Irska - Dublin

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 17. Okt. 2008 18:42

:gruebel:

Iskalnik ne najde niti ene teme o Irski ali Dublinu. Zanima me, ali poznate kak dober poceni hostel v Dublinu ali okolici?
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 17. Okt. 2008 19:07

Malborough hostel!! Smešno pocen (mislm da je najcenejši, okol 12e na noč), pa ful luškan, eden bolj prijetnih hostlov v katerih sem bla. ful je pisan, pa čisto je, kuhno maš, pa neko 'dnevno sobo' s tvjem, pa biljard pa tko, če si slučajn notr. Pa v centru je čist, zravn maš tud ene 2 trgovine. Men je bil res všeč, pa ja, pocen je =) Pa prjazni so ful.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 17. Okt. 2008 22:45

Browns Hostel! Luštn, ogromno postelj, relativno čist, super lokacija, osebje prijazno (če je še isto). :zustimm:
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 1. 2009
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Skrat potepuh » 16. Jan. 2009 14:13

Hej!

Js sm pa čist frišna članica, tko da najprej lepo vse pozdravljam...
Glede Irske: S fantom greva poleti - konec julija, začetek avgusta. Kakšno pot nama priporočate, glede na to, da nimava veliko časa - on bi bil gor 10 dni, js pa nameravam podaljšat potem. Rada bi čimveč videla, doživela, predvsem naju privlači narava, zabava in utrip tamkajšnjega življenja. Zato - pa tudi zaradi nižjega proračuna-bova poskusila čimveč štopati, spala pa bova preko Couchsurfinga.
Razmišljala sem o Dublinu - npr. 3 dni, nato Killkenny, Dingle, Gallway obvezno, če bo uspelo pa še grofija Mayo. Sama bi šla potem pogledat še severno Irsko in bi se tudi bolj posvetila umetnosti, zgodovini, ker njega to ne zanima preveč.
Brskala sem že po netu, gledala vodnike, ampak rada bi še mal slišala o vaših izkušnjah... :)
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 16. Jan. 2009 17:40

V desetih dneh največ vidiš, če se za par dni ustavljaš v večjih mestih, npr. Dublin, Galway, Cork in si v vsakem mestu po npr. 3 dni. V tem času si ogledaš mesto in pa kakšne zanimivosti v bližini mest. Manj kot biti tri dni v enem mestu se ti skoraj ne splača, ker je ogromno zanimivih stvari, ki si jih moraš ogledati, sploh če imaš rada kulturo in umetnost.
Jaz sem sicer spala hostlih in potovala nekaj časa z avtobusi, nekaj pa z kombijem, pa sem vseeno poceni prišla skos. Aja, pa priporočam, da hrano kupuješ v trgovskih centrih izven mest (npr. Adel je zelo poceni), drugače je hrana res zelo draga.
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Skrat potepuh » 16. Jan. 2009 17:47

Hvala za odgovor.
Ja, vem, da je Irska draga. Jah, hrana na potovanjih - iz tega bi loh diplomirala :D... Poznam skoraj vse evropske supermarkete. Privoščila si bova pr pijači - zame Irish coffee pa Bailey, zanj (pa tut zame včasih) Guinness. Amm... Nameravala sem spustit Cork - a je tam kaj, česar absolutno ne smem spustit? Ja, tudi hostli in bus pridejo v poštev, seveda, samo pač ker sva vajena štopat in tko nama je fajn najin način...
Dublin in Galway definitivno kake 3 dni, vmes bova pa videla, kje bova spala... Bova pa travo mečkala, če ne bo druge.
(Feri Lainšček)
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 18. Jan. 2009 14:05

Cork je bil meni od vseh mest in krajev na Irskem najmanj všeč, tako da pomoje ne boš nič zelo pomembnega izpustila. Edino mogoče to, da ne boš videla drugega najpomembnejšega irskega mesta. :)
Za pijačo bosta najbrž potem precej zapravila. Ena zanimivost na to temo- nujno pejta v Dublinu v tovarno Guinnessa, ker je tam pivo čisto drugačnega okusa kot pivo v barih. :D
Galway je super, meni je bil tam res zelo všeč. Je pa najhitreje naraščajoče mesto v Evropi, tam živi tudi največ mladih ljudi. Tako da to mesto res ful priporočam. :)
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Skrat potepuh » 18. Jan. 2009 15:14

Hvala ker se trudiš z mano :)
OK, Cork pol definitivno odpade... Guinnes tovarno mam že mal v načrtu, Galway pa mi je po branju raznih informacij, forumov pa po slikcah prirasel k srcu in si ga zelo želim vidt (velik bolj k Dublin), tko d upam d me ne bo razočaral.
Kar se pa pijače tiče - sj ne bova tm neki ful pila al pa kej, sam kako pivo v irskem pubu bo pa že padlo, če bova ravno tam. Ja, Bailey bi pa js skos pila, sam je tok drag d... Ah, ja.
Kako je kej z opevanimi večeri v pubih? Se še pleše a to vidš sam še v filmih? Sm bla v Ottawi v enem (menda) znanem Irish pubu, sam ni blo lih neki spešl...
A si si šla mogoče kako predstavo irskih plesov pogledat? Riverdance me vleče, v Lj sem ga zamudila...
(Feri Lainšček)
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 18. Jan. 2009 17:28

Galway ti bo pomoje všeč. Je tako mirno ribiško mestece, mogoče tudi malo romantično. :) Ti si samo že vnaprej ne predstavljaj kakšen bi naj bil nek kraj in ne boš nikoli razočarana. :lol:
Glede pubov, ja je živa glasba, plešejo mladi in stari, skratka je zelo zabavno. Slaba stran pubov (v Dublinu) je ta, da so zvečer preveč polni. Težko dobiš prostor ob šanku, kaj šele mizo. Se pa vsekakor splača it vsaj pogledat. Je pa predvsem v Dublinu ogromno uličnih glasbenikov, ki napravijo pravo predstvao na ulicah. Ljudje se ustavljajo in jih gledajo, nabere se tudi okrog 100 ljudi in jih poslušajo, jim ploskajo. Predvsem Temple street priporočam v večernih urah. Tam vidiš pravo irsko dogajanje, od uličnih glasbenikov, do pravih pubov. Slaba stran: cena pijače v barih. :?
Plesnih predstav si nisem ogledala, ker nisem hotela za te stvari zapravljati denarja. Bo še priložnost, tudi v Ljubljani. Imajo pa tudi v nekaterih pubih živo glasbo in plesne nastope.
V večjih mestih ti še svetujem, da vzameš Hop on-hop off bus (predvsem v Dublinu) je prišel še kako prav. Bistvo tega prevoznega sredstva je, da te pelje po celem Dublinu in se ustavlja pri vseh največjih znamenitostih vrednih ogleda. Karta, ki stane okrog 15 evrov, velja cel dan in lahko vstopiš in izstopiš kolikokrat želiš. Najbolj se pa splača it s tem avtobusom pogledat malo bolj oddaljene znamenitosti (npr. živalski vrt, tovarno guinnessa ..), ostalo lahko obhodiš peš.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj. :)
Uporabniški avatar
theNinna
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 31. 3. 2008
Kraj: Prlekija

Neprebrana objavaNapisal/-a theNinna » 18. Jan. 2009 18:57

Jaz pa sem zdaj našla kandidata, ki bi šel z manoj v Doublin. Ne morem verjet kak sem srečna. Tak da se bo moj trip odvijal nekje avgusta, 7-10dni.. no, odvisno tudi klko denarja bom prišparala :?
Naštudirat edino še morem plan.. kaj vse si boma ogledala, kje boma (pre)živela :) inp.
Komaj čakam :kleeblatt:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 19. Jan. 2009 13:10

Lepo se imejte vse, ki nameravate v bližnji(in daljni) prihodnosti obiskati Irsko. :kleeblatt:
Uporabniški avatar
theNinna
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 31. 3. 2008
Kraj: Prlekija

Neprebrana objavaNapisal/-a theNinna » 19. Jan. 2009 18:13

purple_rain kdaj si ti bla tam? pa klko te je približno celi trip skupaj koštal? :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 23. Jan. 2009 18:52

theNinna napisal/-a:purple_rain kdaj si ti bla tam? pa klko te je približno celi trip skupaj koštal? :)
Pomlad/polejte '08 - velik. :)
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 28. Jan. 2009 13:32

Jaz sem že bila v Dublinu, ampak nisem prenočevala v hostlu.

Tud mi smo vzeli bus ki gre čez mesto, ampak smo imeli organizirano prek agencije; pogledat smo šli tut v Guiness, na irsko kavo, in v dublinsko univerzo...

Sicer smo ostali tam samo 1 dan, ampak sem dobila vtis da je to zelo internacionalno mesto. Všeč mi je biu pa predvsem shopping plac :D ; tolk malih uporabnih trgovin :P
Zvečer smo šli v Irish pub, in ljudje so res zelo gostoljubni, ko so zvedli da smo tujci so bli pa sploh čist navdušeni nad nami. :D
Pa ful me je presenetlo, kako je emsto urejeno... Meni se je vse zdelo kot iz škatl'ce :)
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 28. Jan. 2009 13:37

fun napisal/-a: pogledat smo šli tut v Guiness, na irsko kavo, in v dublinsko univerzo...

to je pa obvezno pri ogledu Irske :D :D tovarna je zakon (se dobi zaston pir za probat ipd.), irska kava je super, univerza pa res lepa.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov