kako pridobit zaupanje???

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

kinna
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a kinna » 25. Maj. 2009 16:17

Zadnjič spremenil kinna, dne 14. Okt. 2009 16:59, skupaj popravljeno 1 krat.
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 25. Maj. 2009 16:23

za take zadeve ni recepta
ker dejansko bo sam moral to preboleti. ti lahko narediš vse na tem svetu, pa če sam tega ne bo dojel, je tvoj trud zaman.
a se mogoče on trudi, da ga ne bi tolk skrbelo?
a sta se glede tvoje prevare kaj pogovorila?
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 25. Maj. 2009 17:02

Veš kako pridobit zaupanje? Tako, da niti ne narediš kake bedarije. Ampak ti si jo že naredila na začetku vajine zveze. Nosi posledice v prihodnje morebiti propadle zveze.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a honeydew » 25. Maj. 2009 17:09

kako pridobit zaupanje???

tako, da si zaupanja vreden, tebi je pa to ze v vodo padlo v startu.
kinna
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a kinna » 26. Maj. 2009 14:39

js točno vem da sm ful zajebala. pa o tem sma se že večkrat pogovarjala. tud on se trudi da nebi biu tak pa ga vedno znova skrbi. vedno mi to reče pa se skušam pomenit... vem da je zaupanje nekaj kar si moraš zaslužit, pa vem da zej tega niti približno nebi naredla. bla je zelo prizadeta napaka ki je sama sebi ne morem oprostit! ampak fanta mam zares rada. res je to kar me osrečuje!!! vsak dela napake, js sm jo tud naredla samo se že od takrat jo trudim popravit...
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 26. Maj. 2009 14:40

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 26. Maj. 2009 17:33

miteq napisal/-a:Veš kako pridobit zaupanje? Tako, da niti ne narediš kake bedarije. Ampak ti si jo že naredila na začetku vajine zveze. Nosi posledice v prihodnje morebiti propadle zveze.

s tem se pa ne strinjam. če ji je oprostil in sta razčistila, se nekako razume da ji ne bo tega nadaljnjih x let v faco metal. če pa se mu ni zdela vredna zaupanja, bi jo lahko že na začetku pustil, ne pa da njej psihira ker ima sam take probleme z nezaupanjem. oteževalna okoliščina je edino to, da je zvedu od drugih, ne od nje.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
Lotta*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lotta* » 26. Maj. 2009 17:50

Zaupanje je temelj neke zveze. Jz od svojega zdajšnega bivšega nism mela zaupanja že od samga začetka zveze. Ampak ne zarad tega, ker bi jz napako nardila ampak zato ker so jo nardile use njegove bivše in je mislu, da bom jz ista. Ko sva začela hodt niti nism porajtala, da je strašansko nezaupliv in sm pustila, da je meu celotno kontrolo nad mano. Potlej mi je pa enkrat blo dost tega življenja, da me nadzira bolj kot moja mtka in sva žal mogla končat. Tko da pazi, da zaradi tega ker ti ne zaupa ne rata do tebe preveč zaščitniški. Pač mora sam spoznat, da ti lahko zaupa. Je težko-vem.
kinna
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a kinna » 26. Maj. 2009 19:19

tega se tud sama bojim. da mi bo vse dopizdlo zaradi tega kr zadne cajte skos kontrolira. ubistvu sm pa js tista ki je že na začetku vse zajebala. tud o tem da ma on eno v dobrem sma se hecala... upam da bo čez čas res spoznav da sm vredna zaupanja.

lotta kak dougo pa si pol bla z sedaj bivšim par? na kak način te je kontroliro?
Uporabniški avatar
Lotta*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lotta* » 26. Maj. 2009 19:40

kinna napisal/-a:
lotta kak dougo pa si pol bla z sedaj bivšim par? na kak način te je kontroliro?

Ko sva res uradno končala je blo glih dve leti najine zveze. Mislem sej moj primer je res mal ekstremen in mogoče ne paše nekak situacijsko s tvojim. Uglavnem je blo tko, da me je že na začetku ko sva bla skupej skoz držu nazaj od prjatlov. Nej poudarm da sm bla na začetku najine zveze v takem stanju, da mi je velik bol pomenla zveza kot prjatli. Tko da tega, da sm počas zgublala prjatle niti nism opazla. Takoj na začetku mi je dau vedt, da mu je en moj prjatu sumliu in da nej skenslam prjatelstvo. Klicu je tud tega mojga frenda in ga neki zmerju. Tko da pač u dobro najine zveze sm prekinla to prjatlstvo(itaq ni blo neki nwm kaj močno). Kdaj mi je prebrau use na telefonu. Se kej zmrdvou. Iz partijeb (kadar sm šla sama) je zmeraj pregledau use slikce k so ble na netu in me najdu kdaj k sm s kakim fantom plesala in me obtožu nwm česa use. Skratka jz sm bla takrat zadeta od ljubezni in sm mu use to dovolila. Nikol me ni predstavu svojim prjatlom-te stvari šele zdej opažam. Dvakrat se mi je zgodil, da sm z dvema njegovima frendoma padla u hudo debato in me je pred njima začeu zmirjat kaj se grem, da jih osvajam...pa take. Potlej po letu in pol k je blo pa v zvezi že mal dougcajt oz. sm si zaželela spet met prjatle je pa začelo škripat. Prjatle sm dubla ampak njemu nikakor niso bli ušeč-zakaj točn ne vem. Aja in to so ble sam prjatlce. Nakonc je že tko ratal, da me je obtožu da sm lezba (ker tipov pač ni mogu obsodt, ker nism mela nobenga moškega frenda). In ravno k sva načrtvala da se bova uselila u stanovanje je reku, da on moje družbe ne prenaša- pač mi je dau skor na izbiro al on al prjatli. Aja še to- mal preveč se je spoznau na računalnike in mi udiru u msn, mail in podobno. Skratka na konc je blo že zadušlivo. In še sreča da sm pršla k pameti in reagirala. Nism tip punce k bo ceu živlenje u bajti zaprta pa kuhala kosil in na moža čakala, kdaj mu bo lohka postregla. To je bla zame velka živlenska izkušna, ki mi ni žou zanjo, ker zdej usaj vem kakšnega tipa iščem. In točno vem, da mora met zdravo pamet, zaupanje in ti mora brez slabe vesti pustit, da maš tud ženske večere in moške prijatelje. Tok o moji zgodbi...

Kinna priporočam ti, da se pogovoriš z njim. Da mu poveš u useh dvomih in da rečš, da ti ni ušeč da te tok nadzoruje. Ti pa mu preprosto ne "skrivaj" stvari in bodi v vsem odkrita. Itaq se ljudje razlikujemo in ti tuakj nimaš kej velik za narest. Bolše bi blo če bi on odpru temo na forumu: kako ji zaupati?
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 26. Maj. 2009 21:24

rinca napisal/-a:
miteq napisal/-a:Veš kako pridobit zaupanje? Tako, da niti ne narediš kake bedarije. Ampak ti si jo že naredila na začetku vajine zveze. Nosi posledice v prihodnje morebiti propadle zveze.

s tem se pa ne strinjam. če ji je oprostil in sta razčistila, se nekako razume da ji ne bo tega nadaljnjih x let v faco metal. če pa se mu ni zdela vredna zaupanja, bi jo lahko že na začetku pustil, ne pa da njej psihira ker ima sam take probleme z nezaupanjem. oteževalna okoliščina je edino to, da je zvedu od drugih, ne od nje.

Odpustit ni tako enostavno. Lahko nekomu poveš, da mu oprostiš, boš pa zvečer, preden boš zaspal, še vedno tuhtal o situaciji... Sploh pa takrat, če gre za kakšno večjo stvar (kot jo je naredila avtorica teme).
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

*srčica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 26. Maj. 2009 21:41

miteq napisal/-a:
rinca napisal/-a:

Odpustit ni tako enostavno. Lahko nekomu poveš, da mu oprostiš, boš pa zvečer, preden boš zaspal, še vedno tuhtal o situaciji... Sploh pa takrat, če gre za kakšno večjo stvar (kot jo je naredila avtorica teme).
ni lahko odpustit, ampak če se odločiš za to in hočeš vezo rešit, kot je to storil on, potem nimaš kaj metat pod nos, mogoče neki časa še, če pa po več kot letu dni ne moreš prenehat z metanjem pod nos, z nezaupanjem, potem nimaš kaj iskat v taki vezi. Naj jo skensla al pa res odpusti, ker s svojim nezaupanjem jo bo še hitreje spravil do tega česar se boji.
Vsi delamo napake, on je svojo priznala, ampak več kot trudit se ponovno vzpostavt neko zaupanje pa tut ne more..
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 26. Maj. 2009 23:11

Niso stvari tako absolutne, kot jih ti prikazuješ. Če bi bilo tak, bi svet bil popoln. Pa ni, zato nehaj sanjat.

Pizdarijo je naredila na začetku zveze, torej mu je že takoj pokazala kakšna je. In prvi vtis je težko popravit, če ne že nemogoče. Saj pa stvari se kar tako ne pozabljajo. Lahko že oprostiš, pozabil pa ne boš nikoli, pa tudi če greš k 300 psihologom.

Raje ne glej na stvari tako otročje, češ "če ji hoče oprostit, ji bo že, drugače jo naj pusti." Pa kaj tebi se slučajno zdi, da svet tako funkcionira? Ne poznam enega človeka, ki je sposoben česa takšnega, tudi ti nisi, zato raje ne piši takšnih stvari, ker se smešiš.

Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 27. Maj. 2009 7:27

podoben primer kot v moji zvezi, moj fant je že na začetku zelo lepo poskrbel, da je izgubil moje zaupanje, ni me prevaral je bilo bolj, chati, laži, čudni pogovori itd. to se je vlekl in vlekel js sm oproščala in oproščala, dokler mi ni prekipel in sm rekla, da zdej pa dost, al js al to in se je odločil zame...evo zdej so že 3 leta od tega pa ne morem rečt, da ima moje popolno zaupanje, tega pomoje ne bo imel več nikoli. Takrat sm se odločila, da mu bom oprostila in to sm tud naredila, priznam je bilo tudi veliko zamere, pogovorov, metanja pod nos, sam slej ko prej nekak spustiš to. Zase zdaj lahko rečem, da me te stvari ne skrbijo več, sam pozabila ne bom nikoli, tako, da imam zelo dobro odprte oči od takrat dalje.
Kar hočem povedat, da se marskija oprostiti in nadaljevati zvezo, samo moraš biti pripravljen to storiti. Sedaj je že par let odkra sva se o tem pogovarjala, tud js mu ne mečem več pod nos, tud če kaj zaserje, to je pač v preteklosti, živiva pa v sedanjosti...sam to ne pomen, da če ga še kdaj dobim da povoha eno chat sobo, da ga ne bom v tistem trenutku pustila, dobro ve, da tega ne bom tolerilala nikoli več.

Nasvet: pogovor in veliko tega, čeprav se tebi mogoče zdi, da bi mogl že zdavnaj to pozabit in dat mir, je to njegova stvar, če ga imaš toliko rada mu pomagaj da to prebrodi, samo tako, vama bo uspelo. Ne moreš ti določiti kdaj bo on prebolel prevaro...postavi se v njegovo kožo..po kolikem času bi jo ti?
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 27. Maj. 2009 8:06

miteq napisal/-a:Niso stvari tako absolutne, kot jih ti prikazuješ. Če bi bilo tak, bi svet bil popoln. Pa ni, zato nehaj sanjat.

Pizdarijo je naredila na začetku zveze, torej mu je že takoj pokazala kakšna je. In prvi vtis je težko popravit, če ne že nemogoče. Saj pa stvari se kar tako ne pozabljajo. Lahko že oprostiš, pozabil pa ne boš nikoli, pa tudi če greš k 300 psihologom.

Raje ne glej na stvari tako otročje, češ "če ji hoče oprostit, ji bo že, drugače jo naj pusti." Pa kaj tebi se slučajno zdi, da svet tako funkcionira? Ne poznam enega človeka, ki je sposoben česa takšnega, tudi ti nisi, zato raje ne piši takšnih stvari, ker se smešiš.
kaj pa naj po tvoje ona še nardi? Mene bi verjetno minilo da bi mogla tok energije vlagat v to da bi mi zaupu, da bi mu skos na skos zagotavljala da nič nimam z nobenim in da tut nimam tega namena. Ne pravim da boš pozabu, tega ne morš, boš bolj previden, ampak kje je fora bit z enim kjer se bojiš za vsak korak kaj če bo spet... pomoje taka veze ne more funkcionirat. ona se trudi da bi ji spet zaupu, ni pa vse na njej.
ampak to je samo moje otročje mnenje, v sanjah v katerih živim :wink:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov