(slabi) odnosi s fantovo družino (spet)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Vem, da se problemi ne morejo rešiti preko foruma, ampak upam da mi bo kdo dal kakšen pameten nasvet, če ne drugo pa mi bo ful lažje, če bom lahko to dala s sebe..
Torej že skoraj eno leto živim pri fantu. Razlog so bili slabi odnosi doma, ki pa se izboljšujejo, odkar nisem z njimi in pa dejstvo, da sem takrat delala v kraju, kjer živi fant in sem se dnevno vozila 60km, zato je bila najboljša rešitev za oba, da se preselim k njemu. Imava ločeno etažo z dvema vhodoma, enim čez hišo in enim zunanjim. Zgoraj nimava kuhinje, zato sva primorana kuhati spodaj pri starših. Mama pa ima na najinem balkonu rože, na drugem pa obeša perilo. Tako smo vseeno precej povezani.
Problem, vsaj zame, je njegova mama. Začelo se je januarja, ko sem fanta dobila na laži in sem želela končati zvezo, ker sem bila prvi trenutek čisto zgubljena, kot da bi mi odrezal tla pod nogami. On me je seveda prosil, naj premislim, naj se pomirim..nakar vleti mama in začne ONA reševati situacijo v smislu "Kaj je res tako hudo, da ne moreš oprostiti?" Mislim..ja walda je hudo, pa wtf, kaj se ti vtikuješ?!
Čez nekaj dni je šel fant nekam zdoma in ker avta ni bilo, je mati mislila, da sva šla oba. In jo lepo mahne v najino nadstropje in gleda v moj komp (itak se na kompe ne spozna in ni mogla nič videt, tako da sploh ne vem kaj je iskala), jaz pa ji pridem lepo za hrbet in jo pozdravim. Ženska je ratala čisto bela v obraz in samo rekla da je prišla po spenjač (?!) in da je mislila, da ni nobenega. Ja in če ni nobenega, lahko kar prosto skače po najinih prostorih?
Take in podobne zadeve so kar redno na sporedu, včeraj je šel fant spat, jaz pa sem v najini dnevni brala knjigo in zaspala pri luči. Ko je šel fant na wc je prišel po mene in je bila luč ugasnjena, knjiga pa na tleh zraven kavča. In sem mu rekla, da če je že ugasnil luč, bi me lahko zbudil, da ne bi spala na kavču, ker imam težave s hrbtenico. On pa me samo začudeno pogleda. Na koncu sva ugtovila, da je bila mama zgoraj in je ona ugasnila luč.
Seveda sem poskusila s pogovorom in fantu dopovedati, da imam pač rada svojo zasebnost, da potrebujem mir, prosila sem, naj se spodnji vhod zaklene, da bi uporabljala zgornjega..vse brezuspešno. O selitvi ne razmišlja, ker skoz ponavlja, da ne bo plačeval najemnine, če lahko doma živi zastonj. Prišlo je tako daleč, da sem se jaz odločila, da čim nastopim s službo (to bo septembra ali oktobra), nepreklicno odidem, on pa če želi, lahko gre z mano. Počutim se čisto ujeto, kot da se spremlja vsak moj gib, kot da ne morem ničesar sama..najbolj pa me boli, da fant da zmeraj prav njegovi mami, jaz pa sem tista, ki je preobčutljiva.
Torej že skoraj eno leto živim pri fantu. Razlog so bili slabi odnosi doma, ki pa se izboljšujejo, odkar nisem z njimi in pa dejstvo, da sem takrat delala v kraju, kjer živi fant in sem se dnevno vozila 60km, zato je bila najboljša rešitev za oba, da se preselim k njemu. Imava ločeno etažo z dvema vhodoma, enim čez hišo in enim zunanjim. Zgoraj nimava kuhinje, zato sva primorana kuhati spodaj pri starših. Mama pa ima na najinem balkonu rože, na drugem pa obeša perilo. Tako smo vseeno precej povezani.
Problem, vsaj zame, je njegova mama. Začelo se je januarja, ko sem fanta dobila na laži in sem želela končati zvezo, ker sem bila prvi trenutek čisto zgubljena, kot da bi mi odrezal tla pod nogami. On me je seveda prosil, naj premislim, naj se pomirim..nakar vleti mama in začne ONA reševati situacijo v smislu "Kaj je res tako hudo, da ne moreš oprostiti?" Mislim..ja walda je hudo, pa wtf, kaj se ti vtikuješ?!
Čez nekaj dni je šel fant nekam zdoma in ker avta ni bilo, je mati mislila, da sva šla oba. In jo lepo mahne v najino nadstropje in gleda v moj komp (itak se na kompe ne spozna in ni mogla nič videt, tako da sploh ne vem kaj je iskala), jaz pa ji pridem lepo za hrbet in jo pozdravim. Ženska je ratala čisto bela v obraz in samo rekla da je prišla po spenjač (?!) in da je mislila, da ni nobenega. Ja in če ni nobenega, lahko kar prosto skače po najinih prostorih?
Take in podobne zadeve so kar redno na sporedu, včeraj je šel fant spat, jaz pa sem v najini dnevni brala knjigo in zaspala pri luči. Ko je šel fant na wc je prišel po mene in je bila luč ugasnjena, knjiga pa na tleh zraven kavča. In sem mu rekla, da če je že ugasnil luč, bi me lahko zbudil, da ne bi spala na kavču, ker imam težave s hrbtenico. On pa me samo začudeno pogleda. Na koncu sva ugtovila, da je bila mama zgoraj in je ona ugasnila luč.
Seveda sem poskusila s pogovorom in fantu dopovedati, da imam pač rada svojo zasebnost, da potrebujem mir, prosila sem, naj se spodnji vhod zaklene, da bi uporabljala zgornjega..vse brezuspešno. O selitvi ne razmišlja, ker skoz ponavlja, da ne bo plačeval najemnine, če lahko doma živi zastonj. Prišlo je tako daleč, da sem se jaz odločila, da čim nastopim s službo (to bo septembra ali oktobra), nepreklicno odidem, on pa če želi, lahko gre z mano. Počutim se čisto ujeto, kot da se spremlja vsak moj gib, kot da ne morem ničesar sama..najbolj pa me boli, da fant da zmeraj prav njegovi mami, jaz pa sem tista, ki je preobčutljiva.
Houd de wereld tegen
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Čisto prav si se odločila, da greš. Glej, če je fant že zdaj tak - ne želi stran in se mami skoz vtika bo vedno slabše. Bolje ne bo. Zdaj pa najbolj, da se pogovorita in da mu poveš, da bo z vajino vezo čedalje slabše dlje ko bosta v tisti hiši. Ker nimata nič zasebnosti. Če pa ne bo želel s tabo pa te ni vreden. Že to, da vedno potegne z mami je zelo sumljivo.
- keksy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 4. 2009
- Kraj: ljubljana
LanaMaxim napisal/-a:Čisto prav si se odločila, da greš. Glej, če je fant že zdaj tak - ne želi stran in se mami skoz vtika bo vedno slabše. Bolje ne bo. Zdaj pa najbolj, da se pogovorita in da mu poveš, da bo z vajino vezo čedalje slabše dlje ko bosta v tisti hiši. Ker nimata nič zasebnosti. Če pa ne bo želel s tabo pa te ni vreden. Že to, da vedno potegne z mami je zelo sumljivo.
Se čisto strinjam.
-
nikaragua - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2008
te popounoma stekam... mam doma zelo podobne probleme...
lej pac vrjem da je useen bols ustat doma kokr pa placvat najemnino k zadeva z mami se lahko resi!
najprej.. masta moznost pridt do svoje kuhinje? ce je to mozno si probi to uredit v najkrajsem casu!
fanta postavi pred ultimat... povej da nimas vec ziuceu da te njegova mtka kntrolera in stika po stvareh in da bos sam sla ce tega nebi urediu! nujno zakleni notranja vrata! mami prepovej da da na tvojm balkonu ima roze in ubesa perilo in nej si najde nou deu hiše zato ker v obratnm primeru ni ta deu hiše vajin ampak ga ona izrabla za snofanje!
obnasledni priloznosti zanalasc nastav po mizah ksn vibrator al pa kej druzga pac da bo mamico spravl v zaderego. zihr jo poznas kaj bi to lohka blo.
glede rož če so ze tm se lohka ponuds tut ti da jih zalivas ce ni druge vrjante. in tut glede perila za zameno za mir se ga splaca ubesat pa poberat!
vrjem pa da je useen za celo zivljenje zivet tkole v hiši velik bl lagodno kokt pa v najemniškm stanovanju!
sam udari po mizi in se pogovor z fantom!
lej pac vrjem da je useen bols ustat doma kokr pa placvat najemnino k zadeva z mami se lahko resi!
najprej.. masta moznost pridt do svoje kuhinje? ce je to mozno si probi to uredit v najkrajsem casu!
fanta postavi pred ultimat... povej da nimas vec ziuceu da te njegova mtka kntrolera in stika po stvareh in da bos sam sla ce tega nebi urediu! nujno zakleni notranja vrata! mami prepovej da da na tvojm balkonu ima roze in ubesa perilo in nej si najde nou deu hiše zato ker v obratnm primeru ni ta deu hiše vajin ampak ga ona izrabla za snofanje!
obnasledni priloznosti zanalasc nastav po mizah ksn vibrator al pa kej druzga pac da bo mamico spravl v zaderego. zihr jo poznas kaj bi to lohka blo.
glede rož če so ze tm se lohka ponuds tut ti da jih zalivas ce ni druge vrjante. in tut glede perila za zameno za mir se ga splaca ubesat pa poberat!
vrjem pa da je useen za celo zivljenje zivet tkole v hiši velik bl lagodno kokt pa v najemniškm stanovanju!
sam udari po mizi in se pogovor z fantom!
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
^^ glede tega, da je bolj lagodno življenje pri tašči je mogoče res (denarno), ampak če so že zdaj take težave kaj šele bo. Npr. bosta imela otroka in se bo hotela skoz vtikat v vzgojo, bo šnofala... Raje imam nižji standard in svobodo kot pa omejevanje in lagodnejše življenje glede financ.
-
nikaragua - Kofetarica
LanaMaxim napisal/-a:^^ glede tega, da je bolj lagodno življenje pri tašči je mogoče res (denarno), ampak če so že zdaj take težave kaj šele bo. Npr. bosta imela otroka in se bo hotela skoz vtikat v vzgojo, bo šnofala... Raje imam nižji standard in svobodo kot pa omejevanje in lagodnejše življenje glede financ.
ni napisala kako se drgac ona razume s tasco! ce masta kokr tok pristne odnose in je problem v tasci samo v tem da jo pac toooook skrbi za sincka in ji srce neda da bi snofala je zadeva resljiva.
ločen vhod resi veliko problemov. obrns kluc in adijo. nej se tascica slika pa ga nebo dobila!
LanaMaxim mors neki vedt... pr otroku ti pride tascica z veliko časa hudo prou ker prvo kr prvo vrtc je drag in ga tezko dobis... ona ga lohka čuva k sta starša v sluzbi, potem pa se nevem si zazelita nekam it gor dol kdo bo merku otroka drug k tascica? a bo se za varstvo placvala + najemnina + nevem kaj use?
pac vsaj jez sm taka da rajsi zivim lagodno zivljenje, mam avto za katerega se nebojim da mi bo dlihkar razpadu, se ne odrecem kozmetiki in cuncam in podobno... rajsi se dol usedem s tasco in ji dotajcim da je zdej njen sin moj lajf in da nej ona sam spizdi! (pac to bi lepo povedala ..itak)
-
nikaragua - Kofetarica
ja sej pac cist odvisno od tasce! odvisno kaksn zgresen primerek je!
me pa zelo zanima kaj prav oče na vse to? recmo ce je fotr kokr tok normaln bi Ally lohka najdla zaveznika v njem....
no pa da se to povem zakaj jez tok vstrajno zagovarjam da nej uredi s tasco!
jez mam doma take probleme s fotrom k se hoce stalno utikat in preverjat kaj pocneva z mojim.. ampak zadeve naredujejo in meje se pocas postavlajo!
pa se zgodba od kolegice... pr njenu tipu doma sta mela lepo ceu stuk zase edino mami se je utikala in ji stikala po torbici, zarad cesar sta se tut odselila.
kaj je dons... masta leto starga sincka, najemnisko stanovanje, in oba sta na zavodu ker sta zgubla sluzbe! dejansko zivotarta!!!
k mami nazaj pa nemorta ker jima je tok zamerla da sta sla in lepo rekla da nej se znajdeta kokr se hocta. zdej ma gor podnajemnike!
me pa zelo zanima kaj prav oče na vse to? recmo ce je fotr kokr tok normaln bi Ally lohka najdla zaveznika v njem....
no pa da se to povem zakaj jez tok vstrajno zagovarjam da nej uredi s tasco!
jez mam doma take probleme s fotrom k se hoce stalno utikat in preverjat kaj pocneva z mojim.. ampak zadeve naredujejo in meje se pocas postavlajo!
pa se zgodba od kolegice... pr njenu tipu doma sta mela lepo ceu stuk zase edino mami se je utikala in ji stikala po torbici, zarad cesar sta se tut odselila.
kaj je dons... masta leto starga sincka, najemnisko stanovanje, in oba sta na zavodu ker sta zgubla sluzbe! dejansko zivotarta!!!
k mami nazaj pa nemorta ker jima je tok zamerla da sta sla in lepo rekla da nej se znajdeta kokr se hocta. zdej ma gor podnajemnike!
-
honeydew - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 11. 2005
Pa kaki starci so to no. K sreci je pri nas tako, da si moj fant in bratova partnerica zasluzita enako spostovanje s strani starcev, kot ga uzivava midva. Vedno se hecamo, da sva midva prava otroka, onedva pa posvojena, ampak nas imajo vse skupaj zelo radi in drzimo skupaj.
Vcasih ne razumem teh starsev, jst nekako tko mislim... Ce si kot stars na svojega otroka ponosen, se z njim dobro razumes, ga spostujes in je v redu clovek - potem bi naceloma moral sprejeti kakrsnega koli partnerja. Saj si ga je vendar tvoj otrok (ki je odraz tebe) izbral, torej ce ti partner ni vsec, si ga ti kot stars nekje posral.
Upam da se pomenite, vcasih iskrenost najbolje dene.
Vcasih ne razumem teh starsev, jst nekako tko mislim... Ce si kot stars na svojega otroka ponosen, se z njim dobro razumes, ga spostujes in je v redu clovek - potem bi naceloma moral sprejeti kakrsnega koli partnerja. Saj si ga je vendar tvoj otrok (ki je odraz tebe) izbral, torej ce ti partner ni vsec, si ga ti kot stars nekje posral.
Upam da se pomenite, vcasih iskrenost najbolje dene.
-
puma - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 21. 8. 2004
- Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...
***Ally*** napisal/-a:
Seveda sem poskusila s pogovorom in fantu dopovedati, da imam pač rada svojo zasebnost, da potrebujem mir, prosila sem, naj se spodnji vhod zaklene, da bi uporabljala zgornjega..vse brezuspešno.
..najbolj pa me boli, da fant da zmeraj prav njegovi mami, jaz pa sem tista, ki je preobčutljiva.
mislim, da je v tem bistvo ... ni problem v njegovi mami, problem je v njegovem odnosu do tebe. Saj se niti ne potrudi, da bi te razumel, dojel ali poiskal kompromis.
Pri tem pa te za zaključek 'obtoži', da si preobčutljiva.
če je njemu res tako vseeno zate in te niti noče razumeti ... potem se vprašaj zakaj si z njim...
...
-
la_estrella - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 7. 2008
- Kraj: Povsod po malo
puma napisal/-a:pikabu napisal/-a: Jaz sem pac taki tip cloveka da ce ni nekaj po moje se mulim
upam, da si stara 16 ...
se podpišem pod to...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov