Hepatitisi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 8 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ampak, opozarjam, cepljenje za hepatitis zna bit ornk boleče in met ornk stranske učinke.Mi smo se cepl v šoli in je mela polovica razreda take roke, da nas je blo groza pogledat, bolel pa sto na uro. je pa useen, priporočljivo, ker usaj hepatitis B, ni ozdravljiv.
preventiva je pa taka, da kot prvič da se izogneš hepatitisu A, tako da probaš uživat čimobolj toplotno obdelano hrano in pazit da hrana ne bo pokvarjena, poleg tega pa skrbet za ornk osebno higieno (umivanje rok, ne tlačenje umazanih rok v usta in prijemanje hrane,prijemanje predmetou in neumivanje rok itn..).skratka ena ornk mera osebne higiene, pa mislm da se da lepo izognt.Poleg tega sm pa nekje nekoč brala, da je treba pazt pri raznih morskih sadežih in podobni hrani, sploh na kšnih picah, kateri se toplotno ne obdelajo dovolj in se na tak način lahko hepatitis A prenaša/faše.
za hepatitis B, pa seveda zaščiteni spolni odnosi s kondomom, oziroma še bolje, če vemo da ima oseba hepatitis B,se temu spolnemu odnosu raje izognemo....Preprečevanje stika s krvjo, ranami, itn....
enako je s hepatitisom C.
aja cepljenje za hepatitis B, je treba opravt mislm da cerka en let preden greš kam.Ker mislm da je med prvim in drugim cepljenjem kšn mesec/dva razlike, tatretja doza pa je nekje čez polleta, če se še spomnm.če je kako drugače naj me kdo popravi.
preventiva je pa taka, da kot prvič da se izogneš hepatitisu A, tako da probaš uživat čimobolj toplotno obdelano hrano in pazit da hrana ne bo pokvarjena, poleg tega pa skrbet za ornk osebno higieno (umivanje rok, ne tlačenje umazanih rok v usta in prijemanje hrane,prijemanje predmetou in neumivanje rok itn..).skratka ena ornk mera osebne higiene, pa mislm da se da lepo izognt.Poleg tega sm pa nekje nekoč brala, da je treba pazt pri raznih morskih sadežih in podobni hrani, sploh na kšnih picah, kateri se toplotno ne obdelajo dovolj in se na tak način lahko hepatitis A prenaša/faše.
za hepatitis B, pa seveda zaščiteni spolni odnosi s kondomom, oziroma še bolje, če vemo da ima oseba hepatitis B,se temu spolnemu odnosu raje izognemo....Preprečevanje stika s krvjo, ranami, itn....
enako je s hepatitisom C.
aja cepljenje za hepatitis B, je treba opravt mislm da cerka en let preden greš kam.Ker mislm da je med prvim in drugim cepljenjem kšn mesec/dva razlike, tatretja doza pa je nekje čez polleta, če se še spomnm.če je kako drugače naj me kdo popravi.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
je tako, ja. ampak pred potovanjem je priporočljivo da prejmeš dve dozi cepiva in potem maš čez pol leta še eno. jaz sem se cepila pa še ene par folka,ki jih poznam pa ni imel noben problemov
drugače pa greš na zavod za zdravstveno varstvo na posvetovanje in ti tam vse povejo
drugače pa greš na zavod za zdravstveno varstvo na posvetovanje in ti tam vse povejo
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Js sm se v pondelk cepila proti A+B. Nisem mela pa nobenih stranskih ucinkov, ubistvu me niti zapeklo ni, ko naj bi vbrizgal cepivo, niti roka me ni bolela, NIC. Se pa nisem cepila v Sloveniji. Pa mi je rekel zdravnik, da se moram se 1x novembra (ko bom pa ze v Slo). Ampak v Sloveniji cepijo 3x, tuki pa ocitno samo 2x. Uglavnem....js sm kr mal skepticna, da sem sploh bla cepljena (pa se mogla sm vprasat, kdaj naj se ponovno cepim, a ni normalno, da ti to zdravnik sam od sebe pove? pa nobenga kartoncka nism dobila al pa kej. hm)
Drugac je pa baje ful cenejs v Gorici kokr pri nas.
Drugac je pa baje ful cenejs v Gorici kokr pri nas.
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
jst sem cepljena proti obema hepatitisoma, A in B, oboje brez bolečin in brez stranskih učinkov. in tud se mi ni blo treba celo leto prej prvič cepit. so mi pa dal tako rumeno knjižico o cepljenju in tam natančno piše kdaj in proti čemu sem se cepila. včasih jo moraš imet s sabo, odvisno kam potuješ.
najbolje da so o vsem pozanimaš v ambulanti za potnike v LJ.
najbolje da so o vsem pozanimaš v ambulanti za potnike v LJ.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Tudi jaz po novem cepljena proti A + B. Nobenih stranskih učinkov, res pa je, da je roka bolela, ko je cepila, pa nič nenavadnega
Cena za enkrat je 50eur. Po prvem cepljenju greš še enkrat čez en mesec, pa čez eno leto, pol pa mislim da enih 20 let velja to
Cena za enkrat je 50eur. Po prvem cepljenju greš še enkrat čez en mesec, pa čez eno leto, pol pa mislim da enih 20 let velja to
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
*SweetGirl* - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 1. 2006
Jaz sem tudi cepljena proti A+B (sem tudi dobila tisto knjižico, ki je v bistvu namenjena vsem cepljenjem)
Bila sem 2x (Se mi zdi?Ne vem točno, je bilo leta 2002), mislim da pol leta pred potovanjem in pol leta po povratku. Bolelo me je malo, pač tisto popoldne, ko sem bila cepljena. Nam je bilo rečeno, da drži 10 let.
Bila sem 2x (Se mi zdi?Ne vem točno, je bilo leta 2002), mislim da pol leta pred potovanjem in pol leta po povratku. Bolelo me je malo, pač tisto popoldne, ko sem bila cepljena. Nam je bilo rečeno, da drži 10 let.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
how much he
loves you
is SO today
Prvi neprebran prispevek • 8 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov