Latvija, Litva & Estonija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Nov. 2009 10:41

No, mene pa zanima kakšna informacija o Latviji. A je katera že bila tam? Kje?

Torej, kaj si je "nujno" ogledati, ko greš v Latvijo?
Kako najcenejše priti do tja? Verjetno v Rigo.

Razmišljam o obisku Latvije naslednje poletje/jesen.

Na srečo imam prenočišče zagotovljeno v Rigi in Valmieri za kolikor hočem, kar je tudi razlog, da bi sploh šla tja.

Pravijo da je prelepa (in je nad njo očarana sestra fanta, ki je prepotovala večino sveta).

Pričakujem, da ne bo ravno nekega blaznega odziva, saj to ni ravno pogosta destinacija za potovanja.

V upanju na čimveč informacij.

Spreminjam naslov, da se pogovarja tudi o Litvi in Estoniji. Vse izkušnje, slike dobrodošle!
Zadnjič spremenil *mala*, dne 14. Nov. 2009 11:58, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 14. Nov. 2009 10:51

jaz sem bla v Rigi samo na izletu, potem pa v Litvi en teden. cudoviti kraji, zelo prijazni ljudje (po kulturi precej podobni nam, slovencem, sploh pivski :rofl: ) standard je nizji, velike so razlike med ljudmi (na eni strani pescica bogatasev, ostali zivijo zelo skromno), cene so zelo podobne nasim. tam sem bla na dijaski izmenjavi, tako da ti ne morem kaj vec pomagat z informacijami, samo recem ti lahko da ti sigurno ne bo zal! :)
ce pa nameravas se v Litvo ti pa lahko predlagam par krajev za pogledat, nas so dosti peljali naokrog :)

aja pa ce kak fant to bere :D : punce tam so prelepe, kot da se bi znasu ne neki modni reviji. vecina ma manekenske, vitke postave, visoke so, z dolgimi lasmi in ful lustne, ustimane :oops: res jaz se jih nisem mogla nagledat :D
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 14. Nov. 2009 10:59

Meni je bila Latvija še najmanj všeč, sta mi bil Litva in Estonija veliko bolj, ne vem zakaj. Riga se mi zdi tako mrtvo mesto :? Tko da če maš možnost, bi jaz rajš šla v sosedi :)
So pa punce res IZREDNO lepe, js sm jih kar fotkala nonstop :D Ful so visoke in suhe in lepo oblečene, ja res sem skor lezbika ratala gor :D
Cene... pa sej je dost pocen, ampak v centru rige je blazno draga npr. kava.
Sej je lepo, res je lepo, sam ne vem, men sta bli drugi fve res ljubši.
Je pa par ful lepih krajev v Latviji, nekje ob morju, čaki da mami vprašam, če se spomne, sem pozabla imena :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Nov. 2009 11:01

Ja, punce so res luštne. Poznam 3- moje prenočišče in so res hude :D mi je všeč ker niso zapaljene od solarijev, preproste, res super :)
So pa fantje tud fajn- vsaj tista 2, ki ju poznam :D in zelo smešen stil uhanov na moških je popularen tam (iščem fotko pa ne najdem :D)

Pivci so pa malo slabši kot mi :D nas nihče ne dohiti, razen kakšni Rusi in Poljaki z vodko :)

In kakšna se ti zdi Riga?
Me skoz fehtajo naj pridem na obisk, da že ne morem zavrnit.

Mi je pa smešno, ko vsi presenečeni nad našimi hribi in gorami. Njihov najvišji hrib je visok okoli 300 m in čist navdušeni smučajo na njem.

Jah, moram še kakšne Estonijke in Litvanke spoznat, da imam še tam zastonj prenočišče :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 14. Nov. 2009 11:07

ja mi smo bli takrat 4.letnik, nasi gostitelji so bli enako stari (18,19...) in smo bli priblizno na istem glede pitja (racunaj vsak dan od osmih zvecer do jutranjir ur VODKA, VODKA, VODKA :D vodka je tam ful poceni, pili so jo pa Litvanci kot vodo, zraven pa kruh jejo :D dejansko sm vidla tipa k je spiu liter vodke pa mu nc ni blo. ma norci, tam so hlapi vodke non stop v zraku in so ze imuni :D :rofl: res vsi so se ga vsak dan ful napili, in tut k so bli v sloveniji, so rekli da smo priblizno na istem in da niso od slovencev pricakoval da ga tok pijemo kot oni :lol: :D jih je pa navduslo nase pivo in vino :D
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 14. Nov. 2009 11:10

Sem vprašala mami, pa se ne spomne. Je pa verjetno eden bolj znanih 'turističnih' krajev. Res je lepo, tko maš tako mejhno mestece, pa ful velik leeepih počitniških hišk, pol pa zraven tista severna obala... Loh kšne slikce pokažem, če hočeš :)

Pa gora križev mislm da je tud v Latviji?

Če greš v Vilnus, morš nujno v muzej KGB :D

Ma ne sej je res ful lepo, te bodo zihr še uni prjatli kam pelal.

U ja, ALKOHOL :D:D:D Fak, ja norci so. So se mi pa drgač zdeli precej zadržan in nezaupljiv narod.

To bi šla z avijonom al z avtom?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 14. Nov. 2009 11:16

ne, hil of crosses je v Litvi :)
Slika

ja nam so se tut na zacetku zdeli rahlo zadrzani. so mal, ja, ampak se odprejo ;) sploh ko so pijani :D :D mi smo se res fajn zastekali :)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 14. Nov. 2009 11:17

lahko tut js kaksne slikce prilepim iz litve, *mala*, ce te zanima. severna obala gor je res lepa, tja se splaca! ;)
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 14. Nov. 2009 11:29

red_rose napisal/-a:aja pa ce kak fant to bere :D : punce tam so prelepe, kot da se bi znasu ne neki modni reviji. vecina ma manekenske, vitke postave, visoke so, z dolgimi lasmi in ful lustne, ustimane :oops: res jaz se jih nisem mogla nagledat :D

to sem tud jest slišala, da so tm ful lepe ženske
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Nov. 2009 11:57

Ve sam lepite :-)

Bom preimenovala temo v Latvija, Litva & Estonija, tako da akcija :D

Jaz bi šla seveda raje z letalom- moram najti kakega poceni prevoznika :D

red_rose: Jaz pa nisem dobila takega občutka glede alkohola :D so bili Švedi (vsaj fantje); Romunke, Poljaki veliko hujši. Mogoče pa le ob taki konkurenci Latvijci zbledijo :D Imajo pa zelo radi naša vina, ker oni svojih nimajo.

Aja, zakaj imajo oni The Body Shop mi pa ne? :)
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 14. Nov. 2009 16:10

*mala* napisal/-a:Ve sam lepite :-)

Bom preimenovala temo v Latvija, Litva & Estonija, tako da akcija :D

Jaz bi šla seveda raje z letalom- moram najti kakega poceni prevoznika :D

Ryanair leti v Rigo, Easyjet pa v Rigo in Tallin. :)
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Nov. 2009 16:48

Samo Ryanair je najbližji iz Milana. Ko pa na EasyJetu probam Rigo, mi pa nič ne izpiše :?

Mogoče bi bilo pa preko Londona ugodno.
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 14. Nov. 2009 17:26

*mala* napisal/-a:Mi je pa smešno, ko vsi presenečeni nad našimi hribi in gorami. Njihov najvišji hrib je visok okoli 300 m in čist navdušeni smučajo na njem.

Hehe, sem mela štiri Latvijce doma in so bli tut totaaaalno navdušeni nad našo naravo in hribi. So rekli, da jih je res fascinirala ta naša mala deželica. Ta družbica je bla res ful v redu, sproščeni, simpatični in mam zarad njih pa še enga poba, ki ga iz izmenjave poznam, res ful v redu mnenje o Latvijcih na sploh. Kul ljudje :) Gor pa žal še nisem bla, tko da kej dost ne morem komentirat, ampak upam, da mi bo ratal v par letih it tut tja kej pogledat. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 18. Nov. 2009 20:49

Evo slikce :D

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 18. Nov. 2009 20:57

^^ Hvala. Meni precej všečno deluje :wink:

Bo res treba jit pogledat :D

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov