Komunikacija in spoznavanje novih ljudi

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Eleven
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Eleven » 14. Jan. 2010 18:09

Prosila bi za kak nasvet in mnenje. Stara sem 18 let, vendar imam velike težave v komunikacije oz. spoznavanju novih ljudi.
Počasi imam že občutek, da sem nevidna. Včasih preprosto ne vem kaj bi se pogovarjala z ljudmi. Vprašam npr. kako si, kaj o šoli, aktualnih dogodkih, itd.; vendar ljudje (mislim predvsem na vrstnike) ne nadaljujejo pogovora. Zelo rada hodim ven, vprašam če gremo ven zvečer, seveda še noben ne ve, ko pa gredo pa noben ne pokliče oz. sporoči. Preprosto se noben ne spomni name, tudi za kakšno kavo po faxu ne. Nočem biti preveč vsiljiva in spraševati, saj se mi zdi, da ne znam ,,vprašati'' (mislim na tak sproščen način).
Sem bolj resna, vendar se znam nasmejat. Pri šalah uporabljam velikokrat satiro oz. ironijo, kar večini ljudi ni smešno oz. ne dojamejo šale. Jaz pa se ,,ne morem'' šaliti tako kot večina vrstnikov (o intimnih stvare, vulgarne zadeve, tudi kletvic ne uporabljam...).
In tako je vedno, če grem na kakšno potovanje ali zdaj na faxu. Kot da me ni oz. nisem zanimiva. :(
MsN

Neprebrana objavaNapisal/-a MsN » 14. Jan. 2010 18:15

Naleteti moraš na pravo družbo, kjer boš ti zares ti. Najverjetneje takih ljudi ne boš našla med povprečno vrstiško družbo. In nič ni narobe s teboj :wink:
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 14. Jan. 2010 21:09

Se mi zdi, da očitno ni problem v tebi (da ne bi bila zgovorna, sproščena), ampak v družbi, ki te nekako ne sprejme med sebe. Morda se jim zdi, da ne spadaš mednje, ker nimaš istega načina razmišljanja, nekateri medse ne sprejmejo ljudi, ki ne pijejo alkohola, nekateri imajo probleme tudi s tem, da medse ne sprejmejo ljudi, ki so "preveč" pridni na faxu, še manj pa oseb, ki nočejo pomagat (izmenjava zapiskov). Morda jim preprosto nisi simpatična ali pa se jim zdi, da ne spadaš na zabave, kamor oni hodijo (če recimo ne poslušaš takšne muzike).

Sicer pa ne vem, mogoče bi ti njih povabila na kavo za začetek, da se malo bolj spoznate, pa bodo potem žuri prišli sami od sebe.

Lahko pa kaj več poveš o sebi...razmišljanje ipd., da vidimo, kaj bi lahko bil vzrok! ;)
Uporabniški avatar
PooHika
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a PooHika » 14. Jan. 2010 21:12

Mogoče se pa družiš v krogu takšnih ljudi, ki imajo drugačno razmišljanje kot ti, morda so te že vnaprej ocenili glede zunanjosti (tudi takšni ljudje na žalost obstajajo), ali pa jim morda deluješ drugače, kot v resnici si.
Uporabniški avatar
_mala_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 10. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a _mala_ » 14. Jan. 2010 21:23

s kot pa si Eleven? te jaz povabim na kavo po faksu :razz:
Uporabniški avatar
Eleven
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Eleven » 14. Jan. 2010 21:40

Alkohola res ne pijem dosti, mogoče kakšen kozarček, ampak nikoli, da bi bila pijana. Tudi ne kadim. Na faxu pa sem nekje v povprečju (pridna, vendar ne piflarsko zagrizena).
Pa saj se mi to ne dogaja samo na faxu, amapk tudi drugače (zabave, potovanja,...). Npr.:imam eno res dobro prijateljico in grem z njo ven, kjer srečamo njene sošolce. In jaz preprosto ne vem kaj se naj pogovarjam ter sem večinoma tiho. Kot da mene nihče noče spoznati in jim nisem zanimiva.
Nekako vedno izvisim, pozabijo name. Moti me, da noben ne pristopi do mene oz. da se moram vedno jaz truditi vzpostaviti pogovor. Nisem pa taka, da bi se s človekom, ki sem ga komaj spoznala pogovarjala o nekih butastih rečeh oz. dajala neumestne komentarje, ki presežejo mejo dobrega okusa.

@_mala_: Iz LJ.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Jan. 2010 21:44

No, meni se pa zdi normalno, da poskušaš ti navezat stik z ljudmi, če prideš v neko skupino, ne pa da čakaš, da bodo oni začeli pogovor s teboj. Tako da ne vem, zakaj se ti zdi to narobe, da si ti tista, ki vzpostavi pogovor.
In tudi, roko na srce, če si večinoma tiho, potem se jim najbrž res ne zdiš najbolj zanimiva. Kar še ne pomeni, da tudi v resnici nisi, ampak dejstvo je, da se večina poznanstev začne z neumnimi, vsakdanjimi pogovori. Če ti je to "pod častjo", se boš bolj težko vklopila v večino družb.
Uporabniški avatar
Eleven
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Eleven » 14. Jan. 2010 21:49

jullia_ napisal/-a:No, meni se pa zdi normalno, da poskušaš ti navezat stik z ljudmi, če prideš v neko skupino, ne pa da čakaš, da bodo oni začeli pogovor s teboj. Tako da ne vem, zakaj se ti zdi to narobe, da si ti tista, ki vzpostavi pogovor.
In tudi, roko na srce, če si večinoma tiho, potem se jim najbrž res ne zdiš najbolj zanimiva. Kar še ne pomeni, da tudi v resnici nisi, ampak dejstvo je, da se večina poznanstev začne z neumnimi, vsakdanjimi pogovori. Če ti je to "pod častjo", se boš bolj težko vklopila v večino družb.

Ne ni mi pod častjo, prav rada spoznavam nove ljudi. Vendar se ne znajdem najbolj. OK, pač vprašaš stvari v zvezi z šolo/kako si, itd. ..poskušaš navezati stik, ampak pri meni deluje to bolj enostransko (nekako ne pokažejo zanimanja zame oz. OK, se pogovarjamo, ampak potem ko je pa treba kam it pa se noben ne spomni name).
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Jan. 2010 21:58

Mogoče oddajaš negativno energijo. To mislim v smislu, da se redki hočejo pogovarjat z eno punco, ki že zgleda, kot da je slabe volje, živčna. Medtem ko kaki nasmejani, veseli punci polni energije mi ni problem tud sama ne pristopit :wink:

In ja, tudi trapasti pogovori so pomembni pri spoznavanju, ne moreš takoj začet o lakoti v Afriki, vojni v Iraku, itd...

Težko je svetovati, ker se še nismo pogovarjali s tabo, samo hitro se ugotovi, ali je oseba s katero se pogovarjaš oseba s katero si želiš imet dolge pogovore in druženje, ali pa pač oseba, ki se jo hočeš čimprej znebit. Prvi vtis pomeni v tej situaciji ogromno :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Eleven
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Eleven » 14. Jan. 2010 22:18

*mala* napisal/-a:Mogoče oddajaš negativno energijo. To mislim v smislu, da se redki hočejo pogovarjat z eno punco, ki že zgleda, kot da je slabe volje, živčna. Medtem ko kaki nasmejani, veseli punci polni energije mi ni problem tud sama ne pristopit :wink:

In ja, tudi trapasti pogovori so pomembni pri spoznavanju, ne moreš takoj začet o lakoti v Afriki, vojni v Iraku, itd...

Ja vem, da imajo ljudje raje nasmejane ljudi in tudi sama se veliko smejim, že pri ,,zdravo'' ali ,,hvala'' se nasmehnem. Ti trapasti spoznavni pogovori, pa saj pri večini sošolcev bolj v stilu internih for ali pa da kdo kaj res neumnega/tumastega reče pa se potem ti vsemu smejimo in je kar naenkrat car.

In ja mogoče sem res sramežljiva in bolj zadržana in bi mi kak nasvet za sproščenost. In ker hodim žurat bolj ali manj z eno kolegico, ki tudi ne pije, nimam nekih odbitih prigod, ki bi jih lahko delila pri pogovoru, da bi izpadla kul. Pa tudi fanta nimam, da bi se o tem pogovarjala.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Jan. 2010 22:29

Eno malce neumestno: Zakaj pa ne piješ? :D Ne mislim tega vprašanja v smislu, da se ga morš nalivat. Sam mogoče kaka 2 dcl vinčka nebi škodla za pogum :D No, to naj bo tvoj izhod v sili.

Aja, BTW: nič ni bolj nadležno kot punca, ki govori o njenem fantu :wink: (dost je da poveš, da ga imaš, če je situacija, ne pa ko se ene razpričajo in pol sam še o tem poslušam).

A nimaš nobenega drugega, da bi šla z njim ven? Magari s kakšno kolegico iz srednje/osnovne naveži spet stike. Ali pa brat/sestra/sestrična/bratranec (če ste približno iste starosti in imate stike).
Mogoče ti samo ta družba ne ustreza.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Eleven
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Eleven » 14. Jan. 2010 22:35

*mala* napisal/-a:Eno malce neumestno: Zakaj pa ne piješ? :D Ne mislim tega vprašanja v smislu, da se ga morš nalivat. Sam mogoče kaka 2 dcl vinčka nebi škodla za pogum :D No, to naj bo tvoj izhod v sili.

A nimaš nobenega drugega, da bi šla z njim ven? Magari s kakšno kolegico iz srednje/osnovne naveži spet stike. Ali pa brat/sestra/sestrična/bratranec (če ste približno iste starosti in imate stike).
Mogoče ti samo ta družba ne ustreza.

Pa saj spijem nekaj malega, ampak sem hitro potem spet trezna. Ali pa zato, ker se ponavadi imam fajn tudi brez alko. pijače. No, bom poskusla, ko grem naslednjič ven. :)

Ja, saj poznam nekaj ljudi. Ampak so vsi bolj prijatelji od moje prijateljice, ki je ni tukaj v LJ in npr. napišem eni SMS, če grejo kam ven, napiše, da verjetno ne, vendar da bo sporočila če gredo. OK. Nobenega SMS ni.... Čez vikend pa izvem, da so šli ven. Izgleda da so spet pozabili name.
Nimam ne brata, sestrične/bratranca, s sošolci iz OŠ se ne družimo, sošolci iz SŠ pa so vsi bolj mirni ali pa ne hodimo ven na enake kraje.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 15. Jan. 2010 7:58

Zmenjeni ste, da te pokličejo ali pošljejo sms, ko gredo ven zvečer. IN, če ti ga nikoli ne, pomeni, da te ne vidijo radi v svoji družbi.
Začni se ukvarjati s kako dejavnostjo, ki te veseli, tam boš spoznala nove ljudi, in ni vrag, da se nebi s kom ujela.
Uporabniški avatar
flaša
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2006
Kraj: Za devetimi gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a flaša » 15. Jan. 2010 8:24

tor napisal/-a:Zmenjeni ste, da te pokličejo ali pošljejo sms, ko gredo ven zvečer. IN, če ti ga nikoli ne, pomeni, da te ne vidijo radi v svoji družbi.
Začni se ukvarjati s kako dejavnostjo, ki te veseli, tam boš spoznala nove ljudi, in ni vrag, da se nebi s kom ujela.

Točno tko, najd si nove prjatle, ker za moje pojme nimaš pravih.
Men se še ni zgodil, da bi pozabla prjatlco poklicat, če gremo vn pa smo celo zmenjeni.

Itak sploh ne štekam, kako lohk pozabš na nekoga s katerim si zmenjen? :gruebel:
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 15. Jan. 2010 11:14

Morda bom izpadel plehek ampak.... Kakšna si pa vizualno? Si zadovoljna s svojo zunanjo podobo pa to?

Na kater faks pa hodiš?
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov