Konec veze
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- CinderellaBell
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 9. 2009
Nisem iskala po forumu če je kje že odprta ta tema, saj bi rada samo vse dala ven iz sebe, se mogoče počutila vsaj malo bolje, prebrala kakšen nasvet.
S fantom sva se spoznala ko sem imela komaj 14 let, in od takrat sva bils konstantno skupaj. Pred 6 meseci pa občutki niso bili več to kar so bili... Mislim da je pomembna informacija ta, da sem sedaj stara 21 let... v vsem tem času se nisva nikoli sprla, saj sem bila jaz tista kateri se ni dalo kregati, on pa je bil tistega ljubosumnega tipa, da je bil vsak koncert na katerega sem šla pravzaprav največje psihično mučenje, razmišljanje kaj bo prihodnji dan.
Pred tednom dni sem naredila konec najini zvezi... Oziroma niti ne toliko konec kakor predah, da razmislim kaj hočem od življenja. Da razmislim ali je on tisti kateri mi je namenjen, ali se splača zavreči?
Resnično ne vem kaj naj naredim...celih 7 let sem se prilagajala njemu, se sekirala za vsak dan kako bo reagiral če sem kje bila. Nočem čez 10, 20 let obžalovati da kam nisem šla, ali da česa nisem naredila, samo me je strah!
Nikoli nisem bila z nikomer drugim... ne vem kako bi funkcionirala brez njega...ali obstaja kje kdo ki me bo imel rad tako kot on? Kje bi našla to osebo... bojim se ostati sama...bojim se spoznavanja novih ljudi, ker sem prepričana da bi me hoteli samo izkoristiti... Ne razmišljam o tem, da bi bila s kom v bližnji prihodnosti, nisem še prebolela... vendar se mi zdi, da če že razmišljam o tem ali je on tisti, da ta zveza ne bi mogla trajati, četudi ponovno začneva. Vrtela bi se v krogu.
Nimam nevtralne osebe s katero bi se pogovorila o teh zadevah, saj so vsi navajeni da obstajava skupaj... Imava skupne prijatelje, moji starši ga imajo radi. Nikoli mi naredil nič žalega, vidim da me ima rad... toda ljubosumje bo zmeraj prisotno... nasveti katere sem do sedaj prejela so, da naj naredim nekaj zase... da naj grem ven brez občutka krivde...da ne rabim nikomur odgovarjat za svoja dejanja... naj živim zase, in da je nekje nekdo zame...
Ne vem kaj narediti
S fantom sva se spoznala ko sem imela komaj 14 let, in od takrat sva bils konstantno skupaj. Pred 6 meseci pa občutki niso bili več to kar so bili... Mislim da je pomembna informacija ta, da sem sedaj stara 21 let... v vsem tem času se nisva nikoli sprla, saj sem bila jaz tista kateri se ni dalo kregati, on pa je bil tistega ljubosumnega tipa, da je bil vsak koncert na katerega sem šla pravzaprav največje psihično mučenje, razmišljanje kaj bo prihodnji dan.
Pred tednom dni sem naredila konec najini zvezi... Oziroma niti ne toliko konec kakor predah, da razmislim kaj hočem od življenja. Da razmislim ali je on tisti kateri mi je namenjen, ali se splača zavreči?
Resnično ne vem kaj naj naredim...celih 7 let sem se prilagajala njemu, se sekirala za vsak dan kako bo reagiral če sem kje bila. Nočem čez 10, 20 let obžalovati da kam nisem šla, ali da česa nisem naredila, samo me je strah!
Nikoli nisem bila z nikomer drugim... ne vem kako bi funkcionirala brez njega...ali obstaja kje kdo ki me bo imel rad tako kot on? Kje bi našla to osebo... bojim se ostati sama...bojim se spoznavanja novih ljudi, ker sem prepričana da bi me hoteli samo izkoristiti... Ne razmišljam o tem, da bi bila s kom v bližnji prihodnosti, nisem še prebolela... vendar se mi zdi, da če že razmišljam o tem ali je on tisti, da ta zveza ne bi mogla trajati, četudi ponovno začneva. Vrtela bi se v krogu.
Nimam nevtralne osebe s katero bi se pogovorila o teh zadevah, saj so vsi navajeni da obstajava skupaj... Imava skupne prijatelje, moji starši ga imajo radi. Nikoli mi naredil nič žalega, vidim da me ima rad... toda ljubosumje bo zmeraj prisotno... nasveti katere sem do sedaj prejela so, da naj naredim nekaj zase... da naj grem ven brez občutka krivde...da ne rabim nikomur odgovarjat za svoja dejanja... naj živim zase, in da je nekje nekdo zame...
Ne vem kaj narediti
- pistacija
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 9. 2009
Men se zdi, da si nardila prav, če si ti tako čutila. Po svoje te čist štekam, ampak mislim, da te ne rabi bit strah. Je že moglo bit tako.
Veza je stvar dveh in ne samo enega, ki skrbi, da je drugi zadovoljen. Kar počasi pa z malimi koraki, naj se ti nikamor ne mudi. Boš že našla to, kar si želiš
vso srečo
Veza je stvar dveh in ne samo enega, ki skrbi, da je drugi zadovoljen. Kar počasi pa z malimi koraki, naj se ti nikamor ne mudi. Boš že našla to, kar si želiš
vso srečo
-
študentka20 - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 9. 2007
naredila si čisto pravilno,saj si poslušala svoje srce. če bi vztrajala pri zvezi samo zarad drugih, bi bilo še huje. pomebno je kar čutiš in želiš ti. tako, da ne skrbi čas ti bo prinesel nova spoznanja, nove ljudi...razčisti pri sebi in boš videla kak pa kaj.
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
- Tamalla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 9. 2009
- Kraj: res vsepovsod :)
Tudi jaz se strinjam z besedami ki so jih napisale dekleta pri prejšnih postih.
Eno je, če čutiš ljubezen med vama, drugo pa je navezanost na njega (in pa razumljivo da si se v vseh teh letih navezala na njega.)
Vse lepo in prav, ampak punca, tudi ti imaš življenje, zakaj ne bi malo še ti uživala..kdaj boš če ne sedaj. Sicer veš kaj bi jaz naredila.. Najprej bi šla na en dolg sprehod, kjer te ne bo oviral nihče.. na sprehodu razmisli, kaj bi TI rada, ali je on ta, s katerim hočeš si delit življenje, za katerga si pripravljena nekaj tut potrpeti, in biti prikrajšana, vendar pa ne ob zabave, druženje s prijatelji, oz. koncerti tako kot si zgoraj omenila.
Žalostno pa je, da če je med vama dvema vse ok, zavržt toliko let, vendar če ni to to, se raje pogovorita, povej mu da ne moreš več tako da je non stop ljubosumn, in da bosta še skupaj če bo le malo utišal svoje ljubosumje, in da naj gre na pijačo s kolegi, takrat ko boš ti na koncertu..pogovorita se, tako bosta dosegla res največ.
Če pa ugotovita, da nista za skupi, potem pa tut tista leta ne glej..važno je da narediš tako kot sama misliš da je prav, tako kot ti srce govori, in tako kot SAMA čutiš...
Vedno za vsakga na sveti živi druga polovica, samo najti jo je treba
p.s: sori d sm na dolgo napisala
Veliko sreče!
Eno je, če čutiš ljubezen med vama, drugo pa je navezanost na njega (in pa razumljivo da si se v vseh teh letih navezala na njega.)
Vse lepo in prav, ampak punca, tudi ti imaš življenje, zakaj ne bi malo še ti uživala..kdaj boš če ne sedaj. Sicer veš kaj bi jaz naredila.. Najprej bi šla na en dolg sprehod, kjer te ne bo oviral nihče.. na sprehodu razmisli, kaj bi TI rada, ali je on ta, s katerim hočeš si delit življenje, za katerga si pripravljena nekaj tut potrpeti, in biti prikrajšana, vendar pa ne ob zabave, druženje s prijatelji, oz. koncerti tako kot si zgoraj omenila.
Žalostno pa je, da če je med vama dvema vse ok, zavržt toliko let, vendar če ni to to, se raje pogovorita, povej mu da ne moreš več tako da je non stop ljubosumn, in da bosta še skupaj če bo le malo utišal svoje ljubosumje, in da naj gre na pijačo s kolegi, takrat ko boš ti na koncertu..pogovorita se, tako bosta dosegla res največ.
Če pa ugotovita, da nista za skupi, potem pa tut tista leta ne glej..važno je da narediš tako kot sama misliš da je prav, tako kot ti srce govori, in tako kot SAMA čutiš...
Vedno za vsakga na sveti živi druga polovica, samo najti jo je treba
p.s: sori d sm na dolgo napisala
Veliko sreče!
-
Seyfullah - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 6. 2009
- Kraj: Ljubljana
Fora je v tem,da punca nikamor ni mogla oziroma,če je že šla je naslednji dan poskušala odgovoriti na vsa nepotrebna vprašanja in to je utrujajoče....Če nimač svobode v zvezi bejž!Kaj ga briga kako si bla oblečena,s kom si se pogovarjala itd.To je tvoj lajf in eetaq,da bi blo lepo če bi kdaj šou s tabo,ampak si ga enostavno ne upaš povabiti,ker se bojiš njegovih ljubosumnih izpadov pred kolegi in kolegicami a ne?!Punca pametno,da si končala to dušenje,najdi si nekoga,ki te bo razumel in ga boš z veseljem povabila s sabo in boš ponosna nanjga,ker ti bo zaupal in ti njemu,to je zdrava veza in tega se moraš držat!In naj te ne bo strah iti med ljudi in jih spoznavat,sprosti se,zadihaj s polnimi pluči in uživaj!
Pa veliko sreče ti želim!!!
Pa veliko sreče ti želim!!!
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
-
PeggySue* - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 11. 2006
- Kraj: Gorenjska
buubbika napisal/-a:Lahko malo bolj razložiš do kakšne mere je ljubosumen? Ti "ne pusti", da greš sama do trgovine, al pa je ljubosumn, če ga sama žuraš celo noč?
Nekaj si omenjala koncerte; greš to sama? Če ja, zakaj ne z njim? Zakaj misliš na naslednji dan po koncertu; se ful kregata, kričita 1 na drugega, al pa se zgolj kregata in maš tega poln kufer? Zakaj se sekiraš, če greš kam?
Pač ful mi je nejasn post...
Bistvo je, da si z njim 7 let, on je ljubosumn, ti pa tega ne preneseš več. Js na podlagi takih podatkov nism zmožna kaj komentirat.
Sploh pa za vsakim ljubosumjem tiči nek razlog.
Mene je pa zmotil predvsem to,da avtorica večkrat pove,da jo je strah.
Mislim,da strah ni osnova,za zdravo razmerje,ne glede na to ali se boji le njegoveva negodovanja,kričanja,ali česarkoli že.Če ona dela nekaj proti svoji volji,zato,da bo ugodila njemu in jo je poleg tega še strah,to pove o njem precej več,kot o njej,pa če on ali mrmra,ali kriči.
-
Seyfullah - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 6. 2009
- Kraj: Ljubljana
Ne sj nisem rekla,da ne sme spraševat itd.sj to je čist normalno sam če jo napada za brezveze oziroma jst sm tko prebrala iz njenega posta oziroma razumela,ker sem bila v zelo podobni situaciji.....Se pa čisto strinjam s tabo,da je lahko naroben tudi način na kater se ona odzove ko jo vpraša nekaj čisto normalnega....
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
- CinderellaBell
- Sramežljivka
Uf, hvala za odgovore in nasvete.
Naj odgovorim v kateri meri ljubosumen - Ko sem šla na koncert, sem šla s cimrami in prijateljicami, saj se njemu ni dalo... Z njegovimi besedami : Kaj bom pa ja tam delal. Bil je na enem koncertu z menoj - se je dolgočasil, da zakaj tolk traja da se skupine zamenjajo, kdaj bo konc, da ga že bolijo noge... Na drugem dogodku (ravno zdaj Siol event) sva se prej pogovorila (sva že imela majhno krizo prej) in je rekel da gre z mano, da bo vse ok... Sva prišla tja, se skorajda premaknit nisem smela (ponavadi rada pojem in plešem zraven na koncertu), da naj ne bom tako otročja...
Po vsakem koncertu in pred njim, pred in po vsaki pijači so bila vprašanja zakaj je to potrebno, zakaj ne morem ostati doma (četudi je bil on na faksu, in sploh ne bi bila skupaj) ... v tem sem si predstavljala neko življenje ko bi bila poročena z njim, da bi samo doma sedela in čakala...
On pač nikoli ni bil zainteresiran za pijače... še z njegovim najboljšim frendom se mu ni dalo za 1 urco na pijačo...
Razumela ga bi, če bi bila skos pijana, a sem proti alkoholu...
No, zdaj je minilo že kar nekaj časa kar sva narazen... (ok, ene 10 dni, sam to je zame že večnost) in se počasi privajam na samsko življenje... Veliko oporo mi daje tudi prijatelj (za katerega je pa problem ta, da mi je priznal da je zaljubljen vame (vendar še preden je vedel da sem končala s fantom- mu priznam da ima "balls")) Z bivšim sva pa ostala prijatelja, in mislim da se bo počasi tudi on začel spreminjati na boljše (če je bilo potrebno to, da sva morala končati, je tudi to za nekaj dobro)
Veliko pomaga že dejstvo, da ga ne bom izgubila kot prijatelja!
Em, kar dolg post, upam da sem vam vsem odgovorila... če ne, še kar vprašte...mi je lažje če imam mnenje še od nekoga, kateri naju ne pozna osebno
Hvala vam!!!
Naj odgovorim v kateri meri ljubosumen - Ko sem šla na koncert, sem šla s cimrami in prijateljicami, saj se njemu ni dalo... Z njegovimi besedami : Kaj bom pa ja tam delal. Bil je na enem koncertu z menoj - se je dolgočasil, da zakaj tolk traja da se skupine zamenjajo, kdaj bo konc, da ga že bolijo noge... Na drugem dogodku (ravno zdaj Siol event) sva se prej pogovorila (sva že imela majhno krizo prej) in je rekel da gre z mano, da bo vse ok... Sva prišla tja, se skorajda premaknit nisem smela (ponavadi rada pojem in plešem zraven na koncertu), da naj ne bom tako otročja...
Po vsakem koncertu in pred njim, pred in po vsaki pijači so bila vprašanja zakaj je to potrebno, zakaj ne morem ostati doma (četudi je bil on na faksu, in sploh ne bi bila skupaj) ... v tem sem si predstavljala neko življenje ko bi bila poročena z njim, da bi samo doma sedela in čakala...
On pač nikoli ni bil zainteresiran za pijače... še z njegovim najboljšim frendom se mu ni dalo za 1 urco na pijačo...
Razumela ga bi, če bi bila skos pijana, a sem proti alkoholu...
No, zdaj je minilo že kar nekaj časa kar sva narazen... (ok, ene 10 dni, sam to je zame že večnost) in se počasi privajam na samsko življenje... Veliko oporo mi daje tudi prijatelj (za katerega je pa problem ta, da mi je priznal da je zaljubljen vame (vendar še preden je vedel da sem končala s fantom- mu priznam da ima "balls")) Z bivšim sva pa ostala prijatelja, in mislim da se bo počasi tudi on začel spreminjati na boljše (če je bilo potrebno to, da sva morala končati, je tudi to za nekaj dobro)
Veliko pomaga že dejstvo, da ga ne bom izgubila kot prijatelja!
Em, kar dolg post, upam da sem vam vsem odgovorila... če ne, še kar vprašte...mi je lažje če imam mnenje še od nekoga, kateri naju ne pozna osebno
Hvala vam!!!
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Tole zgoraj opisano pomoje sploh ni ljubosumje, ampak pač moreč karakter in zatiranje partnerja. Ker se on očitno ne zna vživet v takih situacijah - koncerti, žurke,... tega tudi tebi ne privošči. Mogoče ti zavida, da se ti lahko veliko bolj kot on sprostiš in se imaš fajn.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Tip ti res ne bi smel tako morit, kot opisuješ, da ti je. Tega pač ne moreš celo življenje prenašat, zato si storila prav. Mogoče bo zdaj vsaj vedel za svojo naslednjo partnerko, da smo si ljudje različni in da je pač treba dati človeku prostor za užitke, ki mu pašejo, in ga ne zaradi tega trpinčit.
Pametno si se odločila in lepo je, da ste ostali vsi prijatelji. (Čeprav to glede prijateljstva z bivšim se mi zdi malo sumljivo... Te je res že prebolel?)
Veliko uspeha še naprej torej.
Pametno si se odločila in lepo je, da ste ostali vsi prijatelji. (Čeprav to glede prijateljstva z bivšim se mi zdi malo sumljivo... Te je res že prebolel?)
Veliko uspeha še naprej torej.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:56, skupaj popravljeno 1 krat.
- CinderellaBell
- Sramežljivka
Pozabila na to temo... hvala še enkrat vsem... Ni mi žal da sem ostala močna, saj sem zdaj našla srečo z dolgoletnim prijateljem, kateri mi je stal ob strani vedno... In ugotovila da bivšega nisem niti pol toliko ljubila...
Zdaj sem prepričana v to, da je on tisti pravi... na nek način sva si bila usojena od dne ko sva se spoznala, vendar sem srečna da je minilo toliko časa in da prej nisva imela nič... Ne bi menjala zgodovine za nič... če je bilo potrebno vse to, vse ljubosumje s strani bivšega, da sem zdaj srečna se je splačalo.
Zdaj sem prepričana v to, da je on tisti pravi... na nek način sva si bila usojena od dne ko sva se spoznala, vendar sem srečna da je minilo toliko časa in da prej nisva imela nič... Ne bi menjala zgodovine za nič... če je bilo potrebno vse to, vse ljubosumje s strani bivšega, da sem zdaj srečna se je splačalo.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov