Film The Cube (Kocka)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Short - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Že dostikrat sem slišala da je med psihološkimi filmi ful dober film The Cube (Kocka), in končno sem si ga tud jst včeraj pogledala... moj vtis --> totalna bedarija! In še bolj beden konec Res ne vem kaj je tako fascinantnega v tem filmu. Na Imdb je celo ocenjen z 7/10, kar je po moje čist preveč.
Celoten film gledaš z upanjem, da se bo konec razjasnil in potem nič. Ne zveš nobenega motiva, niti to kdo je povzročitelj... nič. Pač na koncu gre tisti tip kao ven, proti beli svetlobi, pol pa konc
Me lahko nekdo razsvetli v čem je bistvo filma?!
Celoten film gledaš z upanjem, da se bo konec razjasnil in potem nič. Ne zveš nobenega motiva, niti to kdo je povzročitelj... nič. Pač na koncu gre tisti tip kao ven, proti beli svetlobi, pol pa konc
Me lahko nekdo razsvetli v čem je bistvo filma?!
Zadnjič spremenil Short, dne 02. Dec. 2007 12:54, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Black Amber - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
Men je bil tud mal čuden film. Sicer se skozi cel film nekaj dogaja in tud razmišljaš v čem bi lahko bila fora, ampak na koncu absolutno ničesar ne zveš Škoda! Ful ne maram filmov, kjer ne zveš bistva!
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
Men je bil dober film. Posnet je z relativno malo denarja in dokaj neznano igralsko zasedbo. Mislim, da celoten zaključek filma NI na koncu, kot kdo pričakuje, ampak se gre za nek psihološki test - kaj vse bi naredili ljudje, da si rešijo lastno rit.
Cube 2: Hypercube mi je bil pa čist beden. Je samo bleda senca izvirnika. Priporočam pa ogled Cube Zero, ki se dogaja pred prvim filmom in pojasni par stvari.
Cube 2: Hypercube mi je bil pa čist beden. Je samo bleda senca izvirnika. Priporočam pa ogled Cube Zero, ki se dogaja pred prvim filmom in pojasni par stvari.
-
Lopatka - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 11. 2007
^^ če gledaš film samo zaradi tega, da vidiš kako se konča, potem je brezveze da sploh gledaš. Tud če ne bi posneli zadnjih 10 min filma se ne bi prav nič razburjala, ker kot je že Frenkie povedala, se bistvo zgodi že tekom oz. na sredini samega filma.
-
Chavah - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
Ja, ampak vsak film naj bi imel neko 'razrešitev' oz. vsaj prikaz motiva. Tudi če so pustili konec malce "zamegljen" bi bil lahko vsaj motiv prikazan... recimo zakaj so se tam znašli, kako je tista kocka sploh nastala, in kdo sploh vodi (nadzoruje) celotno zadevo.
Tako pa gledaš celoten film in na koncu veš še manj kot na začetku. Pač vsaka stvar naj bi imela nek konec... to je isto kot če bi se življenje končalo tako, da bi človek kar izginil... brez kakršnegakoli vzroka
Tako pa gledaš celoten film in na koncu veš še manj kot na začetku. Pač vsaka stvar naj bi imela nek konec... to je isto kot če bi se življenje končalo tako, da bi človek kar izginil... brez kakršnegakoli vzroka
- Never-ending-story
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 11. 2007
Jst sm gledala vse 3 dele. Meni osebno je bil prvi del najboljši. Drugi malce preveč "klišejski"... Tretji del (Zero) pa je v bistvu uvod celotnega filma in razloži celotno dogajanje. Če hočeš razumet celotno dogajanje moraš gledat vse tri dele.
-
Infinity - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 11. 2007
Sej ravno to je celoten "čar" filma, da ne veš v čem je fora in da še po koncu filma razmišljaš kaj bi lahko bilo. Men grejo ravno tisti filmi na živce, pri katerih že po 10 minutah pogruntaš v čem je fora. Kocka se mi zdi kot neka "sestavljanka" kjer moraš več delov gledat, preden dobiš celotno sliko.
Sej recimo tud "Matrica" se nikoli ni resnično končala.
Pa Gospodar prstanov tudi ni ne... Pa še marsikateri film pusti dvome na koncu.
Sej recimo tud "Matrica" se nikoli ni resnično končala.
Pa Gospodar prstanov tudi ni ne... Pa še marsikateri film pusti dvome na koncu.
-
little_biest - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 11. 2007
- Kraj: Novo mesto
Meni je bil film relativno slab. Mogoče zato, ker je bil ful hvaljen in sem pričakovala neko ''nadpovprečno'' zgodbo. Sama nisem dojela poante. Pa sej me ne moti samo nerazrešen konec, ampak me tudi sam potek filma ni preveč dotaknil Pač folk išče izhod iz te kocke... in kaj zdej???
V glavnem enka mi je bla čist preveč dolgočasna in me sploh ne vleče da bi gledala nadaljevanja.
V glavnem enka mi je bla čist preveč dolgočasna in me sploh ne vleče da bi gledala nadaljevanja.
-
Bloodelf - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 11. 2007
Men je bil film eden boljših sploh. To je taka "vrsta" filma, pri katerem si lahko: ali samo fasciniran, ali pa te pusti čisto hladnega. Umestne poti ni
Kar se pa vsebine tiče: najboljše je, če ti film pusti odprt konec tvoji domišljiji. Tako gledaš film še najmanj 2 večera zapored
Kar se pa vsebine tiče: najboljše je, če ti film pusti odprt konec tvoji domišljiji. Tako gledaš film še najmanj 2 večera zapored
-
little_biest - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 11. 2007
- Kraj: Novo mesto
^^ ni tega kar bi me lahko prepričalo, da bi šla ta film še enkrat gledat. Še to mi je ratalo šele v tretjem poskusu do konca pogledat... sem vsakič pred tem zaspala
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
little_biest napisal/-a:Pač folk išče izhod iz te kocke... in kaj zdej???
Poanta je v tem, da prikazuje kako se človeški karakterji pokažejo v svojih najslabših lučeh, če so pod pritiskom preživetja ali smrti.
Prikazuje boj različnih osebnosti. Vsak človek ima tako slabe kot dobre strani, kombinacija in medsebojno delovanje pa prinese popolnoma nepredvidljive situacije.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov