Noseča in sama

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

delfinko
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinko » 28. Apr. 2009 18:00

Pozdravljeni!

Pa se še jaz obračam na vas po kakšno mnenje. Stara sem 30 let in sem zanosila s tipom, s katerim sva bila skupaj pol leta. Sedaj sem v 2. mesecu. Zaradi svoje nosečnosti sem zelo vesela, saj sem dovolj stara in predvsem pripravljena imeti otroka. Bolj pa me skrbi za tega tipa, ki je star 32 let in je najpej želel, da otroka ne obdržim, potem pa se je sicer sprijaznil z očetovstvom, kaj bo pa z nama pa se sploh ne pogovarjava. V bistvu so se med nama prekinili vsi stiki, je pa vsem svojim okoli sebe že povedal in se hvali, da bo postal oče.

To mi ne gre skupaj in sem malo zmedena.
Uporabniški avatar
beretta
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a beretta » 28. Apr. 2009 18:04

Pogovor ne pride v poštev?
Uporabniški avatar
Mrs Beauty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Mrs Beauty » 28. Apr. 2009 18:05

Če tebi ni jasno kaj se dogaja med vama, je nam še manj lahko. :? Ni mi jasno, kako so se med vama prekinili vsi stiki? A sploh ne govorita, kaj šele, da bi se pogovorila o vama in vajinem otroku? Kako je lahko nekdo pri teh letih tako neodgovoren? Verjetno razlog tiči v tem, da se še ne poznata preveč dobro, glede na to, da sta skupaj šele pol leta. Ti si želiš otroka, kaj pa on? To je stvar, ki se tiče obeh, ne samo enega. Zakaj pa si razlagaš njegovo oznanjanje otroka kot hvalisanje? Saj bo otrok tudi njegov. Ali bo tudi skrbel zanj s tabo ali ne, pa je druga stvar.
"If a guy doesn't call you, he doesn't want to call you. And if a guy treats you like he doesn't give a shit, it's because he doesn't give a shit." (He's Just Not That Into You movie)
delfinko
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinko » 28. Apr. 2009 18:20

Za pogovor sem jaz takoj, samo se onvsemu skupaj izmika. Zadnjič sva sicer šla skupaj na pregled, pa je celo pot med vožnjo govoril po telefonu in imam občutek, da nima hude želje, da bi se o teh stvareh kaj veliko pogovarjal.

Če si otroka želi... ne vem... ko sem mu povedala za nosečnost je bil takoj za splav, sedaj pa vedno, ko imava priliko o tem govoriti je govora o tem, da bo oče otroku. Nikoli pa ne pove kaj to zanj pomeni in kje vidi pri vsem skupaj mene.

Edino kar je zadnjič rekel na poti s pregleda je bilo to, da se do poroda lahko še marsikaj zgodi.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 28. Apr. 2009 18:35

mi ti bomo težko povedali, ker niti ne vemo, kako se je do tebe obnašal prej..

Kako to da si zanosila? nisi uporabljala kontracepcije? A je tip vedu da nisi zaščitena?
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 6. 2008
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objavaNapisal/-a Razlagalka » 28. Apr. 2009 18:54

Kaj pa če je bila njegova reakcija le šok na nastalo situacijo? A sta se kaj pogovorila od tedaj? A on nima svojega mnenja? Oprosti, ampak je pa nezrel. Saj je logično kakšne so posledice, če seksaš brez začšite. In vsak bi moral biti toliko odgovoren, da sprejme to tveganje. Saj vem, da marsikdo ni, ampak, glede na njegovo starost, bi pa lahko. Upam, da čimbolje rešita problem ;) drži se:) :knuddel:
Uporabniški avatar
Mrs Beauty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Mrs Beauty » 28. Apr. 2009 19:02

delfinko napisal/-a:Nikoli pa ne pove kaj to zanj pomeni in kje vidi pri vsem skupaj mene.

Brez da ga vprašaš ne moreš vedeti. Je oče tvojega otroka, torej imaš pravico vedeti pri čem si oz. sta.

Edino kar je zadnjič rekel na poti s pregleda je bilo to, da se do poroda lahko še marsikaj zgodi.

To se (po mojem mnenju) da razložiti samo na en način, in sicer, da do takrat lahko še pride do spoznanja, da (še) ni pripravljen prevzeti vloge očeta oz. da se ne najde v tej vlogi.
Ključno vprašanje pri vsem tem ni, ali si otroka zares želiš (čeprav smo že izvedeli, da si ga želiš in si pripravljena postati mama), pač pa ali je on oseba, s katero želiš preživeti preostanek svojega življenja in bo oče tvojemu otroku. Ali pa ga dojemaš le kot nekoga, ki je sodeč po letih primeren za očeta tvojega otroka in ker si pri teh letih z njim "že" pol leta (okoli 30ih se vsem začne nekam muditi s poroko in družino)?
"If a guy doesn't call you, he doesn't want to call you. And if a guy treats you like he doesn't give a shit, it's because he doesn't give a shit." (He's Just Not That Into You movie)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 28. Apr. 2009 19:40

tik tak tik tak dela urica ane

škoda no, otrok si ne zasluži enga neresnega očeta
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 28. Apr. 2009 20:06

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 28. Apr. 2009 20:12

Jst ne bom napadla, ampak samo dodalala uprašanje k opciji "c" - kaj bi mela oz. u tem primeru ma od morebitnega posluževanja zadnje metode?

Razn tega, da obstaja velka verjetnost, da itak ostane sama (če bi zarad strahu pred izgubo šla u to), kar je pa še hujš, ostane sama z otrokom ...

Tko da, dvomm, da je tovrstni "trik" kriu za tole temo.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 28. Apr. 2009 20:54

Saj ni zdaj več pomembno, zakaj je noseča. Otrok je že tu in bodoča mamica se ga veseli.

Delfinko, moje mnenje: začni se privajat na to, da boš verjetno ostala brez njega - kar je konec koncev še boljše, če je res tako tele.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 28. Apr. 2009 21:17

Mam občutek, da tip ni sigurn a bohotu bit/bo sposobn oče al ne. In zato mogoče noče dajat (ne)upanja in je raje na točki 0.

Vprašaj ga kako misli naprej, ker je to pravzaprav tudi pri načrtovanju vsega skupaj in pri samem porodu pomembno. Če bosta skupaj se bosta vrjetno skupaj preselila, skupaj izbirala in kupovala opremo, se pripravljala na rojstvo,... Če ne bosta, je bolje, da imaš razčiščeno od danes dalje in ne boš preživljala nepotrebnega tresa in negotovosti tekom nosečnosti (lahko ti samo škodi).

Tip je pa tut dost star, da bi lahko sam od sebe se bil sposoben pomenit! :evil:
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 28. Apr. 2009 21:30

Jaz bi se na tvojem mestu probala z njim pogovorit, ker boš samo tako lahko ugotovila kak se on počuti, kaj si želi, kako gleda na tega otroka...

Brezveze, da tukaj nekaj ugibamo, ker tebe in tvojega fanta ne poznamo.
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 28. Apr. 2009 21:36

haley napisal/-a:Brezveze, da tukaj nekaj ugibamo, ker tebe in tvojega fanta ne poznamo.

Sej lahko da sm jez narobe prebrala, ampak onedva sploh nista več (?) skupi...
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 28. Apr. 2009 21:42

keepsake napisal/-a:
haley napisal/-a:Brezveze, da tukaj nekaj ugibamo, ker tebe in tvojega fanta ne poznamo.

Sej lahko da sm jez narobe prebrala, ampak onedva sploh nista več (?) skupi...

Sem šla zdaj še enkrat prebrat in sem vidla, da je napisala da sta prekinla vse stike...sm pol pa naprej piše, da jo je kao na pregled peljal :?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov