Težave z najboljšo prijateljico
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
shiva* - Debatorica
- Na forumu od: 20. 6. 2007
Ta moja težave že traja nekaj let, ampak zdaj je pa dosegla višek. Ker se s sošolkami ravno ne razumem najbolj in tudi ven ne hodijo ravno najbolj, mi preostane samo najboljša prijateljica. Ampak tu pa nastopi težava.
Sem oseba, ki se rada šali, smeji, še malo otročja, zelo živa, itd. Ona pa je bolj resna, zaprta,... In to name vpliva.
1.Težava pa je v tem, da ona nikoli ne pokliče, če grema ven plesat, na pijačo ali v šoping. (to sem ji tudi povedala, ampak ne pomaga). Veliko se uči (obe hodima na zahtevni gimnaziji, le za razliko,da sem jaz zadovoljna s 3 in 4 in se ravno ne obremenjujem s šolo), tudi starši ji ne pustijo pozno ponoči ven in tudi če se zmenima da grema kam jih vpraša vedno zadnji trenutek ali si pa zadnji trenutek premisli in nikamor ne grema.
Jaz jo velikokrat povabim k sebi domov, jaz pa pri njej nisem bila že več kot 1 leto. Nimava nobene skupne slike pa sva že kolegici več kot 5 let, ker se ona ne rada slika. Jaz bi pa rada imela veliko slik, takšnih s čudnimi ,,facami''.
Zraven nje sem postala tudi bolj resna in sramežljiva in včasih preprosto ne vem kaj naj se s človekom pogovarjam ali začnem pogovor.
Ja in bolj kot ne imam samo njo. Prej je bilo vse vredu, ampak potem pa sem videla punce iz sosednjih razredov, ko se smejijo, skačejo po hodnikih, so veliko skupaj, gredo marsikam... in potem se zavem da bi rada jaz tudi imela takšne prijteljice.
Kaj pravite na to? Kaj naj naredim?
Sem oseba, ki se rada šali, smeji, še malo otročja, zelo živa, itd. Ona pa je bolj resna, zaprta,... In to name vpliva.
1.Težava pa je v tem, da ona nikoli ne pokliče, če grema ven plesat, na pijačo ali v šoping. (to sem ji tudi povedala, ampak ne pomaga). Veliko se uči (obe hodima na zahtevni gimnaziji, le za razliko,da sem jaz zadovoljna s 3 in 4 in se ravno ne obremenjujem s šolo), tudi starši ji ne pustijo pozno ponoči ven in tudi če se zmenima da grema kam jih vpraša vedno zadnji trenutek ali si pa zadnji trenutek premisli in nikamor ne grema.
Jaz jo velikokrat povabim k sebi domov, jaz pa pri njej nisem bila že več kot 1 leto. Nimava nobene skupne slike pa sva že kolegici več kot 5 let, ker se ona ne rada slika. Jaz bi pa rada imela veliko slik, takšnih s čudnimi ,,facami''.
Zraven nje sem postala tudi bolj resna in sramežljiva in včasih preprosto ne vem kaj naj se s človekom pogovarjam ali začnem pogovor.
Ja in bolj kot ne imam samo njo. Prej je bilo vse vredu, ampak potem pa sem videla punce iz sosednjih razredov, ko se smejijo, skačejo po hodnikih, so veliko skupaj, gredo marsikam... in potem se zavem da bi rada jaz tudi imela takšne prijteljice.
Kaj pravite na to? Kaj naj naredim?
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
-
Marilena - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2007
Tako je, vsi nimamo enakih hobijev, imamo zelo različne karakterje, predvsem pa imamo zelo različna pričakovanja od prijateljev. Praviš, da imaš samo njo- to je tudi razlog, da od nje zahtevaš veliko pozornosti in stvari, ki se ti pač zdijo primerne in zaželjene med prijateljicami. Si se kdaj vprašala, ali morda ona pričakuje iste stvari? Ima morda ona poleg tebe še druge prijateljice? To z sliko- pač nimata skupne, imata pa zato sliko druga druge v glavi, vidita se vsak dan. Če si nekaj zelo želiš, ji to kar povej. Ne pokliče te nikoli ne za šoping, za iti ven- kaj veš, morda se njej te stvari zdijo brezvezne. Ne gledati samo na sebe in na to kar bi ti rada počela, morda preprosto ni tak tip. Spet druga varianta pa je, da ona tebe ne jemlje za tako dobro prijateljico, kot ti njo. Jebiga.
Pojdi no malo v družbo, mlada si. Najdi si kak krožek, kjer boš spoznala ogromno mladih ljudi željnih zabave in tebi po karaterju podobnejših. Najslabše pa je, da imaš zdaj to prijateljico za tistega "bav-bava", ki dela nekaj narobe- ljudje smo si različni.
Pojdi no malo v družbo, mlada si. Najdi si kak krožek, kjer boš spoznala ogromno mladih ljudi željnih zabave in tebi po karaterju podobnejših. Najslabše pa je, da imaš zdaj to prijateljico za tistega "bav-bava", ki dela nekaj narobe- ljudje smo si različni.
-
Picaboo - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 9. 2007
Kokr si napisala, sta si s to tvojo prijateljico po karakterju ful različni in tuki js vidm point, da se ne štekata tko kot bi ti hotla. Pač ona je bolj umirjene, sramežljive sorte, ti pa bolj živahna. Njej ne paše skakat okoli, delat "face" na slikah in te stvari tolk kot tebi, tko da si poskušaj najti kako tako osebo, s katero bosta to počele skup. Problem je v tem, da ona ni za take stvari, kot si ti, in ni problem v njej, niti v tebi, ampak v tem, da pač ne pašeta skupi.
-
shiva* - Debatorica
Ja razumem da sva si različni. Ampak ene stvari naju zanimajo (npr. šoping-tudi ona je nora na to). Ona ima nekaj svojih sošolk s katerimi se razume, jaz pa ne. No imela sem jih, amapk sta se 2 začele samo med sabo družit in je naša klapica razpadla.
Marilena- tudi ona mene jemlje kot zelo dobro priajteljico, saj mi je že to velikokrat povedala.
Marilena- tudi ona mene jemlje kot zelo dobro priajteljico, saj mi je že to velikokrat povedala.
-
Marilena - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2007
Ah kje, poznam to foro. Tudi sama imam "kolegico", ki vedno ko ji predlagam kak šoping ali potikanje po trgovinah veselo pristane na to, sama pa me nikoli ne pokliče. Ona ima npr. ogromno drugih kolegic (ok, jih mam jaz tudi) in očitno je, da nisem njena prva izbira, čeprav me nikoli ne zavrne. Je pa res, da je ona tak bolj fancy stil, jaz sem pa casual To so pač neka razhajanja (tudi po mišljenju) in najboljše je, da si za svoje podvige najdeš drugo družbo.
-
godnessa - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 5. 2007
- Kraj: lj
moje mnenje je da glede na to kar si napisala, da nista na "isti valovni dolžini". če te ona že dalj časa ni povabila domov lahko tiči razlog da ima doma kakšne probleme, ki jih nobenmo ne želi razkriti, udi najboljši prijateljici ne. in iz tega lahko sklepa vse o njeno obnašanje. z ocenami bi si rada zgradila boljše življenje, izgubila je del svojega mladostniškega življenja, in zato že sedaj na svet gleda z odraslimi očmi. je nek razlog, ampak vrjetno da ni.
probi se pogovorit z njo in ji omeni, pa vprašaj jo zakaj je to tako. zakaj te ne povabi vn, ali k sebi domov, nekje tiči razlog.
drugače pa sj prijateljstvo ni samo da greš vn, da se zabavaš po trgovinah, in da opravljaš fante od gledanju filmov. je veliko, toda je tudi druga stran, ko se z nekom pogovoriš, zaupaš, imaš nekoga da ti pomaga.
razumem da pogrešaš tisto kar imajo druge punce na šoli, zato ti predlagam isto kot marilena-pojdi vn, si še mlada, najdi si drugo družbo za pohajanje... nič ne boš naredila narobe, le krog poznanstev si boš povečala.
pa srečno
probi se pogovorit z njo in ji omeni, pa vprašaj jo zakaj je to tako. zakaj te ne povabi vn, ali k sebi domov, nekje tiči razlog.
drugače pa sj prijateljstvo ni samo da greš vn, da se zabavaš po trgovinah, in da opravljaš fante od gledanju filmov. je veliko, toda je tudi druga stran, ko se z nekom pogovoriš, zaupaš, imaš nekoga da ti pomaga.
razumem da pogrešaš tisto kar imajo druge punce na šoli, zato ti predlagam isto kot marilena-pojdi vn, si še mlada, najdi si drugo družbo za pohajanje... nič ne boš naredila narobe, le krog poznanstev si boš povečala.
pa srečno
-
shiva* - Debatorica
Pa saj ne gre za nakupovanje. Npr. tudi poleti za sprehod, za kolesarjenje me ne pokliče (ok, včasih - enkrat na 14 dni). pa živiva res skupaj - 5 min narazen. Že mama ji je rekla zakaj je samo doma in nič mene ne pokliče.
Ja saj sem že poskušala najt novo družbo, ampak ni tako lahko, ker tudi po večini so sošolke bolj mirne narave - pač bolj taka šola kjer se taki vpisujejo in je redko kdo taki živahen. V našem klasu so pa tudi že tako bolj pogrupirani vsi.
In ja glede zaupanja in tega... saj si nekatere stvari poveva, ampak ona ni ravno oseba, ki bi jo poklical ko te je pustil fant, ker sem enkrat ko mi je bilo res hudo za nekom,sem ji povedala kako mi je hudo, ampak čez nekaj mesecov slišim, bolj med vrsticami da sem ji že gnjavla s tem.
In zdaj s tem pisanjem vidim koliko sva si različni. Prej sem se še nekako slepila, zdaj pa...
Ja saj sem že poskušala najt novo družbo, ampak ni tako lahko, ker tudi po večini so sošolke bolj mirne narave - pač bolj taka šola kjer se taki vpisujejo in je redko kdo taki živahen. V našem klasu so pa tudi že tako bolj pogrupirani vsi.
In ja glede zaupanja in tega... saj si nekatere stvari poveva, ampak ona ni ravno oseba, ki bi jo poklical ko te je pustil fant, ker sem enkrat ko mi je bilo res hudo za nekom,sem ji povedala kako mi je hudo, ampak čez nekaj mesecov slišim, bolj med vrsticami da sem ji že gnjavla s tem.
In zdaj s tem pisanjem vidim koliko sva si različni. Prej sem se še nekako slepila, zdaj pa...
Zadnjič spremenil shiva*, dne 24. Nov. 2007 17:41, skupaj popravljeno 1 krat.
- Anelise
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
mela isti problem..pa sm si sčasoma najdla drugo prjatlco,k mi je bla bolj podobna in se mela z njo fajn..cez neki cajta se je pa ta prva prjatca zbudila in ugotovila,da bi se za najino prjatlstvo mogla bolj potrudit oz.bolj skrbet,da ne stikov zgubiva.ker,ceprav je zivela 300m od mene,se skor nisva vidle..jst pa sem se kaj kmal navelicala o vabt v kino in na pijacke,ker sem itak vedla,da ji ne bo za it,oz.da bo spet kak izgovor najdla.zdaj je pa že nekaj časa kar se redno vidiva..vsaj enkrat na vikend,ko sem doma.
-
srčica* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
- Kraj: v njegovem srčku
ni poanta prijateljstva samo v tem, da imaš kaj vem ful slikic, ga ful žuraš itd. ampak, da lahko tej osebi zaupaš, da druga drugo podpirata, tolažita... je pa pomembno tudi, da imata neke skupne stvari.
z mojo najboljšo prijateljico se tudi razlikujema v določenih stvareh, ona je bolj tiha, zadržana oseba, jaz pa glasna, samozavestna, veliko si upam preprosto sem za akcijo, včasih morda tudi izpadem nekoliko otročja, ampak me moja prijateljica ne spreminja, ne želi da bi bila taka kot je ona. Sva si različni ampak s tem druga drugo dopolnjujema, imava pa tudi nekatere skupne stvari, ki naju povezujejo.
Morda bi tudi ti morala prijateljico gledati takšno kot je in jo tako tudi sprejemati. Če pa tega ne moreš, pa ji povej kako je stanje, pa poišči osebo kateri boš lahko mirne duše rekla to je pa moja najboljša prijateljica.
z mojo najboljšo prijateljico se tudi razlikujema v določenih stvareh, ona je bolj tiha, zadržana oseba, jaz pa glasna, samozavestna, veliko si upam preprosto sem za akcijo, včasih morda tudi izpadem nekoliko otročja, ampak me moja prijateljica ne spreminja, ne želi da bi bila taka kot je ona. Sva si različni ampak s tem druga drugo dopolnjujema, imava pa tudi nekatere skupne stvari, ki naju povezujejo.
Morda bi tudi ti morala prijateljico gledati takšno kot je in jo tako tudi sprejemati. Če pa tega ne moreš, pa ji povej kako je stanje, pa poišči osebo kateri boš lahko mirne duše rekla to je pa moja najboljša prijateljica.
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
- *urškica*
- Debatorica
- Na forumu od: 3. 8. 2007
moja kolegica je tud živahna oseba, zlo odprta, ji skor nč ni problem, njena najboljša prjatlca pa se strse če se jo ktera dotakne,kr se boji da jo bom folk mel za lejzbiko...no tud nikol je ne pokliče da bi šla na sprehod al pa kokr kol,pa žvita 10 minut narazn peš,pa v mestu...vem sam enkrat da je hotla it na sprehod,pa je njena mama napisala iz svojga telefona moji kolegici sms:....bi rada šla na sprehod, prosim pokliči jo in ji predlagaj....mene je na rit vrgl ko sm to prebrala...nč ji ne zaupa, reče da bo doma, pa gre vn z drugimi,sploh nč...sam je rezlika da tud če jo moja kolegica pokliče reče ne, tvoja prjatlca reče ja...aja pr njej je bla pa dvakrat, njena kolegica pa kr dostot pr njej visi, sam se po kaki uri vsatne pa gre kr ji gre njena mlajša sestrca na živce...pa da odpove 5 minut predn bi se dobile tud ni redkost...
...pol se je pa začela družit z mano in je njena kolegica ponorela...mislim pol se ti zganeko se ustraš da ni edina
...pol se je pa začela družit z mano in je njena kolegica ponorela...mislim pol se ti zganeko se ustraš da ni edina
-
čbela - Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 7. 2006
Prijateljico je bila punca mojega zelo dobrega prijatelja. Ko sta končala, je ona počasi zaključila tudi z mano. In to postopoma. Na začetku je bilo vse še v redu, potem sva čedalje manjkat se slišali, videli. Kar naenkrat je nehala klicat, in je tudi počasi nehala odgovarjat na moja sporočila. Jaz sem ji še kaj poslala, jo povabila na kavo. Pa je vedno nekaj imela. Po skoraj enem letu pa je le popustila in šla z mano na pijačo. Povedala je, da me je pogrešala in da si želi, da bi bilo spet isto, kot je bilo včasih. Vendar za to ni spet naredila nič. Spet ni imela nikoli časa in podobno.
Ta teden se vendarle dobiva na pijači. Zanima me, kaj naj ji rečem. Nočem delati scen, nočem ji očitati stvari. Nočem pa, da je med nama tako, kot je sedaj. Hočem, da razčistiva stvari ali pa se sploh ne slišiva več. Temu, kar imava sedaj, sploh ne vem če lahko rečem prijateljstvo.
Midve sva se poznali preden, sta se onadva spoznala. Bili sva res skupaj nonstop, si bili podobni. Imam jo zelo rada, vendar takega odnosa ne morem prenašati.
Ta teden se vendarle dobiva na pijači. Zanima me, kaj naj ji rečem. Nočem delati scen, nočem ji očitati stvari. Nočem pa, da je med nama tako, kot je sedaj. Hočem, da razčistiva stvari ali pa se sploh ne slišiva več. Temu, kar imava sedaj, sploh ne vem če lahko rečem prijateljstvo.
Midve sva se poznali preden, sta se onadva spoznala. Bili sva res skupaj nonstop, si bili podobni. Imam jo zelo rada, vendar takega odnosa ne morem prenašati.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov