Sicilija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 14. Apr. 2006 12:52

Sicer dost dobr poznam Italijo, samo do Sicilije pa še nism prišla... in me zanima če je bil kdo tam prov na počitnicah in kako (prek agencije, v lasti organizaciji)?? ... skratka dobrodošlo vse kar veste o Siciliji :)
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
Bina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2004
Kraj: pod pohorjem

Neprebrana objavaNapisal/-a Bina » 14. Apr. 2006 13:02

Jaz sem bla na organiziranem izletu preko agencije. Sicer smo šli z busom, ampak se je splačalo, ker vidiš marsikaj. Šli smo do Neaplja (tam v Pompeje) od tam pa s trajektom na Sicilijo. Tam smo pa dali res cel otok skozi. Najlepše od vsega mi je blo mesto Agrigento s starimi, dobro ohranjenimi templji. Bili smo tudi v Siracusi-stari rimski amfiteater, pa kopali smo se tam. Nato v mestecu Giordini Naxos (ful lepo, samo preveč turistično), v ful starem mestecu Taormina, ki je na nekem griču. Mestece je zelo staro in ful, ful drago. Pa bli smo v Catanii in seveda v Palermu in na Etni (tisto leto je avgusta bruhala, mi pa smo bli septembra in nismo smeli stati minuto na enem mestu, ker so se začeli čevlji smodit - RES!!!) Jaz sem se zaljubila v Sicilijo in ljudi tam - tam so res vsi ful lepi, ženske in moški, prijazni, gostoljubni, radi plešejo, pojejo in skratka oh in ah. Pojdi, ne bo ti žal!
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 19. Jul. 2006 14:45

A je še kdo bil? Dons sm zvedla da grem naslednji teden, pa bi blo treba nahitr en uizi plan narest kaj se splača pogledat, kašne so cene, kako je, uglaunm čimveč uporabnih informacij prosim :)
vis_maior
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 7. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a vis_maior » 20. Jul. 2006 10:56

jaz sem bila v lastni organizaciji. tja smo leteli iz benetk, letališča marco polo in pristali v cataniji na siciliji. potem smo vzeli rent-a-car in smo precikcakali celo sicilijo. bilo je super, videli smo vse kar se videt da, spali smo več ali manj v hotelih (za majske počitnice-bilo je še premraz za kamp).

lepe za prevozit so obalne ceste, pa cesta po kateri so včasih vozili dirko Targa Florio...drugače pa obalna mesteca s svojo arhitekturo, v poletnih mesecih seveda tudi kopanje na kaki številnih plaž.
moram pa povdat, da je na siciliji (vsaj takrat je bilo) zelo malo pump , ki imajo disel. tak da če voziš disla, kot smo ga mi, je treba pač tankat na vsaki, ki disel premore, da ne ostaneš kje na cesti :)
For I am the answer you seek
the dream in your sleep
you've never wanted to awaken...
Uporabniški avatar
SapraVeronika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 6. 2006
Kraj: in the fairytale

Neprebrana objavaNapisal/-a SapraVeronika » 22. Jul. 2006 15:38

mi gremo pa avgusta tja na maturanca.. in mamo res največ ogledov, tut vulkan si bomo šli ogledat pa vse.. tak da me ful zanima kak bo :)
upam da je lepo.. pravijo pa da so uredu ljudje tam ;)
Waves of sound they move my body
Touch my body, pull me deeper into you
So hold on to me, cause we're fallin weightlessly
Gravity callin, now I'm falling through.
SunRose
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2005
Kraj: UK

Neprebrana objavaNapisal/-a SunRose » 08. Avg. 2006 11:57

Mi smo šli prej na Sicilijo skoraj vsako leto zaradi neke vrste družinskih vezi....potem sem jaz imela malo "sicilijanske pavze"...In letos smo šli spet!

Vedno smo šli v lastni organizaciji....in preizkusili že vse vrste potovanja tja, v lastni režiji seveda...
Če greš z letalom, so zelo poceni leti iz Trsta...
Zelo lepo pa je.....Če se pelješ čez celo Italijo(seveda traja, kar veliko dlje) in mi smo imeli to srečo...Da smo se vkrcali na trajekt iz Calabrie proti Messini ravno ob sončnem vzhodu - prekrasen prizor....
Tja ali nazaj greš lahko tudi s trajektom, ki pelje iz, oz. v Genovo, kar je tudi zanimiva izkušnja...Mi smo večkrat šli z družbo Grimaldi....

Torej...Sicilija je res krasen otok, kjer se najde nekaj za vsakogar...

Priporočam ti nekaj stvari:

*ogled Palerma- gl. mesto Sicilije
*obisk otokov Lipari ( Salinera, Panarea, Vulcano, Stromboli - tukaj smo šli 1x na 3tedenski odklop in je res vreden vsaj 1dnevnega obiska!)
Na otoku Vulcano in Stromboli sta še vedno delujoča vulkana, vulkan na Stromboliju bruha približno vsakih 15 min....
*obisk in ogled Siracuze- nekje sem prebrala, da je to eno najlepših mest na svetu, saj se je tukaj prepletlo kar nekaj kultur, kar pa je v bistvu značilnost cele Sicilije...
*Taormina (amfiteater in pohajkovanje po njej)...in seveda izled na Etno!!
*obisk Cefalu-ja
*ogled mesta Sciacca
*Mozia...otok...na katerega se gre ob oseku lahko po cesti, ob plimi, pa cesta izgine:D...res pravljično...

Vedi, da kamorkoli na Sicilijo greš, boš lahko občudovala različne kulture, kajti Sicilijo so si že v zgodovini poskušali prilastiti različni narodi...

Preden greš, moraš še malo razčistiti kaj točno bi rada videla, ker tukaj lahko najdeš in dobiš res vse od božanskih peščenih in tudi sklanatih plaž pa do presunljivih katedral, palač in gradov...
Aja pa še nekaj...Če se v avtu slučajno znajdeš v kakšnem središču mesta, najlažje ti povem za Palermo...Potrebuješ veliko mero potrpežljivosti, ker je Sicilijanski promet nekaj posebnega;)

Če te še karkoli zanima mi lahko napišeš sporočilo in z veseljem ti povem še kaj, če bom le vedela! :wink: :D
TaNora
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 8. 2006
Kraj: My World

Neprebrana objavaNapisal/-a TaNora » 06. Mar. 2007 14:20

jaz grem verjetno zdaj v teh poletnih počitnicah :D
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 06. Mar. 2007 18:41

Moj fant je bil lansko leto z družino tam in je rekel, d je blo supper! Veliko točk za ogled, npr. šli so na Etno, plaže so ble rajske, baje d so tm clo ene filme snemal, ljudje pa prijazni :gut:
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
smotkA
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkA » 07. Mar. 2007 17:32

Jst sm bla lani začetek septembra poleg Sicilije še v Neaplju, sicer s šolo na maturancu, ampak mi je Sicilija (tako kot vsa ostala Italija) blazno všeč. :) Čist skuliran način življenja, ogromno za videt, folk prijazen, narava super, hrana tko-tko.
Tja bi šla še kdaj, amlap mal manj hard verzijo, bol po ogledih, poležavat na plaže, se vozt op ozkih uličicah z vespo in podobne stvari. :)
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Luna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 11. 2006
Kraj: overtherainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a Luna » 20. Mar. 2007 17:12

tudi jaz sem bla na maturancu ampak mi je blo dbest. hrana je res dobraaa:) drugace pa res lepo...kar zaljubis se. tudi morje majo lepo in toplo. splaca se it ker takih ostanjov grske in rimske kulture ne vidis vec.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 16. Maj. 2007 1:12

A mi zna kdo kej več o Siciliji povedat? Izkušnje, kaj se splača pogledat, kašne so plaže...kar kol.

Midva bi letos ful šla na Sicilijo, pa vidm, da je ful nimajo v ponudbi tko po agencijah. A je kdo šu tko v lastni režiji?
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 30. Maj. 2007 17:55

Bina napisal/-a:Jaz sem bla na organiziranem izletu preko agencije. Sicer smo šli z busom, ampak se je splačalo, ker vidiš marsikaj. Šli smo do Neaplja (tam v Pompeje) od tam pa s trajektom na Sicilijo. Tam smo pa dali res cel otok skozi. Najlepše od vsega mi je blo mesto Agrigento s starimi, dobro ohranjenimi templji. Bili smo tudi v Siracusi-stari rimski amfiteater, pa kopali smo se tam. Nato v mestecu Giordini Naxos (ful lepo, samo preveč turistično), v ful starem mestecu Taormina, ki je na nekem griču. Mestece je zelo staro in ful, ful drago. Pa bli smo v Catanii in seveda v Palermu in na Etni (tisto leto je avgusta bruhala, mi pa smo bli septembra in nismo smeli stati minuto na enem mestu, ker so se začeli čevlji smodit - RES!!!) Jaz sem se zaljubila v Sicilijo in ljudi tam - tam so res vsi ful lepi, ženske in moški, prijazni, gostoljubni, radi plešejo, pojejo in skratka oh in ah. Pojdi, ne bo ti žal!

mam podobne izkušnje...mi smo bli na maturantskem izletu tam, dve leti nazaj....je blo res ful noro...tut smo šli z busam pa pol naprej s tarjektam...

zanimive tržnice, dobra kava....sploh je pa res velik iziv Etna....mi smo meli sam smolo, da je blo ravno takrt na vrhu dež pa mal snega in smo mogl po dobrih petih minutah obrnt...pa za na vrh se splača dobor oblečt, ker je razlika v nadmorski višini občutna!

res, splača se it!
Uporabniški avatar
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a inchy84 » 30. Maj. 2007 18:04

Midva tut za drugo leto planirava Sicilijo (letos sva se mal prepozno spomnla :wink: )
Tko, da kr čim več napisat kam se splača it ... :ja:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
vrtnicaxx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a vrtnicaxx » 23. Sep. 2007 15:33

Mene pa zanima kakšne so tam temperature, npr. v maju in septembru, ker poleti pravijo, da je zelo vroče.

Poleg tega pa cene tam in kaj se kaj da kupit.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 23. Sep. 2007 16:35

jest sm bla tut na maturancu na siciliji . naj ugibam, une k ste ble tut ste z gimnazije kranj :D

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov