Ne znam se braniti

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Feist.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Feist. » 21. Maj. 2009 15:25

...
Zadnjič spremenil Feist., dne 09. Jun. 2013 9:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 21. Maj. 2009 15:28

Pri mojih letih je faza žaljivk in opazk že mimo. Ne predstavljam si, da bi se v krogu ljudi 20+ let zmerjali.

Mogoče si mislila na kritike? Če je kritika konstruktivna, se jo moraš naučiti sprejeti. Če ni, ti samozavest spretno pokaže, da je nima smisla upoštevati.
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 21. Maj. 2009 15:42

MsN je lepo napisala glede kritik.
Če pa si mislila na nepotrebne komentarje in zbadanje ljudi (eni očitno znajo bit nezreli) pa je mogoče včasih boljše preslišat. Pametnejši odneha ;)
Itak od brezveznega kreganja in pikanja ne pobere noben nič.
I laugh at gilded butterflies.
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 21. Maj. 2009 15:50

No ja, včasih se splača povedati kaj ostrega nazaj, sploh če so vajeni, da vedno obmolkneš, ko ima kdo povedati kaj čez tebe. :wink: Bodo presenečeni, boš videla. :D Drugače pa je res, da je bolje ignorirati takšne in drugačne kritike oz. opazke, če veš, da prihajajo od ljudi, katerih mnenje ne ceniš, ker ti želijo samo slabo.
Kar pa se tiče dvoličnosti... Nekaj takega sem doživela pri bivši prijateljici, ki me je malo manj kot leto dni izkoriščala zaradi šole, da si je nekako pridobila v zadnjem letniku boljše ocene, potem pa sčasoma pokazala svoj drugi jaz. :? Sem bila kar zgrožena, ampak jbg, niso vsi to za kar se izdajajo ane. :wink:
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 21. Maj. 2009 15:53

Sam pomojem je težko nekomu, ki ni vajen "udarit nazaj" zdaj kr naenkrat to nardit.
I laugh at gilded butterflies.
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 21. Maj. 2009 16:04

Ma vse se da, če se hoče. Jaz sem živ primer za to. :D Včasih sem se ravnala bolj po načelu "take it easy", pa ignorirala, če je kdo kaj zbodel, potem pa sem si rekla, če bi komu šla res na živce, se že ne bi ukvarjal z mano, tako pa... sem očitno dovolj zanimiva zanj. :D In se vedno postavila zase, v končni fazi gre za dostojanstvo. :wink: Reci si boli me patak zanj/o in udari nazaj! Pokaži svetu kdo si. :respekt:
Feist.
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Feist. » 21. Maj. 2009 16:04

Se strinjam z vašimi odgovori, ampak je vseeno to težje prenest v praktični del. Mislila sem kot nepotrebne komentarje, samo tolko, da te podjebavajo..
ampak vseeno nisem dovolj močna, da bi preprosto ignorirala. :(

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 21. Maj. 2009 16:10

Pa saj imaš 3 ali 4 dobre prijateljice, kot si napisala. Torej poišči oporo v njih oz. imej v mislih, da je važno samo to, da imaš njih. :) Drugega kot to, da se s tem sprijazniš, ti ne preostane. Zakaj pa te zbadajo oz. v kakšnem smislu, če lahko malo bolje opišeš?
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 21. Maj. 2009 17:01

a pa ti ljudje vejo, da te užalijo? pogosto se namreč zgodi, da kdo enostavno ne ve, da koga z določeno izjavo prizadene. jaz nisem niti približno občutljiva, a nekatere reči mi niso smešne in mojim prijateljem vedno odkrito rečem: "glej nočem nič slabega, ampak prosim tega mi ne govorit, ker mi ni kul." simple as that. mi noben do zdaj še ni zameril in vsi so fer in se izogibajo tistih tem. tudi jaz vem, kaj njim ni ok in mi niti na misel ne pride, da bi jim metala pod nos tiste stvari, ki vem, da jih bolijo.

če pa vejo, pa te vseeno zbadajo, imajo pa sami probleme. in boš morala- ali menjati družbo, ali pa se vsaj mičkeno postaviti zase, kar pa ne pomeni da se ti je treba spustiti na njihov nivo žaljenja. toda naj vejo, kako lahko besede bolijo.
Zadnjič spremenil claire, dne 21. Maj. 2009 17:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 21. Maj. 2009 17:02

Lilah napisal/-a: Zakaj pa te zbadajo oz. v kakšnem smislu, če lahko malo bolje opišeš?

se pridružujem vprašaju.
Feist.
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Feist. » 21. Maj. 2009 17:51

...

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
metla111
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 4. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a metla111 » 21. Maj. 2009 18:13

taka sem bla tut js včasih, sam da sem js po možnosti še zafarbala......zdej pa če mi kšn res stop na živc mu kej rečem nazaj, drgač sem pa tiho pa si mislm da se mu bo itak vse vrnl, slej k prej.

v najslabšem primeru mu lahko rečeš da se ti neda ubadat z njim, al pa če ma kšno pikro kdo, mu js tut velikrat rečm sam tko : ha-ha-ha

se mi pa zdi da une k provocerajo dost podkur že sam to da zaviješ z očmi pa se stran obrnš :roll:
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 21. Maj. 2009 18:55

MsN napisal/-a:Pri mojih letih je faza žaljivk in opazk že mimo. Ne predstavljam si, da bi se v krogu ljudi 20+ let zmerjali.

Pomojem avtorica ni mislila na otročje opazke, ampak pač na žaljive pripombe, ki pa so (vsaj v mojem okolju) prisotne še pri 60+ :D

Načeloma se v pogovorih hitro odzovem z repliko, in ponavadi na tak način, da malo "užalim" nazaj. Če pa se mi ne da ubadat, pa ponavadi zaključim s pogovorno, narečno besedno zvezo; ""ne nabijej"" :D

Ampak mislim da vem kako se počutiš. Jaz vedno malo "zablokiram" pred točno določeno osebo (bivši f**k frend), ki ga sama nočem žalit in zbujat pozornosti; ampak sem velikokrat deležna kakih sočnih pripomb, nanašajočih se na mojega sedanjega fanta in moje sposobnosti upravljanja prevoznih sredstev... :roll: Dedi pač..
No ja, tudi meni se zgodi, da včasih naletim na kake čudne pripombe, in mi v tistem trenutku zmanjka besed, čez 5 min ko je vsega konec pa se takoj spomnim kaj vse bi lahko rekla nazaj (pa nisem :oops: )...

Ne vem, jaz bi an tvojem mestu zavesto poizkušala "zabit" nazaj. Sej mogoče ni najbolj pametno; ampak tko bi ravnala jaz. :P
Feist.
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Feist. » 21. Maj. 2009 19:02

...

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 21. Maj. 2009 19:10

Jaz še vedno ne vem, kakšne žaljivke imaš v mislih. Daj kakšen konkreten primer pogovora, ki te prizadene in ostaneš brez besed.

Mogoče pa ne razumem, ker imam preveč dolg jezik in mi v takih situacijah res ne zmanjka odzivov. Je pa res, da je tukaj drug problem - vrneš dvojno, kar zna še bolj zaplesti situacijo. Včasih je bolje, če ostaneš modro tiho, zato poskusi razmišljati, kako tvojo zamrznitev v taki situaciji obrniti v prid. Recimo: pametni molčijo :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]