Rezervacija hotelov/hostlov v tujini..brez kreditne kartice?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 14 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
jozica1 - Debatorica
- Na forumu od: 29. 4. 2006
- Kraj: Ljubljana
Zdravo, kako je že nakazano v naslovu.. Nameravam iti na krajše potovanje v tujino (znotraj EU) in sicer me zanima kako se lahko znajdem brez kreditne kartice??
Kot študentka je nimam, doma je tudi ne dajo zaradi možnosti zlorab, torej moram najti drugo rešitev..
Če se najde kakšen predlog/ideja, lepo prosim![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
Kot študentka je nimam, doma je tudi ne dajo zaradi možnosti zlorab, torej moram najti drugo rešitev..
Če se najde kakšen predlog/ideja, lepo prosim
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
na samem potovanju pomoje ne boš imela večjih problemov, ker znotraj EU imajo sigurno bankomate, na katerih lahko dviguješ z Maestro kartico.
kar se tiče rezervacij vnaprej, po možnosti prek interneta, pa si ne predstavljam kako brez kreditne... kakšnih zlorab se pa tvoji bojijo? sej ne da se ne dogajajo, niso pa tako pogoste in tudi vedno se da vse na banki zmenit še preden ti odtegnejo denar z računa.
na tvojem mestu bi si sposodila kreditno, pa ti magari limit znižajo za čas ko potuješ, tok da imaš nekaj za vsak slučaj.
kar se tiče rezervacij vnaprej, po možnosti prek interneta, pa si ne predstavljam kako brez kreditne... kakšnih zlorab se pa tvoji bojijo? sej ne da se ne dogajajo, niso pa tako pogoste in tudi vedno se da vse na banki zmenit še preden ti odtegnejo denar z računa.
na tvojem mestu bi si sposodila kreditno, pa ti magari limit znižajo za čas ko potuješ, tok da imaš nekaj za vsak slučaj.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Kot študentka (oz., pravzraprav kdorkoli) si lahko pa zrihtaš debetno - priporočam.jozica1 napisal/-a:Kot študentka je nimam
..razen če te zadržuje ravno mnenje staršev? Čeprav, saj si polnoletna, domnevam tudi, da znaš (kolikor toliko
![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
![nix weiss :nixweiss:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/nixweiss.gif)
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Js pa preprosto ne razumen tega nezaupanja v nakupe preko spleta in kreditne kartice. Pa zakaj potem zaupanje v navadno Maestro.
Ce uporabljas kreditno na preverjenih straneh, ni kej za komplicirat. No, eni naj pa raje pri shranjevanju denarja v nogavicah ostanejo.
Zal pa ne poznam drugega nacina rezervacije kot s kartico (mogoce ce se po telefonu poklice in vprasa ali pa email ). Aja, zna ti tudi STA pomagat, da ti oni placajo in rezervirajo, potem pa ti njim placas.
Ce uporabljas kreditno na preverjenih straneh, ni kej za komplicirat. No, eni naj pa raje pri shranjevanju denarja v nogavicah ostanejo.
Zal pa ne poznam drugega nacina rezervacije kot s kartico (mogoce ce se po telefonu poklice in vprasa ali pa email ). Aja, zna ti tudi STA pomagat, da ti oni placajo in rezervirajo, potem pa ti njim placas.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
pred leti sem ogromno službeno potoval po Evropi, vedno sem rezerviral hotel brez kreditne kartice. pač sem napisal, da bom hotel plačal z gotovino pa nikoli nisem imel problemov.
napiši mail hotelu, napiši, da nimaš kreditne kartice ter da boš stroške poravnala z gotovino in mirna bosna.
napiši mail hotelu, napiši, da nimaš kreditne kartice ter da boš stroške poravnala z gotovino in mirna bosna.
-
purple_rain - Cosmopsiho
:gut: (sem se bala, da če še enkrat omenim, bom obtožena reklamiranjasončk napisal/-a:Zrihti si viso electron z akeš računom (še na cosmu ga oglašajo) - je zastonj.Dobiš v 1 tednu.
![lach :lach:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/lach.gif)
..da, ampak danes dajo kartice tako rekoč vsakemu.Jochie napisal/-a:pred leti
![tongue :P](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/tongue.gif)
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
*mala* napisal/-a:Js pa preprosto ne razumen tega nezaupanja v nakupe preko spleta in kreditne kartice.
Ker gre ponavadi tukaj za ne tako male vsote denarja (no, zame 200, 300 eurov ni malo...). Jaz grem rajsi letalsko karto na agencijo kupit, kot da bi preko neta kupovala. Tudi pri kartah za razne koncerte (U2 v Zagrebu) sem raje kupila v agenciji, kot da bi preko spleta to delala...
...pred leti sem preko neta rezervirala hostel v Aziji, sprintala dokazilo, da je soba rezervirana od takrat do takrat, placala s kreditno in ko sem koncno prisla tja...sem mogla hostel placat se 1x!!!
![eek :eek:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/eek.gif)
![evil :evil:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/evil.gif)
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^ampak ravno v tem je čar nakupovanja prek spleta, ker se res da izbrskat 1.)najugodnejše ponudbe (npr. agencije rade še to storitev zaračunavajo), 2.)informacije o verodostojnosti strani/podjetij & mnenja uporabnikov (npr. "ali ta in ta ho(s)tel v Aziji nateguje stranke?").
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Ampak zakaj potem zaupanje v navadne kartice. O koliko ponaredbah in takih stvareh se je ze zgodilo, pa je to splosno veljavno se vedno varno, bakupi preko spleta pa ne.
No, v primeru ko bi morala hotel se enkrat placat, bi se najprej tam zbunila in ce nebi blo gldrugega, bi ko bi domov prisla od strani kjer rezervirala zahtevala nazaj. Ce nebi ratal, pa na banko in pritozbo. So zelo razumljivi, se posebno ce mas dokaze
vprasanje pa je preko katere strani si rezervirala. Eni so drugace res prevec naivni in povsod brez problema vse podatke napisejo, eni pac pazimo in imamo same super izkusnje.
No, v primeru ko bi morala hotel se enkrat placat, bi se najprej tam zbunila in ce nebi blo gldrugega, bi ko bi domov prisla od strani kjer rezervirala zahtevala nazaj. Ce nebi ratal, pa na banko in pritozbo. So zelo razumljivi, se posebno ce mas dokaze
![wink ;-)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/wink.gif)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
Načeloma hotli vedno zahtevajo kreditno, tudi če želiš preko njih rezervirati zaradi morebitnih stroškov odpovedi.
Priporočam da narediš kot je *mala* predlagala in bukiraš hotel preko agencije...
Sama si sicer ne prestavljam življenja brez kreditne...
Priporočam da narediš kot je *mala* predlagala in bukiraš hotel preko agencije...
Sama si sicer ne prestavljam življenja brez kreditne...
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
Js mam za take stvari debetno Viso (mi takoj trga dol, ista funkcija torej k Maestro, ni kreditna, ampak do zdej sm use nakupe prek neta opravla brez problema s to kartico). Mas limit in ni "vecje" skode tut ce pride do ksne zlorabe, (za kar je sicer mau moznosti, ampak ce je to tisto, kar te skrbi).
Live. Love. Surf.
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
1. tudi kreditna ima limit
2. če ti slučajno zlorabijo/ukradejo kreditno, se da na banki vse uredit. daš prijavo/reklamacijo in potem banka sama razišče za kaj je šlo in ti denar vrne ali pa sploh ne trga. imejte shranjeno številko, ki je na kreditni in če vam jo slučajno ukradejo, pokličete in se kartica zablokira.
če tako pogledaš, je vseeno bolje da ti zlorabijo kreditno, ker ti denar trgajo šele naslednji mesec, v tem času imaš pa več kot dovolj časa da ukrepaš.
tiste, ki letalske karte in podobne stvari raje kupujete osebno kot prek spleta - nobena resna letalska družba si ne bi privoščila zlorabljat kartic. to se ponavadi zgodi na kakšnih nepreverjenih straneh ali pa če ti kje kartico skopirajo (ko z njo plačuješ, npr. v tujini) in kasneje uporabijo podatke.
sploh pa so banke postale zelo pozorne na zlorabe in če se zgodi kakšna sumljiva transakcija (visoki zneski, uporaba kartice v tujini), te pokličejo in preverijo, če si res ti opravil nakup. jst sem za vsako potovanje povedala kam grem in še potem so po mailu/gsmu preverjal kakšne nakupe.
2. če ti slučajno zlorabijo/ukradejo kreditno, se da na banki vse uredit. daš prijavo/reklamacijo in potem banka sama razišče za kaj je šlo in ti denar vrne ali pa sploh ne trga. imejte shranjeno številko, ki je na kreditni in če vam jo slučajno ukradejo, pokličete in se kartica zablokira.
če tako pogledaš, je vseeno bolje da ti zlorabijo kreditno, ker ti denar trgajo šele naslednji mesec, v tem času imaš pa več kot dovolj časa da ukrepaš.
tiste, ki letalske karte in podobne stvari raje kupujete osebno kot prek spleta - nobena resna letalska družba si ne bi privoščila zlorabljat kartic. to se ponavadi zgodi na kakšnih nepreverjenih straneh ali pa če ti kje kartico skopirajo (ko z njo plačuješ, npr. v tujini) in kasneje uporabijo podatke.
sploh pa so banke postale zelo pozorne na zlorabe in če se zgodi kakšna sumljiva transakcija (visoki zneski, uporaba kartice v tujini), te pokličejo in preverijo, če si res ti opravil nakup. jst sem za vsako potovanje povedala kam grem in še potem so po mailu/gsmu preverjal kakšne nakupe.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Prvi neprebran prispevek • 14 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov