Prosim pomagite!

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

PeetrCa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a PeetrCa » 04. Avg. 2009 8:07

Lep pozdrav...prebrala sem kar nekaj člankov...vendar...rada bi da mi svetujete kaj naj naredim..sama premišljujem že dlje časa kaj naj naredim da bo bolje, pa mi do zdej še ni uspel...pa me zanima še mnenje drugih...tako se bom lažje odločila...

S fantom sem že 2 leti pa pou...zadnje tri mesece pa se zelo kregava...na začetku sva se kregala zaradi brez veznih stvari in sva jih potem tudi rešila...sedaj pa je drugače...začela sva se kregat ker sem jest preveč ljubusmna. To sm mu tudi povedala, prosila pa sem ga le naj me ne dela ljubusumne in naj mi v tistih trenutkih ko bom ljubusmna še toliko bolj pokaže da me ima rad...vendar ni delovalo...ni se potrudil. Pred nekj dnevi je spoznal punco...ki mu je rahlo všeč(čeprav zanika),pa tudi njej je ona malce všeč...videvata se skoraj vsak dan, tudi po več ur,skupaj še z drugimi prjatli, z mano pa je 1uro na dan, pa še to ne včasih. Ko se kregava se obnaša kot da ga nič ne prizadane, ko mu povem kaj me moti, si ne želi da bi bilo kako drugače. Včeraj pa ko sva se zvečer pogovarjala po telefonu, je predlagau da se 1 teden ne slišiva, da potrebuje pavzo,ker še sam ne vekaj hoče, da more vse premisliti (kao če bo šlo tko naprej, ker sm tok lubusmna,čeprav včasih nism bla, ker mi je tut pokazu da nimam bit za kei, zdei pa me non stop dela ljubusmno, pa še ne pokaže mi da me ma rad,enostavno se mu J***). Rekel je da si ne smeva pošiljat smsjov in se klicat,da vsak zase premisli...da vidva če se bova pogrešala itd.(nevem kako nej zdržim, ker ga pogrešam že zdei,pa je minil par urc ko mi je to rekel...)

Mene zanima ali naj se sama spremenim...čeprav mislim da če se spremenim samo jest to ni dovolj,ker bi se mogla oba...
Ali naj počakam do drugega tedna da mi pove kaj je on premislu in pol vidm kaj hoče
Ali ga naj enostavno poskušam prebolet(čeprav ga LJUBIM) prosim če ima kdo kakšn predlog ali nasvet nai mi pove..hvala že v naprej..
Uživite, RadaVasMam

PeetrCa
MrsM
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a MrsM » 04. Avg. 2009 8:19

Poglej.. Če se on ne obnaša kot , da ga nič ne prizadane, mu tudi ti ne rabiš takoj skočit v jok ( čeprav je težko se zadržat) pa tut se ti naredi da te ne prizadene. Ga bo že ruknilo malo , da nekaj ne štima.

Sicer pa probaj se to pavzo najbolj posvetit sama sebi, in stvarem ki si jih delala preden si imela njega. Na tak način boš vidla, kaj ti bol ugaja.

Po mojem mnenju, pavza ne pomeni nič dobrega, sam nevem :?

Vso srečo ane, pa da bosta čimbolje rešila.
Uporabniški avatar
powerpuf
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 5. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a powerpuf » 04. Avg. 2009 8:22

meni se tudi zdi da ta pavza pri vaju ne obeta nič dobrega, ker mogoče pa hoče ugotovit kaj čuti do tiste druge in do tebe?
Uporabniški avatar
Atena13
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Atena13 » 04. Avg. 2009 9:02

PeetrCa napisal/-a:Lep pozdrav...prebrala sem kar nekaj člankov...vendar...rada bi da mi svetujete kaj naj naredim..sama premišljujem že dlje časa kaj naj naredim da bo bolje, pa mi do zdej še ni uspel...pa me zanima še mnenje drugih...tako se bom lažje odločila...

S fantom sem že 2 leti pa pou...zadnje tri mesece pa se zelo kregava...na začetku sva se kregala zaradi brez veznih stvari in sva jih potem tudi rešila...sedaj pa je drugače...začela sva se kregat ker sem jest preveč ljubusmna. To sm mu tudi povedala, prosila pa sem ga le naj me ne dela ljubusumne in naj mi v tistih trenutkih ko bom ljubusmna še toliko bolj pokaže da me ima rad...vendar ni delovalo...ni se potrudil. Pred nekj dnevi je spoznal punco...ki mu je rahlo všeč(čeprav zanika),pa tudi njej je ona malce všeč...videvata se skoraj vsak dan, tudi po več ur,skupaj še z drugimi prjatli, z mano pa je 1uro na dan, pa še to ne včasih. Ko se kregava se obnaša kot da ga nič ne prizadane, ko mu povem kaj me moti, si ne želi da bi bilo kako drugače. Včeraj pa ko sva se zvečer pogovarjala po telefonu, je predlagau da se 1 teden ne slišiva, da potrebuje pavzo,ker še sam ne vekaj hoče, da more vse premisliti (kao če bo šlo tko naprej, ker sm tok lubusmna,čeprav včasih nism bla, ker mi je tut pokazu da nimam bit za kei, zdei pa me non stop dela ljubusmno, pa še ne pokaže mi da me ma rad,enostavno se mu J***). Rekel je da si ne smeva pošiljat smsjov in se klicat,da vsak zase premisli...da vidva če se bova pogrešala itd.(nevem kako nej zdržim, ker ga pogrešam že zdei,pa je minil par urc ko mi je to rekel...)

Mene zanima ali naj se sama spremenim...čeprav mislim da če se spremenim samo jest to ni dovolj,ker bi se mogla oba...
Ali naj počakam do drugega tedna da mi pove kaj je on premislu in pol vidm kaj hoče
Ali ga naj enostavno poskušam prebolet(čeprav ga LJUBIM) prosim če ima kdo kakšn predlog ali nasvet nai mi pove..hvala že v naprej..
Uživite, RadaVasMam

PeetrCa

Draga punca,
Pojdimo po vrsti kot hiše v trsti:D
to da si ljubosumna je tvoj problem. Žal niso vsi ljudje taki, da bi ti bili pri tem pripravljeni pomagati . Malce ljubosumja je začimba za vezo, preveč ljubosumja je smrt zate. Tako da, ne pričakuj da potem ko ti bo on obljubil večno zvestobo in ljubezen boš pa ti mirna v duši in glavi. Ne, malce sama pobriši prah zakaj ljubosumje, od kje, kako...Vedno bodo po svetu hodile osebe, ki so lahko potencialno všeč tvojemu partnerju. Tega se zavedaj. V službi, trgovini itd...kjerkoli lahko preskoči iskrica. Vendar je odvisno od mnogih dejavnikov kaj se iz tega resnično razvije. Očitno tvojemu partnerju zveza ne pomeni toliko kot tebi...oz se mu zdi da za vaju morda ne bi znalo biti prihodnosti. Odvisno zakaj je do tega prišlo, to veš ti in on...ne mi. Vedno sta dve strani. Če želi pavzo zato, ker ni siguren...ker je srečal neko bejbo in se mu zdi da rad z njo poizkusil na novo, da s tabo ne more biti...je tako bolje da ga spustiš. Če vsak distraktor ki partnerju prečka pot odvrne pozornost od tebe, in se začne spraševati ali si ok zanj ali ne...je tako bolje da gresta narazen. Saj veš...v dobrem in slabem?! Torej, če je veza trdna, imaš človeka rad in ti veliko pomeni, ga spoštuješ...je vseeno kaj zaboga te odvrača od njega, vseeno boš z njim...morda ne vedno fizično, psihično in z mislimi pa sigurno. To ni iz trte izvito za moje pojme. In to bo drugemu tudi jasno pokazal. Pač ,nismo vsi bralci misli.
Najbrž je res hudo ko te razjeda, vem...in se ti zdi da dve leti pa pol, sedaj pa kar naenkrat pavza...ZAKAAAAJ ŽE?! Poglej, daj mu čas...zamoti se, zjoči se, razbij telefon če ti pomaga, zamenjaj številko...karkoli....samo pusti ga pri miru. Po enem tednu boš menda že vedela kaj pa kako če te bo poiskal. Če te ne bo, obrni nov list. Prosim. Zadnja stvar, ki si jo želiš dovoliti je to...da boš postala zagrenjena čeprav ga ljubiš. Vso srečo.
Nikoli ne zamudi priložnosti, da nekomu poveš da ga imaš rad...
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 04. Avg. 2009 9:45

čeprou blo tole se slisal mal nesramn ampak jez mislm da se te je navelicou. navelicou se je scen in usega, una druga mu je ocitno bl prijetna in nekak se te hoce pocas losat.

jez ti predlagam da gres z enim kolegom na pjaco v isto lokal k on hod znjo uglavnm da se z tipom zacnes pojavlat cez ceu tedn v njegovi blizini in poskusas da postane lubosumn. mogoce bo spoznou da te pogresa in bo
prsou nazaj k tebi.

vso sreco
lutkica*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lutkica* » 04. Avg. 2009 9:58

Rabiš pomoč? In kako naj bi ti mi pomagali?

Iz mojih izkušenj ti lahko povem, da je ženska ponavadi preveč ljubosumna takrat, ko ima za to (lahko tudi samo na podlagi občutka) dober razlog. Trenutno ti ne moreš nardit nič drugega, kakor da počakaš en teden in vidiš, kaj se bo sprdnilo tvojemu tipu, ali še hoče ostati s tabo ali ne.

Sebe pač ne moreš spremenit - tko da nasvet kot "postani manj ljubosumna" nikakor ne deluje. Ti se raj ta teden ukvarjaj s tem, kaj vse te dejansko na tvojem tipu moti, in zakaj bi bilo dobro da zamenjaš zdajšnega fanta. Boš videla, da se čez 1 leto, mogoče 2, še spomnila ne boš, kaj si čutila do tega fanta.... Meni je tudi enkrat bilo približno 8 mesecev nenormalno hudo, prav fizično je bolelo, počutila sem se, da ne morem dihat, kot da mam ves čas tak prazen občutek v trebuhu (kot ko se spustiš z gugalnico). No danes se sploh ne morem več vživet v te občutke, pa je od tega 2 leti, in se sploh ne morem več spomnit, kako sem se počutila.

Skratka, ponavadi je pri nas ženskah tako, da če fant prekine, potem govorimo ZAAAKAAAAJ, ZAAAKAJJ , jaz pa njega ljuuuubim... Bullshit. Pred tem si pa v zvezi razmišljala, kako bi blo bolše imet drugačnega fanta, še bolj popolnega kot je zdajšnji (ki ne bi mel vseh teh neprijetnih lastnosti, ki jih ma tvoj fant)... Po tvojem pisanju sklepam, da si še mlada punca, tko da relax, to da bi vidva šla narazen je mogoče še najboljša stvar, kar bi se ti lahko zgodila.

Še to, bodi samozavestna. Kako lahko hrepeniš po nekom, ki ne ve, ali bi rad bil s tabo ali ne? A ne razumeš, da ni vredno bit v zvezi z nekom, ki te toliko ljubi, da se sprašuje, ali bi bil s tabo ali ne? Meni se to ne sliši kot popolna zveza, ki bo ostala za vedno...

Oprosti, če sem malo harsh, samo na k***c mi grejo takšni fantje, ki bi radi pavzo, da se odločijo, kaj čutijo. Včasih se sicer to dobro konča, samo velikokrat je pa ta pavza zato, ker fant noče prevarati punce, nima pa dost jajc, da bi jo pustil - ker si želi zagotoviti odprta vrata, če ga nova zavrne/ne bo tako popolna, kot si je on predstavljal.
when you wake up it's a new morning,
the sun is shining it's a new morning
i'm coming.. i'm coming home
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 04. Avg. 2009 10:16

lutkica* napisal/-a:Iz mojih izkušenj ti lahko povem, da je ženska ponavadi preveč ljubosumna takrat, ko ima za to (lahko tudi samo na podlagi občutka) dober razlog.

Oprosti, če sem malo harsh, samo na k***c mi grejo takšni fantje, ki bi radi pavzo, da se odločijo, kaj čutijo. Včasih se sicer to dobro konča, samo velikokrat je pa ta pavza zato, ker fant noče prevarati punce, nima pa dost jajc, da bi jo pustil - ker si želi zagotoviti odprta vrata, če ga nova zavrne/ne bo tako popolna, kot si je on predstavljal.

se ti zdi to, da ona teži totalno za brezveze dober razlog? :roll:
očitno mu tvoje neprestano skakanje po glavi totalno preseda in je več kot očitno rajši v družbi ljudi (v tem primeru te njegove kolegice) ki ga ne obremenjujejo ampak sproščajo (!). Ja, načeloma naj bi punca spadala v krog ljudi, s katerim z veseljem preživljaš prosti čas, ker ti je fino, ne pa nekdo ki ti gre milo rečeno na k***c.
Ta pavza je bolj kot kaj drugega zadnja šansa tebi da ti pade cegu na glavo in pogruntaš da ni kul to kar počneš.

To bi bilo z moje strani, s 4letnimi (nepotrebnimi) izkušnjami s prekomerno ljubosumnimi tipi. :evil:
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 04. Avg. 2009 10:33

MrsM napisal/-a:Poglej.. Če se on ne obnaša kot , da ga nič ne prizadane, mu tudi ti ne rabiš takoj skočit v jok ( čeprav je težko se zadržat) pa tut se ti naredi da te ne prizadene. .

Ja, res super nasvet. Tip dvomi v to, ali naj bo še v tej zvezi ali ne, ona se pa naj zdej še igra in dela hladno. Takšno obnašanje ga bo sigurno prepričalo v to, da ogromno zamuja, če je nima.

Isto velja za ta biser od nasveta:
nikaragua napisal/-a:jez ti predlagam da gres z enim kolegom na pjaco v isto lokal k on hod znjo uglavnm da se z tipom zacnes pojavlat cez ceu tedn v njegovi blizini in poskusas da postane lubosumn.

Mislim, kake mate. Ženska ga hoče nazaj, potem pa naj mu še scene dela, da bo za ziher ugotovil, da mu je boljše brez nje.
nepodpisana20
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nepodpisana20 » 04. Avg. 2009 11:08

Mene zanima ali naj se sama spremenim...čeprav mislim da če se spremenim samo jest to ni dovolj,ker bi se mogla oba... Glede na opisano, po moje se bi morali ti malo kontrolirati ljubosumje, samo v tej situaciji mislim, da se mora on bolj spremeniti, kot pa ti. Verjetno mu je res všeč druga punca, zdaj pa išče neke izgovore...

Ja saj mislim, da če se je on tako odločil, potem ti ne preostane kaj drugega, kot da počakaš. Ne silit v njega, pusti ga pri miru, da se ne boš poniževala pred njim. Poskusi se v tem tednu s čim zamotiti, da ti bo teden hitro minil, čeprav vem da bo to težko...

Ali ga naj enostavno poskušam prebolet Počakaj do naslednjega tedna, ko boš videla, kako se bo vse skupaj razpletlo. Če boš pa prej videla, da lahko tudi brez njega, lahko konec koncev tudi ti njega po tem tednu zavrneš...

Mi je pa sumljivo vse skupaj. Te pavze ponavadi prinesejo bolj slabe kot dobre stvari. In ta druga punca mi ne gre z glave. Mogoče poskuša poskusiti pri nje, ko pa vidi kje je tam se bo pa odločil, a se vrne k tebi ali ne.

Mogoče se motim, ampak iz mojih izkušenj ti povem, kako je bilo (je šel potem z drugo, samo ta veza ni trajala dolgo, potem pa se je hotel vrniti k meni, samo neuspešno :D )
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Avg. 2009 11:37

Meni se zdi tole en tak zelo tipičen razpad zveze, ki spominja na plaz. Začne se z malenkostmi, ki so tako banalne, da se na koncu sploh ne ve več, kako se je vse skupaj začelo, potem se pa samo še stopnjuje do konca.

Zaradi nesoglasij si bila ti vedno bolj sitna, ker si želela od njega potrditev, da te ima še vedno rad. Tipi pa funkcionirajo drugače in se ob konfliktu odmikajo, za razliko od nas, ki takrat krvavo potrebujemo bližino. Bolj kot si ti ljubosumna in zahtevna, bolj se on oddaljuje. In bolj kot on beži stran, bolj si ti neznosna.
Pomoje bosta ful težko prekinila ta krog. Edina šansa je res ta, da se oba skulirata in poskušata pustit za sabo popolnoma vse in začneta na novo.

Dodaten problem je pa ta nova prijateljica, s katero tip nima še nobene čustvene prtljage, je zabavna, skulirana,... in zato predstavlja popolno nasprotje odnosu s teboj.

Se opravičujem za pesimizem, ampak tole res ne izgleda rožnato.
Uporabniški avatar
Kiwy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kiwy » 04. Avg. 2009 11:38

pust ga preden bo on tebe :) pavze ne prinesejo nič dobrega... no saj so izjeme pa vseeno
PeetrCa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a PeetrCa » 04. Avg. 2009 12:35

Hvala...vsi ki ste mi svetovali ste imeli prav...ubistvu se me ne zasluži..naj vam povem da sm zvedla...od teh prjatlov s katerimi se skupaj družijo..kaj vse s to punco je počel..kar z mano sploh nikol ni...poleg tega sm to zvedla od njegovih frendov...sam pa mi ni povedu...tko da.. sm ga pustila...mislm da sm se pravilno odločila...čeprov mi je fuul hudo:(:(:(
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 04. Avg. 2009 13:04

^^Ohjej. Žalostno je tole slišat :( Pa ne samo mislt, da si se pravilno odločila...ker si se pravilno odločila! Menim, da si zaslužiš veliko boljšega fanta in tvoje ljubosumje je bilo pomoje čisto opravičeno.
Vem, da ti je hudo, ampak drži se! Lahko se mi javiš tudi na ZS
mala_budala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mala_budala » 04. Avg. 2009 13:19

jaz tud mislim da si se pravilno odločila.sam je res hudo,ko so eni taki,da te nekaj zavajajo in nočejo priznat da že imajo kero drugo....pol ti pa daje lažno upanje z pavzo.reva pač.veš kak pravijo..glavo pokonci in gremo naprej,ni vreden tvojih solz al česa drugega. :wink:
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 04. Avg. 2009 14:11

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:46, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov