kaj bi naredile ve...

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
MIYA
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a MIYA » 30. Maj. 2009 9:59

Zdj sm pa res že čist obupana, bom probala na kratko razložit mojo situacijo.

S fantom sva skupaj 3 leta, oba stara 25, in jaz počasi že razmišljam o družini, on pa o tem noče slišat niti malo, po vrh tega ne mara otrok,skos se zgraža če vidi kakšnega,sploh če se kakšen joka pa dere,pol čist vn pade pa prav kok so otroc grozni :?

Pravi da bi jih on mel(pa še to raj ne) ko konča šolanje in dobi pravo službo(to bo trajal še ene 10 let), jaz pa tok časa ne mislim čakat, da ne bom res mamica pr 35. :roll: .
Drugače se kar zastopiva, bi komot živela z njemu,samo če noče met družine z mano, ne vem no..jst si jo res želim,že zadnje 2 leti me tok matra tole,res si želim...pa ne morem...meni družina pomeni največ,sploh imeti lastne otroke. Nič nebi zgubila oz.bila prikrajšana za kaj, ker ven ne hodim že dolgo ne, sem skos doma oz.delam in mi prav manjka nekaj novega v življenju,nova stopnička v življenju...

Zdaj pa res ne vem kaj bi, zamenjat fanta al kako? kr vidm da druge ne bo, al pa če čakam do 35...

pa še to...moj pravi da kao ni dnarja za otroka,bla bla bla,on pa rihta svoj avto za 30.000€ pa vse žive spojlerje gor nameče pa kupuje feltne za 1000€ pa vse, pa ma celo 2 avta (in je študent!) in kao nebi mel dnarja za otroka , lol, se mi je začel smejat k je to reku...res se mi zdi še zelo otročji,in vidm da bi on raj avte rihtu cel life kot pa družino kdaj mel...

kaj bi ve nardile? jst ga mam drgač res rada pa on mene tud,sam ne vem...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 30. Maj. 2009 10:03

MIYA napisal/-a:sam ne vem...

Itak, da veš.

Preberi, kar si napisala, in razmisli, kako bi ti odgovorila neki drugi punci v taki situaciji.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 30. Maj. 2009 10:10

Jasno je, da imata drugacne prioritete. Sama premisli, kaj ti je najbolj pomembno.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 30. Maj. 2009 10:15

hja. loh tipa pustiš pa ne bo nč bolš, veš! tut če novga tipa takoj najdeš, vrjetno ne boš kr po enem letu, ko bo sta skup, imela otroke z njim. no, ali pa ga boš ti hotla met, on pa še ne. mogoče ker bo isti kot tvoj zdajšnji tip, ali pa zgolj zato, ker bosta premal časa skup. sj vrjetn ne bo še 10 let tvoj zdajšnji delu faxa in isku službo, mal pretiravaš ne? kokr vem je treba pr 27-ih končat?! js ga čist razumm, d pač noče met otroka dokler ne konča faxa in najde službe. oki, očitno ma že denar za opremo avta, sam vrjetn njega bolj kot denar (pa čeprav trdi drugače) skrbi to, da ne bo mel nč časa zase (hobiji, avto), poleg faxa in študentskega dela (če dela). pol bo sam še otrok, otrok, otrok. se mi zdi d si bo v roku 2-3 let premislu, ko bo končau fax in si najdu job (10 let se mi zdi pretiravanje no, razen če ma namen delat magisterij pa dokotrat, kar se pa itak dela ob delu). praš ga kdaj si jih on želi, v roku kokih let, če ga še nis.

odločitu je pa seveda na tebi. :)
*roxy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *roxy* » 30. Maj. 2009 10:25

Moje izkušnje in doživljanja so zlo podobne...ampak naučila sem se,da pač partnersto ustvarjata dva in ne ambicije ene osebe...svojmu sem povedala kako si vse predstavljam in on je povedal svoje(kontra)želje...potem sva se srečala ravno na sredini(čez 3 leta=družina)....
če tvoj niti tega(kompromisov)ni sposoben potem ni zate...na žalost.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 30. Maj. 2009 10:33

MIYA napisal/-a:Nič nebi zgubila oz.bila prikrajšana za kaj, ker ven ne hodim že dolgo ne, sem skos doma oz.delam in mi prav manjka nekaj novega v življenju,nova stopnička v življenju...

Pa si prepričana, da si zares želiš otroka? Ali ti pač trenutno manjka nečesa novega, razburljivega, samo tvojega? Ne vem, če je otrok ena sama popestritev ... Zadeva seže še malce dlje in globlje.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 30. Maj. 2009 10:38

mal OT ampak MsN katera od mamic ki jih poznas je pa mela ob rojstvu popolne pogoje za otroka, popolno zeljo po otroku z vso pripadajoco globino, enkratne razmere... :roll:

in tudi ce je katera imela, NI garancije da bo ta otrok popolno vzgoje, da se ga ne bo mamica ''popolna'' navelicala po dveh letih...

zakaj tak komplicirate (leti tut na eno bivso temo o mladih mamicah). zelja je, delni pogoji so...ko pride otrok, bo ze nekak slo. nic ti ne bo dalo garancije da bo vse lepo in prav.

upam, da sm dost jasno napisala kar sm hotla sporocit. sam res me moti ko ste ene tako PROTI temu da bi kdorkoli pod 35 otroke?! halo =) moje sestre si najina mama pri svojih 17ih sploh zelela ni, niti ni blo dnarja, pa je bla vedno delezna vec kot dovolj ljubezni, se zdaj ma celo druzino, se vec nas je in vse je ql...ce bi moji mami takrat prjatlce take klobasale, bi najbrz mela samo tazadnjega 4. otroka zdaj pri 38ih, in sploh ne bi vedla da bi lahko mela ze ogromno druzino, kjer nikomur nic ne manjka!!

avtorci pa priporocam mal vec pogoovora okrog tega s svojim fantom, ker sm dobla obcutek da se o tem nista veliko pogovarjala glede na popolnoma drugacna pricakovanja.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 30. Maj. 2009 10:49

red_rose, imaš tudi ženske, ki v navdihu brezdelja, pomanjkanja zanimivosti v lastnem boring življenju ali celo razpadajoči zvezi, 'začutijo' željo po novem - in sinonim novega je po 25. letu pač otrok. Naslednja stopnička - kao. Pa ni nujno, da je to res tista taprava stopnička ...
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 30. Maj. 2009 11:04

Jaz občudujem ljudi, ki si sploh želijo otroka..

In ker se ne morem postavit v situacijo, ki jo opisuje MIYA, sem si poizlušala zamišljat obratno; kaj če bi moj fant želel imet otroka? In ker si ga jaz (trenutno) niti slučajno ne želim, bi poizkusila poiskat nekoga, ki si želi v življenju nekaj podobnega kot jaz.

Če ti je na prvem mestu družina, si jo ustvari... Ker ponavadi je tako, da je lažje zamenjat partnerja, in poizkusit srečo drugje, kot pa zavrečt svoje želje, cilje, sanje... Ker vsaka oseba ima drugačen sistem vrednot; nekdo, ki ni družinski človek, ne bo čez noč spremenil svojega razmišljanja; in prav tako se bo prazno počutil nekdo, ki sanja o veliki družini, 3 otrocih in psu; njegov partner pa bo več skrbi posvečal avtu.

To je to.. :wink:

Je pa res, da je marsikateri fant (in tud punca) pri teh letih še zelo neodločen/a, kaj želi od svojega življenja.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 30. Maj. 2009 11:13

red_rose napisal/-a:avtorci pa priporocam mal vec pogoovora okrog tega s svojim fantom, ker sm dobla obcutek da se o tem nista veliko pogovarjala glede na popolnoma drugacna pricakovanja.

Jaz sem pa dobila občutek, da sta že precej govorila o tem, da sta si popolnoma na jasnem, kako vsak od njiju razmišlja, ampak vzdržujeta nek status quo, kjer on upa, da bo čim dlje tako kot je, ona pa, da si bo premislil.

Saj tukaj ni problem njuna trenutna starost in finančni pogoji, tip ji je dal jasno vedet, da si otrok sploh ne želi. To je povsem legitimna odločitev (in sodeč po splošnem stanju duha na tem forumu niti ne redka :) ) in zelo pošteno od njega, da je to direktno povedal.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Maj. 2009 11:23

MsN napisal/-a:red_rose, imaš tudi ženske, ki v navdihu brezdelja, pomanjkanja zanimivosti v lastnem boring življenju ali celo razpadajoči zvezi, 'začutijo' željo po novem - in sinonim novega je po 25. letu pač otrok. Naslednja stopnička - kao. Pa ni nujno, da je to res tista taprava stopnička ...

in kje piše, da ona spada v ta sklop žensk?
mal utopično se mi zdi, posplošit, da si usaka -25 želi otroka, sam zarad zgoraj opisanih razlogou.
Avtorica teme je predstavila, da si že neki časa želi ustvarit družino in da jo to precej matra že dlje časa.Obstajamo tudi družinski tipi osebkou,ki jim pač poroka, otrok, na splošno svoja družina, pomeni ogromno in jo želijo čimprej ustvarit.In nebi rekla, da je to zarad boring lajfa al pa zarad reševanja ljubezenskih problemou al nevemkaj.

imam primer kolgegičine sestre, ki je stara 39 let, nekje deset let s tipom, z ustvarjeno kariero (doktorat),ki je čakala in poslušala svojo "boljšo" polovico, da najprej kariera in šiht in vse ostale "potrebne" štenge, potem družina....In nakar ji tip zajavi, da si on pač ne želi otrok in ostaja pri 39 letih praktično samska,z nebodigatreba v stanovanju ker se ne želi odselt ker jo ima rad, brez uresničene največje želje, ki jo je želela praktično odkar se je uspela zavedat zakaj živi, pa jo je pač okolica uspela nažalost prepričat v drugače.Crap je tole!zato jst pravim, tist ki si res želi ustvarit družino,naj si jo, pa če tudi use štenge niso prehojene!Z voljo in trudom se da vse, sploh ker majhen otrok ne zahteva toliko.V tem času ko raste pa mislm, da je usak sposben stopt na noge, razen če ni pač Strojan, katerim ni treba.

svetovat točno določenga ne morem nič.Sem pa nekak razbrala, da temu fantu očitno tud mal ni mar za družino, glede na to da ga na prvem mestu najbolj skrbi to da bo meu njegou avto najboljše superduper feltne ever pa naj ga stane kar hoče :? silit človeka v nekaj je pa tud brezveze in neumno, ker če si on ne želi, si pač ne želi in ni nujno, da bi se z rojstvom otroka njegovo mišljenje spremenilo.
vsekakor bi se morala usest in točno razčistt use vajine želje in pričakovanja...potem se pa pač odločiš na podlagi tega, kaj lahko pričakuješ v bližnjih letih in ali sprejmeš to ali ne.vsekakor pa poslušaj srce in psolušaj sebe in svoje želje!
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 30. Maj. 2009 11:24

MIYA napisal/-a:Zdaj pa res ne vem kaj bi, zamenjat fanta al kako? kr vidm da druge ne bo, al pa če čakam do 35...

Čisto odvisno, kaj ti je pomembno v življenju. Na hojladri itak ne moreš zamenjat fanta v nekaj popolnega... Se strinjam, da je odločitev o družini življenjskega pomena za oba in če je družina tebi glavni interes, njemu pa zadnji, potem ravno lepe skupne prihodnosti najbrž nimata.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 30. Maj. 2009 12:07

*purple* napisal/-a:
MsN napisal/-a:red_rose, imaš tudi ženske, ki v navdihu brezdelja, pomanjkanja zanimivosti v lastnem boring življenju ali celo razpadajoči zvezi, 'začutijo' željo po novem - in sinonim novega je po 25. letu pač otrok. Naslednja stopnička - kao. Pa ni nujno, da je to res tista taprava stopnička ...

in kje piše, da ona spada v ta sklop žensk?
mal utopično se mi zdi, posplošit, da si usaka -25 želi otroka, sam zarad zgoraj opisanih razlogou.

Tudi jaz nisem nikjer napisala, da prav avtorica teme pade v ta koš zgoraj opisanih žensk. Prosim (prav vse, ki se zadnje čase tako rade spotikate ob napisano) - BERITE. Ne berite med vrsticami, ne berite misli, ne berite nečesa, kar si želite, da bi pisalo in bi pač bilo tako prikupno zmešati to in ono in popestriti tole ali kakšno drugo temo, koga natečnariti ali po pasje odreti - BERITE.

Tudi nikjer ne posplošujem, da so vse ženske po 25. letu take, ker niso in nikoli ne bodo. Zagotovo pa obstaja določen del populacije, ki dandanes s pomočjo otroka krepi lastno zanimanje za svet, sebe in dviguje raven zveze. In ne, še enkrat, ni nujno, da to počne avtorica teme in vsaka 25 letna ženska. Obstaja pa možnost. In je vredno premisleka.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Maj. 2009 12:19

sej sm prebrala, sm tud napisala bolj na splošno use skupaj.sam v prvem tvojem postu sem dobila filing, kot da si jo porinla med tiste katere si opisovala.če ni tako, se ti opravičujem, moje mnenje pa ostaja enako.
Uporabniški avatar
Amandine
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Amandine » 30. Maj. 2009 12:19

MsN napisal/-a:
MIYA napisal/-a:Nič nebi zgubila oz.bila prikrajšana za kaj, ker ven ne hodim že dolgo ne, sem skos doma oz.delam in mi prav manjka nekaj novega v življenju,nova stopnička v življenju...

Pa si prepričana, da si zares želiš otroka? Ali ti pač trenutno manjka nečesa novega, razburljivega, samo tvojega? Ne vem, če je otrok ena sama popestritev ... Zadeva seže še malce dlje in globlje.

sem enako pomislila. verjetno je le nespretno napisano, ampak jaz sem dobila tak vtris, kot da rabiš kaj novega.

Drugače se kar zastopiva, bi komot živela z njemu

pa se imata rada, se ljubita, je problem v tem, da RES ne bi želela imet otroka in družine in življenja z nikomer drugim kot z njim? tvoj post se mi zdi tako bled glede čustev do tvojega fanta, kot da si se že odločila in veš, kaj boš naredila.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov