dilema....
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sanjasmotka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 1. 2009
lepo pozdravljene!sem nova na tem forumu...no vsaj kot registrirana čeprav ga že dlje časa berem.
mam zelo zakomplicirano življenje in bi rada dobila kaksen nasvet.
stara sem 23 let.pred mesecem sem zaključila zvezo ki ni vodila nikamor, pravzaprav fanta nisem mela niti rada.
z njim sem bila zgolj zato ker je bil taksen kot so si ga zamislili moji starši.
in zdaj zgodba...ki gre 4 leta nazaj.
pri 19 letih sem spoznala krasnega fanta.bil je prvi resni partner, prvi ki sem mu dala telo in srce.
sem študentka prava, zato so moji starši menili da mora tudi moj fant imeti dobro izobrazbo in nevem kaj vse...
fant je pa imel končano le srednjo šolo, in to je šlo mojemu očetu v nos, zato se je do njega obnašal nesramno, ponižujoče.rekel mu je da si jaz zaslužim boljšega.
ker me je bolelo, kar je moral prestajat moj takratni fant, sem ga pustila z izgovorom da ga nimam rada.da ne morem več biti z njim.
to je fanta prizadelo.dolgo je jokal za menoj.
ampak jaz takrat pridna atijeva puncka, sem raje živela brez ljubezni, kot da bi se borila za najino ljubezen.
vsa čustva sem skrila vase..fanta naskrivaj ljubila..in mu želela da si najde resno partnerko...da bi bil srečen.
naj povem, da me je fant mel resnično rad..nikoli mi ni naredil karkoli slabega.bil je pošten, prijazen, pač preprosti fant.
no potem sem spoznala fanta po očetovem okusu...diplomirani...z uni izobrazbo...nevem kaj...bila z njim...do pred enega meseca.
in ga pustila...ker skozi mislila na tega bivšega fanta.
s tem bivšim pa imava stike em..recimo 2-3x na leto.
jaz si želim svoje takratnega fanta....menite, da bi blo možno po 4 letih obnoviti nejino ljubezen? če ga v 4 letih nisem pozabila..ga sploh kdaj bom?
nevem..ampak čutim kot da je ta fant namenjen meni.
v 4 letih..nisem nikogar tak ljubila kot njega...aja..skupaj sva takrat bila 1 leto.
aja..ta bivši punce nima...resnih ni nikoli imel..jaz sem bila prva njegova resna...ima pa nekaj enomesečnih romanc.
zdaj me zanima..ali bi ve poskusile pri bivšem? ali menite da je še vedno preveč prizadet?
na očeta se več ne oziram..ker mu je potem itak bilo hudo..ko je videl da se z nobenim ne ujamem tako kot z njim..in ko je videl da nisem srečna..mu je bilo žal.
kaj bi ve nardile?
poskusile pri bivšem..ali še naprej živele v obžalovanju?
mam zelo zakomplicirano življenje in bi rada dobila kaksen nasvet.
stara sem 23 let.pred mesecem sem zaključila zvezo ki ni vodila nikamor, pravzaprav fanta nisem mela niti rada.
z njim sem bila zgolj zato ker je bil taksen kot so si ga zamislili moji starši.
in zdaj zgodba...ki gre 4 leta nazaj.
pri 19 letih sem spoznala krasnega fanta.bil je prvi resni partner, prvi ki sem mu dala telo in srce.
sem študentka prava, zato so moji starši menili da mora tudi moj fant imeti dobro izobrazbo in nevem kaj vse...
fant je pa imel končano le srednjo šolo, in to je šlo mojemu očetu v nos, zato se je do njega obnašal nesramno, ponižujoče.rekel mu je da si jaz zaslužim boljšega.
ker me je bolelo, kar je moral prestajat moj takratni fant, sem ga pustila z izgovorom da ga nimam rada.da ne morem več biti z njim.
to je fanta prizadelo.dolgo je jokal za menoj.
ampak jaz takrat pridna atijeva puncka, sem raje živela brez ljubezni, kot da bi se borila za najino ljubezen.
vsa čustva sem skrila vase..fanta naskrivaj ljubila..in mu želela da si najde resno partnerko...da bi bil srečen.
naj povem, da me je fant mel resnično rad..nikoli mi ni naredil karkoli slabega.bil je pošten, prijazen, pač preprosti fant.
no potem sem spoznala fanta po očetovem okusu...diplomirani...z uni izobrazbo...nevem kaj...bila z njim...do pred enega meseca.
in ga pustila...ker skozi mislila na tega bivšega fanta.
s tem bivšim pa imava stike em..recimo 2-3x na leto.
jaz si želim svoje takratnega fanta....menite, da bi blo možno po 4 letih obnoviti nejino ljubezen? če ga v 4 letih nisem pozabila..ga sploh kdaj bom?
nevem..ampak čutim kot da je ta fant namenjen meni.
v 4 letih..nisem nikogar tak ljubila kot njega...aja..skupaj sva takrat bila 1 leto.
aja..ta bivši punce nima...resnih ni nikoli imel..jaz sem bila prva njegova resna...ima pa nekaj enomesečnih romanc.
zdaj me zanima..ali bi ve poskusile pri bivšem? ali menite da je še vedno preveč prizadet?
na očeta se več ne oziram..ker mu je potem itak bilo hudo..ko je videl da se z nobenim ne ujamem tako kot z njim..in ko je videl da nisem srečna..mu je bilo žal.
kaj bi ve nardile?
poskusile pri bivšem..ali še naprej živele v obžalovanju?
-
*Lilli* - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2008
Samo to ti lahko rečem...punca kaj še sploh čakaš? ...valda, da bi poskusila..praviš, da ga po 4 letih nisi prebolela in ga imaš še vedno rada...tudi oče je spoznal, da ti partnerja ne more izbirati on...torej poišči kar tega fanta..in mu povej kako stojijo stvari..praviš, da nima punce in da si ti bila njegova prva resna punca...mogoče pa se dogaja z njim kaj podobnega kot s tabo?
Poskusiti ni greh..zakaj bi živela z mislijo..kaj bi če bi...če pa lahko razčistiš te dvome z enim samim klicem in pogovorom...držim pesti, da se bo vse dobro izteklo
Poskusiti ni greh..zakaj bi živela z mislijo..kaj bi če bi...če pa lahko razčistiš te dvome z enim samim klicem in pogovorom...držim pesti, da se bo vse dobro izteklo
-
hruška :) - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 5. 2008
- Kraj: lj
js ti prelagam da začneš počasi...da ga mal pokličeš in se mal pogovarjata in šele na to preideš k stvari ne ga šokirat z sms-om v stilu-->js bi bla spet rada s tabo, če nimata tok stikov...to je men bivši naredu (po tem ko več kot 1 leto sploh kontakta nisva mela) in me je zadeva presenetila v negativnem smislu, ker sm si mislila:"ja kje si biu pa prej?"...je pa zelo pomembno da mu razložiš situacijo in poveš kako čutiš in kako si vedno čutila (pa ne očija prikazat v slabi luči, ker ti je pomoje hotu samo dobr).
skratka, držim pesti zate
skratka, držim pesti zate
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Prava love story, zdaj bomo vse navijale za vaju!
Ok, resno ... Živeti v obžalovanju definitivno odpade. Poskusiti moraš, pa karkoli se bo potem že zgodilo - vsaj vedela boš, pri čem si, in da si dala vse od sebe.
Za začetek ga povabi na kakšno kavo, ali še boljše na kaj bolj domiselnega - recimo drsanje. Bosta že videla kakšni bodo občutki, ko bosta skupaj. Pomembno bo tudi, da mu razložiš celotno situacijo (recimo na čaju po drsanju ), da bo res razumel kaj se je takrat zgodilo in kakšni so tvoji občutki.
Ful je odvisno od tega, kaj on še čuti. Ne vem, pomembno je pač to, da se dobita in tudi pogovorita, potem pa se bo odvilo kako se bo.
Pa veliko sreče.
Ok, resno ... Živeti v obžalovanju definitivno odpade. Poskusiti moraš, pa karkoli se bo potem že zgodilo - vsaj vedela boš, pri čem si, in da si dala vse od sebe.
Za začetek ga povabi na kakšno kavo, ali še boljše na kaj bolj domiselnega - recimo drsanje. Bosta že videla kakšni bodo občutki, ko bosta skupaj. Pomembno bo tudi, da mu razložiš celotno situacijo (recimo na čaju po drsanju ), da bo res razumel kaj se je takrat zgodilo in kakšni so tvoji občutki.
Ful je odvisno od tega, kaj on še čuti. Ne vem, pomembno je pač to, da se dobita in tudi pogovorita, potem pa se bo odvilo kako se bo.
Pa veliko sreče.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Tukaj sploh ni nobene dileme. Povej mu kar čutiš, samo ne bodi preveč razočarana, če slučajno ne bo čutil enako kot ti. Ideja z drsanjem je sicer dobra, če sta si še blizu, drugače ga pa le povabi na čaj in mu razloži situacijo. Tudi jaz navijam za vaju.
- sanjasmotka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 1. 2009
waaw...ful ste mi dale motivacije...res..hvala vam..
ja saj ne pričaujem nevem kaj dosti...ampak mi je pa res stevilka ena v mojem srcu...
vam bom poročala...
najprej bom ga vprasala po smsih..tak na splošno kako je kaj? pol me bo verjetno povabil na pijaco..pa bomo videli kako bo.
ja saj ne pričaujem nevem kaj dosti...ampak mi je pa res stevilka ena v mojem srcu...
vam bom poročala...
najprej bom ga vprasala po smsih..tak na splošno kako je kaj? pol me bo verjetno povabil na pijaco..pa bomo videli kako bo.
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
Js mislim tako kot ostale, pejt do njega vse mu povej, da si ga želiš nazaj in zakaj si ga pustila. Tko kot ostale pravjo zgubit nimaš kej, lahko samo pridobiš
Pa pol sporoč kako je šlo vse skupaj
Pa pol sporoč kako je šlo vse skupaj
Live your life like you want
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
Če bi jaz bil ta prvi bivši tip, in bi mi povedala, da si me pustila zaradi želje očeta, bi te polil s pijačo. Baba neumna.
No, realno gledano, pač poskusi mu čim bolj iskreno obrazložit situacijo. Vendar si zapomni - v preteklosti si ga TI prizadela, in to očitno konkretno. To imej v mislih, ko se z njim pogovarjaš.
No, realno gledano, pač poskusi mu čim bolj iskreno obrazložit situacijo. Vendar si zapomni - v preteklosti si ga TI prizadela, in to očitno konkretno. To imej v mislih, ko se z njim pogovarjaš.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
Vir: SSKJ
-
cioccolatina* - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 9. 2007
- Kraj: Obala in Ljubljana
poskusi....
midva sva bila eno leto in pol narazen in sva se čisto "ponesreči" spet zapletla... zdej sva po novem skupaj 1 leto in 4 mesece in nama je zelooooo lepooo
vem da je težko sledit temu nasvetu, ampak ne poslušaj toliko očeta. navsezadnje, si ti tista, ki bo morala deliti življenje s tem fantom, ne pa tvoj oče
midva sva bila eno leto in pol narazen in sva se čisto "ponesreči" spet zapletla... zdej sva po novem skupaj 1 leto in 4 mesece in nama je zelooooo lepooo
vem da je težko sledit temu nasvetu, ampak ne poslušaj toliko očeta. navsezadnje, si ti tista, ki bo morala deliti življenje s tem fantom, ne pa tvoj oče
A natural good vibration
-
FairyAngel - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 10. 2004
- Kraj: Svet mojih sanj :)
Jaz tudi mislim tako, kot vse ostale: poskusiti ni greh, pa še sama pri sebi boš mirna, da si naredila vse, kar si lahko, tudi če se ne izide. Samo počasi, ne postavi ga takoj pred dejstvo, saj se moraš zavedati, da si ti prizadela njega in ti verjetno ne bo kar takoj skočil v objem.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
miteq napisal/-a:Če bi jaz bil ta prvi bivši tip, in bi mi povedala, da si me pustila zaradi želje očeta, bi te polil s pijačo. Baba neumna.
Ampak še vedno je treba razumeti, da nimamo vsi enakih staršev in da so eni bolj strogi pri izbiri partnerja/ke njihovih otrok. Tudi pri nas je tako. Staršem ni vseeno, s kom sva s sestro v mladosti bili skupaj, ker se lahko zveza iz mladosti obdrži leta in leta (čeprav je šlo za slepo zaljubljenost in denimo fant ne bi imel narejene šole oz. bi imel samo srednješolsko izobrazbo), kasneje v življenju pa bi naneslo tako, da bi bila ženska tista, ki bi plačevala skorajda vse stroške itd., ker mož ne bi bil s svojimi dohodki niti malo enakovreden njenim. Moje mnenje je, da ima izobrazba neko težo, vendar je to enim bolj, drugim manj pomembno. Vsekakor se lažje obdrži zveza in kasneje zakon, v katerem sta partnerja približno enako finančno preskrbljena. Moja sestra je imela še po 20. letu probleme s tem, da starši niso sprejeli njenega takratnega izvoljenca. Po treh letih sta šla narazen. Delno mogoče zaradi pritiska s strani staršev, v večji meri pa zato, ker je spoznala, da očitno zveza ne bo dobro funkcionirala. Mislim pa, da vseeno tole ni pretiravanje s strani staršev, razen če so materialisti. Vsekakor pa je vsakemu (skrbnemu) staršu pomemben dobrobit njegovega otroka in treba se je postaviti tudi v njihovo vlogo.
@ sanjasmotka: V tvojem primeru ti svetujem, da se ravnaš po svojem srcu, a zaradi tega ne znižaj svojih pričakovanj oz. želja. Če je res tako kot praviš, da sta se zelo razumela in te je imel rad, poskusi spet obnoviti stik z njim, čeprav se lahko zgodi, da je v njem še vedno prisotna negotovost glede tvoje odločitve.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov