Ko se ti zruši vse..
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sabinca:)
- Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 9. 2007
Imam problem, in sicer, trenutno mi gre prav vse narobe, zrušil se mi je ceu svet, najbolj me je prizadel konec s fantom, ki me je uničil, bila sem vedno pozitivna oseba, samozavestna, vendar sem postala podrejena njemu, od najinega konca, mi gre vse narobe, sem začela tudi nekaj z drugimi tipi, samo da bi ga pozabila a ne gre, postajam nesramna in zagrenjena do okolice, ko občutim kakšno lažno upanje, da bi bila z njem, je naenkrat vse ok, jaz pa hočem spet zaživeti neodvisno od tipa, spet hočem biti samozavestna in zadovoljna sama s seboj, a mi zaenkrat ne gre, zmeraj sem depresivna, pesimistična, skratka vse mi gre narobe..Imate kakšen dober nasvet, da spet vrnem tisto osebo, ki sem bila, tisto pravo jaz, kako naj spet začnem pozitivno razmišljati??
Hvala vnaprej za odgovore!
Hvala vnaprej za odgovore!
- barbika_444
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 2. 2006
Pomoje smo skor usi mel podoben problem.....razpad zveze zna bit težak......in vsak ma svoj način prebolevanja.
Pr men je ponavad delovalo to, da sem pogledala resnici v oči. Iz zaljubljenosti sm se spustila na realna tla. Torej - poišči VSE njegove slabe lastnosti. Moj primer:
- tip me je omejeval
- izgubila sem svoj "pravi" jaz
- vzel mi je veselje do stvari, ki so me nekoč veselile
- izgubila sem prijateljice
- pogrešala zabavo
- na živce mi je šlo njegovo cmokanje
- zarad njega sm mela ogromen telefonski račun
- ni nevem kako dober v postelji
- ni najlepši (sem srečala že lepše)
- ko pogledam nazaj, je bilo RES lepih trenutkov z njim malo
- enolični dnevi, nič presenečenj
- sovražila sem z njim sedet tri ure in bult NBA
- zarad njega nism šla na morje
- ni mi nudil toliko ljubezni, kot sem jo potrebovala
..................po vsem tem sem si rekla.....wtf?!? Kaj sploh jokaš, bodi srečna da je te zveze konec, to penašat do konca življenja bi bla muka.
Pr men je ponavad delovalo to, da sem pogledala resnici v oči. Iz zaljubljenosti sm se spustila na realna tla. Torej - poišči VSE njegove slabe lastnosti. Moj primer:
- tip me je omejeval
- pogrešala zabavo
..................po vsem tem sem si rekla.....wtf?!? Kaj sploh jokaš, bodi srečna da je te zveze konec, to penašat do konca življenja bi bla muka.
-
DrFreud - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 6. 2008
sabinca:) napisal/-a:Imam problem, in sicer, trenutno mi gre prav vse narobe, zrušil se mi je ceu svet, najbolj me je prizadel konec s fantom, ki me je uničil, bila sem vedno pozitivna oseba, samozavestna ...
V bistvu ti ne gre vse narobe ... kar ti pač gre tako zelo narobe je predvsem pogled na svet in dogajanje okoli tebe, ki je pesimističen ... vzrok za to pa je itak v razpadu zveze.
Zanimivo je, da punce večkrat priporočate to, da je treba na tipu iskat negativne lastnosti, da bi ga lažje pozabile (prebolele) ... štos je pa v tem, da s tem ko se ti fokusiraš na njegove negativne lastnosti, se neizogibno fokusiraš nanj, kar je pa (vsaj ponavadi) precej slabo ... Sicer to bolj paše v temo "Tako ga pogrešam, kako ga preboleti", ampak mislim, da problem ni daleč od tega ... Mislim, da sem o tem pred časom že pisal prav v tisti temi ...
Nazaj prava "ti" boš takrat, ko ga boš prebolela .. prebolevat pa ne na silo, ker s tem boš dosegla kvečjemu protiučinke in s tem tisto pravo prebolevanje le še raztegnila na daljše obdobje.
Seveda pa spet odvisno od tega kakšna oseba si .. ampak glede na to kaj pišeš, mislim, da sem kar zadel žebljico na glavico ...
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
Js se spomnm stvari ki sm jih hotla pocet oziroma, ki sm jih med zvezo hotla pocet in me je tip omejeval in sm to storila po tem ko sva končala...in takrt sm najdla eno pozitivno stvar, ki jo prinaša konec neke zveze.
Zato pomisl kje te je on omejevou in kaj si hotla počet kar on ni pustil, in nared tisto.
Zato pomisl kje te je on omejevou in kaj si hotla počet kar on ni pustil, in nared tisto.
Live your life like you want
-
merisima - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 7. 2008
Ja ukvarjaj se svojimi hobiji,pejd ven s kolegicah,zažuraj...mej se fajn!odvrzi črnino!zarad tega ni konc sveta.razumem te,da ti je hudo,sam če boš se zapirala sama vase in jokala ter deprimirala sebe ne boš rešla nč!zaživi na novo!pa ne rabiš zdaj takoj gledat za novim tipom...to ti naj ne bo prioriteta ko geš ven!
pr meni se j dogajalo sledeče...na roko,torbico...kamorkoli sem se spomla sem si narislaa tisto puščico,ki simbolizira moške,jo obkrožla in prečrtala.in prepovedana je bla izgovarjava predmetov,ki slovnično spadajo v moški spol(zarad smeha sevda).in vse kar je blo vstavljeno pod "tisti"ni blo sploh vredno svojega obstoja.mogoče se mal butasto sliši,ampaj je ful zabavno.in vse moške sem itak sprva zmetala v isti koš in sama sebi prisegla,da z njimi ne bom mela lep cajt opravka.posvetla sem se sebi,hobijem itd.in seveda takoj ko sm s tipom končala sem se ga nažveplala,da tak i tak nism misnla nanj...
pr meni se j dogajalo sledeče...na roko,torbico...kamorkoli sem se spomla sem si narislaa tisto puščico,ki simbolizira moške,jo obkrožla in prečrtala.in prepovedana je bla izgovarjava predmetov,ki slovnično spadajo v moški spol(zarad smeha sevda).in vse kar je blo vstavljeno pod "tisti"ni blo sploh vredno svojega obstoja.mogoče se mal butasto sliši,ampaj je ful zabavno.in vse moške sem itak sprva zmetala v isti koš in sama sebi prisegla,da z njimi ne bom mela lep cajt opravka.posvetla sem se sebi,hobijem itd.in seveda takoj ko sm s tipom končala sem se ga nažveplala,da tak i tak nism misnla nanj...
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
-
merisima - Kofetarica
barbika_444 napisal/-a:Pomoje smo skor usi mel podoben problem.....razpad zveze zna bit težak......in vsak ma svoj način prebolevanja.
- tip me je omejeval
- pogrešala zabavo
- enolični dnevi, nič presenečenj- sovražila sem z njim sedet tri ure in bult NBA
jp...podobno sranje z bivšim...za njim ni kapnmla nit solzica...no je...solze sreče,ker sm se bedaka znebila
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
- kikiriki
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 4. 2007
barbika_444 napisal/-a:Pomoje smo skor usi mel podoben problem.....razpad zveze zna bit težak......in vsak ma svoj način prebolevanja.
- tip me je omejeval
- pogrešala zabavo
Večinoma butasti razlogi, za katere si največ sama kriva.
-
merisima - Kofetarica
DrFreud napisal/-a:merisima napisal/-a:jp...podobno sranje z bivšim...za njim ni kapnmla nit solzica...no je...solze sreče,ker sm se bedaka znebila
Zanimivo kako to da si s tem "bedakom" sploh bila
bla sm naivna...pa ta moja "vera" v bolšo prihodnost pol pa vidiš da volk mneja dlako,a nikdar čud.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
-
klupko - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2008
@kikiriki... še dobr da si je vsak sam kriv da ni svet narejen po njegovi meri in ni vse tko kot bi si en želu.. lepo te prosim..če je tip (ali ženska) tak da je veza z njim nezanimiva se bo prej al slej končala... konc koncev pa tu ni vprašanje "ja zakaj si pa bla z njim če je bil tak?" ali pa "si sigurna da ni s tabo kej narobe?"....ampak kako pridobit nazaj voljo in moč da nadaljuješ brez tiste osebe, ki je neki časa zapolnjevala vsak trenutek tvojega prostega časa... in če bo enmu lažje če bo tisto osebo spljuvu do amena, pa naj jo, si je že nekako zaslužla... ma kr neki..
Js zase lahko povem da sm najprej dala stran vse kar je blo od bivšega...čeprav me je spet in postla in stene in vse spominjalo na njega, se ne bom šla odselt..pač si ustvariš eno novo okolje, začneš se ukvarjat s čim več stvarmi da zaposliš možgane.. če pa ne gre drugače se pa cmeriš en mesec, dva, dokler ti ne dopi*di pol pa že sam najboljše veš kako pa kaj naprej.
Js zase lahko povem da sm najprej dala stran vse kar je blo od bivšega...čeprav me je spet in postla in stene in vse spominjalo na njega, se ne bom šla odselt..pač si ustvariš eno novo okolje, začneš se ukvarjat s čim več stvarmi da zaposliš možgane.. če pa ne gre drugače se pa cmeriš en mesec, dva, dokler ti ne dopi*di pol pa že sam najboljše veš kako pa kaj naprej.
- sabinca:)
- Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 9. 2007
najbolj butast je to, d takoj za tem, k sva končala, kak teden dva, sm spoznala novga in v kratkem začela hodit z njem, seveda, bivšemu sem dala vedet d sm srečna s tem in vse, v resnici pa hrepenela po njem, vse je blo kul, dokler si še on ni našel frajlice, takrat sm ugotovila kak mi je res bed, sm se začela jokat in zdj sm še to delam, sploh k sm zvedla d se je celo že pogovarjala z njegovo mamo, ki me je mela zelo rada... pol mu pa rečem, če se lahk pogovorima, d grem naprej lahk z drugim, mi reče d sm mu itak rekla d sm že šla naprej, zakaj se torej hočem pogovorit...men se je res cel svet zrušil, sm o bedarijah že razmišlam, sm črno vidim
- Maped100
- Debatorica
- Na forumu od: 30. 8. 2008
merisima, ma ti moraš bit res en angel od žene a maš kako zidanco dol?
Da si dovolim še svoj pogled. Seveda večina ljudi se nekako podreja in pozabi da podrejanje je zaničevanje svojega jaza in ne to ni prilagajanje. Večina ljudi bi si morala za začetek napisat na list enih 200 pojmov in zraven razlago, da bi vedeli, kaj določene besede sploh pomenijo.
Žensko podrejanje tipom je seveda zelo vidno v kakšni mlajši dobi, saj se podrejajo tudi starejše ipd, samo ko je ženska enkrat samostojna, stoji na svojih nogah, neodvisna od okolice, no tako bo tip v današnjih časih zelo težko obrnil.
Sploh pa ne vidim, kaaaaaj je tko čarobno magičnega na nekem tipu, ki je povrh vsega neka egoistična budala, da se mu pustite tko kontrolirat. Saj, tudi sam sem to počel, ampak mi taka punca ni bila sploh več interesantna, ker je bila obsedena z mano in se je vrtele kokr sm jst zapihal. Seveda, ko sem to skužil, kaj dejansko počnem, sem ji jaz dal konec, ker sem moral spucat pred svojim pragom.
Tretja stvar, skakanje iz zveze v zvezo. Sploh ne veste, koliko enih stvari vi nosite v sebi okoli sebe, stvari, ki jih dejansko ne vidite. Nobena negativa vam nebo pomagala preboleti, oz... sprostiti vaš ego. Še toliko slabih stvari lahko napišete na list, pa se boste samo ene hudo dobre stvari spomnile od vašega bivšega in ta bo vse une podrla...
Enostavno si napišite na list raje nekaj v smislu "Zakaj jaz in on ne ali pa nisva sodila skupaj". Ob tem lahko napišete tudi kakšno vašo slabo lastnost. Ne omejujte se pa zgolj na on ali jaz, ampak na vidva nekoč...
Jaz bi vam tudi odsvetoval besedo prebolevanje. Večina tega je povezana z starimi vzorci življenja, ko imamo partnerja. Ampak, to je samo eden človek, proti nevem kolikim prijateljem, kolegom, znancem, familiji, novim možnim spoznanj življenja, potovanj, počitnic, avantur, športom, delom, ... <- JA?
Danes vidim, da je velik problem, da folk kar neki sanja, iluzionira, beži od te "hude" realnosti. Ko pa ga realnost postavi na trdna tla, potem ludi in išče vse možne izgovore in vse možne poti v okolici, da bi za to dogajanje okrivil njo in ne sebe. Lepo je sanjarit kdaj pa kdaj, lepo je realno sanjarit, ker se ti sanje izpolnejo...
Ljudje bi se morali malo več posvečati duhovnosti, kakršnikoli,... ne peljite tega v neko izprijeno vero. Vsak ima lahko svoje verovanje in svojo vero. Ljudje bi morali mal več prebrati kakšne psihološke knjige, da bi se naučili razmišljati. Ljudje bi morali prebrati kakšno knjigo, ki opisuje energije, energetsko dogajanje v okolju v našem telesu in dojemanje vsega tega, ljudje bi morali biti v stiku z naravo... ee potem bi bilo pa maaarsikaj drugače.
Sam,... ko pa ni časa in volje ane...
Da si dovolim še svoj pogled. Seveda večina ljudi se nekako podreja in pozabi da podrejanje je zaničevanje svojega jaza in ne to ni prilagajanje. Večina ljudi bi si morala za začetek napisat na list enih 200 pojmov in zraven razlago, da bi vedeli, kaj določene besede sploh pomenijo.
Žensko podrejanje tipom je seveda zelo vidno v kakšni mlajši dobi, saj se podrejajo tudi starejše ipd, samo ko je ženska enkrat samostojna, stoji na svojih nogah, neodvisna od okolice, no tako bo tip v današnjih časih zelo težko obrnil.
Sploh pa ne vidim, kaaaaaj je tko čarobno magičnega na nekem tipu, ki je povrh vsega neka egoistična budala, da se mu pustite tko kontrolirat. Saj, tudi sam sem to počel, ampak mi taka punca ni bila sploh več interesantna, ker je bila obsedena z mano in se je vrtele kokr sm jst zapihal. Seveda, ko sem to skužil, kaj dejansko počnem, sem ji jaz dal konec, ker sem moral spucat pred svojim pragom.
Tretja stvar, skakanje iz zveze v zvezo. Sploh ne veste, koliko enih stvari vi nosite v sebi okoli sebe, stvari, ki jih dejansko ne vidite. Nobena negativa vam nebo pomagala preboleti, oz... sprostiti vaš ego. Še toliko slabih stvari lahko napišete na list, pa se boste samo ene hudo dobre stvari spomnile od vašega bivšega in ta bo vse une podrla...
Enostavno si napišite na list raje nekaj v smislu "Zakaj jaz in on ne ali pa nisva sodila skupaj". Ob tem lahko napišete tudi kakšno vašo slabo lastnost. Ne omejujte se pa zgolj na on ali jaz, ampak na vidva nekoč...
Jaz bi vam tudi odsvetoval besedo prebolevanje. Večina tega je povezana z starimi vzorci življenja, ko imamo partnerja. Ampak, to je samo eden človek, proti nevem kolikim prijateljem, kolegom, znancem, familiji, novim možnim spoznanj življenja, potovanj, počitnic, avantur, športom, delom, ... <- JA?
Danes vidim, da je velik problem, da folk kar neki sanja, iluzionira, beži od te "hude" realnosti. Ko pa ga realnost postavi na trdna tla, potem ludi in išče vse možne izgovore in vse možne poti v okolici, da bi za to dogajanje okrivil njo in ne sebe. Lepo je sanjarit kdaj pa kdaj, lepo je realno sanjarit, ker se ti sanje izpolnejo...
Ljudje bi se morali malo več posvečati duhovnosti, kakršnikoli,... ne peljite tega v neko izprijeno vero. Vsak ima lahko svoje verovanje in svojo vero. Ljudje bi morali mal več prebrati kakšne psihološke knjige, da bi se naučili razmišljati. Ljudje bi morali prebrati kakšno knjigo, ki opisuje energije, energetsko dogajanje v okolju v našem telesu in dojemanje vsega tega, ljudje bi morali biti v stiku z naravo... ee potem bi bilo pa maaarsikaj drugače.
Sam,... ko pa ni časa in volje ane...
- Maped100
- Debatorica
- Na forumu od: 30. 8. 2008
sabinca:) napisal/-a:najbolj butast je to, d takoj za tem, k sva končala, kak teden dva, sm spoznala novga in v kratkem začela hodit z njem, seveda, bivšemu sem dala vedet d sm srečna s tem in vse, v resnici pa hrepenela po njem, vse je blo kul, dokler si še on ni našel frajlice, takrat sm ugotovila kak mi je res bed, sm se začela jokat in zdj sm še to delam, sploh k sm zvedla d se je celo že pogovarjala z njegovo mamo, ki me je mela zelo rada... pol mu pa rečem, če se lahk pogovorima, d grem naprej lahk z drugim, mi reče d sm mu itak rekla d sm že šla naprej, zakaj se torej hočem pogovorit...men se je res cel svet zrušil, sm o bedarijah že razmišlam, sm črno vidim
Ja... in zdaj te bo neg novi poba koval v oblake, teb bo na cajte z njim fakiin hudo in ludooo... Ko pa se spucaš, boš pa po vsej verjetnosti šla stran od njega in ga prizadela.
Potem pa bo mati narava poskrbela da dobiš ta bumerang nazaj in boš spet nabasala kako budalo in etotiga... okreče se kolo sreče ti pa sam drek mešaš. Jupiiiiiii.....
-
DrFreud - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 6. 2008
sabinca:) napisal/-a:najbolj butast je to, d takoj za tem, k sva končala, kak teden dva, sm spoznala novga in v kratkem začela hodit z njem, seveda, bivšemu sem dala vedet d sm srečna s tem in vse, v resnici pa hrepenela po njem, vse je blo kul, dokler si še on ni našel frajlice, takrat sm ugotovila kak mi je res bed, sm se začela jokat in zdj sm še to delam, sploh k sm zvedla d se je celo že pogovarjala z njegovo mamo, ki me je mela zelo rada... pol mu pa rečem, če se lahk pogovorima, d grem naprej lahk z drugim, mi reče d sm mu itak rekla d sm že šla naprej, zakaj se torej hočem pogovorit...men se je res cel svet zrušil, sm o bedarijah že razmišlam, sm črno vidim
Jej, jej ... stara zgodba ... Bejba si najde tipa pred tem ko si bivši najde bejbo in mu da vedet, da je srečna (češ: "vidiš - srečna sem brez tebe"), ko pa si najde bejbo on (sploh če ga kdaj vidi z njo) se pa zruši svet ...
Pa ni samo to - pol še razmišlja kako on z njo seksa, kaj vse dela .. in ja ... da se ona pogovarja z njegovo mamo ... Če sem zelo grd in grob: Vidva sta šla narazen in ti si dobila novega tipa! Kaj tu ni jasno? Malo pomisli kako je sedaj tvojemu tipu, ko ti jokaš za bivšim ... pomisli, da lahko tudi njega MOČNO prizadaneš s tem, ko jokaš za drugim. Tipi NISMO kolateralna škoda pri prebolevanju bivših tipov! In ne vem zakaj imam občutek, da bo zaradi tvojega "prebolevanja" in neobladovanja same sebe "nastradalo" še precej tipov ...
Kaj sedaj? Ker si šla prehitro naprej (kar se ogromnokrat dogaja iz razlogov, ki sem jih že velikokrat na tem forumu napisal) boš zdaj toliko bolj trpela .. in lahko se ti zgodi da boš prebolevala 5x dlje kot bi sicer ... Poznam VELIKO takih primerov, kot je tvoj in punce so neredko prebolevale pol še 2 leti in več ...
Kaj zdej narest, da bo to prebolevanje čim krajše? Pogovori se raje s sedanjim tipom in pusti bivšega zadaj (ker ima prav, tisto ko ti je rekel, da sta itak narazen in da si ti srečna - nimata se kej pogovarjat o tem). In nadalje - ne razmišljaj o njegovih slabih lastnostih, ne delaj nepremišljenih stvari, ki bi lahko škodovale ljudem, ki jih sploh ne poznaš (seks, one night standi in podobno), ne sili z njim v pogovore (ker ti bo ziher še slabše po tem, lčeprav mi zdaj ne verjameš) ... pa še ful je tega .... samo kaj pisat, ker itak boš naredila po svoje ... samo naredi nekaj, kar ti bo dolgoročno dobro, ker ta tip te je prebolel!
Zadnjič spremenil DrFreud, dne 24. Dec. 2008 9:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov