Film The Cube (Kocka)

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Short
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Short » 02. Dec. 2007 12:51

Že dostikrat sem slišala da je med psihološkimi filmi ful dober film The Cube (Kocka), in končno sem si ga tud jst včeraj pogledala... moj vtis --> totalna bedarija! In še bolj beden konec :? Res ne vem kaj je tako fascinantnega v tem filmu. Na Imdb je celo ocenjen z 7/10, kar je po moje čist preveč.

Celoten film gledaš z upanjem, da se bo konec razjasnil in potem nič. Ne zveš nobenega motiva, niti to kdo je povzročitelj... nič. Pač na koncu gre tisti tip kao ven, proti beli svetlobi, pol pa konc :?

Me lahko nekdo razsvetli v čem je bistvo filma?!

Slika
Zadnjič spremenil Short, dne 02. Dec. 2007 12:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
KittyKiss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyKiss » 02. Dec. 2007 12:53

Temu filmu sledi še dvojka.. :) Zakaj bi moral bit vedno razkrit konec??men je lih to zanimiv, da pojma nimam kaj je to vse skp :) Zgodba je zanimiva, liki tud... čist zasluženo oceno ma.
Uporabniški avatar
Black Amber
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Black Amber » 02. Dec. 2007 12:57

Men je bil tud mal čuden film. Sicer se skozi cel film nekaj dogaja in tud razmišljaš v čem bi lahko bila fora, ampak na koncu absolutno ničesar ne zveš :? Škoda! Ful ne maram filmov, kjer ne zveš bistva!
Uporabniški avatar
Buttercup
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Buttercup » 02. Dec. 2007 12:59

Men je pa bil svetoven film :gut:

Je bolj globok film in pač ni za vsakega.
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 02. Dec. 2007 13:04

Men je bil dober film. Posnet je z relativno malo denarja in dokaj neznano igralsko zasedbo. Mislim, da celoten zaključek filma NI na koncu, kot kdo pričakuje, ampak se gre za nek psihološki test - kaj vse bi naredili ljudje, da si rešijo lastno rit.

Cube 2: Hypercube mi je bil pa čist beden. Je samo bleda senca izvirnika. Priporočam pa ogled Cube Zero, ki se dogaja pred prvim filmom in pojasni par stvari.
Uporabniški avatar
Chavah
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Chavah » 02. Dec. 2007 13:09

Sam potek filma mi je bil kul, ampak če nima jasnega konca je čist brezveze.

Pa ene par prizorov je blo čist nagravžnih...
Uporabniški avatar
Lopatka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lopatka » 02. Dec. 2007 13:12

^^ če gledaš film samo zaradi tega, da vidiš kako se konča, potem je brezveze da sploh gledaš. Tud če ne bi posneli zadnjih 10 min filma se ne bi prav nič razburjala, ker kot je že Frenkie povedala, se bistvo zgodi že tekom oz. na sredini samega filma.
Uporabniški avatar
Chavah
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Chavah » 02. Dec. 2007 13:17

Ja, ampak vsak film naj bi imel neko 'razrešitev' oz. vsaj prikaz motiva. Tudi če so pustili konec malce "zamegljen" bi bil lahko vsaj motiv prikazan... recimo zakaj so se tam znašli, kako je tista kocka sploh nastala, in kdo sploh vodi (nadzoruje) celotno zadevo.

Tako pa gledaš celoten film in na koncu veš še manj kot na začetku. Pač vsaka stvar naj bi imela nek konec... to je isto kot če bi se življenje končalo tako, da bi človek kar izginil... brez kakršnegakoli vzroka :?
Never-ending-story
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Never-ending-story » 02. Dec. 2007 13:21

Jst sm gledala vse 3 dele. Meni osebno je bil prvi del najboljši. Drugi malce preveč "klišejski"... Tretji del (Zero) pa je v bistvu uvod celotnega filma in razloži celotno dogajanje. Če hočeš razumet celotno dogajanje moraš gledat vse tri dele.
Uporabniški avatar
Infinity
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Infinity » 02. Dec. 2007 13:26

Sej ravno to je celoten "čar" filma, da ne veš v čem je fora in da še po koncu filma razmišljaš kaj bi lahko bilo. Men grejo ravno tisti filmi na živce, pri katerih že po 10 minutah pogruntaš v čem je fora. Kocka se mi zdi kot neka "sestavljanka" kjer moraš več delov gledat, preden dobiš celotno sliko.

Sej recimo tud "Matrica" se nikoli ni resnično končala.
Pa Gospodar prstanov tudi ni ne... Pa še marsikateri film pusti dvome na koncu.
Uporabniški avatar
Chavah
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Chavah » 02. Dec. 2007 13:30

^^ Pri Matrici vsaj razumeš (pričakuješ) da se ne konča...
Gospodar prstanov pa ima konec... vsaj jst sem tako razumela.
Uporabniški avatar
little_biest
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a little_biest » 02. Dec. 2007 13:35

Meni je bil film relativno slab. Mogoče zato, ker je bil ful hvaljen in sem pričakovala neko ''nadpovprečno'' zgodbo. Sama nisem dojela poante. Pa sej me ne moti samo nerazrešen konec, ampak me tudi sam potek filma ni preveč dotaknil :? Pač folk išče izhod iz te kocke... in kaj zdej???

V glavnem enka mi je bla čist preveč dolgočasna in me sploh ne vleče da bi gledala nadaljevanja.
Uporabniški avatar
Bloodelf
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Bloodelf » 02. Dec. 2007 13:39

Men je bil film eden boljših sploh. To je taka "vrsta" filma, pri katerem si lahko: ali samo fasciniran, ali pa te pusti čisto hladnega. Umestne poti ni :D

Kar se pa vsebine tiče: najboljše je, če ti film pusti odprt konec tvoji domišljiji. Tako gledaš film še najmanj 2 večera zapored :D
Uporabniški avatar
little_biest
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a little_biest » 02. Dec. 2007 13:43

^^ ni tega kar bi me lahko prepričalo, da bi šla ta film še enkrat gledat. Še to mi je ratalo šele v tretjem poskusu do konca pogledat... sem vsakič pred tem zaspala :D
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 02. Dec. 2007 13:45

little_biest napisal/-a:Pač folk išče izhod iz te kocke... in kaj zdej???

Poanta je v tem, da prikazuje kako se človeški karakterji pokažejo v svojih najslabših lučeh, če so pod pritiskom preživetja ali smrti.

Prikazuje boj različnih osebnosti. Vsak človek ima tako slabe kot dobre strani, kombinacija in medsebojno delovanje pa prinese popolnoma nepredvidljive situacije.

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov