Razdvojena...

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Bejbika23
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Bejbika23 » 08. Dec. 2008 8:47

Že nekaj časa se pripravljam, da tole napišem.... Že eno leto pa pol imam fanta. Prvo leto sva se super razumela, oboževal me je, lepo nama je bilo, seks odličen, znala sva skupaj uživati v vsaki stvari. Zaročila sva se, ob asva si želela poroke. Potem pa je junija odšel na morje s prijatelji. Niti pomislila nisem, da bi delala paniko, ker pač nimam problemov s tem, da mu ne bi zaupala. Takrat se mi dva dni ni niti javil,ko se je vrnil domov, je bil spremenjen. In takrat se je počasi začelo... vse mu je šlo na živce, mobitel je vedno nosil s seboj (pa mu nikoli nism brskala po njem), seksala sva čedalje manj, vedno je bil preutrujen za seks (seksala sva enkrat na mesec, spala skupaj pa vsaj 3 dni na teden), vsega sem bila kriva jaz, prosila sem ga za pogovor pa mi je vedno rekel, da se on ne misli o teh zadevah pogovarjat, ni se mu več dalo priti do mene, za popivanje s kolegi ob petkih je bil vedno čas, z menoj se mu ni dalo nikamor (samo doma bi visel pred tv). In nekega dne se je v meni prelomilo,začela sem razmišljat, da me vse skupaj duši, da ob vsakem pogovru samo trpim zaradi poniževanja in dretja name... In spoznala sem čudovitega človeka, s katerim si že dva meseca piševa in se pogovarjava po tel. Razmišljam, da bi fanta pustila ampk me preveč peče vest. Nisem ga varala ampk mi je pa lepo s tem, ki sem ga spoznala. Zmedena sem, prosim ne me obsojat ampk mi svetujte kaj naj nardim. Kako naj se otresem slabe vesti? Ali bi res morala potrpet z zdajšnjim fantom??
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 08. Dec. 2008 9:02

Sicer nisem pristašica vsesplošnega navdušenja nad "pusti ga!" nasveti, a tule mi vse skupaj precej smrdi....

S sedanjim tipom vama zveza zagotovo škripa. A če se on ne želi pogovorit pravzaprav nimaš veliko možnosti.
Jaz bi se na tvojem mestu umaknila. Ne bi takoj prekinila zveze, bi se pa umaknila. Da vidim kaj sploh hočem, koliko ga pogrešam in koliko sploh on pogreša mene.
Tipa ne bi več klicala. Če bi on klical, bi želela čim prej končati pogovor. Če bi se želel dobiti ali videti, bi našla vsakršen izgovor.
1. zato, ker ne potrabujem nekoga ob sebi samo zato, da sem mu strelovod.
2. zato, ker je boljše, da sem sama kot v slabi družbi
3. zato, ker bi potrebovala čas samo zase in samoto zato, da si misli prevetrim

Da si se zagledala v novega tipa niti ni presenetljivo: take zadeve se rade zgodijo, ko zveza škripa.
A vseeno ti polagam na srce, da nikar ne hiti iz ene zveze v drugo. To ni rešitev, sploh pa ne rešitev na dolgi rok.

Če zveza škripa in ne vidiš druge rešitve kot konec, je prav zadevo končati, se izjokati, se najesti sladkarij in izpovdati prijateljicam, doživeti čustveno dno in grozno depresijo, da se potem lahko pobereš in spet zaživiš.
Če greš takoj po zvezi (ali prve niti ne končaš) z drugim, se izogibaš žalovanju, ki je - čeprav boleče - nujen del odraščanja. Bežanje pred resnico in odgovornostjo pa se na koncu vedno izkaže za ceneno in posledično slabo krajšnico.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 08. Dec. 2008 9:02

Če ti v zvezi ni več fajn, potem pusti fanta in probaj s tem drugim. Če je vse tako kot si napisala, če se ne želi niti pogovarjati o problemih, ki jih imata, potem ni niti vreden, da se trudiš. Brez slabe vesti. Včasih se zgodi, da ti postane kdo drug tekom zveze všeč, a niti ni ne vem kaj narobe v zvezi. A bi morala punca v takšni situaciji obdržati fanta, ki ga nima rada, zato ker je srček in ni naredil nič narobe?
Poglej vase, pogruntaj kaj želiš in potem to naredi. Včasih mora biti človek tudi malo egoista :) Srečno
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 08. Dec. 2008 9:04

Ne rabiš potrpet z zdajšnjim fantom. Sploh. Če te duši, če trpiš, potem naredi tisto, kar bo najboljše za tebe. Kakšen konkreten pogovor s fantom ne bi škodil, da malo razčistita kaj se sploh dogaja z njim in vajino zvezo. Če ne gre, pa pač ne gre: naslednji. Čeprav ti ob morebitnem končanju zveze priporočam nekaj časa za sebe in ne skoka v novo zvezo.
Uporabniški avatar
Ninja7
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2008
Kraj: obala

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninja7 » 08. Dec. 2008 9:08

Menim da je 1. korak umirjen pogovor s sedanjim fantom - tu boš dobila marsikateri odgovor na vsa vprašanja, ki se ti trenutno podijo po glavi.
Tako se boš tudi otresla tiste "slabe vesti", ki naj bi te dajala zaradi novosti, ki si jih želiš vpeljati v svoje življenje.
Verjemi, da se boš po takem pristopu in soočenju s fantom lažje odločila in predvsem krenila v smer, katera je najbolj primerna zate...
Uporabniški avatar
Bejbika23
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Bejbika23 » 08. Dec. 2008 9:14

Problem je v tem, da ga dva meseca prosim za pogovor, da naj odkrito pove kaj je narobe, rekla sem mu, da ne bom delala nobenih scen, da želim le odkrit pogovor, ker ne morm več...pa sam reče, da se on ne misli o tem pogovarjat, da sem itak jst vsega kriva in podobno... Rekla sem, da prosim le za odkritost. In ko sem mu rekla, da želim, da se en teden ne slišiva, je reku NE, da noče, da prekineva...ampak spremenit se pa noče...
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a barbika_444 » 08. Dec. 2008 9:17

hm-------to kar je med vama, morata rešiti sama. Ne verjamem, da ti lahko na forumu damo kredibilen nasvet. Pa vseeno.

menim, da nisi pripravljena na poroko. Da te straši misel biti z njim do konca življenja. V njemu vidiš napake, ki jih do sedaj nisi. Zaljubljenost je izpuhtela, prišla je navada. Zaradi te navade te je strah oditi. Moj nasvet - pojdi. Ne rabimo razloga, da končamo zvezo. To, da si spoznala drugega, je več kot zadosten pokazatelj, da do fanta ne čutiš to, kar bi morala. Za svoje početje (s katerim ni prav nič narobe) iščeš izgovore in razloge, saj imaš očitno slabo vest. Vsekakor se mi pa zdi, da tu ni ljubezni, saj potemtakem se ne bi zapletala z drugimi moškimi (tudi samo v pogovore). Pobrskaj v sebi in ugotovi, ali je ta drugi obrambna reakcija na prihajajočo poroko (ki si je ne želiš), ali gre za kaj več.....to pa je pomembno predvsem za tvoje nadaljne življenje.

S sedanjim fantom pa zvezo prekini. Ne rabiš razloga, ni ti treba iskati malenkosti, ki bodo to dejanje upravičile. Ni pošteno do njega. Sama najbolje veš, kje in kaj smrdi, zato nehaj, dokler se smrad ne razširi.

Na vprašanje, če bi morala potrpeti z njim pa ---HALO? Gre za preostanek tvojega življenja...za morebitnih 50 let---potrpeti? Definitivno NE
Uporabniški avatar
Ninja7
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2008
Kraj: obala

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninja7 » 08. Dec. 2008 9:27

Bejbika23 napisal/-a:Problem je v tem, da ga dva meseca prosim za pogovor, da naj odkrito pove kaj je narobe, rekla sem mu, da ne bom delala nobenih scen, da želim le odkrit pogovor, ker ne morm več...pa sam reče, da se on ne misli o tem pogovarjat, da sem itak jst vsega kriva in podobno... Rekla sem, da prosim le za odkritost. In ko sem mu rekla, da želim, da se en teden ne slišiva, je reku NE, da noče, da prekineva...ampak spremenit se pa noče...

in tebe po vsem tem sploh še peče vest? Bejbika, glede na svoje lastne izkušnje, ti lahko povem, da boš sama sebi naredila ogromno uslugo, če se takega fanta kar najhitreje znebiš. sama sem bila dolgo v zvezi, ko mi je partner konstantno vlival občutek krivde in mi v podzavest vcepil neko ponižnost - začelo se je s psihično zlorabo, končalo pa s fizično, ko sem mislila, da mi enostavno ni več pomoči... Guess what - ujela sem "zadnji vlak" in verjemi, da sem že de dobri leti presrečna v novi zvezi, s fantom ki me spoštuje
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 08. Dec. 2008 10:10

Jaz na tvojem mestu bi šla. Sploh ne bi mogla bit v zvezi z nekom, ki se niti pogovoriti noče. Svetujem, da še enkrat mu rečeš, da se želiš pogovoriti, in reci mu da resno razmišljaš o prekinitvi zveze. Potem boš videla, kam pelje stvar.
Vsekakor pa si vsak zasluži dobro zvezo, zato te ne sme peči vest, ti prideš na prvem mestu, zapomni si!
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 08. Dec. 2008 10:16

Jaz mislim, da se morata oba resno spravit skupaj in se pogovorit. Če ne bo hotel, tako dolgo vztrajaj, povej mu da se ti zdi da ni več vse vredu. In ja, moraš mu povedat, ker mogoče se kakšnih stvari niti sam ne zaveda, verjetno se ne zaveda, kaj se tebi plete po glavi. Če ne bo boljše, čimprej stran od njega. Sam ne pa preveč s tistim ta drugim bit zdaj, ko si še s tem, meni se to res ne zdi fer no..
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a trepalnica » 08. Dec. 2008 10:24

nimas kaj razmisljati... ce bos se cakala, bo drugi odsel... definitivno moras prekiniti to zvezo... nikoli vec ne bo, kot je bilo na zacetku... in verjamem, da si dobila obcutek krivde, ampak to hitro mine, ker potem vidis, da si naredila prav... torej, svetujem, da prekines takoj... zdi se mi, da tudi sama ves, da je to najbolje oziroma edino mozno v tem primeru... pa srecno naprej! :bussi:
Uporabniški avatar
Bejbika23
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Bejbika23 » 08. Dec. 2008 10:52

Sej to vam govorim, da ga 2 meseca prosim za pogovor in rekla sem mu, da greva za nekaj časa narazen, da razmisliva, pa je reku, da tega noče ampak pogovarjat se pa tut noče o tem...
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 08. Dec. 2008 11:04

Potem pa pojdi proč od njega, oz. pusti ga. Taki nasveti mi grejo na živce tudi meni, ampak jaz druge rešitve ne vidim, če niti pogovorit se noče. Si pa tudi dolgo zdržala ga čakat. To, da oddideš od njega pa ti ne more preprečit, ne?
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 08. Dec. 2008 13:52

jset tud mislim,da je najbolje da s fantom prekineš. pa ne zato,ker maš ravno šanso bit z nekom grugim,ki ti všeč,ampak zato,ker je vajin odnos na mrtvi točki. fant se o problemih noče pogovorit in jih razrešit,kaj to torej še preostane? na izboljšanje odnosa že dovolj dolga neuspešno čalaš...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 08. Dec. 2008 15:12

Tega sedanjega pusti, ker ni popolnoma nobenega razloga, da bi morala potrpet. Potrpi se takrat, ko veš, da je težava začasna in da se stanje bo izboljšalo. Pri vama bo šlo pa pomoje samo še na dol.

Ampak ti pa ne priporočam spuščanja v novo zvezo s tem drugim fantom. Razloge je dobro razložila trapa.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov