carina na ameriskih letaliscih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 10 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
poletje06 - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 7. 2007
- Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja
zdravo!
rabim pomoc. nahajam se v zdruzenih drzavah, kjer nameravam kupiti iphone. zdaj pa me zanima, kako je s carino na letaliscu, ali moram nakup prijaviti, itd. Kaksna je procedura?
hvala za odgovore
rabim pomoc. nahajam se v zdruzenih drzavah, kjer nameravam kupiti iphone. zdaj pa me zanima, kako je s carino na letaliscu, ali moram nakup prijaviti, itd. Kaksna je procedura?
hvala za odgovore
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
uzem iphone is škatlice, naredi se francoza in deli se da ga maš že dolg časa
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
- ponkica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 9. 2009
Pozdravček!
V bistvu je prijava na letališču obvezna, problem je, da moreš plačat carino, ki pa znaša mislim da 30% vrednosti predmeta ki prijavlaš.
Priporočam ti, da si dokumente od iphona shraniš posebej in brez škatlice neseš iphone.
Nevem kak je sedaj, pred dvema letoma, ko sem nazadnje bila, je bil nadzor precejšen. Meni osebno so preiskali celotno prtljago.
LP
V bistvu je prijava na letališču obvezna, problem je, da moreš plačat carino, ki pa znaša mislim da 30% vrednosti predmeta ki prijavlaš.
Priporočam ti, da si dokumente od iphona shraniš posebej in brez škatlice neseš iphone.
Nevem kak je sedaj, pred dvema letoma, ko sem nazadnje bila, je bil nadzor precejšen. Meni osebno so preiskali celotno prtljago.
LP
ponkica
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
folk,treba se je znajdt. tko k eni fejkamo račune za carino,loh pa tut drugi vržete račun stran ker ga ne rabte,garancijo pa sploh ne,ker kaj boš v zda nosu popravlat(?).. če se hočte hvalt kok pocen ste ga dobl,pač pofotkate s fotoaparatom..če vam še to okol obrnejo,shrante pod xyz besedo da je nek nakonc seznama in zgleda kot da je slikano že pred časom..ugl.miljavžnt idej! iphona pa v roko pa kao da je tvoj,računa nemorjo zahtevat,ker,vrjetn od 1 let starga fona računa ne nosš pr seb?..izvirnost folks
Zadnjič spremenil chiqqa, dne 14. Sep. 2009 19:09, skupaj popravljeno 1 krat.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
..kaj?chiqqa napisal/-a:če vma še to okol obrnejo,shrante pod x besedo da je nek nakonc seznama med slikanimi davno lol.
Vem, čist offtopic, ampak..matr, večkrat sem probrala brat tvoje poste, ampak kar ne gre, tako nerazumljive slovenščine pa že dolg nisem vidla.. (plus, ta stavk "skriva" še blonTnost)
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
hmm ops kdaj pa kdaj bi res loh prebrala za sabo kar napišem
ja dobr blont gor al do-drgač ne, pravm, da ker se vse neki bojite da vam bojo šli odpirat denarnco za račun pa blabla, pa sm navedla še ta primer, da vam gre še po telefonu brskat,ker če je čist nov,nima ne popolnega imenika, ne slikc ne nč ane =) drgač sm se sam hecala, kao da slikaš račun, da se pohvalš kok pocen si ga dobu,potem ga vržeš stran-pač dokazno gradivo,ker se pa use tok bojite da vam bojo vse pregledal,še žepe (haha) pa najbol da shranš še pod nevem kakšno ime da gre slikca na konc seznama..ja filozofiram,ker ugotoavlam da če je tko kot sm napisala,nov telefon,nč slikc, je to ena in edina slikca pol..pogleda se loh pa tut datum.če se jo najde. ok,i'm out bedarije lol
drgač jz razumem kar sm hotla napisat oz. kar je napisan,sma vejce si postavš,pike pa kšne črke zamešane postavš na taprav konc
drugač en primer, en je dobiu po pošti iz ZDA stol,kupljen od njegovga bratranca za darilo, valda notr priložen račun pa garancijo, pa so mu obdavčl, ker je bil not račun, pač k da gre za nakup prek spleta in nemorš nikakor dokazat.
tko da račune pa vse stran vržt, garancija iz ZDA ti ne koriti NIČ!
ja dobr blont gor al do-drgač ne, pravm, da ker se vse neki bojite da vam bojo šli odpirat denarnco za račun pa blabla, pa sm navedla še ta primer, da vam gre še po telefonu brskat,ker če je čist nov,nima ne popolnega imenika, ne slikc ne nč ane =) drgač sm se sam hecala, kao da slikaš račun, da se pohvalš kok pocen si ga dobu,potem ga vržeš stran-pač dokazno gradivo,ker se pa use tok bojite da vam bojo vse pregledal,še žepe (haha) pa najbol da shranš še pod nevem kakšno ime da gre slikca na konc seznama..ja filozofiram,ker ugotoavlam da če je tko kot sm napisala,nov telefon,nč slikc, je to ena in edina slikca pol..pogleda se loh pa tut datum.če se jo najde. ok,i'm out bedarije lol
drgač jz razumem kar sm hotla napisat oz. kar je napisan,sma vejce si postavš,pike pa kšne črke zamešane postavš na taprav konc
drugač en primer, en je dobiu po pošti iz ZDA stol,kupljen od njegovga bratranca za darilo, valda notr priložen račun pa garancijo, pa so mu obdavčl, ker je bil not račun, pač k da gre za nakup prek spleta in nemorš nikakor dokazat.
tko da račune pa vse stran vržt, garancija iz ZDA ti ne koriti NIČ!
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
No ja, tk na izi pa tud ne gre vse skup - če namreč kako mal več vredno stvar vlačiš v ZDA, jo morš na odhodnem letališču najprej prijavit, drugač ti lahk, ko se vračaš, zatežijo. Enmu kolegu so, ko se je vračal iz ZDA, na Brniku ful zatežili za en fotoaparat, ki ga je sicer mel že ful dolg in so zahteval račun pa nevemkaj vse (seveda ga ni mel s sabo), komi so si dal dopovedat da fotoaparata ni kupu v ZDA oz. so itak zahteval, da jim naknadno dostavi ustrezno "dokumentacijo", ki bo dokazovala, da ga je mel že od prej.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Hehe, no tole me je mal zmotil - če že slučajno grejo tolk "over the line" in dejansko hočejo brskat še med slikcami po telefonu/fotoaparatu..me je glih tole zmotil, sej ti čist nč ne pomaga, če sliko shraniš pod nekim imenom, ki že obstaja v aparatu, ker maš še opcijo "picture taken" oz. "file modified" podatke..chiqqa napisal/-a:pa najbol da shranš še pod nevem kakšno ime da gre slikca na konc seznama..ja filozofiram,ker ugotoavlam da če je tko kot sm napisala,nov telefon,nč slikc, je to ena in edina slikca pol..pogleda se loh pa tut datum.če se jo najde. ok,i'm out bedarije lol
Sicer pa, kaj pa vem, jz se ne bi hecala s takimi (mami dela na financah, heh, pa sem se mal nalezla, zgleda), sploh če so večje vrednosti v igri..
Prvi neprebran prispevek • 10 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov