Brazilija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*slatka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: v pravljici*

Neprebrana objavaNapisal/-a *slatka* » 27. Jan. 2006 16:51

zelo me zanima Brazilija.pa me zanima če mate že kkšne izkušnje s to državo??kakšna se vam zdi??a je ful drago?kaj pa ljudje??je res njihovo znanje angleščine slabo?
jah..veliko uprašanj :D prosim povejte mi svoje izkušnje...!hvala hvala :D :D
Biti pripravljen, je veliko,
znati čakati, je še več,
toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 28. Jan. 2006 15:49

Na tej strani maš predlog za potovanje v Braziljo (sam je zraven še Argentina)..
Pa spodi maš še eno cifro pa mejl, pa lah za kej več iformacij še tega modela kontaktiraš.. ;)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
girlie
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a girlie » 28. Jan. 2006 16:12

Wiiiiiiiiii, končno neki zame (in Sieenco :cool: ) :razz: Moj oči je bil marca en mesec v Braziliji, reku je, da je blo tko lepoooo, da bi takoj živel tam :flower: Pa je tud pokazu fotke, plaže so res neverjetne, pa baje da so ljudje tud ful prijazni. :) Glede angleščine - rekel je, da večina ljudi ne zna angleško (vsaj tisti, s katerimi je bil v stiku), je pa stanoval pri enem prijatelju, ki je znal dobro angleško, tko da ga je tud dost naučil. Ti pa predlagam, da si prej kupiš razne slovarje in kasete za učenje portugalščine, sploh kasete pridejo prav, ker se naučiš izgovorjave. Tko sem se tud jst dost naučila, ker mi jih je oči posodil :D Drago? Hm, to pa ne vem, sem že pozabila....Ga bom vprašala. Je blo pa baje na ulicah dost malčkov, ki so služil denar in je enkrat vidu enga, ki je stal na enem ful visokem smetnjaku, drug je pa stal na njegovih ramenih in nekaj izvajal, da bi zaslužil nekaj denarja. Sam, če bi dol iz tistga padel, bi se dejansko ubil, ker je blo tko visoko! :eek: Skratka, tam je baje čudovito, neverjetno lepo in komi čakam, da grem enkrat tja. :razz:
Let the good times roll.
Uporabniški avatar
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 18. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SIEENA » 28. Jan. 2006 16:54

Ko bom velika, bom živela tam. :cool: S kom, se pa ve. :D
Mogoče sm jst celo mal obsedna z Brazilijo in njihovim jezikom, ker mi je res uau. :hearts: (Tut sama ga že mal znam. )Brazilija je zelo lepa, raznolika država, ampak so pa baje zelo opazne socialne razlike. Na enem koncu lahko vidiš bogate hiše, na drugem koncu pa so ljudje ful revni in spijo na ulicah. Tisti, ki znajo angleško zihr super govorijo, ker jim na portugalsko vleče. :cool: Ma pa girlie prov, portugalščina je dost težka, predvsem zaradi izgovorjave. Tole je en koristen link, ki bi ti znal pomagat, če se odpravlaš tja. Drugač bom šla pa zihr enkrat tja, pa če je to edina stvar, ki jo nardim. :wink:
This too shall pass.
Uporabniški avatar
girlie
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a girlie » 28. Jan. 2006 17:03

Ja, to je res, kar veliko je revnih in celo otroci na ulici služijo denar in bi jih dejansko veliko tvegalo svoje življenje za to. :( Sam je pa to res tko lep kraj, da se ga splača obiskat :hearts: Sam tko za mal dlje, ker je že karta za letalo okol 200k. Aja, pa če rabiš kakšne osnovne stavke, kar povej. :wink:
Let the good times roll.
Uporabniški avatar
*slatka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: v pravljici*

Neprebrana objavaNapisal/-a *slatka* » 28. Jan. 2006 21:10

SIENNA, se čist strinjam s tabo... i'm obsessed with brazil and their language
ubistwu se še ne odpravlam tja, ker sm še mau premlada...ampak NUJNO MORM IT ENKRAT TJA!!! pa č je to edino kar nardim! to državo morm vidt!!!

ooo girlie...blagor tvojmu očiju...! zakaj nisi šla z njim??!! jst bi šla TAKOJ!! sam k je to toook drago..že sam letalska karta...! tko, da bom jst kr lpo šparat začela :D

za brazilijo sm se začela zanimat tkt, k je bla na TV-ju nadaljevanka Klon tok mi je biu lep njihov jezik da...joj!! in pol vidm še use te fotke.... :love: in pol sm bla jst usa hepi, k sm spoznala dva brazilčka, k kle u sloveniji žvita....! :D ampak, dobr, to je že druga zgodba...

no najlepša vm hvala za use linke in pomoč pri učenju jezika :D girlie, k se bom spomnla kaj bi rada vedla te uprašam :wink:
Biti pripravljen, je veliko,
znati čakati, je še več,
toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.
zmajcica1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a zmajcica1 » 17. Nov. 2006 10:52

brazilija dežela mojih sanj. :D takoj bi sla tja in tud načrtujem potvanje sam mi še ni uspel nč pr šparat. :D navdušla sem se nad njo ravno po zaslugi brazilskih telenovel(klon ) k jih obozujem pa jezik me je tud čist obsedu.je pa res ja da ne zna skor nben anglešk sam pa tud špansk razumejo k je podnb jezik pa tud ni tolk težk kot portugalščina.čeprou jst sm se z gledanjem 4 brazilskih telenovel ful naučila jezika.tko da razumem skor vse :D

potovanja so kr draga ja.tm nad 500 čukov(amapk je vreeno te cene)čeprou sm pa najdla eno agencijo k ma neki nad 300 s tem da si 5 dni v manšem obmorskem mestecu to pa niti ni tolk.

prodajam dvdje brazilskih oddaj in telenovel če koga zanima :D
Zadnjič spremenil zmajcica1, dne 17. Nov. 2006 11:13, skupaj popravljeno 1 krat.
zmajcica1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a zmajcica1 » 17. Nov. 2006 10:57

girlie napisal/-a:Sam tko za mal dlje, ker je že karta za letalo okol 200k. :

ma kakšne 200 čukov sanjaš karta je neki čez 100 čukov odvisno kdaj se odpravlaš
m_m
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a m_m » 17. Nov. 2006 12:29

Jst sm bla tm tri leta nazaj z agencijo, tko da če te kej zanima (pa kšne slikce pa to) mi napiši ZS pa se bova zmenili.

LP

MM
zmajcica1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a zmajcica1 » 17. Nov. 2006 13:19

wannabe napisal/-a:
zmajcica1 napisal/-a:
girlie napisal/-a:Sam tko za mal dlje, ker je že karta za letalo okol 200k. :

ma kakšne 200 čukov sanjaš karta je neki čez 100 čukov odvisno kdaj se odpravlaš

No no, mal čez 100.000 sit pa že ni. :roll: Lihkar sem preverla ena par ponudb letalskih kart. Cene se gibljejo od 200.000 sit naprej, pa tuki je všteta že taxa. Odvisno je tut od letalske družbe in razreda na letalu. In če si ti kje mogoče vidla da je mal čez 100.000 sem 100%, da zraven nisi računala taxe, ki pride okol 60.000 sit. Tko da, karta sploh ni poceni.

Npr.,iz Brnika, 23.2.2007, je karta 305.100 sit. Anybody? :D

Aja, drgač se pa tut splača mal prevert ponudbe drugih letališč, npr. v Benetkah ali pa v Avstriji na kakšnem letališču, ker pridejo ponavad kr dost cenejše karte. :)

jst govorim za letalske karte ne taxe.sicer pa polet in februarja k je karneval je draži iz brnika se pa sploh ne splača.do zdej sm najdla najcenejšo ponudbo na intoursu

http://www.intours.si/sl/brazilija_rio_ ... braziliji/

sam kaj k ne vsebuje izleta pragozda in slapou. ah za prvič je čist ok :D

tko da če osteješ letalo in taxe je ubistvu ful pocen :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 18. Nov. 2006 0:38

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 30. Okt. 2010 18:29, skupaj popravljeno 1 krat.
zmajcica1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a zmajcica1 » 20. Nov. 2006 9:05

nivo je čist isti v živo al pa v novelah.to nima veze.to ni tko k pr španščini k eno so mehiške telenovele eno pa jezik v španiji
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 20. Nov. 2006 18:47

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 30. Okt. 2010 18:31, skupaj popravljeno 1 krat.
zmajcica1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a zmajcica1 » 20. Nov. 2006 18:58

sončk napisal/-a:Ja ampak ne morš skor vsega razumet, kokr si ti napisala, samo z gledanjem telenovel. Mogoče razumš 'jaz te ljubim, noseča sem, živim v veliki hiši, imam otroka, itd..', ampak a veš da se ljudje ne pogovarjajo samo o tem :roll:

ja in?sej kdo je pa reku da znam sam iz telenovel?sej vsakodnevno berem članke o telenovelah in igralcih.seveda jezika ne obvladam ,dost besed ne razumem sploh pr člankih sam če razumem bistvo mi pa tud ne gre tko slabo :D seveda sta pa zadni 2 brazilski na popu velik pripomogle da mi gre velik bolš predusem pravilno branje besed in pa tudi samo razumevanje :D

naprimer k se je klon blizu koncu sm najdla en intervju od glavne igralke.in pojma nism mela nč nism razumela zdej pr usakem članku vsaj bistvo razumem oziroma vsako 3 besedo sigurn tko da sm se zadn let ful naučila :D
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rdeče vrtnice » 26. Avg. 2007 14:06

no ene vprašanje iz področja brazilije!
je bila že ktera v mestu ki nosi ime rio de janeiro? in če je ktera že bla kako se vam zdi, ljudje, hrana. kaj drugače kot pa po drugih delih brazilije?
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov