Moški mi ne prinesejo sreče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
Spet sem končala vezo v mojem življenju. Počasi se začenjam spraševati kaj je narobe, sem toliko zahtevna, ali preprosto nimam sreče?
Enostavno ne zdržim v vezi z nekom, ki počne nekaj od naštetega: kadi, pije, izkorišča, po nepotrebnem zapravlja vse svoje prihodke in zahaja v dolgove, je duhovni obsedenec, nima nobenih ciljev, mu je pospravljeno stanovanje neznani pojem, nikamor noče it, je vedno vse po njegovo, ...
Res toliko zahtevam, če hočem imeti ob sebi človeka s katerim se bom lahko pogovarjala, sklepala kompromise, sodelovala, delala načrte, urejala stanovanje, opravljala vsakdanja opravila, si ustvarila družino in kam šla.
Občudujem prijateljice, ki jim je uspelo spoznati pravega človeka s katerim si večina ureja stanovanje ali gradi hišo, ustvarja družino in so srečne. Njihovi fantje so resni in polni načrtov.
Sama pa hrepenim po ljubezni, bližini, spoštovanju, stanovanju, otrocih,...
Vedno se vračam v samski stan, ker ne zdržim v vezi, če v njej nisem srečna. Samskost pa me ubija, mori, onemogoča izpolnjevanje želja. Ne zdržim v vezi in ne zdržim sama. Sem se znašla med dvema ognjema?
Kaj je pri vas tisto kar vas najbolj osrečuje v vezi in kaj je tisto kar ne bi nikoli sprejele?
Enostavno ne zdržim v vezi z nekom, ki počne nekaj od naštetega: kadi, pije, izkorišča, po nepotrebnem zapravlja vse svoje prihodke in zahaja v dolgove, je duhovni obsedenec, nima nobenih ciljev, mu je pospravljeno stanovanje neznani pojem, nikamor noče it, je vedno vse po njegovo, ...
Res toliko zahtevam, če hočem imeti ob sebi človeka s katerim se bom lahko pogovarjala, sklepala kompromise, sodelovala, delala načrte, urejala stanovanje, opravljala vsakdanja opravila, si ustvarila družino in kam šla.
Občudujem prijateljice, ki jim je uspelo spoznati pravega človeka s katerim si večina ureja stanovanje ali gradi hišo, ustvarja družino in so srečne. Njihovi fantje so resni in polni načrtov.
Sama pa hrepenim po ljubezni, bližini, spoštovanju, stanovanju, otrocih,...
Vedno se vračam v samski stan, ker ne zdržim v vezi, če v njej nisem srečna. Samskost pa me ubija, mori, onemogoča izpolnjevanje želja. Ne zdržim v vezi in ne zdržim sama. Sem se znašla med dvema ognjema?
Kaj je pri vas tisto kar vas najbolj osrečuje v vezi in kaj je tisto kar ne bi nikoli sprejele?
- speaker1
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2009
orhideja1 napisal/-a:kadi, pije, izkorišča, po nepotrebnem zapravlja vse svoje prihodke in zahaja v dolgove, je duhovni obsedenec, nima nobenih ciljev, mu je pospravljeno stanovanje neznani pojem, nikamor noče it, je vedno vse po njegovo, ...
pri meni je vse obratno
-ne kadim
-ne pijem alkohola
-ne izkoriščam ljudi
-ne zapravljam denarja, kar tako vedno dobro premislm, kam bo šel
-nikoli ne zahajam v dolgove
-rad imam čistočo
-zelo rad kam grem (hribe, morje, ...)
-sem prijazen
-sem ubogljiv
-ciljev-dobit dobro službo, imet svoje stanovanje čez X leto "imet družino", potovat v tujino, ko bo čas za dopust.....
-zelo rad zahajam v naravo
samo škoda, ker sem gej (no ja nisem še z nobenim bil)
itd
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
veš kaj, najprej si zbij iz glave iluzijo, da imajo pa use frendice, znanke ipd. ohinsploh krasne dedce... nimajo jih!!... tud če na prvi pogled zgleda tako...
sicer je popolnoma razumljivo, da ne moreš biti srečna s tipi, pri katerih se najdejo lastnosti, ki si jih naštela kot no go... si pa spustila še veliko ostalih minusov, ki jih je pravtako lahko najti pri tipih... laganje, varanje, obsedenost s kariero, mutna posla iz ex vez, samovšečnost, sindrom maminega sinčka, pretirana ljubosumnost in še in še bi lahko naštevali... dvomim, da bi lahko zdržala v vezi tudi s takimi primerki... nenazadnje je tu še izgled... eni so plešasti, drugi debeli, tretji prevč koščeni, špeglarji itd... I hope you got the point by now... idealnih dedcev enostavno ni!!... seveda se najdejo taki, za katere se zdi, da so utelešenje princa na belem konju, ampak tudi pri takem prej ali slej pride na plano kakšna negativna karakterna lastnost...
sicer je popolnoma razumljivo, da ne moreš biti srečna s tipi, pri katerih se najdejo lastnosti, ki si jih naštela kot no go... si pa spustila še veliko ostalih minusov, ki jih je pravtako lahko najti pri tipih... laganje, varanje, obsedenost s kariero, mutna posla iz ex vez, samovšečnost, sindrom maminega sinčka, pretirana ljubosumnost in še in še bi lahko naštevali... dvomim, da bi lahko zdržala v vezi tudi s takimi primerki... nenazadnje je tu še izgled... eni so plešasti, drugi debeli, tretji prevč koščeni, špeglarji itd... I hope you got the point by now... idealnih dedcev enostavno ni!!... seveda se najdejo taki, za katere se zdi, da so utelešenje princa na belem konju, ampak tudi pri takem prej ali slej pride na plano kakšna negativna karakterna lastnost...
The secret of success is consistency of purpose.
- orhideja1
- Kofetarica
Ne govorim o znankah, govorim o bližnjih kolegicah s katerimi se družim. Vse so grozno zadovoljne, vse stalno omenjajo fante, vse tako uživajo, vse so polne načrtov,...
Glede minusov pa... naštela sem tiste na katere sem naletela, probleme s katerimi sem se do sedaj srečala. Vem, da obstaja še mnogo drugih problemov. No, če me pa kaj ne moti, me pa očala sigurno ne.
Princa na belem konju res ni, zato ne iščem popolnega moškega, a enostavno ne srečam takšnega s katerim bi zdržala v vezi, ker zaradi njegovih napak mine zaljubljenost in ga začnem sovražiti.
Glede minusov pa... naštela sem tiste na katere sem naletela, probleme s katerimi sem se do sedaj srečala. Vem, da obstaja še mnogo drugih problemov. No, če me pa kaj ne moti, me pa očala sigurno ne.
Princa na belem konju res ni, zato ne iščem popolnega moškega, a enostavno ne srečam takšnega s katerim bi zdržala v vezi, ker zaradi njegovih napak mine zaljubljenost in ga začnem sovražiti.
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
jah pač še nisi spoznala pravega zgleda... če bi ga, bi gotovo lahko zamižala ob kakšni njegovi napaki... mogoče se tudi preveč hitro spuščaš v veze in tipa prej sploh ne spoznaš malo bolje... če veš kaj te pri moških odbija probaj kandidata stestirat še preden se z njim spustiš v vezo... pač bodita najprej prijatelja in postopoma pride še ostalo... če tip misli resno in te ima iskreno rad ne bo imel problema malo počakat...
sicer pa še enkrat ponavljam... ne verjet vsega kar ti ženske govorijo o svojih dedcih... oz. vedi, da ima za vsak plus tip gotovo nekje tudi nek minus... samo nobena ne mara govorit o tem, seveda se vse raje važijo oz. hvalijo... če bi bilo vedno vse tako lepo in prav se pari, ki so prej ohinsploh zaljubljeni in si mislijo vse naj naj drug o drugem, ne bi ločevali
sicer pa še enkrat ponavljam... ne verjet vsega kar ti ženske govorijo o svojih dedcih... oz. vedi, da ima za vsak plus tip gotovo nekje tudi nek minus... samo nobena ne mara govorit o tem, seveda se vse raje važijo oz. hvalijo... če bi bilo vedno vse tako lepo in prav se pari, ki so prej ohinsploh zaljubljeni in si mislijo vse naj naj drug o drugem, ne bi ločevali
The secret of success is consistency of purpose.
- orhideja1
- Kofetarica
V veze se ne spuščam preveč hitro. Je pa res, da napake zelo prikrivajo in rabiš kar nekaj časa, da ugotoviš kaj je narobe. No pri nekaterih se določene hitro vidijo, pri večini pa ne.
Kolegice res ne vem ali se slepijo, ali imajo res takšno srečo, da vse hočejo biti samo s fantom, da so vsi navdušeni nad opremlajnjem stanovanja, naraščaju,..
Kolegice res ne vem ali se slepijo, ali imajo res takšno srečo, da vse hočejo biti samo s fantom, da so vsi navdušeni nad opremlajnjem stanovanja, naraščaju,..
-
bubbles - Debatorica
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: heaven
se strinjam z micomaco glede tega, da ne moški ne odnosi niso popolni. in tudi kolegice niso vedno srečne in nasmejane. in to je čisto normalno.
sicer pa 2 stvari: prva je, da imajo vsi ti moški (mimogrede, večina opisanih lastnosti je tudi kar se mene osebno tiče no go) skupni imenovalec: tebe. jst bi temu rekla, da ti nekako podzavestno iščeš tip moškega, ki bo imel prevelike napake, da bi ostala z njim v zvezi. zakaj? morda zaradi tele 2. stvari: dokler se ne boš naučila biti samska in to srečno, bodo take krize redno nastopale. ker če se že ti sama s sabo nimaš zadosti dobro, kako se bo nekdo drug imel (oz. zakaj bi hotel poskusiti, če razumeš, kaj želim povedati)?
sicer pa 2 stvari: prva je, da imajo vsi ti moški (mimogrede, večina opisanih lastnosti je tudi kar se mene osebno tiče no go) skupni imenovalec: tebe. jst bi temu rekla, da ti nekako podzavestno iščeš tip moškega, ki bo imel prevelike napake, da bi ostala z njim v zvezi. zakaj? morda zaradi tele 2. stvari: dokler se ne boš naučila biti samska in to srečno, bodo take krize redno nastopale. ker če se že ti sama s sabo nimaš zadosti dobro, kako se bo nekdo drug imel (oz. zakaj bi hotel poskusiti, če razumeš, kaj želim povedati)?
...just breathe...
- orhideja1
- Kofetarica
Razumem kaj hočeš povedati, vendar sem še kako dobro uživala samsko življenje veliko let. Počasi se človek tudi tega naveliča, ker si močno želi spremenit svoje življenje zaradi drugih ciljev, ki so se pojavili. Samskost me ne osrečuje več in sem v njej osamljena. Ne morem izpolnjevati željenih ciljev.
Po drugi strani pa se niti ne predstavljam, da bi se preselila nekam daleč stran in mojega kraja ali v kakšne hribe, ker se tukaj dobro počutim. Vsi fantje so nekako oddaljeni. Ne iščem takšnih z napakami, sploh ne, iščem fante, ki mi delujejo vredu, a potem najdem preveč napak, da bi zdržala.
Po drugi strani pa se niti ne predstavljam, da bi se preselila nekam daleč stran in mojega kraja ali v kakšne hribe, ker se tukaj dobro počutim. Vsi fantje so nekako oddaljeni. Ne iščem takšnih z napakami, sploh ne, iščem fante, ki mi delujejo vredu, a potem najdem preveč napak, da bi zdržala.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
orhideja1 problem ni v fantih, ampak v tebi. na svetu so dobri fantje, in malo manj dobri, slabi...na tebe se ocitno ''taslabi'' lepijo. al pa se sama ne spostujes dovolj in te potem tudi fant ne. ali pa je krivo tole (naj izjava govori sama zase):
in ti sploh ne zahtevas veliko. js ne bi bla s fantom ce bi mel eno od teh lastnosni ki si jih nastela. moj jih nima ma napake, normalno, ne pa tako velikih. oz. ce bi ze kaksne nastale, bi se bil pripravljen pogovorit in popravit. ker me spostuje - kar je nekaj najpomembnejsega v zvezi.
orhideja1 napisal/-a:jullia_ napisal/-a:A si ti mnenja, da je dolžnost ženske poskrbet, da gospodinjstvo teče, da je kosilo na mizi in da tip ne skače okrog v umazanih ali zmečkanih oblačilih?
A ti nisi tega mnenja? Čemu torej potem sploh rabimo drug drugega?
in ti sploh ne zahtevas veliko. js ne bi bla s fantom ce bi mel eno od teh lastnosni ki si jih nastela. moj jih nima ma napake, normalno, ne pa tako velikih. oz. ce bi ze kaksne nastale, bi se bil pripravljen pogovorit in popravit. ker me spostuje - kar je nekaj najpomembnejsega v zvezi.
- orhideja1
- Kofetarica
red_rose napisal/-a:orhideja1 problem ni v fantih, ampak v tebi. na svetu so dobri fantje, in malo manj dobri, slabi...na tebe se ocitno ''taslabi'' lepijo. al pa se sama ne spostujes dovolj in te potem tudi fant ne. ali pa je krivo tole (naj izjava govori sama zase):orhideja1 napisal/-a:jullia_ napisal/-a:A si ti mnenja, da je dolžnost ženske poskrbet, da gospodinjstvo teče, da je kosilo na mizi in da tip ne skače okrog v umazanih ali zmečkanih oblačilih?
A ti nisi tega mnenja? Čemu torej potem sploh rabimo drug drugega?
Lahko, da je problem v meni, ne bom rekla, da ni. Ker v še tako dobrih fantih najdem kup problemov, medtem ko je naslednica potem oh in sploh zadovoljna.
Kar si citirala, boš morala še enkrat dobro prebrat temo, da boš razumela, da sem fanta zapustila ravno zato, ker sem bila njegova služkinja ne punca, ker sem cele dneve delala, medtem, ko je on lenaril.
Napisala sem kakšno je mnenje javnosti, če nisem skuhala kosila-takšnega kot je on hotel sem bila grda in ničvredna za vse njegove kolege in sorodnike, če ni bilo zlikano enako. Pravim, da se to od ženske pričakuje. In da se strinjam pod tem pogojem, da moški dela, služi denarce in ga ni cele dneve doma. Ne pa, da on uživa, jaz pa delam.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]