Rent a car

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 28. Avg. 2006 9:10

Zanima me kok vs je že najel avto, štirikolesnik na kšnm npr. grškem otoku? Baje morš bit star 21 let pa met že 3 leta izpit- a je komu uspel dobit kj od tega tut ne da bi izpolnjeval te dva pogoja? Pa baje je treba met mednarodno vozniško dovoljenje-to se prau, da nš ta roza ni dost? Kko je pa, če se npr. zgodi nesreča, pa je vozilo uničeno- a to sam kriješ strške popravila al je tisto zavarovanje, k je že v ceni najema, dost? Pa, a je možnost, da te na teh otokih kšn polcaj dobi- js jih lan na Rodosu namreč nism vidla sploh. Nasveti, izkušnje dobrodošli......... :)
Uporabniški avatar
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 12. 2006
Kraj: =)) kr tuky

Neprebrana objavaNapisal/-a LoLLypoop=)) » 29. Mar. 2009 10:23

s fantom se zanimava za najem avta za potovanje, se pravi da pridejo v poštev avti kot so partner, cady, ... celo kakšen manjši kombi ali večji karavan... zaradi veeeliko prtljage in udobnega spanja naj bi bil prostoren...

zanima me, ali ima kdo od vas izkušnje z najemom pri podjetjih? oz. ali me lahko kdo obrne na pravi naslov...

lep dan ! :)
Uporabniški avatar
LovelyM
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 6. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a LovelyM » 30. Mar. 2009 0:42

S fantom sva lani najela avto na Kreti. Ker jim je zmanjkalo najcenejših avtomobilov(A kategorije), sva dobila Hyundai Accent-a, ki je C kategorije za ceno avta B kategorije. Mislim, da sva dala za 4 dni okol 100€.
S sabo sem imela samo navadno roza vozniško, pa še stara sem bila komaj 21, una mi je pa rekla, da morm bit 22 se mi zdi, ampak mi je avto vseeno dala(denar je sveta vladar) in rekla, da naj pazim. Problem naj bi bil z zavarovanjem, ker ne zavarujejo avtomobile za mlade voznike in, če avto razbiješ verjetno sam kriješ stroške.
Policajev se mi zdi, da res cel teden nisem videla nikjer, pa sem prevozila cel otok, vsi pa vozijo res neverjetno, če si navajena slovenskih razmer.
:lol: . Vsi vozijo vsaj 30km/h nad omejitvijo, nekontrolirano zavijajo kjer hočejo, izsiljujejo, tko da je treba kr pazit. Jz sm se pol kr mal navadla njihove vožnje in sm pozabila kok je treba pazit na omejitve v Ljubljani :lol:
Štirikolesnike pa skuterje se mi pa zdi da itak dajo vsem, ker je tega tam ogromno..
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 30. Mar. 2009 12:33

muffin napisal/-a:Zanima me kok vs je že najel avto, štirikolesnik na kšnm npr. grškem otoku? Baje morš bit star 21 let pa met že 3 leta izpit- a je komu uspel dobit kj od tega tut ne da bi izpolnjeval te dva pogoja? Pa baje je treba met mednarodno vozniško dovoljenje-to se prau, da nš ta roza ni dost? Kko je pa, če se npr. zgodi nesreča, pa je vozilo uničeno- a to sam kriješ strške popravila al je tisto zavarovanje, k je že v ceni najema, dost? Pa, a je možnost, da te na teh otokih kšn polcaj dobi- js jih lan na Rodosu namreč nism vidla sploh. Nasveti, izkušnje dobrodošli......... :)

S fantom sva bila lani na Zakintosu in sva si v vseh sposojevalnicah (razen v eni - neki so komplicirali, da moraš imet 2 al 3 leta izpit in bit star 21) lahko sposodila motor (tudi štirikolesnika in avto bi si lahko). Naše vozniško dovoljenje je dovolj v evropskih državah - torej v Grčiji velja! Mislim, da ni vse zavarovano in moraš neki krit sam - to ti povejo, ko si ga greš sposodit. Glede policajeu pa nimam pojma, ker jih lani v celem tednu nisem videla. :D

Edit: Šele zdaj sem opazila, da je post star 3 leta. No, pa vseeno, mogoče komu prau pride. :P

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov