a je danes morala res že čist na psu?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*frisko*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *frisko* » 26. Okt. 2008 16:37

torej ... dobila sem se z enim fantom, za katerega sem vedela, da ima punco. enkrat sva že bila skupaj na eni zabavi. ne vem od kod je dobil mojo številko, ampak jo je, in včeraj me je povabil na pijačo. pričakovala sem pač zabaven sproščen večer, kšn zanimiv pogovor ob čajčku, to je pa tut vse.zadeva se je (spet) končala s seksom. moti me to, ker nimam prav nič slabe vesti, prav tako nisem dobila občutka, da bi jo imel on. ko sem ga povprašala po tem, kako se počuti zaradi storjenega in če mu je kaj žal, je samo odgovoril, da ima rad svoje dekle... opa, pa ne dekle, kasneje mi je namreč povedal, da sta že poročena (zdj samo še čakam, da mi pove, da ima doma celo gardo otročkov) ... skaratka .. kaj se dogaja z moralo današnje čase? ali res nikomur ni več mar za čustva, za iskrenost, poštenost? ob izkušnjah s takimi ljudmi (sebe ne izključujem, sem razočarana tudi nad sabo) kar podvomim v to, da bom kdaj lahko imela nekoga zares rada ali da bom našla partnerja, ki me bo imel zares rad ...

se tudi drugim zdi, da ljudje postajamo vse bolj brezobzirni, da ne poznamo več nobenihg pravih vrednot in ne čutimo več nobene prave odgovornosti do partnerstva, veze, fanta, punce, moža, žene .. ?? mene to res bega in mi sploh ni všeč, da sem ena od teh morbidnih bitij, ki jim je mar le zase in svoj užitek, ne ozirjao pa se na čustva in življenja drugih ...
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 26. Okt. 2008 16:42

Jaz opažam, da je res vedno več takih, ki gledajo 'samo na svojo rit', drugim pa s tem uničujejo življenje. Marsikdo bi rekel, svet se spreminja, to moramo sprejeti, kaj pa naj.. ampak to ni res! Vsi bi se mogli trudit, da bi živeli boljše življenje - za sebe in vse ostale okoli nas.

Sama vem, da ne bi mogla nikoli tako kot ti spati z nekom, ki ima punco(ženo) in ne vem zakaj hudiča je sploh z njo če se kurbiri z drugimi okrog? Vem, da je varanja dosti, ampak i just don't get this :? . Ne znam si predstavljat, kako se bi počutila tista punca če bi zvedla, ne bi rada bila na njenem mestu :wink:

Sploh pa se kr fejst držim tistega - ne počni drugim tistega, kar ne želiš da bi drugi počeli tebi. Tako da, pomoje nobenemu ne bi bilo vredu, če bi izvedel, da je bil prevaran na bilokak način..
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 26. Okt. 2008 16:48

Ahja, svet se je pač začeu obračat v kontra smer in tega in podobnga je zmerej več ... Pač tud ljudje se ( očitno ) spreminjajo in žvijo z dones na jutr in ne gledajo na prihodnost, glavn da se zdej, v sedanjosti, uživa ostalo pa - jeb*š ...

Ne vem, men ta zadeva ( ne samo to s tabo ) sploh ni všeč. Sploh ne. Ker dandanes sploh ne veš komu lahko zaupaš in komu ne.
Ne razumem, punco ma menda rad, zakaj pa se je poj končalo s seksom? Sej bi lohka seksau z njo, če mu je že tolk do seksa. Ne vem, ne razumem. Mogoče sm premlada. Ampak mi tole ni ušeč, od varanja pa do seksa pa tko naprej. In očitno tud ni nobenh skrbi in slabe vesti za ( storjena ) dejanja ...
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 26. Okt. 2008 17:08

ne vrjamem, da gre za moralo, ampak za posameznika...

poznam ljudi, ki že od nekdaj vzporedoma peljejo po 3, 4 zveze. hkrati pa poznam ljudi, ki imajo enega in edinega resnega partnerja že od 8. razreda naprej...

in potem sem pomislila na sebe. kako je z mano? a bi js naredilo isto kot ti praviš da, bi mi bilo žal? in sem se zelo presenetila... v negativnem smislu. če mi je nekdo všeč in bo priložnost, se mu ne bom odrekla. ne glede na to, ali ima punco, ženo ali pa otroke. ker še vedno trdim, da to ni moja stvar, če nima sam urejenega tega, mu js ne bom urejala stvari... z drugimi besedami, če me bo nekdo privlačil in bo priložnost, se bom brez slabe vesti "pozabavla" z njem.

drugo pa je, če sem sama vezana. če imam fanta, tistega, pravega, potem sploh ni dileme, tega ne bi nikoli naredila. fanta, v katerega se bom ras zaljubila in ga bom imela res rada, ne bom nikoli prevarala. seveda pa je tu še vse ostalo, ker sem še mlada, včasih izberem tudi napačnega...in, takšnega, na žalost, pa bi prevarala, če bi prišel nekdo, ki bi me popolnoma očaral. ja, tudi js sem razočarana nad sabo...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 26. Okt. 2008 17:11

*frisko*, oprosti, če bo izpadlo grobo, ampak tvoji zapisi na tem forumu se sučejo predvsem okoli tega, kako seksaš s tipi, ki so zasedeni. In zdaj odpreš temo, v kateri sicer potihem priznaš, da si razočarana tudi sama nad sabo, ne razumeš pa, kako so lahko drugi takšni, kot so. In posplošuješ, da so vsi brez morale. Da tako nekoč ni bilo, da je tako le danes. A ne vidiš v kaj si se ujela? Najprej drugi, potem ti. Moralo bi biti obratno. Ti počneš pizdarije, drugi jih počnejo s tabo. Ti se čudiš, da tip nima slabe vesti, pa jo imaš ti, ko pomisliš na njegovo prevarano in nevedno žensko? Če bi zmogla kanček morale, bi jo imela.

In osebno verjamem, da je morala več kot prisotna. Ampak temu je najverjetneje tako zato, ker se gibljem v krogu ljudi, ki jo premorejo. In moj svet je moralen. Ni svetniški, a ne delam stvari, s katerimi bi drugim namerno škodila. Zato tudi sveta ne vidim kot leglo greha.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 26. Okt. 2008 17:26

...
Zadnjič spremenil delusional, dne 13. Nov. 2009 15:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*frutabela*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *frutabela* » 26. Okt. 2008 17:31

delusional :loldev:
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 26. Okt. 2008 17:35

delusional napisal/-a:dej prosim zaprite to temo, ker jo je odprla glavna kurba tle gor, ki se fuka z zasedenimi, in zdej odpira temo o morali. ki bom kozlala.
ti friško, pa samo spizdi s takimi, ki si ogabna.

Kdo si pa ti da lahko to o komerkoli govoriš? Sklepam, da je ne poznaš, tak da se potrudi da na lep način napišeš, kaj si misliš, tako kot tvoje predhodnice, ne rabiš pa ne nobenega za kurbo in podobno imet :!: :wink:
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 26. Okt. 2008 17:37

u kako si občutljiva na to besedo :D
so jo že dostikrat s tabo povezovali, pa te zdej vsakič ko jo prebereš zbode? :D
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 26. Okt. 2008 17:39

^^ nisem nič občutljiva ampak tako žaljenje enostavno ni dovoljeno. Pa če ti resnico povem še ni treba mene napadat :wink: zdaj pa mrš, se spucaj dol, ker verjemi, nobenemu se ne da tvojih bednih postov brat :wink:
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 26. Okt. 2008 17:40

Človek more v prvi vrsti nase gledat, ker drugače nasrka v življenju.
Ne vem zakaj bi mogla ona pazit, čema tip punco. To je njegova skrb, ne njena.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 26. Okt. 2008 17:54

^^To je tudi moje mnenje in načeloma se po njem tud ravnam.
Jaz sem na prvem mestu.
Uporabniški avatar
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a študentka20 » 26. Okt. 2008 18:00

se strinjam z josephino in dodajam:

če te je to toliko zmotilo, da tip nima morale, se sama spremeni. verjteno veš,da drugega človeka ne moreš spremenit, spremeniš lahko samo sebe. začni na sebi delati, potrudi se zase, da se ne boš zapletala z zasedenimi tipi, ker povej, ti takšne zveze dajo to kaj se od zveze pričakuje?? ne, ne. zatorej začni delati na sebi, imej se rada in si ne dovoli da se zapletaš v takšna razmerja. v bistvu je vse samo na tebi. ko boš par takih tipov odvrgla od sebe,boš začela spoznavati drugačne tipe.
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
veronika_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a veronika_ » 26. Okt. 2008 18:06

..
Zadnjič spremenil veronika_, dne 16. Sep. 2010 12:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 26. Okt. 2008 18:26

*frisko* napisal/-a:se tudi drugim zdi, da ljudje postajamo vse bolj brezobzirni, da ne poznamo več nobenihg pravih vrednot in ne čutimo več nobene prave odgovornosti do partnerstva, veze, fanta, punce, moža, žene .. ?? mene to res bega in mi sploh ni všeč, da sem ena od teh morbidnih bitij, ki jim je mar le zase in svoj užitek, ne ozirjao pa se na čustva in življenja drugih ...

ali je morala že čisto na psu? bi rekla, da ja, ker si ze ti sama popoln primer, da ti ni niti kancek zal, da si ze drugic imela spolne odnose s fantom, ki je vezan (v tem primeru je to - poročen moški). nekam banalno se mi zdi, da ravno ti odpreš topic na temo morale, ker si zadnja, ki bi lahko kaj o tem spregovorila. če ti je toliko mar do morale ne bodi več tako brezobzirna, ne misli več le nase in na svoj užitek pa se bo raven morale celo malček zvišala. in ti boš k temu pripomogla. pristavila boš svoj lonček morale :D
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov