Spolna privlačnost do avtoritete

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 16. Maj. 2008 18:25

Pozdravljeni!

Zanima me, kaj si mislite o naslednjem in podobnih primerih: dekle v začetku dvajsetih let ( ko naj bi imela že dokaj trdno osebnost), se zaljubi v njenega 30 ali pa še več let starejšega profesorja. Profesor ni kaj posebno good looking, denar ji prav tako ni motiv, družbena moč prav tako zavestno ne.
Mislite, da je tu v igri lahko prava zaljubljenost ali je to samo kompenzacija nekaterih psiholoških vsebin? Morda pomanjkanje očetovske vloge?

Poznate kakšen tak primer, se je kateri/ kateremu to že zgodilo ( tu ne pridejo v poštev zaljubljenosti v učitelja športne vzgoje v OŠ :D )? Zakaj mislite, da pride do tega? Sama poznam osebo, ki se neprestano zaljublja v ljudi, ki ji predstavljajo avtoriteto. Imela pa je tudi fanta njenih let.

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 16. Maj. 2008 18:38

Jah ženske imajo različne gumbke na katere je potrebno pritisniti...ene imajo rade glasbenike, igralce, napovedovalce, politike, zvezdnike na splošno, poslovneže, športnike, intelektualce, varnostnike, dje, itd. V mladosti je dovolj da je luškan ponavadi ali pa če ima denar...
Skratka vsaka ženska si želi uspešnega moškega na področju ki ji je nekako blizu...lahko tudi ne...važno da je uspešen in zaželjen samec...alfa samec nekako v tisti gruči ljudi pač...vodja...

Verjetno so ti všeč inteligentni moški in je zaradi tega prišlo do tega :wink:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 16. Maj. 2008 18:53

Ryu10kyu, nekaj je na temu, seveda. To, da privlači alfa samec je nekako logično, tudi iz reproduktivnega smisla. Ampak če je ta alfa samec ( če razčlenim pri meni - da, to se dogaja trenutno meni :) ) človek, na katerem zunanji izgled resnično ne privlači, prav tako denar ni pomemben, družbena moč prav tako ne, ostane samo še inteligenca ( kar pa je zopet relativno). Tak človek iz naravnega vidika ne bi bil primeren za primarno vlogo alfa samca. ;) Zakaj potem to? Moram pa priznati, da se, ko ga zagledam ali pa kaj spregovoriva, pojavijo "metuljčki v trebuhu", mehka kolena, itd... In meni ni nič jasno.

Zakaj pa si določene ženske želijo(mo) nekoga, ki je kao "nekaj več"? Kaj naj bi se skrivalo v ozadju? Mene so dosedaj privlačili povsem normalni fantje, taki, ki niso pretirano izstopali iz povprečja. Zanimiva zadeva. Sedaj ko me ta tematika iz opisanih razlogov nekoliko bolj zanima :cool: , sem ugotovila, da je kar nekaj takih deklet, tudi v mojih letih ( 20 - 25)... Če se mi kaj posveti, bom delila z vami. ;)
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 16. Maj. 2008 19:48

Moja sošolka je že od 1.letnika zaljubljena v 24 let starejšega profesorja.. Sej masta res posebn odnos, vsak dan si pišesta po računalniku (dosti krat je prisotna kaka globoka/intimna debata), hodita shkupi na koncerte in sta se že en par krat dobila.. On je pa tudi znan po tem da se ne lih vsaki upre :D Zaenkrat nista še mela neč konkretnega.. mogoče zdej k uradno ni več njegova dijakinja bo ratalo kaj vn..Glede na to kak odnos masta se mi ne zdi neč nenavadnega.. čeporu ful ni lep (tudi samam priznava) jo vseeno privlači.. ni vse v zunanjosti :P
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
leoncinha
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a leoncinha » 16. Maj. 2008 21:19

Jst to čist razumem. Mene tud ne prvlači tip ki ni vsaj 5 let starejši od mene. Zadnje čase pa opažam da padam na uniforme (VOJAKI, policisti :freude: ). Se zgodi...
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 16. Maj. 2008 21:31

pozabil sem tudi to skupino moških...tistega ki je pač kul v določeni skupini ljudi...lahko je to policaj, gasilec, vojak, motorist...
Če je ženska bolj pripadnica punka recimo...ji bodo v oči padli punkerji...
Če je ljubiteljica motorjev motoristi, itd.
Uniforma tudi predstavlja neko vrsto uniformiranosti pripadnost nekemu stilu življenja...policaji ali vojaki pripadajo avtoriteti...

Saj moški pa palijo na medicinske sestre recimo...tako da je tu polno nekih dejavnikov, ki konec koncu nimajo blage veze s to osebo ampak z nekim imidžem, načinom življenja ali pa kot neka domišlijska oseba ki vzbuja rajc...niso zaman v sex shopih razne tematske obleke...od sneguljčic do policajk do medicinskih sester...eni tipi palijo pa recimo na poslovne ženske...tudi jaz kdaj policajko pogledam in mi je seksi ali pa medicinsko sestro :P
Vse je v glavi in vse kar spodbudi domišlijo je zaželjeno :raucher:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 16. Maj. 2008 21:42

Mislite, da je tu v igri lahko prava zaljubljenost ali je to samo kompenzacija nekaterih psiholoških vsebin? Morda pomanjkanje očetovske vloge?

Tako pavšalno je to nemogoče reči. Punco bi moral poznat, da bi lahko ocenil. Se pravi sploh njene odnose v družini in njeno otroštvo.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 16. Maj. 2008 21:48

sm res.. men je en tip čist lušn in vse.. sm pa npr. končuje študij ekonomije, trženje, balina? in še neki je naštevu.. sploh ga nism tok poslušala.. oh, to men ni tok rajc. ekonomija? omg. bančništvo itd ..... ne no.. dolgčas :D

Po drugi strani pa en sploh ni bil lep, je pa npr. študiral jezike, mel dolge lase , se ukvarja z nečim, s čimer bi se js želela.. pač.. in me je res neznasko privlačil že zaradi tega... in se še zmer stresem, ko pomislim na to, s čim vse se ukvarja :yau: pa tist prvi npr. dost boljš od njega zgleda oz. skor neprimerljivo boljš.... ni pravično to :D
Zadnjič spremenil marypa, dne 16. Maj. 2008 21:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 16. Maj. 2008 21:49

Obstaja razlika med tem, ko te nekdo rajca in rad pogledaš za njim/njo, mogoče kdaj pofantaziraš in med zaljubljenostjo.
Dobro, sama nisem ravno zaljubljena, pa tudi "rajca" me ne, kolena pa se mi še vedno tresejo, in dobim tisti prijetni občutek. Vem, da se to da izključiti zavestno. Zanima me, kaj si mislite, zakaj pride do tega? Kaj se dogaja v človeku samem, da se ozre za nekom, biološko neprimernim zanj na povsem biološki način? :)

leoncinha: 5 - 10 let je še čisto v mejah normale, če vprašaš mene. Če pa se 20 letnica zagleda v skoraj 60 letnega moškega, pa je to nekaj povsem drugega. ( Sicer pa itak pravijo, da smo ženske 5 let pred moškimi, tako da s 5 let starejšim moškim prideš na pravo valovno dolžino :lol: )

Vojaki, medicinske sestre itd so po mojem mnenju neke vrste fetiš. Kaj pa prava zaljubljenost?
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 16. Maj. 2008 22:18

Spet tema o učenki in profesorju. Tu se vse nekaj ponavlja.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 16. Maj. 2008 22:25

leoncinha napisal/-a:Jst to čist razumem. Mene tud ne prvlači tip ki ni vsaj 5 let starejši od mene.

Jest sem tud vedno starejše gledala :wink:
Tud men se ne zdi nič takega, če jo privlači starejši. Sej če bi bil pa to nek sosed pa najbrž noben ne bi nč reku, ampak ker je pač profesor se to govori, da kaj ji je, da ji je všeč nek profesor oz. je zaljubljena. Men se ne zdi nič narobe, mogoče vsaj rada hodi v šolo :D
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 16. Maj. 2008 22:50

Pa ne more bit 40 let razlike no. :eek:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 16. Maj. 2008 22:52

Imam sosedo, ki je stara 33 let, njen partner pa 67 let...imata hčerko, ki je stara cca. 6 let. :idea:
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 16. Maj. 2008 22:54

Pontifex Maximus napisal/-a:Imam sosedo, ki je stara 33 let, njen partner pa 67 let...imata hčerko, ki je stara cca. 6 let. :idea:

To mi je sicer mal čudno, ampak če sta srečna, se tista leta zgubijo :)
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 16. Maj. 2008 22:55

*lilica* napisal/-a:
Pontifex Maximus napisal/-a:Imam sosedo, ki je stara 33 let, njen partner pa 67 let...imata hčerko, ki je stara cca. 6 let. :idea:

To mi je sicer mal čudno, ampak če sta srečna, se tista leta zgubijo :)

Hja, očitno sta srečna :) No, najbrž deluje čudno, če veš, da je njen foter star ravno toliko :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov