Hitra "izguba živcev"

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
_lala_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a _lala_ » 22. Okt. 2008 18:38

mene vsak dan nekaj bolj skrbi.
In Sicer to, da vsakič se hitreje razburim.
Ko mi mama kaj reče, se razburim,
ko mi fant kaj reče, se razburim,
bog ne daj če profesorica v šoli kaj reče, ko bi ji najraje vrgla zvezek v glavo.
Zadnjič sem sestrično udarla ker enostauno nisem mogla več, čepraw
sm se poskusla umirit tut štet do 10 .. ampak nič ne pomaga več...
vedno bol hitro se razburim.

KAJ NAJ?
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 22. Okt. 2008 18:42

Če že veš, da je to narobe, potem naslednjič razmisli preden reagiraš. To morš sama pr seb razčistit. Veliko je že to, da se zavedaš da maš problem! Delaj na tem.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 22. Okt. 2008 18:49

Začni kadit :)
Ok to ne, ker je škodljivo. Lahko se pa delaš, da kadiš. Baje, da cigareti sami po sebi sploh nimajo kakšnega posebno pozitivnega učinka na živce, da je to samo urbani mit. Ampak že to, da si človek vzame par minut in globoko zadiha, je sprostitvena tehnika.

Poleg tega pa razmisli, kaj ti tako žre živce, ker ponavadi takšno razburjanje in agresivni izpade kažejo na kakšno večjo težavo. Ni normalno, da te učiteljica kar iz čistega miru tako razjezi. Torej je očitno tvoja reakcija povezana z nekim drugim problemom, ki se ga mogoče niti ne zavedaš.
Uporabniški avatar
_lala_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a _lala_ » 22. Okt. 2008 18:53

jullia_ napisal/-a:Začni kadit :)
Ok to ne, ker je škodljivo. Lahko se pa delaš, da kadiš. Baje, da cigareti sami po sebi sploh nimajo kakšnega posebno pozitivnega učinka na živce, da je to samo urbani mit. Ampak že to, da si človek vzame par minut in globoko zadiha, je sprostitvena tehnika.

Poleg tega pa razmisli, kaj ti tako žre živce, ker ponavadi takšno razburjanje in agresivni izpade kažejo na kakšno večjo težavo. Ni normalno, da te učiteljica kar iz čistega miru tako razjezi. Torej je očitno tvoja reakcija povezana z nekim drugim problemom, ki se ga mogoče niti ne zavedaš.

ampak v življenju nimam problemov!
Use mi gre tako kot mora
šola, prijateljice,fant ...
samo ti živci ... me res živcirajo :D
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 22. Okt. 2008 19:33

jullia_ napisal/-a:Začni kadit :)
ampak v življenju nimam problemov!Use mi gre tako kot mora
šola, prijateljice,fant ...
samo ti živci ... me res živcirajo :D

Podčrtana zadeva me zelo moti. V življenju nimaš problemov ? Ne bi rekel, ker problemi in živci so v močni navezi. Mogoče si pa samo nočeš priznat, da probleme imaš. Življenje je nasploh spletka problemov in njihovega reševanja.
S svojimi izbruhi sigurno strašiš tudi okolico. Ne morem si predstavljati počutja tvojega fanta ali sestrične, ki so vseskozi v strahu, da jih boš pretepla ali nadirala.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 22. Okt. 2008 20:19

ma sej men gre tud hitr kej na živce in pizdim vse počez... pač tak karakter, jebat ga... pa tud nimam nobenih posebnih problemov ampak sem zgleda pokasirala to od mame, ker je tud ona bl rahlih živcev... tko da ne se sekirat... če te noben ne posluša si kr dej duška, če ne pa parkrat globok vdihn pa bo :wink:
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 22. Okt. 2008 20:29

Nauči se samokontrole. Tvoje slabe reakcije samo poslabšujejo stvari ... Razjeziš se na nekoga, potem ti je (najbrž) žal in si še bolj jezna in to vodi v začaran krog. Poleg tega uničuješ odnose. Pomisli malo na to, da ti ne bo kdaj zelo žal.
Puberteta mine, slab vtis pa ne ...
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 22. Okt. 2008 20:51

Verjetno se buni tvoja podzavest.

Kljub temu, da navidezno nimaš problemov, si očitno agresivna v sebi. Ni nujno, da začutiš jezo in najdeš neko neposredno povezavo z dogodkom. Veliko stvari se dogaja nezavedno.

Kaj narediti? Ena izmed možnosti je naslednja. Kot je rekla že ženska, nauči se samokontrole. Zelo pomembno je tudi, da si izbereš hobi, ki ti pomaga izražati agresijo, jezo, tečnobo, sitnost. Pa čeprav ne čutiš, da to potrebuješ. Morda kašen borilni šport, preko katerega in izražaš jezo (na nek način) ter se hkrati učiš samokontrole.

Vtipkaj v google besedico asertivnost, preberi si in poskušaj delati na temu.

Poleg tega pa ti priporočam, da si urediš (če še nimaš urejenega) prehrano, urnik spanja, način življenja,... Zakaj? Zaradi telesnega zdravja - med drugim tudi zaradi hormonske slike, ki lahko zelo vpliva na psihofizično počutje.

Pa še nekaj, mislim, da pomembnega. Poskusi uporabljati tehnike sproščanja. ....In pa, odlično zdravilo, športno udejstvovanje oziroma gibanje na višji intenzivnosti.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 23. Okt. 2008 6:40

Nimaš problemov :eek:
Pomoje imaš vsaj en velik problem.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 23. Okt. 2008 8:31

^^
Morda pa drugače definira probleme in se ji tisto, kar večina ljudi definira kot problem, to pač ne zdi. Lahko pa si tudi misli, da to ne bi smel biti problem oziroma da ga ne bi smela čutiti kot takega, pa je zanjo (deloma nezavedno) še vedno problem.

Tudi sama sem veliko časa gledala na življenje tako, kot da problemi ne obstajajo - so zgolj izzivi. Oziroma je bila definicija problema neka zadeva, ki je nerešljiva. Rešljivih pa mislim, da je večina stvari, sploh tistih, ki se jih običajno definira kot problem.

Fajn je, če si priznaš, da "imaš problem", obenem pa ga skušaš videti kot izziv in ga potem tako tudi razrešiti.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 23. Okt. 2008 8:39

Živčnost? Pač maš polno glavo vsega, in potem se niti ne trudiš dovolj, da bi normalno reagirala in te stvari hitro zmotijo in vržejo s tira.

Jaz v zelo stresnih trenutkih včasih zgubim živce, in sem za brez veze grozna, tečna in zadirčna do vseh. Ampak pač pazim da nisem nesramna, poizkusim se umirit, in čimbolj mirno reagirat... Če pa brez veze vzkipim se pa vedno opravičim.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 23. Okt. 2008 8:58

Meni se je to dogajalo med jemanjem KT, potem sem jih pa nehala in problem je kar izginil. :D Mogoče jemlješ KT? Koliko časa se ti pa to že dogaja? Si celo življenje že tak karakter ali samo v zadnjem času? Pa starši doma? Se tudi oni bolj "živčno" pogovarjajo? Ker nevede prevzamemo vzorce obnašanja. Od kolegice oče se zelo hitro zživcira, sedaj pa je še ona prevzela ta vzorec obnašanja in mi je sama povedala, da se je v njihovi familiji ne moreš normalno pogovarjati, ker takoj lahko nastane prepir. :?
Drugače pa probaj s tehniko "neodgovarjanja", ko bi najraje nekoga udarila in popolnoma popenila, bodi samo tiho in nič ne odgovori. Meni je to v času jeznoritosti pomagalo. In resnično se potem umiriš in po nekem določenem času stvari, ki ti ne dišijo kar preslišiš. Seveda pa moraš vedeti kaj lahko preslišiš in kaj ne. :cool:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 23. Okt. 2008 9:21

U jst se tud najdem v tem :oops: Čist preveč hitr se razjezim (sploh zadne čase) in pol ratam živ hudič, pa še energijo mi jemlejo take scene. Se zavedam, da to ni u redu (ne zame, ne za druge!) in se bom tud mogla učit samokontrole.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 23. Okt. 2008 10:03

ma to je čist odvisn v kakšnih situacijah človk zgubi živce in popizdi... včas je
bolš da stvari daš ven in se ornk razpizdiš, ker če vse tišiš v seb in se skoz neki samokontroliraš tud ni prov zdrav... treba se je sam navadt to počet selektivno oz. ne popizdit za vsak najmanjši problem (pri tem pa vsekakor pride v poštev samokontrola)
The secret of success is consistency of purpose.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 23. Okt. 2008 10:06

Verjetno imaš v sebi polno nerešenih dilem. Drugega razloga za eksplozije ne vidim. Če si miren v sebi, nimaš kaj pizdit :wink:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov