Imeti se rad

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 05. Jun. 2008 9:21

Kaj po vašem pomeni, da se imate radi? Mislite, da imate sebe radi? Na kakšen način si to pokažete?

Hvala za odgovore. :)
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 05. Jun. 2008 9:48

Jaz pa tega ne smem povedati koliko imam jaz sebe rad, ker sem že tako pogosto označen za narcisoidnega in da se imam pretirano rad. Ponavadi od ljudi, ki sebe nimajo radi...ampak pustimo detajle :wink:

Če sebe nimaš rad tudi drugih ne moreš imeti. In odnos do sebe je najpomembnejši...tako da če to ni pošlihtano nastopijo sčasoma travme, frustracije in podobne stvari.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 05. Jun. 2008 10:04

ryu10kyu napisal/-a:Jaz pa tega ne smem povedati koliko imam jaz sebe rad, ker sem že tako pogosto označen za narcisoidnega in da se imam pretirano rad. Ponavadi od ljudi, ki sebe nimajo radi...ampak pustimo detajle :wink:

Če sebe nimaš rad tudi drugih ne moreš imeti. In odnos do sebe je najpomembnejši...tako da če to ni pošlihtano nastopijo sčasoma travme, frustracije in podobne stvari.

Tale stavek sem tut jaz mislila napisat, ker je čista resnica :)
Nevem kako bi to opisala ampak pomoje to pomeni, da sam sebe spoštuješ in ne pustiš, da bi ljudje pometal s tabo.
Pa, da si zadovoljen sam s sabo, ne pa da opaziš vsako malenkost, ki ti ni všeč in si ves depresiven...
Včasih si tudi privoščiš kaj, kar si želiš (ne vedno :) )...

pa še je tega :)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 05. Jun. 2008 11:52

Očitno malo težje vprašanje. :razz: Ljudje smo navajeni, da imamo radi druge ljudi in večina niti ne premišljuje o tem, da morajo imeti najprej sebe radi. Ljubezen do sebe je pomembna, ker kot sta že predhodnika povedala, če nimaš rad sebe, ne moreš imeti rad drugih.

Če nekomu rečeš, da ga sovražiš, v bistvu rečeš, da sovražiš tisti del sebe, ki je podoben njemu. Če imamo vse ljudi radi, imamo sebe brezpogojno radi. Torej po taki logiki skoraj nihče nima popolnoma rad sebe, hehe. Ampak je res. To je na primer že Jezus učil, ljubezen in odpuščanje do vseh, saj le tako lahko doseženo pomiritev in ljubezen s sabo.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 05. Jun. 2008 12:02

hm, ponavadi ja. vgl. definitivno pa full mislim kaj sem :D sm dost samozavestna.. sm ponavad je težko bit človek in se mi ne da

na kakšen način si pokažem? :D kupim si kaj .. :) ponavadi kakšen sok, sadje, na katero sm nora, skuham si čaj, skrbim za moje telo, pazim kaj jem itd. itd.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 05. Jun. 2008 15:53

Ja, imeti se rad je zelo pomembno v življenju. In sicer to, da se imaš resnično rad.

Hm, ali je, tako kot je napisala gOOfy_qa, to res malo težje vprašanje? :)
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 05. Jun. 2008 17:52

Premal se mam rada.
Vem.
In mi je hudo. :frown:

Se pa trudim.

Ljubezen si izkazujem s skrbjo za fizični in dušeuni deu moje malenkosti (šport, prehrana, stroga distanca od usega, kar uničuje - razn sončni žarki me jebejo), z učenjem stvari, k jih moje žiuljenje rabi in stvari, k si jih moje žiuljenje želi, s pohvalami za male uspehe in nagradami za večje, z ispounjevanjem želja in doseganjem ciljeu, z malimi zadovoljstvi (sladke pregrehice in punčkaste drobnarije) in nenazadnje s tem, da se delim z meni ljubimi osebami :) .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Jun. 2008 17:58

Tysia napisal/-a:Kaj po vašem pomeni, da se imate radi?

Da sam nase in na svoj dobrobit gledaš vsaj toliko, kot na želje in potrebe ostalih ljudi.
Tysia napisal/-a: Mislite, da imate sebe radi?

Mislim, da ja.
Tysia napisal/-a: Na kakšen način si to pokažete?

Zadnje čase predvsem s tem, da ne pustim več drugim, da bi na meni sproščali svoje frustracije, si pumpali ego in mirili živce.
Tysia napisal/-a:Hvala za odgovore. :)

Malenkost.
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 05. Jun. 2008 18:00

Ah men je pa najmanjši problem imeti sebe rada in mi je to kr nekako logično, da boš mel v prvi vrsti sebe rad. To pomeni, da ne delam nič proti sebe, ne pustim, da kdo hodi po meni, ne pustim, da kdo z mano ravna v nepoštljivem smislu, poskrbim za svojo rit kar pa niti ni vedno dobro, ker to pomeni, da sem bolj šibka pri kompromisih. Sprejemam se takšna kot sem, nisem škodoželjna do sebe itd.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 05. Jun. 2008 18:34

ryu10kyu napisal/-a:Če sebe nimaš rad tudi drugih ne moreš imeti. In odnos do sebe je najpomembnejši...tako da če to ni pošlihtano nastopijo sčasoma travme, frustracije in podobne stvari.

Se podpišem :)
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 05. Jun. 2008 18:35

Aloha napisal/-a:Premal se mam rada.
Vem.
In mi je hudo. :frown:

Se pa trudim.

tud jz :(
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 05. Jun. 2008 19:52

Če sem v tisti temi od jullie_ napisala, da si želim ugodit vsem in vsakomur, tukaj povem, da imam sebe zelozelozelo rada, čeprav se presekiram na veliko, če mi ne uspe ugodit čisto vsem :) .

Torej, ja, tale trditev drži:

ryu10kyu napisal/-a:Če sebe nimaš rad tudi drugih ne moreš imeti.

Ampak ne v vseh primerih!

Nekateri ljudje se imajo čisto preveč radi - tako zelo, da jim te ljubezni zmanjka za druge. Egoistični in skrajno sebični ljudje, ki mislijo samo nase in imajo radi le sebe.

In spet v mojem primeru - če trdim, da se imam preveč rada, ugodit želim tudi drugim, ampak če jim pa ne ugodim, bi se pa včasih vrgla skozi okno. To pomeni, da se nimam rada?
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a _vampirk'ca » 05. Jun. 2008 19:57

sebe imaš rad takrat ko si samozavesten in ne samokritičen...takrat, ko veš da lahko nekaj dosežeš, si zadovoljen s sabo in...hm...težko vprašanje=) sej sploh kako pa maš lahko rad sebe?jz sebe nimam rada sovražm se pa tut ne.nisem preveč samokritinčna...vem kaj je na meni mal slabš k na drugih...al pa velik...in zmeri rečem d tisti k me sprejmejo tako k sm-welcome, drugi pa pač nj se lepo imajo brez mene....
rad se imaš ko se ne daješ v nič? al kako?=)
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 05. Jun. 2008 20:24

iluzija napisal/-a:Če sem v tisti temi od jullie_ napisala, da si želim ugodit vsem in vsakomur, tukaj povem, da imam sebe zelozelozelo rada, čeprav se presekiram na veliko, če mi ne uspe ugodit čisto vsem :) .

Torej, ja, tale trditev drži:

ryu10kyu napisal/-a:Če sebe nimaš rad tudi drugih ne moreš imeti.

Ampak ne v vseh primerih!

Nekateri ljudje se imajo čisto preveč radi - tako zelo, da jim te ljubezni zmanjka za druge. Egoistični in skrajno sebični ljudje, ki mislijo samo nase in imajo radi le sebe.

In spet v mojem primeru - če trdim, da se imam preveč rada, ugodit želim tudi drugim, ampak če jim pa ne ugodim, bi se pa včasih vrgla skozi okno. To pomeni, da se nimam rada?

Tisti ljudje ki so egoistični in gledajo na svojo rit in na nikogar drugega verjemi, da se nimajo radi :) To delajo ravno zaradi tega ker se nimajo radi...iz raznih frustracij ki pridejo zaradi neimeti rad sebe niti drugega.

Ljubezen ni nekoga si lastiti in ga imeti pogojno rad(če imaš ti mene rad-a imam tudi jaz tebe)..pa čeprav to premnogi poimenujejo ljubezen. :wink: Tako da je dosti podobno poimenovati nekaj kar ni za ljubezen...ali pa nekoga ki je egoističen in egocentričen za človeka ki ima sebe rad :nixweiss:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 05. Jun. 2008 20:29

ryu10kyu napisal/-a:Tisti ljudje ki so egoistični in gledajo na svojo rit in na nikogar drugega verjemi, da se nimajo radi :) To delajo ravno zaradi tega ker se nimajo radi...iz raznih frustracij ki pridejo zaradi neimeti rad sebe niti drugega.

Uh, še vedno verjamem, da se imajo egocentriki neskončno radi. Vsaj ta oseba, ki jo imam v mislih - ne vem, če je zmožna ljubiti kogarkoli drugega, kot le sebe. Že res, da ima polno frustracij z okolico - ob takih frustracijah z okolico, bi se jaz že zbrisala s tega sveta. Ta oseba pa še vedno vztraja pri življenju - pa povej sedaj, če se nima rada :D (okej, ful grdo rečeno, ampak tako resnično :roll: ). Ups, da ne bom sedaj jaz izpadla, kot da ljubim le sebe :D .

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]