Tajska
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
habibi7 - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 5. 2005
Zanimajo me predvsem informacije iz prve roke- torej od tistih ki so bili že sami na Tajskem. Drugače se že ful informiram glede tega, nameravam tja čez cca 3 mesece.
Zanima me predvsem kako je potekala vaša pot (koliko časa ste se kje zadržali...), kaj se res izplača videt, česa ne smem zamudit. Kateri otok je najlepši? Kje so hudi žuri?
pač take stvari...
Lp
Zanima me predvsem kako je potekala vaša pot (koliko časa ste se kje zadržali...), kaj se res izplača videt, česa ne smem zamudit. Kateri otok je najlepši? Kje so hudi žuri?
pač take stvari...
Lp
-
@ - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 11. 2004
Evo, čiiist iz prve roke. Jst sem bla tam mal manj kot mesec dni, pa je blo še premal. Hm, pot se je začela iz Benetk via London in nato Bangkok. Pot je mal dolga, sam glede na to, kaj vse je pred tabo, sploh ni panike. Najprej smo bli v Bangkoku par dni (Khaosan Road - najcnejši hotelčki, za šoping pa pravi raj). Potem smo šli za en teden na sever. Najprej Kanchanaburi, reka Kwai (tuki je super vojaški muzej iz 2. svetovne vojne) in z vlakom do Changmaia. Tuki smo prehodil mal hribčkov in dolinc (pač treking), si pogledal par slapov, jahal slončke, bli par dni v džungli (spal smo na drevesih - čiiist noro!), se vozil s splavi, šli za neki časa v Burmo, pol pa nazaj do Bangkoka. Tam smo si rezerviral letalske karte do Krabija, bli dva dni tu (čist dost - fuuul muslimanov), na trajekt, pa dol do Phi Phi- ja in nato na Phuket, pol pa spet nazaj do Krabija, iz Krabija na Kho Pang nan - na full moon party), pa nazaj do Krabija in spet v Bangkok. Še zadnji šoping in via nazaj London, pa Benetke in domov.
Žal mi je edin, k e dlje časa nismo zadržal na severu (čist drugačno življenje, men je blo ful všeč). Na Phuket ne hodt, ker je čist brezveze (mi smo si kr mal skrajšal in smo ostal tam samo 3 dni). Phi Phi je itak da čiiist rajski (baje da se da spet dol pridt, sam hoteli so po mojem fuuul dragi).
Hm, če te kaj posebnega zanima pa kr vprašaj...
Žal mi je edin, k e dlje časa nismo zadržal na severu (čist drugačno življenje, men je blo ful všeč). Na Phuket ne hodt, ker je čist brezveze (mi smo si kr mal skrajšal in smo ostal tam samo 3 dni). Phi Phi je itak da čiiist rajski (baje da se da spet dol pridt, sam hoteli so po mojem fuuul dragi).
Hm, če te kaj posebnega zanima pa kr vprašaj...
-
@ - Kofetarica
Za cel luksuz - hrana, hoteli, prevozi, avion (notranji let, ker se nam ni dal z avtobusom oz. vlakom), šoping (+ dodaten kufer za vse kupljene cunje, he he), žuranje... hm, mislim, da okol 150.000 sit (brez letalske karte do tja (ta je pa letos okol 190.000 sit).
- Hanči banči
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 12. 2005
- Kraj: Gorenjska
moj ati je bil lani od februarja do marca na tajskem... prvo je bil ene dva dni v bankoku pol pa v obmorskem mestu pattaya... res raj na zemlji ko sem gledala kasete... je pa res da dol sploh ni tako drago, ker so pač poceni delovna sila, in se tujci počutijo tam kot kralji... natakarji, trgovci so prjazni, korektni in pošteni, se držijo cen... je pa tm velik barov tko da ponoči je življenje pestro za turiste pa težko za domačinke... je pa podnevi zelo zelo vroče tko da se tam življenje začne šele okoli pete ure popoldan, ko mine vročina..
-
čmokica - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 1. 2005
Moja teta je bla tm..oči je tut že biu samm to že en čas nazay.. pa se baje ful splača.. men je prnesla ipod-a tm je biu 10k al še manj po naše
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
( Dior )
- vlado
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 4. 2006
alo folk mene zanima glede tajske sledece:
su bi za nov let tja baje je takrat se vreme najbolse najman dezja pa to zdej pa kako z letalom od kje se gre do kam se pride prirocte mi kaksno destinacijo k se fuul dogaja hotu sm it na puket al kako se ze napise pa sm prebrau da ni glih najbol tam sam sm gledu po internetu da so bajte za najem cist pocen za en mesec pa to ma ce mi lahk kdo mal razlozi hvala ze v naprej
su bi za nov let tja baje je takrat se vreme najbolse najman dezja pa to zdej pa kako z letalom od kje se gre do kam se pride prirocte mi kaksno destinacijo k se fuul dogaja hotu sm it na puket al kako se ze napise pa sm prebrau da ni glih najbol tam sam sm gledu po internetu da so bajte za najem cist pocen za en mesec pa to ma ce mi lahk kdo mal razlozi hvala ze v naprej
-
*barby* - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 3. 2006
no ja moj oči je biu tud in sicer v mestecu pattaya ko sem gledala slike od hotelov,postrežba...tko noro je zgledalo...ful zanimivosti, budo morš lt pogledat k je mensezdi velka tm ene 10 metrou baje iz zlata...za domačine je reku da so ok..pa seveda da ne pozabm tajske masaže...biu je dol 2tedna in so se imeli nooooro super...
-
@ - Kofetarica
vlado napisal/-a:alo folk mene zanima glede tajske sledece:
Jst ti priporočam termin od januarja do aprila, ker ni obilnih padavin. Do Bangkoka lahko letiš prek Munchna, Londona itd. - najbolje, da po netu mal prečekiraš najugodnejše ponudbe letalskih kart. Jst sem letela Benetke-London-Bangkok. Phuketa ti jst osebno ne priporočam, ker zlo spominja na Španijo - skratka, ful velik turistov, gužva in posledično tud dražje cene nastanitev. Toplo ti priporočam Ko Pha Ngan (zelo znan po svojih full moon partyjih). Res fajn otoček, turistov ni veliko in precej je skritih rajskih plažic in drugih kotičkov, kjer se lahko umakneš pred gužvo, pa tudi nastanitev ni draga.
Na tej strani imaš veliko podatkov o posameznih otočkih in si malo poglej
- Čebela19
- Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 5. 2006
- Kraj: Ljubljana
Jaz tudi nameravam na Tajsko pa me zanima, ce mi lahko kdo pove, kje se da najcenejse letalske karte dobiti.
Pa se nekaj, baje se je treba cepiti. Kje se pa to izvaja? Na institutu za varovanje zdravja?
Pa se nekaj, baje se je treba cepiti. Kje se pa to izvaja? Na institutu za varovanje zdravja?
Za dežjem pride blato...
-
@ - Kofetarica
Najcenejše karte se dobi preko STA ali kar direktno preko našega častnega konzula (preverjeno).
Kar se pa tiče cepljenja - ni obvezno. Jaz sem se cepila le proti hepatitisu, proti malariji pa ne, čeprav smo kar nekaj časa preživeli na severu v džungli. Cepiš se lahko na Inštitutu za varovanje zdravja.
Kar se pa tiče cepljenja - ni obvezno. Jaz sem se cepila le proti hepatitisu, proti malariji pa ne, čeprav smo kar nekaj časa preživeli na severu v džungli. Cepiš se lahko na Inštitutu za varovanje zdravja.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov