Darila s pomenom iz Slovenije
Darila s pomenom iz Slovenije
Upam da ta tema še ne obstaja.
Med počitnicami grem delati v ameriko in želim delodajalcu pokloniti neko darilce.
Zanima pa me, kaj pokloniti tujcu kot spomin na Slovenijo?
Med počitnicami grem delati v ameriko in želim delodajalcu pokloniti neko darilce.
Zanima pa me, kaj pokloniti tujcu kot spomin na Slovenijo?
It's all about dancing...
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
- positive vibration
- Cosmofrik
Kaj pa greš delat? Značilno slovenskega je marsikaj. Nekdo bo najbolj vesel, če mu vsak teden potico spečeš in mu bo to pomenlo več kot pa nevem, slika blejskega otočka, drug se bo razveselil npr. garniture Uniorjevih ključev (
), jaz pa mislim, da bo neprecenljivo, če mu kupiš karto za ogled tekme na SP ZDA:Slo
Ampak potem se boš spufala.

There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Če imaš v kovčku, pomoje nebi smel bit problem. Ali pa so iz EU in okolice tako drugačna pravila?
Mislim da bi blo vino čist fajn, al pa kak doma narejen liker (borovničke, orehovc, itd...) ali vino seveda. To je še najbolj univerzalno.
Mislim da bi blo vino čist fajn, al pa kak doma narejen liker (borovničke, orehovc, itd...) ali vino seveda. To je še najbolj univerzalno.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
- Cosmopsiho
Če se ne motim - ja. Sploh v ZDA pričakujem, da so extra sitni..*mala* napisal/-a:Ali pa so iz EU in okolice tako drugačna pravila?
Npr., fotr je 1x v ČG nesel ducat viskijev, pa je blo vse OK.

positive vibration napisal/-a:jaz pa mislim, da bo neprecenljivo, če mu kupiš karto za ogled tekme na SP ZDA:Slo

Pa, *gigita*, mene tud zanima kaj greš delat? (če smo lahko tolk OT v tej temi)
Američani, ki so bili pri nas so bili zelo navdušeni nad medico, ki se jo da kupiti v lepih prisrčnih stekleničkah. Potem so radi kupovali majice i feel slovenia, sam to se mi ne zdi tako primerno za darilo za šefa.
Ko smo šli pa mi k njim smo jim pa v zahvalo kupili skodelice s slikami slovenskih krajev, reglje al kako se jim reče s slovenskim motivom. Na tržnici na štantih ali pa trgovini ki je na robu tržnice se da najti marsikaj. Seveda je pa dobro priložiti tudi kakšen recept, recimo za potico ali pa golaž.
Ko smo šli pa mi k njim smo jim pa v zahvalo kupili skodelice s slikami slovenskih krajev, reglje al kako se jim reče s slovenskim motivom. Na tržnici na štantih ali pa trgovini ki je na robu tržnice se da najti marsikaj. Seveda je pa dobro priložiti tudi kakšen recept, recimo za potico ali pa golaž.
Hvala vam za predloge
Tale vina so dobra ideja, samo edini problem je s težo, ker bom mela verjetno že tako dosti kg prljage (ker grem čez poletje).
Saj verjetno ne preverjajo kaj imaš v odani prtljagi ane? Drugače pa tako ali tako letim iz benetk, tam pa mislm da niso tako strogi glede carine.
Delat grem v resort v nek kraj v državi New York. To je družinska firma in smo se tudi dogovorili da naj bi vsak teden en tuj študent pripravil neko jed ki je značilna za njegovo državo. Tako da bom imela tudi priložnost spečt potico.
karta za tekmo ja
pomoje pridem cenej skoz če kupim kar letalsko karto za Slovenijo...pa še ne bo mi treba razlagat o lepotah slovenije 

Tale vina so dobra ideja, samo edini problem je s težo, ker bom mela verjetno že tako dosti kg prljage (ker grem čez poletje).
Saj verjetno ne preverjajo kaj imaš v odani prtljagi ane? Drugače pa tako ali tako letim iz benetk, tam pa mislm da niso tako strogi glede carine.
Delat grem v resort v nek kraj v državi New York. To je družinska firma in smo se tudi dogovorili da naj bi vsak teden en tuj študent pripravil neko jed ki je značilna za njegovo državo. Tako da bom imela tudi priložnost spečt potico.
karta za tekmo ja

- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Jaz vedno nesem potico. ampak jo bo treba nažalost kupiti, ker imajo nekatere države pravilo, da neoriginalno zapakirana hrana ne more čez mejo. mene v ZDA sicer tega niso spraševali, le iz česa je pecivo, ki ga nesem (ja, ne znam lagati in sem na listku, ki ga izpolniš za carino obkljukala, da imam hrano
). Potem sem pa nesla še medico, kot je ena že predlagala, v taki lušni flaši z napisom Slovenia. Vina pač nisem nesla, ker sem šla v Kalifornijo in bi bilo to preprosto neumno
. Na drug konec sveta sem pa nesla sliko iz idrijske čipke.
Aja, potica je bila še vedno pravi hit!
Pa ni pomembno s katerega letališča letiš, ker carino opraviš na letališču v ZDA. Na avionu boš izpolnila en kartonček in lahko se pač zlažeš. Dvomim, da dejansko pregledajo.

Aja, potica je bila še vedno pravi hit!
Pa ni pomembno s katerega letališča letiš, ker carino opraviš na letališču v ZDA. Na avionu boš izpolnila en kartonček in lahko se pač zlažeš. Dvomim, da dejansko pregledajo.
-
- Cosmopsiho
Isti šmorn, EU še vedno.*gigita* napisal/-a:Drugače pa tako ali tako letim iz benetk, tam pa mislm da niso tako strogi glede carine.
Fora je (če jz prov razumem), da v teoriji ti lahko ven [iz države] lahko neseš kar češ - namreč "notranjih" ne briga preveč kaj ven nosiš-, ampak ne morš pa not [destinacija potovanja] glih vsega pripeljat.

Je drugače dovoljena kakšna določena količina alkohola?
Ali je treba tudi napisat kakšno hrano imaš?
V ZDA znajo bit verjetno kar strogi glede tega, upam pa samo da za nazaj ne bo problemov...(imam obdobja ko jem eno in isto hrano, in če se bom tam zapičila v kaj bo treba tovorit
)
Ali je treba tudi napisat kakšno hrano imaš?
V ZDA znajo bit verjetno kar strogi glede tega, upam pa samo da za nazaj ne bo problemov...(imam obdobja ko jem eno in isto hrano, in če se bom tam zapičila v kaj bo treba tovorit

-
- Cosmopsiho