Filarija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 3 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
Poker_face - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 3. 2009
Pozdravljene!
Ker živim na obali, sem zaskrbljena zaradi komarjev, ki prenašajo filariozo.
Za tiste ki mogoče ne veste, gre za bolezen, ki napada pse, prenašajo jo komarji (najbolj nevarno območje v slo je obala). V psu se naselijo t.i. srčne gliste, posledice so lahko usodne, simptomi pa neizraziti,...na kratko in nestrokovno povedano
Hvalabogu obstaja preventiva.
Tukaj pa me zanimajo vaši nasveti.
S čim preprečujete to bolezen, v kakšni obliki je zdravilo, cena zdravila?
Kako je s cepljenjem?(stranski učinki, cena...)
Ali ste svoje pse predhodno testirale in koliko stane pregled?
Hvala za info!
LP
Ker živim na obali, sem zaskrbljena zaradi komarjev, ki prenašajo filariozo.
Za tiste ki mogoče ne veste, gre za bolezen, ki napada pse, prenašajo jo komarji (najbolj nevarno območje v slo je obala). V psu se naselijo t.i. srčne gliste, posledice so lahko usodne, simptomi pa neizraziti,...na kratko in nestrokovno povedano
Hvalabogu obstaja preventiva.
Tukaj pa me zanimajo vaši nasveti.
S čim preprečujete to bolezen, v kakšni obliki je zdravilo, cena zdravila?
Kako je s cepljenjem?(stranski učinki, cena...)
Ali ste svoje pse predhodno testirale in koliko stane pregled?
Hvala za info!
LP
-
PennyBell - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 8. 2008
ampule Stronghold pomagajo. drugače pa se na mestih, kjer se okuženi komarji pojavljajo, ogroženim živalim enkrat mesečno aplicira ivermectin.
Klinični znaki pri psu so: kašelj, povišana telesna temperatura, težko dihanje, hujšanje.. V kašlju se pojavi tudi kri.
Ker se gliste naselijo v srcu, je zdravljenje oteženo. od 2 do 3 tedne po zdravljenju se težave lahko pojavijo zaradi poginulih parazitov, ki ostanejo v pljučih.
Klinični znaki pri psu so: kašelj, povišana telesna temperatura, težko dihanje, hujšanje.. V kašlju se pojavi tudi kri.
Ker se gliste naselijo v srcu, je zdravljenje oteženo. od 2 do 3 tedne po zdravljenju se težave lahko pojavijo zaradi poginulih parazitov, ki ostanejo v pljučih.
Prvi neprebran prispevek • 3 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov