Mama
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sweety_ka22
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 6. 2009
Živjo!
Mislim, da sem jaz v eni taki stiski, ki traja že veliko let in ni in ni izhoda.
Imam grozno mami, ampak res grozno.
Že prej ko sva začela s fantom ni blo to to, ampak zdaj je pa res katastrofa.
Prvo je, da ima mojo sestro MILJONKRAT rajši, ker ima že otroke,ki jih ima neskončno rada, mislim vedno sem bila kriva jaz za vse.
Nekaj časa sva bila s fantom pri njej (odselile smo se od mojega očeta pred 1 letom in pol).Živeli smo v isti hiši, vendar ločeno, ker se nista štekala.
No in en dan je znorela, tako da morava biti s fantom 3 dni pri njegovih starših, drugače sva pa lahko pri njej, ker rabi kao ''mir'' in da ne bo zvdrežala mene in fanta.
Ko se skregava z mamo(velikokrat), mi govori da ji je žal ker me je rodila, da ni vedla da bo taka.
Kadar kej hoče, pa prijazno reče da lahko pridem domov tudi ko naj ne bi bila doma.
Že odkar pomnim, mi govori da ne bo z mene nikoli nič, da sm lena,..itd...
Če bi imela službo bi lahko šla, ampak ko grem zdaj v 4 letnik, je to nemogoče.Tako da se moram kljub njenim opazkam obnašat normalno.
med vikendi pride sestra z otroci, in takrat je mama edina ki za njih skrbi, ker moja sestra se pride k nam spočit, in spet se kriva jaz če kaj rečem.
Celo s fantom nam očita da se prideva domow tuširat, mislim, nevem..ni izhoda
Mislim, da sem jaz v eni taki stiski, ki traja že veliko let in ni in ni izhoda.
Imam grozno mami, ampak res grozno.
Že prej ko sva začela s fantom ni blo to to, ampak zdaj je pa res katastrofa.
Prvo je, da ima mojo sestro MILJONKRAT rajši, ker ima že otroke,ki jih ima neskončno rada, mislim vedno sem bila kriva jaz za vse.
Nekaj časa sva bila s fantom pri njej (odselile smo se od mojega očeta pred 1 letom in pol).Živeli smo v isti hiši, vendar ločeno, ker se nista štekala.
No in en dan je znorela, tako da morava biti s fantom 3 dni pri njegovih starših, drugače sva pa lahko pri njej, ker rabi kao ''mir'' in da ne bo zvdrežala mene in fanta.
Ko se skregava z mamo(velikokrat), mi govori da ji je žal ker me je rodila, da ni vedla da bo taka.
Kadar kej hoče, pa prijazno reče da lahko pridem domov tudi ko naj ne bi bila doma.
Že odkar pomnim, mi govori da ne bo z mene nikoli nič, da sm lena,..itd...
Če bi imela službo bi lahko šla, ampak ko grem zdaj v 4 letnik, je to nemogoče.Tako da se moram kljub njenim opazkam obnašat normalno.
med vikendi pride sestra z otroci, in takrat je mama edina ki za njih skrbi, ker moja sestra se pride k nam spočit, in spet se kriva jaz če kaj rečem.
Celo s fantom nam očita da se prideva domow tuširat, mislim, nevem..ni izhoda
- di0na
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 5. 2009
nerazumem mam ki lahko imajo enega otroka rajši od drugega...to se mi zdi popolnoma nesprejemljivo!!! če se poskusim postavit v tvojo situacijo se mi zdi kr mal grozno sej so use mame kdaj tečne ampak da ti govori kako ji je žau da te ima in te fore to je pa preveč. tut js bi ti svetovala da če se lepo razumeš z očetom pojdi k njemu če je to seveda možno drugače pa k tipu seveda newem kakšne pogoje imata ampak pri mami očitno nisi srečna. lahko se probaš z njo tudi pogovoriti in ji povej da iaš tega dovol in si ne želiš več živeti pri njej...če te ma kej rada jo bo to prizadelo ali pa se bo vsaj zamislila...upam da rešiš to težavo
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
Tudi meni se zdi grozno in nesprejemljivo, da starši nudijo več ljubezni enemu od otrok in da drugega izpostavljajo oz. še huje, ga še zmerjajo po vrhu. Tako da glede tega se mi zdi popolnoma nerazumljivo z njene strani.
Pa še nekaj, ker ne vem, če sem te dobro razumela.. ti greš zdaj v 4. letnik in tvoj fant živi skupaj s tabo in tvojo mamo? Ali je živel in vaju je tvoja mama nagnala? Ker če je tako, mi ni jasno kako se je tvoj fant kar preselil v vajino hišo, ker potem bi že nekako razumela, da tvoji mami ni prav, da je tudi on v vajini hiši, da mora tudi njega vzdrževati ipd..
Pa še nekaj, ker ne vem, če sem te dobro razumela.. ti greš zdaj v 4. letnik in tvoj fant živi skupaj s tabo in tvojo mamo? Ali je živel in vaju je tvoja mama nagnala? Ker če je tako, mi ni jasno kako se je tvoj fant kar preselil v vajino hišo, ker potem bi že nekako razumela, da tvoji mami ni prav, da je tudi on v vajini hiši, da mora tudi njega vzdrževati ipd..
- sweety_ka22
- Sramežljivka
Hja, s fotrom se štekava in je edini ki me šteka zraven fanta.
Ja fantu je tud počas zadost th maminih izpadov in je reku da nej greva kak dan več h k njemi. Kot sem rekla imava urnik kdaj sva lahko pr moji mami.
Fotr je pa stari roker. Ni družinski tip človeka če veste kej mislim, pa tud nikol ni prispeval v družinski proračun.
Tako , da pri njem se zavedam da nebi ravno lepo živela, bi bla pa srečna.
Glede na to da nimam službe, bi se torej preživljala težko.
Seveda sta mama in sestra zaveznici, morda zato, ker sestra rabi korist za to da ji mama varje otroke ko ima obveznosti, nevem.
Mislim , da mama nebi bila razočarana če bi šla proč, ker to dostikrat reče, da naj kar grem, da sem pounoletna (letos sem postala) in da nima obveznosti skrbeti zame.
Sestra itak reče da ne nardiva nič, a fant naredi vse kar je moškega dela v hiši, medtem ko sestrin fant leži na kavču. torej?
Sestra reče naj se ne čudim da je mama taka,. ker ima prav, da sva lena in to, v resnici , je pa sestra ko pride med vikendom kakor paralizirana.
Me pa fantovi starši podpirajo , zelo, in me razumejo, in sem res rada tam.
Je pa problem, da nebom se jim kar ''vsilit'' in jim rečt da naj skrbijo zame in to, zato mi je teško.
Komaj čakam še to leto , da končam šolo in se zaposlim.
Ja fantu je tud počas zadost th maminih izpadov in je reku da nej greva kak dan več h k njemi. Kot sem rekla imava urnik kdaj sva lahko pr moji mami.
Fotr je pa stari roker. Ni družinski tip človeka če veste kej mislim, pa tud nikol ni prispeval v družinski proračun.
Tako , da pri njem se zavedam da nebi ravno lepo živela, bi bla pa srečna.
Glede na to da nimam službe, bi se torej preživljala težko.
Seveda sta mama in sestra zaveznici, morda zato, ker sestra rabi korist za to da ji mama varje otroke ko ima obveznosti, nevem.
Mislim , da mama nebi bila razočarana če bi šla proč, ker to dostikrat reče, da naj kar grem, da sem pounoletna (letos sem postala) in da nima obveznosti skrbeti zame.
Sestra itak reče da ne nardiva nič, a fant naredi vse kar je moškega dela v hiši, medtem ko sestrin fant leži na kavču. torej?
Sestra reče naj se ne čudim da je mama taka,. ker ima prav, da sva lena in to, v resnici , je pa sestra ko pride med vikendom kakor paralizirana.
Me pa fantovi starši podpirajo , zelo, in me razumejo, in sem res rada tam.
Je pa problem, da nebom se jim kar ''vsilit'' in jim rečt da naj skrbijo zame in to, zato mi je teško.
Komaj čakam še to leto , da končam šolo in se zaposlim.
- sweety_ka22
- Sramežljivka
Ja ona govori da sem ji fanta vsilila, zato, da naj bova 3 dni pri njem drugače sva pa doma.
Ja vzdrževat že, se strinjam, če bi bla revna.
Ampak denar ni problem, to lahko rečem.
Ona izpostavlja denar, da naj plačam položnice kao, in da bo drugače.
Sam če hoče videt hčerko srečno, bi lahko spregledala, ne da se fant boji urezat kruh doma, ker neve kako ga bo pogledala.
Ja vzdrževat že, se strinjam, če bi bla revna.
Ampak denar ni problem, to lahko rečem.
Ona izpostavlja denar, da naj plačam položnice kao, in da bo drugače.
Sam če hoče videt hčerko srečno, bi lahko spregledala, ne da se fant boji urezat kruh doma, ker neve kako ga bo pogledala.
-
candy. - Kofetarica
sweety_ka22 napisal/-a:Mislim , da mama nebi bila razočarana če bi šla proč, ker to dostikrat reče, da naj kar grem, da sem pounoletna (letos sem postala) in da nima obveznosti skrbeti zame.
Kaj ni tako, da so starši dolžni podpirat svojega otroka do (mogoče se motim) 26. leta, če se šola?
- sweety_ka22
- Sramežljivka
Pojma nimam, ker se mi nasploh zdi žalostno , da moram to razmišljat!!!!
Fant je reku, da še dobra sm s tako mamo.
Tudi sama vem da se preživela marsikaj, ampak vem da me je to naredilo trdno in odraslo, odrasti sem morala hitro.
Hudo pa je zato , ker je mama, ker hočem mamo kot prijateljico,vendar takega odnosa nikdar ni bilo.
Sestra mi reče , da naj greva v najem.
Hišo imamo ogromno. Mama je tam sama ko nas ni.
In naj grem v najem? Pa kako pri 18 letih???
Fant je reku, da še dobra sm s tako mamo.
Tudi sama vem da se preživela marsikaj, ampak vem da me je to naredilo trdno in odraslo, odrasti sem morala hitro.
Hudo pa je zato , ker je mama, ker hočem mamo kot prijateljico,vendar takega odnosa nikdar ni bilo.
Sestra mi reče , da naj greva v najem.
Hišo imamo ogromno. Mama je tam sama ko nas ni.
In naj grem v najem? Pa kako pri 18 letih???
-
candy. - Kofetarica
Pa kakšen pogovor z mamo na štiri oči? Misliš, da ne bi pomagalo oz. ne bi bilo mogoče? Ne vem, mogoče bi tako nekako šlo.. ampak res, da bi obe povedali svoje in da se ne bi začelo/končalo z vpitjem, ker bi bilo še slabše.
Sicer pa.. ne vem, zdrži še eno leto, posveti se šoli, morda zraven še kakšnemu športu, da boš bolj zaposlena in ne boš toliko časa doma, ko pa boš pač prispevaš kar upaš - pomagaš počistiti hišo, zaliješ vode, daš sušiti cunje, zlikaš kaj ipd. Potem pa greš lepo na faks in si za zraven zrihtaš kakšno službo, da dobiš še kaj denarja zraven in lahko greš počasi na svoje
Sicer pa.. ne vem, zdrži še eno leto, posveti se šoli, morda zraven še kakšnemu športu, da boš bolj zaposlena in ne boš toliko časa doma, ko pa boš pač prispevaš kar upaš - pomagaš počistiti hišo, zaliješ vode, daš sušiti cunje, zlikaš kaj ipd. Potem pa greš lepo na faks in si za zraven zrihtaš kakšno službo, da dobiš še kaj denarja zraven in lahko greš počasi na svoje
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
glede tega kako dela mama razlike med tabo in sestro čisto razumem, ker je pri meni doma podobno ..
hmm .. glede fanta pa - kako to da sta vedno pri vas, kolko časa sta pa skupaj (ti si rekla da si 18, kolko je pa on star?)? jst nevem, vseeno mama vzdržuje stanovanje in tebe in ma vseeno pravico tudi ona odločat o tem kdo bo živel v njeni hiši .. jst bi na tvojem mestu še malo počakala, da živita pač vsak pri svojih starših in se pač obiskovala - si ti pri njemu par dni, on par dni pri tebi .. dokler ne bosta imela možnosti za svoje stanovanje ..
hmm .. glede fanta pa - kako to da sta vedno pri vas, kolko časa sta pa skupaj (ti si rekla da si 18, kolko je pa on star?)? jst nevem, vseeno mama vzdržuje stanovanje in tebe in ma vseeno pravico tudi ona odločat o tem kdo bo živel v njeni hiši .. jst bi na tvojem mestu še malo počakala, da živita pač vsak pri svojih starših in se pač obiskovala - si ti pri njemu par dni, on par dni pri tebi .. dokler ne bosta imela možnosti za svoje stanovanje ..
Let's swim to the moon .....
- sweety_ka22
- Sramežljivka
fANT ima 23 let.
Ja vem da ima pravico odločat, sam sej sm vendar
njena hčjrka, svoje hčerke vendar ne zapodiš ne?!
Enostavno jaz brez fanta ne morem bit, 1 leto in pow sva skupaj noč in dan, in si ne predstavljam drugače.
Zdaj sva 3 dni pri njemu, drugače pa pr mami.
Še to ko sva, ne govori veliko, in nas ignorira.
Hjoj, nevem. Ja pravico ima vso da to naredi, vendar srce pa le ima, ampak očitno ne.
Enostavno jaz brez fanta ne morem bit, 1 leto in pow sva skupaj noč in dan, in si ne predstavljam drugače.
Zdaj sva 3 dni pri njemu, drugače pa pr mami.
Še to ko sva, ne govori veliko, in nas ignorira.
Hjoj, nevem. Ja pravico ima vso da to naredi, vendar srce pa le ima, ampak očitno ne.
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
kaj pa če bi se pogovorila z njo? lepo v miru, povej ji vse .. tako kot si napisala - da imaš fanta rada in da si ne predstavljaš življenja brez njega ... naredite kompromis, da oba postorita kaj doma, prispevata kaj k vzdrževanju stanovanja ..
Let's swim to the moon .....
-
candy. - Kofetarica
Hm, seveda ni rpav, da tebe zapodi, vendar vem, da tudi mojem strašem ne bi bilo prav, če bi pripeljala fanta v našo hišo, četudi bi morda pomagal pri opravilih. Dovolili bi, da me kdja pa kdaj obišče, to je pa tudi vse. Ker vendarle jih razumem, da bi radi tudi oni svojo zasebnost, da nočejo, da jim nekdo kar hodi po hiši kot da je to njegov dom in nekako živi tudi na njihov račun. Jaz bi razumela, da bi jih motilo, če bi prišel k meni in tu kar spal nekaj dni.. Sem pa prepričana, da zato ne bi mene spodili iz hiše.
Ok, praviš, da ne zdržiš brez fanta. Pa saj se lahko obiskujeta, gresta kam skupaj ipd. Najbrž pa bosta preživela, če kakšen večer ne bosta spala v isti hiši Še vedno sta lahko cele dneve skupaj.
Ok, praviš, da ne zdržiš brez fanta. Pa saj se lahko obiskujeta, gresta kam skupaj ipd. Najbrž pa bosta preživela, če kakšen večer ne bosta spala v isti hiši Še vedno sta lahko cele dneve skupaj.
- sweety_ka22
- Sramežljivka
Ja pomaga pri opravilih, ampak ni cenjeno.
Še vedno sva ''gnila''.
Fotr ve da je fant zelo priden, ga pohvali in reče tudi moji mama da je lahko vesela ker ima takega zeta.
Nič ne reče za nardit, pol pa reče da sva gnila, tiho je namreč zato da lahko očita.
Naredil je res veliko za našo hišo.
Pogovorit se z njo ne da, ker se vsak pogovor konča z zgini, seveda namenjeno meni.
Ja ni ji prav, da vzdržuje fanta, ampak lih tako fantovi starši mene vzdržujejo ko sva tam. To se mi zdi pošteno.
Je mama dobila kar nej denarja, tudi sestri ga je nekaj dala , meni pa ko je dala sestri za hišo zamočala, vendar sem zvedela in sem spet kriva jaz, ker ne štekam nič.
Še vedno sva ''gnila''.
Fotr ve da je fant zelo priden, ga pohvali in reče tudi moji mama da je lahko vesela ker ima takega zeta.
Nič ne reče za nardit, pol pa reče da sva gnila, tiho je namreč zato da lahko očita.
Naredil je res veliko za našo hišo.
Pogovorit se z njo ne da, ker se vsak pogovor konča z zgini, seveda namenjeno meni.
Ja ni ji prav, da vzdržuje fanta, ampak lih tako fantovi starši mene vzdržujejo ko sva tam. To se mi zdi pošteno.
Je mama dobila kar nej denarja, tudi sestri ga je nekaj dala , meni pa ko je dala sestri za hišo zamočala, vendar sem zvedela in sem spet kriva jaz, ker ne štekam nič.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
sweety_ka22 napisal/-a:fANT ima 23 let.
Tvoja mama je očitno težek karakter, ampak tole tvoje razmišljanje je pa napačno, ker ima vso pravico do tega, da jo moti, da se je nekdo proti njeni volji priselil v njeno hišo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov