položnice

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 26. Feb. 2009 12:11

Ne vem če ta tema že obstaja, ampak jaz jo bom napisala kar tukaj. Nekaj me daje... :) S fantom živima skupaj zdaj uradno...dober mesec. Včeraj in danes sem še pospravljala zadnje police, omarca in tako naprej, in videla en kup neplačanih položnic. pa vem, da jih je nekaj hodil plačevat, pa polno je odrezkov, pa še zmeraj jih je nek kup od zavarovanja, pa elektra od lani, pa kr neke zadeve...
Ko sem prišla k njemu, mi je rekel, da bo položnice plačeval on, jaz pa naj poskrbim za hrano, pa te osnovne zadevščine, ker sem navsezadnje še vedno štuentka in nimam nekega velikega dohodka.
Zanima me, kako imate ve urejeno s partnerji glede plačevanja položnic, kupovanja hrane in osnovnih potrebščin?
No danes grem vseen plačat net pa kabelsko :)
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 26. Feb. 2009 12:31

Če plačuje preko trajnika, potem dobi domov položnice in je mogoče zato tisti kupček tam.

Drugače pa midva imava to urejeno tako, mobitel in dodatno zavarovanje si plača vsak sam. Ostale položnice pa nekaj jih plačam jaz nekaj pa on. Tako da v povprečju dava oba nekje enako za položnice.
Kar se pa tiče hrane, pa sprotne stvari kupujem jaz, večje nakupe pa opraviva skupaj in plača on ali jaz.
Vsak vzdržuje svoj avto.
(s)mej se
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 26. Feb. 2009 12:33

no midva tudi telefone, pa avto vzdržujema vsak svoje. jaz sem še sicer letos zavarovana po mami, si pa plačujem življenjsko zavarovanje.
Ne vem če ma ravno kaj na trajnik no. ker je nakaj krat rekel, da gre plačat položnice.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 26. Feb. 2009 12:34

To sem jaz tudi spraševala pred nekaj časa, ko sva se s fantom selila :D potem sva kaj hitro rešila zadeve tako, da imava "skupni fond", ki ga filava vsak enako in iz katerega plačujeva vse skupne stroške (hrano, ostale stvari ki jih skupaj porabiva). Net in kabelsko si fant deli s starši, zato imajo oni to posebaj, jaz pa to "skompenziram" s čim drugim (dam nekje malo več zraven..).
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 26. Feb. 2009 12:38

Če ne plačuje redno položnic, potem bi morala tudi kak opomin najti. Najboljše, da ga vprašaš.
(s)mej se
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 26. Feb. 2009 12:39

no to o skupnem fondu se mi ne zdi slabo ja.
piškotek-opomine sem našla samo za zavarovanje, pa za lani za elektro..menda mesec avgust?
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 26. Feb. 2009 12:46

Potem je verjetno vse plačal, le pospravil ni.
(s)mej se
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 26. Feb. 2009 12:47

poloznice bo treba bolj urejat - lepo dva kupcka, placane/neplacane...da ne bo kakih problemov potem :D

drugac pa js sm za tak sistem: ves denar je ''od obeh'', oz. prispevata proporcionalno... se pravi ce ma en dosti vecjo placo, pac on dosti vec da. tako je pri nama. sicer men starsi prispevajo 100€ na mesec, kar gre njemu v pomoc za stroske, iz svoje stipendije pa mu dam toliko, da mi vseeno ostane za tiste minimalne stroske ki jih mam: boni, malica na faksu, avtobusna vozovnica, kak kos oblacila... vse ostalo placa on (hrana, ko greva kamorkoli ven, bencin, vzdrzevanje psa :D itd.). ce mi nebi tistih 100€ starsi prispevali, bi pac se to on nadoknadu, in ostalo bi blo enako. oz. bi sla jst kam delat, da bi lahko mal vec prispevala (itak bom najbrz vseen sla zdej pocas..)

pac po zmoznostih...se pogliha na ostalih podrocjih =)

skupni fond? ja, ce mata oba priblizno enake place. kakor je tu velika razlika, sm js absolutno proti temu...mislim, sej to sta partnerja, ki naj bi se ljubila. valda da ne bo en z 3000€ place pustil da bo enako prispeval kot partner z 700€. tok pomembn pa spet ni denar :P vazno da so poloznice placane in hladilnik napolnjen, in ne kdo je zasluzu za to...=)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Feb. 2009 12:47

če avgustouska položnca nebi bla plačana, bi vama že zdavni odklopl štrom :wink: Mism da gre zakonsko tkole, trije opomini, potem odklop.če vama še dela,glede na to da od augusta lani je mal več kot tri mecse, potem je zadeve plačal.
če je pa kšn opomin dobil, pa nič zato a ne, važno da je plačano.Se usakmu kdaj zgodi, da pozabi plačat v roku, da založi položnco, da nima tist moment denarja, itn...
Zdej nevem kukr mata zmeneno, ane, pa ga vprašaj če redno plačuje zadeve.Jst ti drugega kot to ne morem svetovat.

drgač pa midva ne živiva skupi, tko da tle ni nekega skupnega fonda za položnce&stuff.mam pa jst čez njegov SKB net, pa mu plačam položnce na tak način.pa ko greva na morje dava skupi denar,pa tko. pa načeloma je tud tko no, da pač če nekdo nima, da drug in obratno.nimava nekih striktno ločenih računou in ne ločujeva usazga penija.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 26. Feb. 2009 12:50

Zakaj ga preprosto ne vprašaš, kako je s plačevanjem položnic?
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 26. Feb. 2009 12:57

sej ne mislim, da bi prispevala vsak enako v ta "fond" , ker jaz pri mojem študentskem delu ne zaslužim veliko :)
bova pa vsekakor razčistla to s položnicami ja..
no jaz sem mela doma vedno to skrb, da ko sem dobila položnice, sem jih skoz plačala takoj ko sem dobila plačo...nekak se mi ne da zavlačevat, ker pol se dinarčki prehitro porabijo, pol pa se pozabi plačat itd...
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 26. Feb. 2009 13:11

aja no ja, seveda je treba upoštevati dohodek..midva imava pač približno enak dohodek, s tem da pač on zasluži z delom jaz pa imam štipendijo, delo in nekaj od staršev..če bi bile velike razlike, bi se seveda to upoštevalo
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 26. Feb. 2009 13:34

V_Rose_V napisal/-a:Ne vem če ta tema že obstaja, ampak jaz jo bom napisala kar tukaj. Nekaj me daje... :) S fantom živima skupaj zdaj uradno...dober mesec. Včeraj in danes sem še pospravljala zadnje police, omarca in tako naprej, in videla en kup neplačanih položnic. pa vem, da jih je nekaj hodil plačevat, pa polno je odrezkov, pa še zmeraj jih je nek kup od zavarovanja, pa elektra od lani, pa kr neke zadeve...
Ko sem prišla k njemu, mi je rekel, da bo položnice plačeval on, jaz pa naj poskrbim za hrano, pa te osnovne zadevščine, ker sem navsezadnje še vedno štuentka in nimam nekega velikega dohodka.
Zanima me, kako imate ve urejeno s partnerji glede plačevanja položnic, kupovanja hrane in osnovnih potrebščin?
No danes grem vseen plačat net pa kabelsko :)

Midva itak imava pooblastilo na računih - on pri meni, jaz pri njemu tak da plačujeva oba preko neta s tistega računa, kjer je trenutno pač več denarja. Od kar je banka-net, ne hodiva več plačevat teh stvari na banko, na pošto ipd.

Ponavadi plačujem jaz, ker se njemu s tem ne da preveč ubadat, plačam pa vedno isti dan, ko prejmem položnico. Vse položnice potem hranim tekoče leto (dohodninske zadeve so izjema, seveda).

Sproti vodim tudi evidenco stanja na računu, ker bankomat nima vedno realnega stanja, sploh če plačuješ s karticami. Vse položnice gredo vsaka zase (TV posebej, telefon posebej, stanovanj eposebej ipd.) v mapco, potem pa vse skupaj dam v fascikel.

Hrano greva kupovat dvakrat mesečno, pokvarljive stvari (npr. solata) kupim sproti.

Bistveno je, da imata OBA nad vsem pregled, ne pa da en skrbi za finance en pa samo za hrano, pa potem en ne ve kje in kako sta z denarjem, en pa ne ve, kaj je v hladilniku (če posplošim). pa tudi pri nama je tako, da sem jaz še študentka, on pa zaposlen, mimogrede.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 26. Feb. 2009 13:39

jaz mam "svoje" položnice tudi lepo sortirane, shranjene v fasciklu, plačane ko je treba.
do zdaj pač nisem ta mesec plačala nobene skupne položnice, ker sem skrbela za hrano bolj. to sortiranje bom uvedla tudi v teh stanovanjskih. ni mi ravno do tega, da bojo prihajali neki opomini.
sem pa imela idejo tudi o banka netu ja. nekako bi bila ta rešitev tud lušna...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 26. Feb. 2009 14:18

Ne razumem tega - "svoje" položnice?

Saj živita skupaj, katere položnice si mislila s "svojimi" in predvidevam da potem obstajajo tudi "njegove"?

In ja, net je prekrasna zadeva. Jaz grem na banko samo še dvigovat (če je večji znesek).

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]