avtodom
avtodom
Pozdravljene!
Zanima me kakšne so kaj vaše izkušnje glede potovanja s avtodomom? Lani smo bli azurna obala , monako, francija in smo imeli eno zelo slabo izkušnjo, razen tega je bilo super...zanima me če smo res imeli takšno nesrečo ali se takšne stvari dogajajo zato prosim če napišete vaše izkušnje slabe in dobre....
Zanima me kakšne so kaj vaše izkušnje glede potovanja s avtodomom? Lani smo bli azurna obala , monako, francija in smo imeli eno zelo slabo izkušnjo, razen tega je bilo super...zanima me če smo res imeli takšno nesrečo ali se takšne stvari dogajajo zato prosim če napišete vaše izkušnje slabe in dobre....
Michael napisal/-a:Kaj pa je bilo?
Mi smo se imel vedno fino, problemi so samo izzivi.
Saj smo se imeli fino ampak tisto je pa vse pokvarlo

avtodom je sicer zanimiva zadeva, vendar....
- je drag....na pamet govorim 60+.000€
- povprečen človek ga lahko koristi 1 mesec na leto (ker ima toliko dopusta)
- potovalna hitrost je majhna, več kot 100km/h se težko voziš.
- cestnine, tunelnine, trajekti so višji kot za osebni avto
- ima večjo porabo goriva v primerjavi z osebnim avtom
- če v njem že opravljaš potrebe ter se tuširaš, moraš to sam počistiti
- z njim lahko prenočiš le v kampih (ki tudi stanejo), prenočevanja na parkirnih prostorih so kazniva pa še nevarna...
pa še kaj bi se našlo...
tako da...z osebnim avtom do hotela ali apartmaja, za avanturiste pa s šotorom...najboljša varianta...
je pa res, da prednosti ne bi znal našteti, ker z avtodomom še nikoli nisem potoval...
- je drag....na pamet govorim 60+.000€
- povprečen človek ga lahko koristi 1 mesec na leto (ker ima toliko dopusta)
- potovalna hitrost je majhna, več kot 100km/h se težko voziš.
- cestnine, tunelnine, trajekti so višji kot za osebni avto
- ima večjo porabo goriva v primerjavi z osebnim avtom
- če v njem že opravljaš potrebe ter se tuširaš, moraš to sam počistiti
- z njim lahko prenočiš le v kampih (ki tudi stanejo), prenočevanja na parkirnih prostorih so kazniva pa še nevarna...
pa še kaj bi se našlo...
tako da...z osebnim avtom do hotela ali apartmaja, za avanturiste pa s šotorom...najboljša varianta...

je pa res, da prednosti ne bi znal našteti, ker z avtodomom še nikoli nisem potoval...

Sicer so tut slabosti, ampak sama u hiškah na kolesih vidm več prednosti in u neizmerno veselje bi mi blo, da bi si nekoč lastila eno.
Nomadsko počitnikovanje, za razliko od potovanja s šotori dost bl komfortno (čistoča, skladiščenje, pojslce, ...), za razliko od prenočevanja po hotelih/apartmajih pa dost bl mobilno in svobodno ... In če (u poletnih dneh) za sabo vlečeš še na prkolco naloženo plovilce ... Ah
.
Nomadsko počitnikovanje, za razliko od potovanja s šotori dost bl komfortno (čistoča, skladiščenje, pojslce, ...), za razliko od prenočevanja po hotelih/apartmajih pa dost bl mobilno in svobodno ... In če (u poletnih dneh) za sabo vlečeš še na prkolco naloženo plovilce ... Ah

Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Jochie napisal/-a:je pa res, da prednosti ne bi znal našteti, ker z avtodomom še nikoli nisem potoval...
midva sva bla letos na korziki s sotorom in sva srecala ogromno potujocih z avtodomom

slabosti:
- slabe in ozke ceste so nepremagljiva ovira
- ko se enkrat ustavis in prenocujes ne mores recimo zjutri skoct z avtom do trgovine...treba spet vse prestavljat in vse. si prakticno nemobilen ko se enkrat hoces ustavit za par dni in bi rad kaj na hitrico - ampak z dobrim nacrtom potovanja se ta slabost lahko zelo prikrije.
- cena, bencin, itd. potovalna hitrost mene recimo ne moti

prednosti:
- zvecer ko si cel zmatran in izmucen od dneva ti ni treba se iskat prostora za sotor, ocistit prostora, postavljat sotor, pripravljat posteljo, blazine, spalke, stole, mize, iskat hrane...
- ni tiste zmesnjave prtljage v avtu ampak je vse v omaricah
- zivali - potovanje s psom je neprimerno lepse z avtodomom, ker najin recimo ne mara sotora in je zunaj spal => strazil => lajal na vse kar je slo mimo sotora in vsakic zbudil pol kampa

- tudi z majhnimi otroci je lazje potovat

- kampiranje na divje. se ustavis, jes, spis...
- wc, tus...samo spraznis, pa ga imas vedno s sabo, tudi ce kam zalutas
takoj bi mela avtodom

Avtodom je super zadeva. Bi ga imela takoj.
Potovali 2× z njim. Prvič 7 dni do Španije (Barcelone), drugič pa 14 dni Korzike. Najemi so precej dragi (na srečo častil stric
).
Smo pa tudi mi imeli slabo izkušnjo. Prvič, ko smo šli do Španije smo se na jugu Francije (nižje od Marseila), ustavili na nekem počivališču, da bi malce odspali (takrat imel le stric izpit). V avtodomu se je pograd porušil, tako da je stric spal na tleh. Sredi noči (okoli 3eh) so se začeli približevati avtodomu neki fantje, ampak stric je slišal in takoj skočil pokonci. Stali so okoli avtodoma in gledali notr. Nato razbili sprednjo stransko šipo in odprli vrata (seveda spredaj imel stric ves denar in dokumente). Stric je skočil pokonci in jih začel brcat. Potem se je zbudil še bratranec in jih začel s plastično flašo tepst. Na srečo so pobegnili (in na srečo niso imeli nobenega orožja s sabo). Mi smo pa obtičali z razbito šipo, na katero smo položili vzmetnico (katera je sredi avtoceste padla ven, smo moral rikverc in nas ustavili policaji...po pol urnem prepričevanju in govorjenju kaj se nam je zgodilo so nas brez problemov spustili naprej). No, to je naša štorija
Potovali 2× z njim. Prvič 7 dni do Španije (Barcelone), drugič pa 14 dni Korzike. Najemi so precej dragi (na srečo častil stric

Smo pa tudi mi imeli slabo izkušnjo. Prvič, ko smo šli do Španije smo se na jugu Francije (nižje od Marseila), ustavili na nekem počivališču, da bi malce odspali (takrat imel le stric izpit). V avtodomu se je pograd porušil, tako da je stric spal na tleh. Sredi noči (okoli 3eh) so se začeli približevati avtodomu neki fantje, ampak stric je slišal in takoj skočil pokonci. Stali so okoli avtodoma in gledali notr. Nato razbili sprednjo stransko šipo in odprli vrata (seveda spredaj imel stric ves denar in dokumente). Stric je skočil pokonci in jih začel brcat. Potem se je zbudil še bratranec in jih začel s plastično flašo tepst. Na srečo so pobegnili (in na srečo niso imeli nobenega orožja s sabo). Mi smo pa obtičali z razbito šipo, na katero smo položili vzmetnico (katera je sredi avtoceste padla ven, smo moral rikverc in nas ustavili policaji...po pol urnem prepričevanju in govorjenju kaj se nam je zgodilo so nas brez problemov spustili naprej). No, to je naša štorija

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*mala* napisal/-a:Avtodom je super zadeva. Bi ga imela takoj.
Potovali 2× z njim. Prvič 7 dni do Španije (Barcelone), drugič pa 14 dni Korzike. Najemi so precej dragi (na srečo častil stric).
ste imeli srečo da ste slišali mi pa smo ostali brez vsega