajeti puščal tebi, to je narobe, če tip ni sposoben imeti vajeti zveze v rokah, pač ni tip in pol mu ostane samo, da se kakšni ulizne za copatarsko vazalstvo.Moški mora voditi razmerje, to je osnova.

Čokolinček, tebi so starejši verjetno všeč zato, ker so možati, izkušeni, samozavestni in imajo neko držo, ki je večina mladih fantov nima. Popolnoma normalno.Poišči si takega partnerja, kot tebi ustreza, ne oziraj se na mnenje okolice.

Edina pripomba, ki bi jo imel je, da je pri 40 vsak kvaliteten tip vezan ali ločen. Vsak. Toliko v razmislek, morda ločenec ob tako maldi punci malo lajša svoje travme po ločitvi..
Zadnjič spremenil Džeki, dne 24. Feb. 2010 17:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 24. Feb. 2010 18:07

tmis_ napisal/-a:Js še nisem srečala človeka, ki sebe ne bi videl kot neki posebnega in ful bolj odraslega od vrstnikov.

To pa zato, ker nisi še srečala mene :D

Kje pa spoznavaš te starejše moške? Mogoče bi se mogla bolj med mladimi gibat in bi že našla take k se znajo svojim letom primerno obnašat. Niso vsi tko otročji. :wink:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 24. Feb. 2010 18:33

tmis_ napisal/-a:Js še nisem srečala človeka, ki sebe ne bi videl kot neki posebnega in ful bolj odraslega od vrstnikov.

Zanimivo. Jaz pa takšnih ljudi skoraj ne poznam, če pa že koga, mi pa ni prav nič všeč, ravno zaradi tega, ker se ima za "ful nekaj", v resnici pa s tem dejansko izpade vzvišen in ohol.
Ljudje v moji okolici se počutijo dobro v starostnem obdobju, v katerem se nahajajo ali pa bi si kvečjemu želeli, da bi bili mlajši. Nikakor pa ne, da bi se obnašali še bolj stare, kot smo...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
čokolinček
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a čokolinček » 24. Feb. 2010 19:00

Tkole je... Ja, js se dobro počutim v svoji koži :) čeprav se vsake toliko vprašam, kar sem zdej dala iz sebe. Študentski žuri mi nikoli niso bli všeč, sem bila že na dostih. Imam jasno tudi kolege iste starosti kot sem jaz, ampak do toliko starih kot sem jaz, nisem še nikoli začutila privlačnosti in jih imam res zgolj za kolege. Svojega najboljšega prijatelja smatram kot za svojega brata, zato nama uspeva super prijateljstvo. On mi pravi, naj se ravnam po tem kar js čutim in naj se ne oziram preveč na to, kaj "bojo pa sosedje rekli".
Kje se gibljem, da jih spoznam... Ja kaj vem - npr. enega sem spoznala, ko je sedel z mano (poleg mene) v gledališču kamor sem šla s prijateljico in sva se zapletla v prijeten pogovor. Čist tako pač, spontano... ne hodim okoli z namenom spoznavat starejše oz. spoznavat moške nasploh.
In ja, se zavedam da je večina starejših ali ločenih, vezanih... Če so vezani, se sploh ne bi karkoli šla, believe me ;)
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a bubbles » 24. Feb. 2010 20:08

prva stvar, ki mi pade na pamet je ta, da če te za tako zadevo skrbi, kaj si bodo drugi mislili, le nisi tako zelo odrasla, kot misliš (pa ne to za slabo vzet ni tako mišljeno, je zgolj opazka).

druga stvar je ta, da si iz enega primerka zadevo v svoji glavi posplošila na celotno populacijo moških vrstnikov, tako da najbrž zato mlajšim (vrstnikom) ne moreš dati priložnosti. tukaj se moraš zavedat, da smo si različni, jst jih v službi srečujem precej, ki so pri 30 in več letih še vedno nezreli. in obratno.

poleg tega (kot je Džeki že napisal) tisti omenjeni bivši ni imel težav zaradi mladosti, ampak ker je (bil) copata. in to (veinoma,no) ni ravno najbolj privlačna lastnost.

skratka poanta bi bila, da razčisti pojme pri sebi in se ne obremenjuj z okolico. pa če ti pašejo 30- ali 60-letniki ;)
...just breathe...
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 25. Feb. 2010 1:57

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fancy Nancy » 25. Feb. 2010 10:25

^^ ne tako hitro sodit, nekatere punce so dejansko bolj zrele od vrstnikov, če je ona dejansko ena izmed njih pa zdaj ni važno. :wink: Lahko se pa dobita na kakšnem mitingu, pa boš tam presodil. :P
Meni se ne zdi nič narobe s tem, da so ji všeč starejši. Če se z njimi bolje ujame, zakaj pa ne? Ljudje imajo itak vedno več povedati o drugih kot o sebi, to bodo tudi takrat, če bo imela svojega vrstnika, pa mogoče kaj drugega ne bo ravno po merilih okolice. :wink:
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 25. Feb. 2010 10:27

čokolinček...kdo je kolko zrel sploh ni odvisno od starosti...okoli 20 leta si že formirana oseba. In, če si pri 20ih nenormalen boš verjetno tudi pri 40ih.. Prav tako se najdejo super mlade osebe, ki razmišljajo trezno...in ni noben greh, če grejo kdaj žurat...

Občutek imam, da bi se ti raje odločila za enega nezrelega 30 letnika, kot za enega super 24 letnika.
To te pač privlači...nisi edina. Problem moraš razčistit pri sebi in ne govorit, da ni nobenega mladega tipa, ki ni na tvojem nivoju.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 26. Feb. 2010 15:49

Stvar je v tem, da ima večina normalnih "malo starejših" tipov neko držo, samozavest, ki je punce pri večini svojih vrstnikov ne opazijo. Jaz temu rečem, biti "narejen človek". Izklesan,življensko izkušen, dec (pa ne cosmo dec).Ma ne znam opisat, razliko pa vidim na 50 m, če gledam povprečnega tipa, starega 20 ali pa 35. Tudi pristop k ženski je ponavadi drugačen.Večina mladih se preveč trudi okoli žensk, želijo ugajati, so ali sramežljivi, ali pa se pretirano ven mečejo.

In to je to, kar pogosto punce v študentskih letih vleče k starejšim.Ne samo predsodek, da so one "preveč zrele" za vrstnike.Ampak prej tisti občutek, da starejši bolj "obvlada" in "zna z žensko". Kar pogosto ni samo občutek.
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 27. Feb. 2010 9:16

glej, če se ti dobro počutiš v družbi starejših in se bolj vidiš v zvezi s starejšim moškim kot pa s kakšnim vrstnikom, potem ne vidim nobene voire. Če pa je že kaka, je samov tvoji glavi. Kaj te briga za svet okoli tebe, saj ne živijo oni tvojega življenja, mapak ga živiš ti sama! :)
Samovšečnost/vzvišenost/zrelost ipd. gor ali dol- delaj, kar TEBE osrečuje in se požvižgaj na okolico! :wink:
Uporabniški avatar
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fancy Nancy » 27. Feb. 2010 10:01

Pomoje tukaj ni bilo govora o vzvišenosti, ampak o tem, da se ima vsak pri svojih letih za odraslega, kako ga vidijo drugi pa je druga stvar. :wink:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]