Starši in zasebno življenje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sugarsugar
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 6. 2006
Kaj storiti, če se mama nonstop vtika v zasebno življenje? Nazadnje sem dobila skoraj živčni zlom, ko mi je hotela pridigati o tem, kakšnega tipa naj si omislim in ji pač ni všeč, ker ga trenutno šmiram z enim starejšim. Vsakič, ko odložim telefon in se z njim pogovarjam, me cel dan grdo gleda.
Kaj si mislite o tem, da se starši vtikajo v zasebno življenje?
Kaj naj storim v svojem primeru??
Kaj si mislite o tem, da se starši vtikajo v zasebno življenje?
Kaj naj storim v svojem primeru??
-
Dead_kid - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 11. 2006
Kok si pa stara?
Drgač ji pa povej, da ni gospodar tvojega življenja, da boš ti sprejemala svoje odločitve in te njeni grdi pogledi ne bodo ustavili. Povej pa ji tudi, da si boš izbrala tistega tipa, k bo teb všeč in je zato bolje, da se zdej sprjazne s temu, kot pa da se bosta pol celo življenje grdo gledali...
Drgač ji pa povej, da ni gospodar tvojega življenja, da boš ti sprejemala svoje odločitve in te njeni grdi pogledi ne bodo ustavili. Povej pa ji tudi, da si boš izbrala tistega tipa, k bo teb všeč in je zato bolje, da se zdej sprjazne s temu, kot pa da se bosta pol celo življenje grdo gledali...
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
-
gregalina - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 3. 2007
- Kraj: toti Maribor
Tu je zelo odvisno koliko si sploh stara. Ker če si še mladoletna, se starši imajo pravico vtikat v tvoje življenje. Po osemnajstem letu, se pa res nimajo več kej vtikat; le svetujejo ti lahko al pa povejo svoje mnenje, ki ga pa ni potrebno upoštevati.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ignoriraš.
nevem, jst nikol nism pustila da se vmešava vame in v moje ljubezensko življenje.lahko je podala svoje mnenje, to ej pa tud vse.ampak podati svoje mnenje pomeni enkrat ne pa ga podajat 3532x dnevno.konec koncev boš ti s tem partnerjem in ne tvoja mami
nevem, jst nikol nism pustila da se vmešava vame in v moje ljubezensko življenje.lahko je podala svoje mnenje, to ej pa tud vse.ampak podati svoje mnenje pomeni enkrat ne pa ga podajat 3532x dnevno.konec koncev boš ti s tem partnerjem in ne tvoja mami
-
Marilena - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2007
Se popolnoma strinjam s *purple*. Bzv, da se spuščam v kake prepire o tem, ker bo itak mela en milijon proti-komentarjev za tega fanta. Zdaj, če si mladoletna, potem jo nekako razumem, sicer pa so mame take, da bodo vedno hotele le najboljše za nas. Včasih je dobro premisliti, ali le ni nekaj na tem kar pravi. Ko sem bila mlajša, sem mislila, da ima mama proti vsakemu, ki mi je bil všeč nekaj- na koncu pa se je izkazalo, da je vedno imela prav in da moja izbira ni bila najboljša. Tako da sta glede tega dve plati- če si pa ti prepričana, da si dobro izbrala, potem pa le ne pusti, da ti mama ogroža zvezo.
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
Ja to tudi mene zanima koliko si stara. Kajti, če si stara 13 in šmiraš z enim tipčkom starim 18 (ali več) bi te tudi jaz grdo gledala
Pa poiskusi se pogovorit z njo, ne moreš verjeti koliko lahko iskren pogovor doseže!
Pa poiskusi se pogovorit z njo, ne moreš verjeti koliko lahko iskren pogovor doseže!
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
-
Paris_Hilton - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 8. 2007
- Kraj: Palm Springs :)
To je največji problem, ker starši mislijo, da imajo pravico o vsem odločat. Ampak v končni fazi boš ti s tem fantom in ne oni. Jaz bi jih na tvojem mestu ignorirala, če pa te bosta spraševala kaj trmariš, jima povej, da se tudi ti ne nameravaš z njima normalno pogovarjati, če ne upoštevata tvojega mnenja in želja!
All I need is fuckin credit card, honey!
-
gregalina - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 3. 2007
- Kraj: toti Maribor
Ujej, to je pa res kriza. Ma js popi*dim, da mi bi mama pri tolkih letih še gnjavla in se vtikala v moje življenje.
Js ti priporočam, da čim prej greš od hiše, žvet na svoje, k fantu! Stara si 23 in ni sploh nič čudnega, da imaš tipa starega naprimer 35 let...
Js ti priporočam, da čim prej greš od hiše, žvet na svoje, k fantu! Stara si 23 in ni sploh nič čudnega, da imaš tipa starega naprimer 35 let...
Zadnjič spremenil gregalina, dne 27. Avg. 2007 18:37, skupaj popravljeno 1 krat.
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
23 pa ti to počne? auč
nevem, sej zastopim da jo zanima kaj se dogaja s tabo samo.. kar je preveč je pa preveč!
je tvoja babi (po mamini strani) še živa? mene je moja mama včasih hotela malo preveč nadzirat, kaj lahko kaj ne.. nikamor nebi smela, itd.. pa sm od babi v pogovoru z njo o tem izvedela marsikaj - super obramba, zmanjšanje problemov za vsaj 80% malo pretirano, samo dosti resnice..
ali pa ena mamina kolegica, taka super gobčna smo meli debate (pregovarjanja) pa jo je pol ona opomnila kakšna je bila sama v mojih letih
sej ni blo tako kritično spet, samo je pa blo super ko so jo malo spomnili na njena najstniška leta - je bilo dosti dosti boljše kasneje in še sedaj
primer zelo hudega nadzorovanja življenja
^^ nevem al mi je smešno al se naj zgražam (hvala lepa za takega "poba" k se nezna od mamine kikle odtrgat)
nevem, sej zastopim da jo zanima kaj se dogaja s tabo samo.. kar je preveč je pa preveč!
je tvoja babi (po mamini strani) še živa? mene je moja mama včasih hotela malo preveč nadzirat, kaj lahko kaj ne.. nikamor nebi smela, itd.. pa sm od babi v pogovoru z njo o tem izvedela marsikaj - super obramba, zmanjšanje problemov za vsaj 80% malo pretirano, samo dosti resnice..
ali pa ena mamina kolegica, taka super gobčna smo meli debate (pregovarjanja) pa jo je pol ona opomnila kakšna je bila sama v mojih letih
sej ni blo tako kritično spet, samo je pa blo super ko so jo malo spomnili na njena najstniška leta - je bilo dosti dosti boljše kasneje in še sedaj
primer zelo hudega nadzorovanja življenja
^^ nevem al mi je smešno al se naj zgražam (hvala lepa za takega "poba" k se nezna od mamine kikle odtrgat)
-
srčica* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
- Kraj: v njegovem srčku
pa ja... se vtikujejo v moje zasebno življenje, ampak mi je vseeno, kaj si mislijo. Poslušam že, kar pač imajo za povedat, ampak odločam se po svoje.
Pa če jim moj fant ni všeč... njihov problem..
Pa če jim moj fant ni všeč... njihov problem..
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
-
FairyAngel - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 10. 2004
- Kraj: Svet mojih sanj :)
sugarsugar, glede na to, da si stara 23 let, tvoja mama nikakor ne bi smela imeti take želje po nadzoru tvojega zasebnega življenja. To je tvoje življenje v katerem sprejemaš odločitve sama. Ok, še vedno živiš pod njeno streho, zato je logično, da morda izrazi svoje mnenje o čem, ampak da bi ti še vedno govorila, kaj je dobro za tebe in kaj ne ... Jaz mislim, da moraš določene stvari ugotoviti sama. Sicer imam jaz podoben problem z babico, ki želi imeti pod nadzorom vso družino, in mi vedno teži tudi za najbolj brezvezne stvari; ampak jo nekako distanciram od svojega zasebnega življenja. Določene stvari povem mami, pa še to ne vse - pač tisto, za kar se mi zdi dobro, da ve.
Poskusi se pogovoriti z njo ... Dokler živiš doma in si finančno odvisna od nje, si ne moreš ravno privoščiti, da bi bili na smrt sprti - verjetno ne bi bilo nobeni izmed vaju prijetno, če bi se ves čas grdo gledali. Razloži ji, da je to tvoje življenje, da do tega moškega čutiš nekaj več in ti je z njim lepo, verjameš, da boš z njim srečna ... Če ne bo prenesla resnice, potem pa kar po bližnjici - če se lahko preseliš, se daj; drugače teženju ne bo konca. Pa veliko sreče!
Poskusi se pogovoriti z njo ... Dokler živiš doma in si finančno odvisna od nje, si ne moreš ravno privoščiti, da bi bili na smrt sprti - verjetno ne bi bilo nobeni izmed vaju prijetno, če bi se ves čas grdo gledali. Razloži ji, da je to tvoje življenje, da do tega moškega čutiš nekaj več in ti je z njim lepo, verjameš, da boš z njim srečna ... Če ne bo prenesla resnice, potem pa kar po bližnjici - če se lahko preseliš, se daj; drugače teženju ne bo konca. Pa veliko sreče!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]