Čuden odnos fant in njegova prijateljica

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

smoKica91
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a smoKica91 » 03. Nov. 2009 19:17

Oki podobna tema že obstaja ampak pri meni gre za mal drugačen primer... torej da povem pa upam da bo čim bolj na kratko :)

Z zdaj že bivšim fantom sva bila skupaj skoraj 7mesecev (1teden nazaj sva se razšla) in od tega prvih 6mesecev je blo supr kul najbolj fajn pa res zveza top v vseh pogledih... in sva se mela rada in se mi je zdel da sva tolk čustveno in razumsko močna člena da ni možno da bi se razšla zaradi kakšnih traparij... samo v primeru če bi bilo res .. prevara ali kaj podobnega. On je 9 let strajši od mene jst sm pa stara 18 ;) še to za primerjavo...

No zdj pa na problem... njegova družba... njihova starost se giblje med 17 in 20 let jih je vsega skupej 6 ki se redno in skos družijo od tega sta dve 17let stari punci :) in ena izmed teh punc je pač njegova najbolša prjatlca... in se razumeta zlo dobr in pač se ujameta ane. No do tukej ni nč narobe... narobe (se pa vsaj meni zdi) to da recimo ko so zunaj... v družbi sta onadva skorej zmerej skupi... in se ona njemu usede v naročje pa se objameta itd itd... in res na kšnih slikah zgledata kot da bi bla onedva skupej... kot fnt pa punca :/ potem pa še to da je on reku da pogreša to da je šu včasih z njo zvečer alpa ponoč sam na sprehod pa sta se zgovarjala alpa je ona k njemu pršla (soseda sta) in da zdej tega ni počel z njo ko je biu z mano... povedala sm mu pač da to resn ni normalno da mu kolegica sedi v naročju ker se to že šteje za neke vrste varanje če recimo kdo od mojih prjatlov to vid pa me kliče "ej tvoj ma pa tm eno drugo u naročju" ... ni fajn a ne ? pa tud teli sprehodi razumem pa tud povedala sm mu... če se njej recimo kej hudga zgodi pa res nujno rab pogovor ni nč narobe tud če tkoj sred noči pride k teb pa pr teb prespi pač kot v tolažbo.. samo tko sprehodi ponoč čist iz dolgčasa... fnt pa punmca oz prjatu pa prjatlca??? ne vem zakaj je to potrebno ? brezveze če se lahko čez dan dobita lepo u enmu kafiču pa spijeta kufe pa si vse povesta...

in ko sm mu povedala da mi to ni všeč... je postou zlo tak.. kt bi dobu nek odpor do mene kot da bi čutu da jst njiju hočem skregat... in pol po enih dveh tednih razpravlanja o tem in onem se je on odloču da me bo pustu ker to kar on dela res tud po njegovm mnenju ni lepo pa ni fer do mene in da ma on mene isto rd pa da je zalublen samo da on tega odnosa do nje ne more spremenit... in da noče da bi se jst slabo počutl aob tem... sej poj so iz teh kreganj nastal še drugi manši razlogi zakaj nej ne bi to šlo več ... samo jst mam njega res najrajš in škoda se mi zdi... ker sva bla res taka kt da bi se rodila en za druzga pa čeprou sm se jst rodila devet let poznej samo na nobeni točki mi ni grizu živcev pa nikol ni pršlo do situacije da bi se kej kregala za brezveze ker nisva bla taka... ampak čez ta problemček pa ne znava... oz. on nima 'ta moment' interesa da bi biu spet z mano ker prau da je on čudn in da ne ve kaj mu je... če mu pa rečem da če bi me mu res rd da bi biu z mano.. poj je pa uzaljen da mu ne vrjamem da me ma rad... in tukej res ne vem kaj bi...

kakorkol pogledam enostavn ne morm sprejet tega da mu druga punca sedi v naročju alpa da mu pride na obisk domov alpa da gresta sama po temi na sprehod... tega ne bi sprejela to je pa tud edini problem...

torej kar me zanima je pač če kšn moški to prebere... a se je res tok težko nečes anavadit zavoljo tega da bi biu spet srečn u zvezi z osebo s katero si biu prej ful zadovoln pa use...???

pa ženske pač... če bi ble ve te prjatlce... se vam ne bi zdelo čudno da v očeh ostalih zgleda kot da sta s tem kolegom u vezi. še posebej če ma on punco?? alpa če bi ble na mestu punce tega človeka... jst res ne vem kašno stališče si nej postavim :... ?

(aja pa vsega tega... slik takih prizorou pa tega.... nism opazla prvih šest mescev ker ko sm bla jst skup z njim v njegovi družbi s eni tko obnašal pa tud take slike niso prhajale na dan vse dotlej)

Sj možn je pa tud da oseba o kteri govorim tole bere pa tud zlo me zanima kakšn mnenje bi mel apa ona sama o tem ;)

Ne vem sej ... večni problem pač da ženske hočejo tipe spreminjat samo... zanima me samo če res obstaja kšna kje na planetu ki bi ji blo to kul??? tak telesn odnos njenga fanta z njegovo prjatlco... men ni :/ še posebej ker bi z anjegovo starost prčakovala višjo stopnjo zrelosti...

pa se opravičujem za dolg post ;)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Nov. 2009 19:23

Ja no,že to glej:
-od tebe je starejši 9 let in ima toliko mlajšo družbo(to ni ok, kaže na to da noče odrasti,
-kolegico,ki je stara 17 let?! mislim, halo, to je like kar nekaj let razlike, torej no go...enostavno preveč starostne razlike za pristno prijateljstvo,
-bodi srečna da je bivši in si najdi nekoga bolj zrelega,
-če ti do konca tega odlomka še ni naredilo "clik", potem pa ne vem...

Jaz da bi bila taka prijateljica ni šans, preveč spoštovanja je tu do punce.
In to spoštovanje bi premagalo željo po tem, da bi se pred njenim tipom delala pomembne.
Da bi se pa po mojem tipu ena smrklja vlačila pa se tako ali tako ne bi moglo zgoditi, ker ne bi dopustila ne njemu ne sebi, pa če mu je ne vem kakšna prijateljica.Pika.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 03. Nov. 2009 19:30

^^se strinjam. sicer mam kolega starega 28, in sva 9 let razlike, in sva bla se do predlani (se pravi sem bla js 17) ZELO dobra prijatla, vse sma si povedala in to...pa je zgledal precej resen in vse, sm ostro zagovarjala mnenje da sva kljub starostni razliki lahko prijatelja :D no pa sva se zdaj v zadnjih dveh letih zeloo odtujila in vidim da je res ena taka oseba k je ostal na stopnji najstnika :nixweiss: saj ne da bi se tako nezrelo obnasal, ampak preprosto ne naredi nekih korakov v zivljenju zarad katerih bi koncno odrastu...ne vem, malo cudn je, tak vecni otrok :D in se vedno se druzi s 17-letnicami - s katerimi so zdaj ze 11 let starostne razlike :stupid:

v glavnem, ce se je tip tako odlocil, moras to sprejet. ocitno hoce oboje - punco, in eno prijateljico malo za tu in tam stiskat in bit malo bolj intimen kot so obicajno prijatelji. :)
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
smoKica91
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a smoKica91 » 03. Nov. 2009 19:31

Ja sej... ker če sm jst recimo zunej pa me hoče kolega objet za pet sekund samo zato ker mu je pač mraz... se počutm nelagodn pa se temu nekak izognem... pa čeprou je on samski ampak jst se počutm kot da to ni fer do mojga tipa ;)

Tud sama kot prjatlca tega ne bi delala.

Pa nardilo mi je KLIK že večkrat... samo kaj k skos mislm na vse une lepe trenutke pa na vso predanost pa use skp kar je trajal pou leta pa sej nism tok slepa da ne bimogla vidt da me je meu res zlo rd... in tud sama sm nekej hotla postaut ene pogoje češ 'NI kolegice... ni ženske k tiu pomenla več u smislu d aboš mene raj pustu zarad nje'... sam pač to me muč ke rne vem... u bistvu do tega 7. mesca sploh poudarjal ni da je ona najbolša prjatlca.... samo rkeu da se dobr razumeta zdj pa kr najbolš ain ne more brez nje...

j je otročje ja sam kaj k je nekej najtezjega pozabt eno lepo stvar k je bla in se končala zarad bedarij in čudnega obdobja :/
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Nov. 2009 19:45

A pa se tebi zdi, da si zdaj na boljšem, ker nimaš več fanta, ki je šel ponoči na sprehod s sosedo, kot si bila pa prej, ko sta bila še skupaj?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 03. Nov. 2009 19:48

------
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 03. Avg. 2010 10:41, skupaj popravljeno 1 krat.
smoKica91
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a smoKica91 » 03. Nov. 2009 19:51

Ja seveda se mi zdi da sm na bolšem ker se ne počutm kt da se edn norca dela iz mene...

Pa sej pravm prej nism mela občutka kt da on NUJNO rab to svojo družbo... ker če bi vidla to poj bi že prej kej na to temo se midva zmenila... prej sm mela pač občutk kt da mu pomenm največ... in predn sva se dobila mi je pisou smse kako je veseu da me bo čez pou ure vidu res sm mela občutk kt da en drugmu maksimalno polepšava dan, tedn mesec...

Tale zadn mesc so se pa pojavle te fore da on pač brez frendou ne more pa ne wem... sej ni nc narobe ce ne more sj ni noben reku da mora bit brez njih... samo k jst ne vem kako ti lahko punca k je stara 17let in nimna za sabo nekih izkusn nud kakovostn razlog?? Okej sj sm sama tud samo en let starejša sam jst gledam na use drgač in ne živim samo za dons in pač... res me zanimajo resnejši tipi in resnejše zveze k lahko trajajo dolgo in potem za zmerej... in nism prčakovala da se bo en 27letnik tega prestrašu :/
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 03. Nov. 2009 20:31

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:59, skupaj popravljeno 1 krat.
smoKica91
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a smoKica91 » 03. Nov. 2009 20:40

Horus napisal/-a:Jah ti se noces anavadit, zakaj bi se pa on moral? :P

Sej mu noben ni reku da se mora... gre pač za to da je večini populacije to nesprejemljivo! V nobeni zvezi nism nobenmu rekla da kej mora in tud če bi men kdo to reku tega ne mi sprejela... jst sm rekla da ne morem ker s emi ne zdi normalno... če bi mu tolk pomenila, mu ne bi blo težko spremenit ene grde navade... sej je tud kadit nehal pa mu noben ni reku da mora (?)

In ne, problem ni v njem. Problem je v tebi. Si kronicno posesivna in brez vsakrsne samozavesti. Prej, ko to resis, prej se bos takim prigodam smejala.

Problem je v obeh ;) jst priznam da probleme rešujm tko da se hočem na vsak način pogovort in ja če vidm da je nekej narobe sm žiučna ker me to muč... posesivna... ja sori sam tak odnos je z amoje pojme nenormaln kot ga ma on do nje...pravico mam pa do svojga mnenja a ne? pa če sm še tok bolna v glavo kot pravš :) samozavesti mi pa ne manka! Ker vem da si zaslužm najbolš in on je biu najbolš vse do predkratkim, vsaj zdelo s emi je.

Sedenje v narocju je varanje? Kaj pa, ce on pove, da ga moti, da te lahk drugi moski vidijo in da je zanj to varanje? Se bos zacela oblaciti po ortomuslimansko ali celo nehala hoditi iz hise? Navsezadnje tu zdrava kmecka pamet nima nobene veze ampak le to, kar en partner misli?

Ohh daj no a si punca? Ti dam številko pa se zmenta za zmenk... ker me prou zanima kako bi se teb zdelo da vidš sliko pod katero je srček gor sta pa tvoj tip pa njegova bf objeta pa ona v njegovm naročju! Tok da te je sram da prjatlce take slike vidjo... :/ pa ne da je tuje mnenje pomembno sam pomembno je pa mnenje ljudi katerim se potem dekle tega tipa smil... ker vidjo kaj dela :)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Nov. 2009 20:47

Horus, ne seri govna.
Vsak bi se malo zamislil če bi tvoja punca sedela okrog tipom po naročjih in jih objemala, kaj šele ti sam.
In ja, tip nima tri čistih, ni prestopil meje odraslosti, ne gre pa zdaj vsega zvrniti na njo.
The world is as you are.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 03. Nov. 2009 20:50

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 03. Nov. 2009 20:56

nisem brala odgovorov ker se mi ni dalo.

no. jaz poznam enega takega tipa, ki pa za razliko od tvojega bivšega ni imel le ene dobre prijateljice, ki bi mu sedela v naročju in se vesila po njem, ampak kar ene par (tudi kadar je bil v vezi). zanimivo je to, da sem jaz dobila občutek, da so te punce pa vseeno malo vanj zagledane, on pa iskreno zagovarja svoje stališče. ne da bi bile te punce ravno zaljubljene, ker so tudi njegovo punco lepo sprejele in to.

ampak nekako je on to smatral kot: "moja punca mora razumeti, da ljubim le njo in da svojega odnosa s prijateljicami zaradi nje ne bom spreminjal. pa pač že ni prava zame."- kar je nekako logično. zakaj bi se moral obnašati kot nekdo drug pred njo? a ni to potem že tisto "pretvarjanje", ki ga punce tako zelo ne maramo pri fantih??

sama moraš oceniti situacijo. pa ti spremeni na zahtevo fanta, neko navado, ki ti veliko pomeni.
(sumljiva so mi sicer njena leta- ne upam si trditi, a po moje je zagledana vanj).

pa še to- mojemu lahko le ena (razen mene, kakih sestričen, tet ipd.) sedi v naročju. ampak jo poznama oba že ful cajta in to je verjetno res velika razlika (v bistvu mu nikoli ne, ampak bi blo ok z moje strani). če bi pa bila to ena xy pa si niti on tega ne bi dovolil. ker tudi jaz nimam želje drugemu sedeti v naročju, ko je pa pri mojem najlepše.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
smoKica91
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a smoKica91 » 03. Nov. 2009 21:03

Horus:

On meni nje ni predstavil kot najboljše prijateljice ampak kot: to je *ime* soseda ona pa *ime* sta večkrat z nami kje zunej... ;)

Kriterij ki je lahko nevaren... ne morem ga spremenit :)

No če je pa povprečno to kar si zaslužim pol bi pa povprečno tud rada ;)

zdej govoriš kt da bi jst morala vse nardit za najino funkcioniranje? Sej sm ga vprašala kaj bi on rd pa da se zmenva za kompromis.. :) pa marskej sm bla prpraulena nardit.. pa sprejela sm tud to da so smsi z vsebimo 'rada te mam*****' normalni ker okej pač tko si izkazujet apjratlsko ljubezn.... ampak da se jest pretegnem pa use sprejmem... ja to pa tko ne gre :)

a ne?? Bom pa pač počakala na osebo ki bo sprejela mene in moj problem ... moj problem tak kot je in ki ni preveč zahtevn :) moj edini problem predvsem je pa ta da mam noroo rada in da mam preveč preveč ljubezni ki jo kažem lahko na več načinov ampak ne osebi ki si je ne zasluži ;)

to je to.
smoKica91
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a smoKica91 » 03. Nov. 2009 21:19

claire napisal/-a:nisem .......

Ja on je reku to ja da mi ni všeč in da ne more tega spremenit... to mogoče razumem... ne razumem pa kaj potem hoče od življenja? Res upam da bo našu žensko kateri bo to pasal... prvoščm mu da jo najde. Žou mi pa je ker je tip dost str da nekak bi mogu želet od življenja več kot 17letno prjatlco?? Ker bi lahko mel vse... in prjatle in najbolšo prjatlco in punco.... kot je mel vs ta čas... in tud jst sm zarad njega u tem času nehala hodit zvečer s kolegicami po diskotekah ker sm vidla da njemu ni lagodno če ve da recimo kolegica gre nekam in jst ostanem sama in me kdo ogovori pa to... res je neprijetno in sm rekla pač okej pa bova ob sobotah skupi hodila vn s kolegicami se bom pa jst vse pomenila popoldne pa u šoli pa tko... p ami ni blo težko za njega :) res ne... zato se mi pa zdi še tok bl čudn da pa on k mu nikol nism rekla da mi ni kul da nekam gre z družbo... mu je težko bit v družbi normaln člen kot vsi ostali tipi k so tm in nobenga ne objemajo vs čs :/
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Nov. 2009 21:25

V bistvu je tip res en nehvaležen prasec. Ti se zanj žrtvuješ in odpoveduješ, on se pa zate noče. Se že vidi, da te ni imel dovolj rad, da bi se ti prilagodil in bi bila vidva lahko srečna skupaj, brez nadležnih prijateljic, ki bi rušile to idilo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov