love vs. friends
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- =zabica=
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 5. 2008
V zgornji anketi, bi rada ugotovila, glede na to, da se mi zdi, da je to pogosta dilema, ko si z nekom v zvezi, enega izmed partnerjev pa motijo prijatelji...
Pojasnilo: si z nekom v zvezi in partner ima veliko prijateljev istega spola kakor si ti (imaš fanta, on pa veliko prijateljic). Ker te to moti, mu pojasniš zakaj te moti in od njega pričakuješ nek odziv. Bo ta prijateljstva omejil, nekatera prekinil (poznanstva)??? Naj še dodam, da te prijateljstva motijo, ker so na tanki meji med neokusnim in preveč osebnim!!! Ne gre za ljubosumnost ali preobčutljivost, ampak prekoračitev mej prijateljstva, na primer pošiljanje smsjev vsak dan, slišati se vsak drugi dan ob poznih nočnih urah, pošiljati osebne slike!!?!?!?
Lp
Pojasnilo: si z nekom v zvezi in partner ima veliko prijateljev istega spola kakor si ti (imaš fanta, on pa veliko prijateljic). Ker te to moti, mu pojasniš zakaj te moti in od njega pričakuješ nek odziv. Bo ta prijateljstva omejil, nekatera prekinil (poznanstva)??? Naj še dodam, da te prijateljstva motijo, ker so na tanki meji med neokusnim in preveč osebnim!!! Ne gre za ljubosumnost ali preobčutljivost, ampak prekoračitev mej prijateljstva, na primer pošiljanje smsjev vsak dan, slišati se vsak drugi dan ob poznih nočnih urah, pošiljati osebne slike!!?!?!?
Lp
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Na anketo ne bom odgovarjala, ker se primeri med seboj razlikujejo in je težko dat en sam odgovor.
Bi pa pripomnila, da ni nujno vsak človek, s katerim se družiš in si v stalnih stikih, prijatelj. Pošiljanje seksi fotografij, polnočni pogovori (po možnosti precej intimne narave), iskanje prekomernega telesnega stika,... to ni prijateljski odnos, zato v tem primeru ne gre več za problem, da ima tip preveč prijateljic, ampak da se okrog njega smukajo ženske, ki ga lovijo. To je pa že vprašanje za kakšno drugo anketo
Bi pa pripomnila, da ni nujno vsak človek, s katerim se družiš in si v stalnih stikih, prijatelj. Pošiljanje seksi fotografij, polnočni pogovori (po možnosti precej intimne narave), iskanje prekomernega telesnega stika,... to ni prijateljski odnos, zato v tem primeru ne gre več za problem, da ima tip preveč prijateljic, ampak da se okrog njega smukajo ženske, ki ga lovijo. To je pa že vprašanje za kakšno drugo anketo
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
Odgovoror je glasen, jasen in odločen NE!
Ne odpovedujem se prijateljem zaradi muh partnerja in ne piskam zaradi njegovih prijateljic. Smo vsi že zadosti stari, da se ne gremo tega.
Če pa ima fant kaj preveč za povedati okoli meni ljubih oseb, ki pridejo v kompletu z mano, pride pa zelo prav življenska resnica:
Bros before hoes!!
Ne odpovedujem se prijateljem zaradi muh partnerja in ne piskam zaradi njegovih prijateljic. Smo vsi že zadosti stari, da se ne gremo tega.
Če pa ima fant kaj preveč za povedati okoli meni ljubih oseb, ki pridejo v kompletu z mano, pride pa zelo prav življenska resnica:
Bros before hoes!!
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
- =zabica=
- Sramežljivka
V mojem primeru je kot sem rekla, šlo prek teh mej, motila naju je v najinem času, niti ko je rekel da je z mano in jo želel prekinit je kar nadaljevala, pošiljala mu je slike iz počitnic takoj ko se je vrnila nazaj, slike kaj je kupila in kako to zgleda na njej...
Spet druga ima njene gole slike, tretja ga je povabila na private piknik ob bazenu, komaj da v kaj oblečena (sem se prislinla zraven)...
Skratka ko mi je prekipelo s temi prijateljicami sem se vprašala, kdo izbere take kokoši, nad nekom, ki mu še v tistem trenutku govori, da ga ima najraje!
Spet druga ima njene gole slike, tretja ga je povabila na private piknik ob bazenu, komaj da v kaj oblečena (sem se prislinla zraven)...
Skratka ko mi je prekipelo s temi prijateljicami sem se vprašala, kdo izbere take kokoši, nad nekom, ki mu še v tistem trenutku govori, da ga ima najraje!
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
keepsake napisal/-a:Odgovoror je glasen, jasen in odločen NE!
Bros before hoes!!
Če bi bil tale odgovor možen v anketi, bi izbrala to možnost .
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
ti nimaš problema z njegovimi prijateljicami, ampak s tem, da tvoj tip ne zna al pa noče skenslat žensk, k ga pecajo in ne zna postavt ene distance.
Če bi bile prijateljice, bi jih najbrž že vse spoznala, pa bi se družili skupaj kdaj domnevam...vsaj ponavad je tko, da hočeš čimprej spoznat "tanove" od prijateljic in prijateljev hehehe...
Če bi bile prijateljice, bi jih najbrž že vse spoznala, pa bi se družili skupaj kdaj domnevam...vsaj ponavad je tko, da hočeš čimprej spoznat "tanove" od prijateljic in prijateljev hehehe...
- kokica87
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 7. 2008
Če bi jaz morala izbirati med prijatelji in partnerjem, bi vseeno raje izbrala partnerja. Zakaj? Zato, ker on je edina oseba, ki bo vse vedel o meni, edina oseba kateremu se popolnoma zaupam, nekdo, s katerim želim preživeti svoje življenje in si z njim ustvariti družino. Iz teh razlogov ima partner prednost pred prijatelji. In ja, imam prijateljice in prijatelje rada, sem rada z njimi, toda v končni fazi si bodo tudi oni enkrat našli svoje partnerje in se posvečali njim ter zapostavljali mene. Ostali bomo prijatelji, se še vseeno družili, a na prvem mestu bo pri vseh družina in partner.
- =zabica=
- Sramežljivka
kokica87 napisal/-a:Če bi jaz morala izbirati med prijatelji in partnerjem, bi vseeno raje izbrala partnerja...
Očitno sva eni redkih, ki še tako mislita, se povsem strinjam!
Pravih prijateljev je itak malo in eden in edini pravi prijatelj je tvoj partner (vsaj če je resna zveza, ne afnanje), ki mu vse zaupaš in ti lahko svetuje po najboljših močeh in pomaga!
Sprašujem se a so sploh še kakšne vrednote danes?
Tudi sama imam najboljšo prijateljico, vse ji zaupam, ampak ona je prijateljica, ko bo imela resnega fnata, bom verjetno tudi jaz porinjena na stranski tir, kar je prav, na prvo mesto potem postaviš sebe, ob sebe pa partnerja.
Ta dotična prijateljica, zaradi katere je do spora prišlo, pa je prišla ven z izjavo, da si ona in njen partner vzameta kar par dni na mesec vsak zase, se ne slišita, počneta stvari vsak zase in si potem niti ne povesta kaj je kdo počel??? In kaj, potem ko bodo otroc in boš utrujen si boš tud od njih vzel frej čas al kaj???
Vedno bolj mi je jasno, zakaj je tolk ločitev!!!
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
^očitno tvoj partner ne razmišlja tako kot ti.
In če je tvoj partner tvoj najboljši prijatelj in mu 100% zaupaš, v čem je potem sploh tvoj problem?! Ne razumem...njega očitno ne moti, da ga 'prijateljice' kličejo in mu pošiljajo slikce, ker če bi ga zares motilo, potem bi jih že zdavnaj odje*al, tako ali drugače.
In če je tvoj partner tvoj najboljši prijatelj in mu 100% zaupaš, v čem je potem sploh tvoj problem?! Ne razumem...njega očitno ne moti, da ga 'prijateljice' kličejo in mu pošiljajo slikce, ker če bi ga zares motilo, potem bi jih že zdavnaj odje*al, tako ali drugače.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Hm, meni pa še nikoli ni bilo treba izbirat med frendi in tipom, nekako sem vedno obdržala vsa stara prijateljstva in ponavadi dobila še par novih, sem pa že bila v situaciji ko sem morala s kolegico prekinit stike zaradi njenega fanta, ki je včasih kar tak pametoval folku, ona pa ga sicer ni podprla ampak tudi ni nič rekla da se z njim ne strinja ali kaj, tak da smo počasi skor zgubili stike, pol mi je pa še ona začela pametovat pa sem se odločla da to pa več ne gre in sem jo črtala. Včasih mi je žal, ampak ko vem kak je bilo bedno takrat, pa ko nisem edina ki se ji je to zgodlo, tak da ...
Every rose has its thorn
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
jaz tudi ne razumem, zakaj bi se moral kdo koga odrekati.. tapravih prijateljev imam zelo malo in v tem primeru pač pričakujem, da fant zaupa malo tudi moji presoji. za tiste, ki pa jih enkrat na mesec srečam za 20min na kavi ali pa na faksu, pa se itak ne rabi sekirat, ker nimajo nekega vpliva na moje življenje
to, kar počne tvoj tip, za moje pojme tudi že presega pojme golega prijateljstva. razen, če mu je kolgica poslala sliko, na kateri je ravno osvojila vrh triglava in bi s prijateljem pač rada to delila.
in kaj točno pričakuješ, da bo tvoj fant naredil?
aja pa anketa se mi zdi ful preveč suhoparna, ker so med odgovori ogromne razlike in jaz osebno ne morem na nobenega od teh odgovorov kliknt, ker so vsi preveč skrajni.
to, kar počne tvoj tip, za moje pojme tudi že presega pojme golega prijateljstva. razen, če mu je kolgica poslala sliko, na kateri je ravno osvojila vrh triglava in bi s prijateljem pač rada to delila.
in kaj točno pričakuješ, da bo tvoj fant naredil?
aja pa anketa se mi zdi ful preveč suhoparna, ker so med odgovori ogromne razlike in jaz osebno ne morem na nobenega od teh odgovorov kliknt, ker so vsi preveč skrajni.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- =zabica=
- Sramežljivka
rachka_ napisal/-a:in kaj točno pričakuješ, da bo tvoj fant naredil?
Pričakovala bi, da omeji stike oziroma tako imenovanim prijateljicam da vedeti, da zanje če ni nujno ni dosegljiv ponoči, da če se dobimo ni greh, če sem tudi jaz prisotna na kakšni kavi in da sem jaz njegova najboljša prijateljica...
Predvsem zadnje, da sem jaz njegova najboljša prijateljica in da so stvari, ki jih deliš z drugimi (kot je osvojiti vrh triglava, dobiti kako priznanje, diplomirati, kupiti nov avto, ali kaj bolj tragične narave), ne pa vsaka pizdarija, če greš v trgovino kupit kilo kruha in je to cel vrhunec dneva (mogoče za tiste, ki si ga ne morejo privoščit, ampak takih pri nas ni veliko)...
Če želiš imeti zvezo, moraš postaviti partnerja na prvo mesto, potem pridejo prijatelji, seveda v nujnih primerih narediš izjeme, ampak ja, partner pride prvi! To je formula za uspešno resno zvezo, nikoli pa v resni zvezi ne pridejo pred partnerjem take neumnosti!!! Še posebej ne pred nekom, ki te ima najraje, ne postaviš v ospredje nekoga, ki se spomni nate enkrat na mesec ali s takimi neumnostmi!!!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]