po poti soške fronte
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
jaz sem bila...sicer je že tega enih 7 let nazaj..tako da se detajlov ne spomnim kaj dobro...prespali smo v kobaridu...spomnim se, da smo hodili tam po tistih poteh...pa bili smo v muzeju, kjer so nam pokazali film...pa tam je veliko takih strašnih slik in predmetov razstavljenih...
ostalega se ne spomnim kaj preveč...vem pa da je bilo zelo zanimivo...in da bom verjetno še šla tja pogledat...
ostalega se ne spomnim kaj preveč...vem pa da je bilo zelo zanimivo...in da bom verjetno še šla tja pogledat...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jst mam v Bovcu babico tko da sem vidla več ali manj skorajdaževse..od muzeja v kobaridu, trdnjave kluže, trdnjave 1313, vse možne taverne in luknje in še ostale trdnjave, zasebne muzeje v bovcu ipd...
uglavnem če veš kam zna bit stvar zelo zanimiva...tud sama z bratrancem imava manjšo zbirko najdenih in izkopanih predmetov iz vojne..
uglavnem če veš kam zna bit stvar zelo zanimiva...tud sama z bratrancem imava manjšo zbirko najdenih in izkopanih predmetov iz vojne..
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
ulsika napisal/-a:Zanimiva je tudi bolnišnica Franja.....je čisto ob reki....tak, da se ni slišalo če so kateremu nogo vstran rezali, kak se je drl! Ne res je zelo zanimivo se splača pogledat.
sam franja nima nč s soško fronto opravt
jst sm tud vidla kr neki muzejev, zasebnih zbirk, trdnjav, pokopališč od soške fronte, sploh zto k sta moj brat pa stric nora na to, tko d smo obredl tud večino tistih rovov, pa da o lazenju pa hribih ne govorim...
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Moj ati je šel mislim da je Krn uglavnem je šel s sodelavcem...spala sta tri dni v eni kaverni k je bla vsa hladna in mokra...tako sta občutla kako je blo ampak v tistih časih samo še slabše...našel je naboje in razutrreljeno čelado...
Ja v muzej Kobarid...pa tm k je pokopališče...pa Spodnja in zgornja trdnjava Kluže...
Doma sem začela brati knjige...kjer so zbirke slik in veliko piše kako je blo...
To mene zelo zanima ta zgodovina in si sa tudi želim jit v kaverno spat in malo po unih poteh...
Pa kostnica je tud nekje na unem koncu...
Ja v muzej Kobarid...pa tm k je pokopališče...pa Spodnja in zgornja trdnjava Kluže...
Doma sem začela brati knjige...kjer so zbirke slik in veliko piše kako je blo...
To mene zelo zanima ta zgodovina in si sa tudi želim jit v kaverno spat in malo po unih poteh...
Pa kostnica je tud nekje na unem koncu...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Dagi - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 8. 2006
- Kraj: ...
zdej mi je en model poslal na mail opis poti kjer so oni hodil... pa se mi kr zanimivo sliš tko da morm sam še mal preštudirat vse skupej pol bo pa to to... če kera rab nej mi kr zs pošlje...
Always look on the bright side of life!
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
ja..na poti na krn in krnska jezera je tud ogromno za videt...jaz sem šla tja..res, da je to že kar lepa planinska hoja...in je fajn bit malo kondicijsko pripravljen...jaz sem šla kar v teniskih..pa tega ne priporočam...raje obujte planinske čevlje...
vidi se kako so kamenje pa ne vem kaj še vse gor spravljali...je polno nekega železja ob poti..zgoraj ob jezeru pa se še da zmeraj najt kakšne ostanke...kakšni kosi granat ipd...
čeprav meni še kar ni jasno kako so vse to tja gor po taki strmini spravli...
vidi se kako so kamenje pa ne vem kaj še vse gor spravljali...je polno nekega železja ob poti..zgoraj ob jezeru pa se še da zmeraj najt kakšne ostanke...kakšni kosi granat ipd...
čeprav meni še kar ni jasno kako so vse to tja gor po taki strmini spravli...
...i still believe in your eyes...
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Dagi napisal/-a:Js sm že neki slišala o tem, je menda kr zanimivo, pa bi šla, zdej me pa vaše izkušnje zanimajo... Kje, kako, za kolk dni...
Mi smo bli v serdnji soli..ze dolg je tega ja ampak je organizirala nasa razrednicarka in morm rect da se je ful potrudila in da je blo res zanimivo. Smo bli v muzeju pa na unem hribu k je kapelca posvecena vsem veram, pa v nekem buknerju pa po enem rovu smo lezl pa tko naprej..v bistvu mas ful za videt.
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Fajn bi blo, če bi se dekleta, ki nas to zanima en vikend oz. soboto ali nedeljo spravile na kak tak izlet....
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
Ancica napisal/-a:Kako se reče uni kapelici, ki so jo naredili vojaki (not so vsa imena padlih, vrezana v lesene plošče), je pa malo ven iz Tolmina? Sem bila tam pa mi je zdele čist iz spomina ušlo?
mogoče mislš kostnico?
drugač pa sm ene par postov nazaj brala kolk kondicije so mogl met, d so gor spravl; to je bla čist strateška poteza avstro-ogrske, d so se umaknil v gore, kjer so laži vzdržval položaj frontne linije oz. po domače povedan, so se laži branl. kdor je bil kej v unih koncih v hrbih ve, d so nardil (delal so večinoma vojni ujetniki) posebne poti, široke tko k kolovozi, imenovane mulla tierre (ne vem če se glih tko črkuje), po katerih so s kojni al pa tud na hrbtu spravlal material gor. seveda, kondijo so tud mogl met, drugač pa sploh ne bi bli vojaki, pa bi že v enmu mescu zgubl.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov